July 24, 2016

71 Pelik Tapi Benar - Rumah Terbuka Aidil Fitri Dikenakan Bayaran

40 tahun lebih jugaklah CTS hidup. Inilah kali pertama mendengar Rumah Terbuka Aidil Fitri dikenakan bayaran. Yang dewasa dikenakan RM26. Kanak-kanak dikenakan RM10. Namun tidak tertulis pula apa bayaran yang dikenakan untuk golongan OKU dan 'senior citizen'.

Agaknya apa hidangan yang disediakan di Rumah Terbuka Yayasan Perdana agaknya ye dengan harga RM26? Mungkin menunya rendang ayam tua, bengkang Azizah, Yong Tau Foo Guan Eng dan capati Ambiga. Seeloknya acara ini dinamakan rumah tertutup dan bukan terbuka.

Bulan ini sahaja berbelas jemputan CTS terima. Namun hanya satu dua sahaja jemputan yang dapat dipenuhi, memandangkan komitmen kerja. Ini semua jemputan rumah terbuka percuma. Tak perlu bayar apa-apa. Kalau berbayar, minta maaflah nak pergi. Apatah lagi artis jemputan khas hanyalah warga emas yang perlukan perhatian.

Sekarang barulah CTS percaya kata-kata Tun Dr Mahathir dan balaci-balacinya bahawa hidup rakyat Malaysia makin tertindas dibawah pemerintahan DSNajib Tun Abdul Razak. Rumah Terbuka Aidil Fitri pun berbayar! #TakFahamTakPa

71 comments:

REFORMASI Taik Anjing said...

Nak kumpul duit... Najib dah sekat duit yayasan kepimpinan perdana.... Sampai mamak kerala jadi papa kedana.... Tinggal seluar dalam je tu..

Tak kesian ke????

Wakakakakakakakakakaka

Anonymous said...

bro...tak ingat ke...kan malaysia dah bangkrap....

Anonymous said...

Tak payah nak spin lah. Majlis bersama TDM ini dianjurkan Kelab Che Det setiap tahun. Ramai yang 'berebut' nak menghadirinya. Ianya bukan anjuran Yayasan Perdana.

I LOVE ROSMAH. said...

halah tu pon nak kecoh..rija ajis tak kecoh pon.pendedak lagi la tak kecoh dapat dedak berketak kat penang je bertelur cacat riuh seantaro reban.maklum la mata juling lembam kritikal...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Berebut nak derma kpd kelab che det ke? Bukankah derma tu rasuah?

Anonymous said...

http://www.mynation.news/jabatan-kehakiman-kata-ya-1mdb-kata-tidak/

Link diatas ulasan terbaik yang tak mampu dijawab oleh tun momok dan macai2 pengkhianat tun momok yg melutut menyembah penjajah Uncle SAM untuk campur tangan kedaulatan Malaysia melalui fitnah jijik 1mdb....

kesemua tuduhan jahat dengan menjemput negara uncle SAM mencsmpuri urusan Malaysia adalah pengkhianat .... dah la khianat buat fitnah bohong lagi...
dulu aljuboori yg jemput penjajah Uncle Sam dalam kempen FAC (free anwar campaign) dlm kes liwat juga melalui DOJ
sekarang tun momok jemput sambil melutut penjajah uncle SAM datang juga melalui DOJ dalam fitnah bohong melalui 1mdb... sedangkan 1mdb tidak mengaku tiada dana yg dicuri/selewengkan ianya dicuri/selewengkan melalui pihak ke 3 dalam urusniaga 1mdb
....apa persamaan kedua2 pengkhianat yg menjemput USA mencampuri urusan Malaysia...kedua dua dari Utara.....ug banyak main ksn sentimen islam spt islam madani..hadhari..fundmentalist islamic state..melayu tuan dinegara ini... tapi ternyata mereka khianat pada bangsa dan agama.....

Anonymous said...

Tadi ada sekor anjing menyalak waktu azan Isyak, sebelum tu selalu menyalak waktu azan maghrib.
Barangkali selepas kena baling dgn microfon terus tukar waktu menyalak.

I LOVE ROSMAH. said...

p la tangkap dia DOP.ada pelior ke tak? berkokok dlm ni pon level pendedak low klas jek..rija ajis porn tak bising kat madey,pendedop yg lebih2...cian kat ko DOP...kurr..
kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

halah nk belagak alim..pigidah.sokong rija ajis bikin filem lucah pastu fitnah org baik cam aku...baik ko mintak link web porn kat si tahik hanjing..baru gentleman...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Pemakan dedak takut... Berani kat blog pro umnogok,tv3suku,utusan... Najib n Kak ros tak pernah tanya ke mana anknya dpt duit sebegitu banyak kalaulah bukan datang dr mereka...

Anonymous said...

Kelab chedet pulak kebuloq dedak pa...siap charge tiket masuk. X pernah dibuat orang....

Anonymous said...

Nasib baik yg baling microfon tu tak ada skill mcm mat sabu. Sempat jugak anjing ni mengelak.

Anonymous said...

Kalau najib/rosmah tanya pun bukan kau percaya kan? Ini fbi, DoJ Amerika yg soal siasat, takkan kau tak nak percaya lg? Bila Amerika menipu? Contoh dah banyak yg menunjukkan Amerika tak pernah menipu dan layak jd polis dunia mcm yg kita semua mahukan.

Anonymous said...

http://www.mynation.news/jabatan-kehakiman-kata-ya-1mdb-kata-tidak/

baca link diatas... fakta... bukti... yg tak.mmpu dijawab oleh pengkhianat protun dan macai momom sklian.... tiada wang 1mdb yg diselewengkan...FAKTA tu ... abis mcm mna wang dicuri dan diselewengkan. .. ia nya melalui pihak ke 3 yg mana melalui dana dannurusniaga 1mdb yg diamanahkan .... meteka menyeleweng dana melalui keuntungan dari urusniaga pihak ke 3 dakam urusniaga 1mdb... FAKTA yg tak mampu dijawab tun momok...

ini lah bahana 22 tahun pemimpin yg momomok kan rakyat Malaysia jgn dijajah sekarang melutut...menyembah penjajah Uncle Sam mencampuri kedaulatan Malaysia. ... bukan saja negara digadai islam pun nak dihancurkan dng bersekongkol dng puak pluralist murtad... syiah.. komunis DAP evanglista...lgbt dan gay

Dasar pengkhianat
...Segala kahak yg diludah sekarang jilat balik...

Anonymous said...

Macamana nak buat duit dah habis dok menjaja pakatan baru. Ni nak tubuh parti politik baru pulak, anak2 dah kaya dan buat kaya boleh la sponsor. Dulu saya dok beli la jugak roti kat The Loaf, sekarang tak beli dah.

Anonymous said...

Biasa la tu..kompeni aku dulu nak jemput rasmi makan malam jubli pun kena tabur dulu 100K kt yayasan baru la mamak kerala nak mai..

Anonymous said...

ini kelab che det yg nak buat duit dan sambil tu garner hardcore support .. only real hardcore supporter willing to pay. They can plan based commited comfirm attendee. This is what DAP always do ... propa jer macam takda duit ... cehhh !!

Anonymous said...

Lebih baik minta derma secara terbuka dari menipu kata derma dari Tok Arab.

Anonymous said...

dulu berdegar degar marah campur tangan asing. demi boboi sanggup pi sembah lutut uncle sam. semua jadi terbalik sekarang ni.....
alahaiiii......

Anonymous said...

tadah tin melo lagi baik kan?

REFORMASI Taik Anjing said...

Bro 11:19, ko punya komen ada buat sekor anjing freethinker tersentap la.....

Muahahahahahahaha... Terasa lain macam lak anjing tu.....

Wakakakakakakakaka

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah.... Ada ke tok arab yang bodoh bila nama mereka dipergunakan sewenang-wenangnya???

Jangan jadi bongok la anus 3:37...!!!

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Tu dulu... Waktu masih waras.... Sekarang dah nyanyuk, semua boleh main sebat... Asalkan tercapai apa yang dihajat. Demi boboi botaknya....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Dah lepas tabur dedak percuma, nak peroleh keuntungan tu balik.... Baru la dikatakan peniaga yang berjaya, camni kalau masih jadi PM, rasanya ekonomi malaysia ni dah boleh atasi amerika, china dan jepun. Bukan susah pun, buat je dulu kasi murah dan percuma, tahun demi tahun suruh rakyat bayar lebih sikit dari tahun sebelumnya... Ha, dapat la negara paling maju dalam dunia ni....

Wakakakakakakakakakaka

REFORMASI Taik Anjing said...

Dia ada dua set undang-undang, untuk orang lain derma tu rasuah.... Kalau dia buat sendiri tu amal jariah....

Kah kah kah kah kah kah

REFORMASI Taik Anjing said...

Inilah masanya mamaktun nak tengok siapa yang setia pada dia... Kalau setakat rm26 tu apa la sangat. Mamaktun punya pencen panggil 10,000 orang datang majlis terbuka raya pun tak luak la....

I LOVE ROSMAH. said...

lepas subuh je ngamok tak abih2 ko ada saka ke asik ngilai sambil terasa pedih ulu hati jek...cian kat ko DOP..kurr...kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Hehe... Aku sentiasa ingat.

Malaysia bangkrap, rakyat takde duit... Boleh pulak mamaktun mintak bayaran masuk. Duit rm100 billion dah habis ke tu....????

Muahahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

kalo mesha nk maju soh rija ajis balik bikin filem porn.konpom dapig n ameno dedak n madey peluk cemolot ketat2 sambil di perati lanun bibir merah sambil pendedak lap bibir basahnya...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

halah setakat rm26 je,rm2.6b pon aku sanggup byr la kasi titik itu lanun n pendedopnya...cian ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

ada...nama arab tu AL TAH HIK HAN JIN...cian ko DOP...kurr...kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Eh, malaysia belum maju lagi ke??? Kesian... Ketinggalan zaman betul anjing kokoko ni....

Masih merasa hidup macam zaman 50-an lagi eh???

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Bayar akhbar asing berjuta2 boleh pulak. Rumah terbuka kena yuran. Kalau nakkan simpati ini bukan caranya.

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah.... Ustad aku kata, rezeki masuk lepas subuh la anjing kokoko.... Rezeki tak masuk waktu jam 2 pagi tau....

Muahahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah.... Ko ada duit sebanyak rm2.6 billion tu ke??? Hebat ko anjing kokoko ye... Duduk mengadap komputer sambil gigit keyboard pun boleh dapat banyak duit.... Tapi nak bayar gst, melalak macam kena sawan babi....

Muahahahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

tiru la rija ajis dapat derma pon berbelit belit jln citer nyer cem citer holiwod porn je.dh masyukk wat diam jek,pendedop menderam jek nganga mana tau tumpang tuii dedak tu...cian kat ko DOP...kurr..kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah.... Ada juga tukang backup anjing pembangang rank rendah kat sini....

Tu ko bagi nama macam nama cina je, tak masuk langsung dengan nama tok arab.....

Muahahahahahahahahaha....

Anonymous said...

baru hangpa tau mamak kerala lahanat ni klu xde duit jgn harap lah boleh dok dekat dia..
tgk boboi botak.. xpyh keje susah2.. daddy tukar karah duit.. duit sapa? duit negaraaaaa...

kah..kah..kah.. CASH IS KING sebenar the mamak kerala!

REFORMASI Taik Anjing said...

Meroyan pulak si anjing kokoko pagi ni... Ntah apa la yang dia repekkan tu....

Bebel dia macam anjing hilang akal je bunyinya.....

Muahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

ko ingat najib lanun je bleh? abih tu selama ni aku tabur dedak kat ko tu kira bersyukur la DOP...nak copy my stail,taip pon pake bold cem peon sekuriti bangang p hantuk pala la ngan keyboard ko tu...cian ko DOP melanun stail aku...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

ustad najib lanun memang bangang...pkl 2pg waktu tahjjud korang dh lena kat reban.yg ko plak berembun ngan rija ajis bikin film porn...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Bang... Bersedia kalau anjing-anjing pembangang serang abang nanti. Mereka dulu setia dengan tokong, la ni mamaktun pun dah guna khidmat anjing-anjing pembangang berkenaan....

Rank paling tinggi si anjing kokoko tau... Rank yang rendah pulak tugas mereka menyalak, copy paste kemudian tinggalkan taik tengik 3 ketul....

Muahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

aku tak lahir thn 50an mana aku tau....aku celik je kat dunia ameno sibuk berebut nk jadi raja lanun.tetiba rija ajis plak bikin film porn ko dpt tender kondom kan...cian DOP...kurr...kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah kah.... Ko tabur dedak basi tu ada yang makan ke anjing kokoko???

Aku tengok, hari-hari ko tabur walaupun malaysia dah bangkrap... Maksudnya stok lama tak habis-habis lagi la tu....

Muahahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

satu lagi derma kat film porn.bapaknyer n pendedop nyer tumpang tuii berahi...cian ko DOP...kurr..kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah... Walawei, anjing kokoko buat tahajud mengadap henpon sambil tekan keypad sambil-sambil jaga reban... Hari-hari pulak tu... Tanpa miss sehari pun.....

Muahahahahahahahaha.... Ni mesti dia belajar dari ustad freethinker... Nak cover dosa pun boleh, buat puasa cukup la....

Wakakakakakakakakaka

I LOVE ROSMAH. said...

uisshh sekuriti reban dah warning...pewitt nak lari la tu.p la tgk film rija ajis mana tau hilang tension pas mendedak...cian kat ko DOP...kurr..kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Ko kutuk mamaktun ke tu anjing kokoko????

Kah kah kah kah kah kah

REFORMASI Taik Anjing said...

Ooo.... Masih under age rupanya... Patut la komen macam budak tadika lulusan PASti je....

Muhahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

bagi la link porn DOP cam biasa memalu plak.kasi share la ngam suku kaum dedak ko DOP..cian ko DOP...kurr...kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah... Kan ke aku dah habaq mai....

Muahahahahahahaha.... 100% tepat punye....

Wakakakakakakakaka

Anonymous said...

Haiii,tabung simpnan kt TOTO brjaya,mgnum corp n gnting hglnd da abis ker...???

Smpai nk MENTEDARAH kuih rayer pon nk kene TIKET...
Huahuahua

REFORMASI Taik Anjing said...

Pagi-pagi mintak link porn... Mak bapak ko ajar begitu eh??? Ke memang tu salah satu ajaran dalam kitab freethinker????

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah.... Mengamuk anjing pembangang dengar komen ko ni...

Anonymous said...

biase ler.. resam mamak kerala.. duit kau duit aku.. duit kwsp duit aku.. duit petronas duit aku.. duit aku.. duit aku lahh.. hangpa yg bodo.. percaya buat apa kt aku.. aku yg pekena Najib.. padan muka hangpa.. AMAREKAAA tuuu... mau taww.. mamak comolot dgn AMAREEKAAAA....

kah..kah..kah..

Anonymous said...

Oooittttt vincenttttttt tannnnn,

Kasi TUNN CHE dettt satu JACKPOT ari RABU ni, mau buat MODAL bli kuih rayeer n open house...

XApeennaahh dibuat orang nk mkan KUIH RAYER kene TIKET...

da ler bufett ramadhan kene tiket,bufet aidilftrri pn kenee tikket...
Korrkorrkorkkorr

Anonymous said...

Bila Amerika menipu?... sadam husin dah sampai kojol pun masih tak jumpa senjata WMD dakwaan Amerika tu..tak menipu lagi ka...

Anonymous said...

Aku takut Tun pun hilang pertimbangan dlm tindakanya...udah2 langgar akta...dah bersara kat bamboo river lak...adusss

Anonymous said...

Ntah le...dah sewel kot kena titik...

Anonymous said...

Hehehe...tepat dan padat...jing ros dedak mmg pandai menyalak..

Anonymous said...

Geng2 mentekedarah dedak tun jer yg masih ketagih dedak tun jer yg turun...

Anonymous said...

Blh tulis dlm G.book record malaysia nih...tak pernah dibuat org...

REFORMASI Taik Anjing said...

Dah teruk nyanyuk orang tua tu.... Tu mesti masuk sekali caj makan campur ceramah... Mat sabu boleh praktikkan cara mamaktun tu. Ni asyik kutip derma pakai karung guni je.... Tak moden macam mamaktun langsung...

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Blog mynation tidak menafikan siasatan fbi 3 bilion telah diterima. Najib dari wang pelaboran 1mdb..

Anonymous said...

Penjilat najib kan pakar spin

Anonymous said...

Penjilat najibur kan pakar spin..selalunye tuduh orang lain spin

Anonymous said...

Haaaa3..rompak lagi baik..tak caye tanye tahik anjing atau silebai nunjuk2

Anonymous said...

WSJ or SR will never attract the attention. Neither did the term Kleptocrasy Asset Recovery Initiative. It sounded like KARI. Something closely associated with Geng Loceng. When a friend rang to inform that Jho Loh and his Arab associates will be rounded up by FBI, that was an attention grabber.


read more
http://anotherbrickinwall.blogspot.sg/2016/07/alhamdulillah-kleptocracy-revealed.html

REFORMASI Taik Anjing said...

Bapak ko kena rompak ke??? Pergi la repot polis, bukan repot sama kami....

Muahabahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

kaki porn mana nk paham...cian ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

kalo bikin porn camner plak DOP...kira box opis la yer...cian ko DOP...kurr...kokoko

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates