July 11, 2016

182 Kenapa Lawyers Of Liberty Takut Sangat Peguam Negara Tangani Kes @cmlimguaneng ? #NoSwimmingPool

"Sebagai bekas hakim mahkamah tertinggi, kemunculannya sebagai pendakwa dalam kes ini boleh menjejaskan prosiding kerana hakim Mahkamah Tinggi mungkin merasa dipaksa untuk tunduk kepada beliau kerana beliau mempunyai kekananan dan pengalaman yang lebih semasa berkhidmat dalam badan kehakiman."
Itulah alasan yang diberikan oleh NGO pro-pembangkang Lawyers Of Liberty apabila mereka berkehendakkan supaya Peguam Negara, TS Mohamed Apandi Ali tidak campur tangan di dalam dua kes rasuah Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng.

Agak dangkal apabila persoalan ini ditimbulkan oleh barisan kumpulan peguam sendiri. Apakah mereka terlupa atau tidak pernah mengikuti kes-kes berprofil tinggi?  Sudah menjadi lumrah di dalam kes berprofil tinggi, pendakwaan dilakukan oleh Peguam Negara sendiri.

Di dalam kes Anwar Ibrahim pada tahun 1998, pendakwaan dilakukan oleh TS Mokhtar Abdullah, Peguam Negara pada ketika itu. Dalam kes DS Dr Khir Toyo pula, pendakwaan juga dilakukan oleh Peguam Negara sendiri, TS Abdul Gani Patail.

Tidak lama sebelum itu, di dalam kes Mantan Menteri Belia dan Sukan, Mokhtar Hashim, iaitu pada zaman pemerintahan Tun Dr Mahathir, juga pendakwanya adalah Peguam Negara sendiri iaitu TS Abu Talib Osman. 

Apabila bekas Hakim Mahkamah Persekutuan DS Ram Gopal mengepalai pasukan peguambela kes Liwat II di Mahkamah Persekutuan tidak pula kedengaran ketika itu NGO Lawyers For Liberty membantah atas alasan tidak wajar dan boleh memberi kesan kerana mempunyai kekananan dan pengalaman yang lebih semasa berkhidmat dalam bidang kehakiman.

Mengapa bila tiba giliran Lim Guan Eng, peguam-peguam ini membantah kemuculan Peguam Negara dengan alasan yang sama? Tak kan kes Lim Guan Eng, Jabatan Peguam Negara hendak meminta Mat Sabu pulak yang membuat pendakwaan?

182 comments:

Anonymous said...

SOALAN YANG LAST SEKALI TU MEMANG KELAKAR!
MAT SABU? KAH KAH KAH KAH....

Anonymous said...

Drp suruh MAT SABU baik suruh 'I LOVE ROSMAH' atau pun 'ted manoff' yg palsu tu ! Dorang berdua ni mmg pandai cakap, loyar buruk ...

SELALUnya, bagi kes2 berprofil tinggi, bila Peguam Negara sendiri yg bertindak sbg Pendakwaraya, MAKNAnya bukti2 cukup kuat, dan yg dituduh tu pasti tidak akan dapat mengelak diri lagi ..

Itu yg NGO 'Lawyers for Liberty' pendokong kuat DAPigs meng'oink oink' kuat tu. Dorang dah agak dah LGE tak akan lepas. Kita sama2 tunggu nanti, PASTI ..

ted manoff said...

Admin bingai...nii bukan soal takut atau tak..nii soal kredibiliti apandi..lihat saja kes mohd najib tuu hari senang2 saja cuci tangan tanpa didakwa..tolonglah jangan jadi bangang sangat wahai admin...πŸ‘Ž

ted manoff said...

Kepada Pembacaku Yang Budiman,

Jika anda terpaksa menggunakan "Anonymous" sebagai pengenalan diri, sila letakkan nama anda atau nama samaran pada penghujung komentar anda. Ini adalah sebagai tanda keikhlasan anda memberi komen atau ulasan.

Terima Kasih.

Anonymous said...

NAK SURUH PEGUAM NEGARA APANDI ALI DAKWA NAJIB DIMAHKAMAH, KENALAH 'ted manoff' sediakan BUKTI2 beserta dgn dokumen2 lengkap pendakwaan YG DIPERLUKAN dulu, bukan mcm main masak2 pondok waktu kecik dulu, suka2.

Setakat cakap2 kosong, kemana nak laku?

Anonymous said...

Siap2 packing utk kedalam jgn lupa bawa sekali hanjing kurap dua eko tu.....

Anonymous said...

Dah malu guna nama Ros dedak ke????? Pakai pulak ted manoff palsu nak nampak meriah.

ted manoff said...

Hahaha...bongok punya macaii..masih bercakap soal bukti..?Bukti ada dpn mata terang lagi bersuluh...tapi biasalah pemakan dedaq mana nk faham..duit msk akaun 2.6bilion..42juta tuu bukan bukti..?πŸ‘ΈπŸ‘±⬅kak mah..

ted manoff said...

Apa yg ko merepek nii seytannn...nii soal kredebiliti apandi..sudahlah kalau kO xtau apa2 lebih baiik diam saja..usah ribut2...πŸ‘Œ

Anonymous said...

Laaaa, setakat ikut cakap org tua nyanyuk gila kuasa tu melalui media luar negara dah boleh buat pendakwaan terhadap Najib? Bijaknya ted manoff palsu ni ye?

Suruh org tua nyanyuk tu failkan 'Deklarasi Mayat' tu dulu kita tengok boleh tak dia 'jatuhkan' Najib, kalaulah boleh berjaya ...

Pegi tanya org tua yg mungkin akan hilang gelaran Tun tu, boleh tak Malaysia gunakan 'referendum rakyat' utk jatuhkan PM? Ikut cara US mmg boleh, tapi Malaysia ikut cara UK. Itu pun kalau paham mengapa !!!

ted manoff said...

Mohd najib akan turun juga nanti..mungkin tahun INI juga...ITU pasti...!setakat hilang gelaran takde hal..yg penting jangan hilang maruah seperti mohd najib...πŸ“†

cucu nek tempoyak said...

PETALING JAYA: PAS hari ini mempersoalkan tindakan polis memasang perangkap had laju di lebuh raya secara tersembunyi.
Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata ia seolah-olah membuktikan agenda utama pihak berkuasa ialah mengaut keuntungan daripada saman terhadap pengguna jalan raya.
“Jikalau menyelamatkan nyawa para pengguna lebuhraya menjadi keutamaan perangkap hadlaju, maka sepatutnya perangkap hadlaju harus dipasang di selekoh-selekoh maut lebuhraya secara terang-terangan tanpa perlu bersembunyi,” kata beliau.
Polis mempertingkatkan perangkap had laju di beberapa lebuh raya utama termasuk di Lembah Klang, di bawah Ops Selamat yang dilancarkan pada 28 Jun sempena musim perayaan.
Tuan Ibrahim berkata, pengguna lebuhraya sepatutnya diberikan amaran seawal 5km sebelum melalui perangkap had laju agar dapat mengurangkan kelajuan dan memastikan kadar laju yang selamat.
“Ini sebenarnya tujuan asal perangkap had laju di mana ia adalah untuk menyelamatkan nyawa dan bukannya sebagai alat mendenda dan menghukum,” katanya.
Tuan Ibrahim mengingatkan pihak berkuasa jangan sekadar menyaman pengguna jalan raya, sebaliknya perlu memberi tekanan kepada syarikat konsesi tol yang masih belum menyelsaikan isu kesesakan setiap kali musim perayaan.
“PAS mencadangkan agar ditarik balik kuasanya untuk mengutip tol sepanjang musim perayaan dan cuti kerana lebuhrayanya tidak dapat memberikan manfaat penjimatan masa dan minyak yang setimpal dengan kadar tol yang dikenakan pada para pengguna lebuhraya.” - FMT
celahgelegar at 5:18 PM

Anonymous said...

Bila tu Najib 'turun'?

26 Sept?

Anonymous said...

Najib turun boboi botak naik?

KAH KAH KAH

Anonymous said...

Kalau Mah Yee Ting naik, mesti dapat restu cinapek kapir dapigs.....maklum lah, menantu cina, besan cina, bini nombor dua cina dah standby......

Jom tengok Jing lgbt dapigs lompat2!

ted manoff said...

Botak jangan disebut bro...marah kak mah nanti...πŸ’ͺπŸ‘€

Anonymous said...

Oops...sorry citer2 pasal botak....siti hasMAH memang rambut hitam lebat...walaupun umur 80+++.....caya lah!

REFORMASI taik anjing said...

Oppss... Jangan sebut pasal rambut hitam lebat siti hasmah, nanti boboitak marah. Ikut keturunan belah mana la yang botak licin sangat tu?? Takkan belah mamak kerala pulak kot...

Muahahahahahahaha...

Anonymous said...

Hahaha... Dah jumpa natang bengong. Tua pong bengong lagi. Admin dah siap bg contoh kes kes yg terdahulu.

Base natang bengong mung ni...

Anonymous said...

Doh mung tu ciplak nama org lain apa cerita?
Base natang bengong mung ni.
Tue pong bengong lagi.

REFORMASI taik anjing said...

Nak buat macam mana lagi... Sendiri tak sedar bengong kuasa lima menguasai diri... Tapi tetap nak tunjuk pada orang lain keBODOHan, keBENGONGan, keBAHALOLan, keBENGAPan, keTOLOLan anjing kokoko tu... Ops silap, ted kentut tu... Hehe, tersasul pulak ke anjing kokoko...

Kan ke ted kentut, anjing kokoko tu anjing dapig yang sama jugak...

Muahahahahahahaha

Anonymous said...

Weei bodo. PAC dianggotai oleh natang DAP jugok kang. Doh natang puok puok babi tu kata guane?
Tan seng giaw kate guane?

Bodo natang nih.

Ted Manoff said...

Setuju tengok si Kentut Proo00tt tu handle kes ini..ngko ok ke Si Kentut?

Anonymous said...

Wei natang tua bodo nok mampus. Tanye Tan Seng giaw mcmana siasatannya berkenaan 1mdb dan yg berkaitan.
Bodo natang nih

Ted Manoff said...

Setuju Anon..dia si Ted Kentut tu bongong

Anonymous said...

Cian ko, Jing.

Anonymous said...

Semua orang akan turun, lim guan eng setan pun mungkin terlebih dulu turun.
Maruah??? CAT??? Jubor lembu mung..

Ted Manoff said...

Haru haru si Ted Kentut ni..dah merachau panggil orang setan plak..kesian si Kentut ni

Anonymous said...

Kita patut tiru Indonesia yg tak pernah sesak menjelang hari perayaan. Cuma ramai yg mati dlm kereta shj.

Anonymous said...

Jing, baik ko tukar balik jadi ros dedak....nama ted manoff palsu ko manyiak suwei maaaahhh.

Ted Manoff said...

Tuan lbrahim ni kot tak gila mesti mereng. .maknanya sebelum 5 km tu boleh besit 200 kph la..eloklah dia berkawan dengan Ted Kentut

Ted Manoff said...

Hang merapu betui la Ted Kentut

Ted Manoff said...

Nama Ted Kentot ok lah

Anonymous said...

Kalu bodo duduk diam diam atau join blog outsyed the box yg kata Malaysia akan diisytiharkan bangkrap hari ni.
Gi main jauh jauh kalu rasa bodo.

Anonymous said...

Si Kentot dan si Love-Love tu mereng pasal tersalah pilih sokong - 'sokong yg membawa rebah'. Bukan setakat sokong aje roboh, dua2 kena hempap pulak, itu yg jadi mereng.

Org tua yg disokong tu pulak bukan hanya dah kalah tempur, malah kalah perang terus. Nak ngaku kalah tak mau, ego tinggi, maklumlah bilionar ..

Sampai 'Outsyed the Box' pun sewel semacam, kata Malaysia bangkrap hari ini .. lagu dendangan keluarga Lim DAPigs sejak 60 tahun dulu, tapi Lim yg mudanya siap lagi songlap duit rakyat PP berbilion, bila pulak bangkrapnya negara ni?

Anonymous said...

Ko orang perasan tak, seekor ayam yg tak henti berkokok dlm reban dah tak muncul.
Harap ayam ni tak kena penyakit IB yg melanda negara ketika ini. Harap tuan dia bg imunisasi yg cukup utk protect IB.

Anonymous said...

Pukul 2 pagi nanti masuklah Jing....nak lepaskan geram sebab tak dapat ikut naik privet jet maddey....

Anonymous said...

kan ke ayam yg bising berketok tu tengah beratur utk makan dedak?
mungkin q panjang kot, tu yg tak dapat nak berblog ...
kurr....kokoko

Anonymous said...

Penyakit selsema ayam yg melanda industri penternakan ayam di Malaysia dipercayai berasal dari seekor ayam yg selalu meroyan dlm blog ni.

ted manoff said...

Pac..?siapa percayakan hasan cari mkn tuu..?bodo lagi diperbodohkan n..!ProOO00ootTt

ted manoff said...

Caii lembu...aku dh call tan seng giaw tadi..dia ckp ada kes dan boleh dibawa kemahkamah...laporan pac tempohari telah diubahsuai oleh hasan cari mkn tanpa berbincang dulu....

I LOVE ROSMAH. said...

woii...jilake korang ni tak tunggu aku.lain kali bagi aku komen dulu...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

woii tahik hanjing mana ko menghilang.nak tolong kenkawan sereban ke habis dh aku titik tak berjawab...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

sori la pendedop sume lambat tabur dedak harini.korang musti lapar dedak kan.meh sini..mehh..kurrr...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

alamak sume pendedop udah bertenggek kat pokok nyior tidur la tu tunggu aku tabur.besok je la DOP.kurr...kokoko

Anonymous said...

"Caii lembu...aku dh call tan seng giaw tadi..dia ckp ada kes dan boleh dibawa kemahkamah...laporan pac tempohari telah diubahsuai oleh hasan cari mkn tanpa berbincang dulu.... ted manoff

Tuesday, July 12, 2016 12:41:00 AM

Ye ke ted?, tapi Dr. Tan Seng Giaw cakap lain:

KUALA LUMPUR: Public Accounts Committee (PAC) vice-chairman Dr Tan Seng Giaw says the Prime Minister should not be held accountable over the dealings by 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

The DAP's Kepong MP said Datuk Seri Najib Tun Razak was not involved in the company’s dealings as he was just a chairman of the advisory board.

“I think those on the board of directors and management, and those who run the company, are the people we have to probe.

“That will be the correct thing to do. Legally speaking, how can you take action against people who have done nothing?” he said at Parliament lobby here Thursday. The Star

REFORMASI taik anjing said...

Anjing kokoko, ko meroyan seekor diri cakap ngan siapa tu??? Ada ke pengomen nama tahik anjing kat sini???

Muahahahahahahaha

REFORMASI taik anjing said...

Kesian, DAPig dalam PAC tu pulak jadi tukang tidur makan gaji buta...

REFORMASI taik anjing said...

Ko call tan seng giaw ke atau ko call tony puaka... Cuba periksa balik no telefon ko tu. Sebab keBODOHan kuasa lima ko tu tak pernah berkurangan... Konon telefon tan seng giaw, tapi rupanye berbual kosong dengan cina jongang si tony pua...

Muahahahahahahaha

Anonymous said...

I LOVE ROSMAH @Ros Dedak Tuesday, July 12, 2016 2:15:00 AM said,
"woii tahik hanjing mana ko menghilang.nak tolong kenkawan sereban ke habis dh aku titik tak berjawab...kurr...kokoko"

hehe "kau yang titik pendedop" ke kau yang kena titik semalam?


Anonymous said...

Hari ni dah hari kedua Malaysia bangkrap (Blogger outsyed the box).

Anonymous said...

mungkin outsyed the box tu berharap dgn cakap negara dah bangkrap tu dia boleh dapat tumpang jet peribadi maddey berpindah sama keluar negara spt argentina. maddey ada ranch kat sana kan, bolehlah dia tumpang buat pondok disudut ranch tersebut jadi guard.

sekor lagi bodoh punya malaysia ...

Anonymous said...

Ros dedak oiii..tu bukan titik bongok...setakat lawak bongok ko tu org tak layan ler...buang masa jer...hehehe

Anonymous said...

Hehehe..ted kentut...nak menipu pun agak2 ler..dah abih idea ke...menipu je ko tau...bongok

Anonymous said...

oops, pembetulan ...

bodoh punya manusia ... bukan, bodoh punya malaysia ...

Anonymous said...

ted kentot dan ros dedak kan ke dah mereng pasal kena timpa sokong yg rebah ..

org titik dia ke atau dia buat lawak bodoh ke semuanya dia dah tak dapat nak beza ... yg dia tau dia kena buat komen mereng banyak2 supaya dapat banyak sudu dedak.

I LOVE ROSMAH. said...

setakat apandi tu cakap pon kelam kabut terselit dedak celah gigi lagi senang la titik ngan dapiq tu.bodoh nyer la pendedop.p upah peguam sulawesi la DOP..kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

korang otak IQ rendah sebab benak dedak.tu pasal tak citer bahasa FAKTA,kena pake bahasa DEDAK.nak dedak tak? kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

halah aku tau la ko peminat rosmah cam aku walaupun botak kan..kann.kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

hutang najib kat arab bila nak bayor ni? janji nk bg rm500 pon kincing apatah lagi billiyon.pendedop makin sayang lanun p minta derma la cam dapiq tu.puihhh..kurr...kokoko

Anonymous said...

dosa kau pada dia macamana pulak nak dibayar¿¿¿¿¿?????

Anonymous said...

Antara pra syarat kalu nak jadi anjing lgbt kapir dapigs.....mesti tak takut dosa fitnah, menghasut dan menipu. Mesti lebih suka sup babi bersama tohkong daripada makan ayam sesama umah..

Anonymous said...

DAP TS Lee Lam Thye - Saya warganegara Malaysia...berbangsa cina.

DAP Lim kit sial anak beranak, ngakor min, tony jongang puaka, chong jen kimak - We are cinabukits...waiting for Ostolian citizenship.

Anonymous said...

Nak bayar mcmana, Malaysia kan bangkrap masuk hari kedua hari ni. Kau tak faham 'bahasa FAKTA' ke?

Bahasa fakta tu jubur lembu laaa...natang bodo.

Anonymous said...

Dah kalau dapig tu cerdik dan apnadi tu bodo, knp komplen tak nak apndi jd pendakwaraya?
Base natang bodo mcm mu ni ckp berbelit mcm keling mabuk samsu haram tunggu nak mampus.

Anonymous said...

Korang tengok gambar blogger outsyedthebox kat sini:

http://www.rockybru.com.my/2016/07/doomsday-blogger-says-he-was.html

Pariah rupanya....patutlah entri dia banyak menghina Melayu dan menghina Islam. Sekampung dengan maddey rupanya.

Korang jangan terkejut kalau anjing lgbt dapigs sekor kat sini pun jenis sewaktu dengannya.....jeng jeng jeng...


Anonymous said...

I LOVE ROSMAH @ Ros Dedak Tuesday, July 12, 2016 8:22:00 AM said;
hutang najib kat arab bila nak bayor ni? janji nk bg rm500 pon kincing apatah lagi billiyon.pendedop makin sayang lanun p minta derma la cam dapiq tu.puihhh..kurr...kokoko

Komen balas aku:

Bila pulak najib hutang kat arab? Spin jangan tak spin. Ros Dedak pagi-pagi lagi dah kumpul saham fitnah.

Anonymous said...

I LOVE ROSMAH @ Ros Dedak Tuesday, July 12, 2016 8:06:00 AM said:
"setakat apandi tu cakap pon kelam kabut terselit dedak celah gigi lagi senang la titik ngan dapiq tu.bodoh nyer la pendedop.p upah peguam sulawesi la DOP..kurr..kokoko"

Komen balas:

Kalau "senanglah titik ngan dapig tu" kenapa pulak kau yang mengelabah suruh TS Mohamand Apandi Ali, Peguam Negara yang bertindak sebagai pendakwaraya kes rasuah Lim Guan End tu diganti dengan orang lain? Mana citer bahasa FAKTA kau?

Anonymous said...

Yg aku tau dan pasti, Ros Dedak yg hutang kat Najib. Boleh bayar ke? Pakai buku 3-5 & bayar kat sana aje ke?

Outsyed the box tu anjing setia Maddey dari dulu lagi, nak heran wat ape?

Anonymous said...

Jing@Ros dedak...ko rasa hasutan dan fitnah ko siang malam lebih menguntungkan UMNO/BN atau lebih menguntungkan dapigs?

Aku pun dulu sokng UMNO/BN/Najib setakat biasa2 jer. Menang atau kalah pun aku tak terkesan...tetapi setelah berkali kali membaca hasutan, fitnah dan penghinaan ko ke atas Bangsa Melayu dan Islam, aku rasa bertambah sayang dan bertambah kuat sokongan aku kepada PM Najib, UMNO dan BN.

Ikhlas aku cakap, terimakasih, Jing.

Anonymous said...

Ros dedak @ted manoff si pencuri identiti dan Outsyed the box tu sekampong ke? Kuang kuang kuang.

Anonymous said...

hari ni ted manoff pergi kursus....ASS MANAGEMENT, so dia pass baton Fitnah ke Ros Dedak.

Anonymous said...

outSAYEEED thebox

Anonymous said...

Jangan biarkan keluarga cinabukit rasis menindas Melayu di Tanah Melayu!

http://alamijiwaparadox.blogspot.my/2016/07/singapura-dilanggar-komuniskesan-jika.html

Anonymous said...

"HARI MALAYSIA BANKRAP"sambutan hari kedua....katak puru diluar
kotak.

Ted Manoff said...

Itu Ted Kentot

Ted Manoff said...

Itu Ted Kentot

Ted Manoff said...

Tolong tolong..aku susah..negara aku dah bengkrap! He he he he

Ted Manoff said...

Dari Kera La jugak kah?

Anonymous said...

Aiks!! Setiausaha Agung dapigs yang menipu dan merasuah pun masih tak nak ambik cuti berehat, tak kan anjing dapigs pulak yang ambik cuti rehat???

Jing!!Oh Jing!! Cepat masuk jalankan tugas! Tohkong ko tak ambik cuti ko plak yg ambik cuti...Apasal??

I LOVE ROSMAH. said...

apandi tu tak level ngan dapiq.p cari bukan kalangan pendedak tegar la.ni pilih kayu suka buang kes najib lanun.sprm,audit,bnm fail sume masuk tong sampah bukan dia baca pon.haramjadah tul pendedop....kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

mung makang ikang banyok.makang dedak la bongok natang berok...nah amik dedok nih...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

ada aku kesah ko nak mendedop? pedulik haper aku.ko nak jilat lanun pon pendedop yg puji...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

ted pala bana ko...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

setua usaha agong ku nan tak bagi lemang dedak indon ke kat ko.patut la dtg mesha nak melanun je keje nyer.dia kan org indon.ko balik indon la..kurr...kokoko

Anonymous said...

Mcm mana tak ambik cuti, LAPAAAAAR .. Dedak dah kena catu .. sorang satu camca teh aje skrg, dah tu sekali sari pulak ..

Dulu blog pro-Maddey Putra Merdeka ambik cuti, dedak tersekat .. RM20K tak boleh kuar Hong Leong Bank, masalah.

Skrg anak buah tukang berketok kat blog2 pun dah terasa bahang sejak catuan dedak dijalankan. Mana taknya setakat ketok aje kuat, kur...kokoko sana kur...kokoko sini tapi hasil satu habuk pun tak menjadi. Akhirnya pembekal dedak pun terpaksa berhari raya seluruh keluarga di Phuket Thailand, sakit hati dgn pemakan dedak yg tak tau buat kerja. Rasanya mesti dia dah stop keluarkan dedak raya.

I LOVE ROSMAH. said...

raja lanun kincing pak arab ,kincing melayu.pendedop makin sayang yer.ko cium la bontot dia wahai pendedop...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

mader kan pengasas fahaman dedakisme ameno.korang jilat dedak yang sama skang.dedak tetap dedak tak bleh jadi ketupat la bongok pendedop ni...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

apandi kuat makan dedak mana belen nk lawan dapiq.iq pendedop kan rendah.kalo menang kes buat kena gelak ngan bapak altantuya je...kurr..kokoko

REFORMASI taik anjing said...

Kah kah kah kah... Nampaknya mader tengah tabur dedak kat parti dapig, parti kuali dan pkr la kan.... Lahap juga mereka makan dedak mader tu...

Ko tak ikut sekali ke anjing kokokoko... Tuan tokong ko pun seronok sakan dapat dedak dan rm1juta sekarang....

Muahahahahahahaha

Anonymous said...

LOL.....persembahan anjing lgbt kapir dapigs lompat2 dah bermula!

Nak lagi! Nak lagi!

Jing, berapa banyak lilin ko letak atas cupcake harijadi yang ko buat khas untuk maddey?

Citer la, Jing.

REFORMASI taik anjing said...

Lim guan eng boleh ke menang kes????

Muahahahahahahaha

Anonymous said...

Taklah, kau salah tu Kak Ros .. Maddey jadi pembekal dedak utama secara monopoli bila dia kuar UMNO, sbb dia marah bebenor bila Najib tak mau turun.

Najib dah mcm2 turun dia buat, turun kereta, turun rumah, turun lif, mcm2lah, tapi Maddey tak iktiraf jugak .. last2 Maddey yg 'menurun' ..

Anonymous said...

Bukannya susah nak pancing Jing suruh dia lompat2.

Cian ko, Jing.

I LOVE ROSMAH. said...

tak yah menang dapiq tu.lagi bagus sumbat dlm jel.tapi apandi tu tetap cam badut memalukan melayu ngan mulut penuh dedak cam korang...kurr...kokoko

Anonymous said...

Apasal Kak Ros marah sesangat dgn Apandi tu ye?

Krn dah pasti LGE tokong Kak Ros tu takkan dapat lepas bebas ke ATAU dia ada sontot mana2 sedara Kak Ros ke? Mohon pencerahan, nak tau sbbnya aje ..

I LOVE ROSMAH. said...

kesian aku tengok penduduk pendedop ni.kutuk mader,kutuk anwar peliwat padahal dulu sekapal gelak buat lawak kat perhimpunan ameno.dedak masa tu tak hingat mencurah curah.skang sedot dedak kat bontot najib.kita tunggu sape plak pengganti najib.dah sah pendedop maki dedak kuar dr bontot najib tak sedap plak...betul DAK...
kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

aikk...lge nak mampos ke aku pedulik haper.tu masalah korang.masalah aku paling utama adlah aku nk piuh tembolok pendedak bior raja lanun najib balik sulawesi.kurr..kokoko

Anonymous said...

Masuk hari kedua Malaysia bangkrap, penyakit gila babi kau makin teruk.

Anonymous said...

Jing, Apandi Ali sebagai Attorney General memalukan Melayu atau ko sebagai anjing kapir lgbt dapigs yang memalukan Melayu? Itu pun kalau ko Melayu.

Kalau jenis maddey sepupu outSayeeeed thebox sekampung kerala?...jeng jeng jeng

Cian ko, Jing.

I LOVE ROSMAH. said...

halah tahik hanjing ni.ko ada masalah ngan tokong nak babitkan aku.p la hisap dedak kat bontot najib tu.aku tak marah pon...kurr..kokoko

Anonymous said...

Kalau Maddey tak 'menurun' naik syeh bila dah tak jadi PM, rasanya tak sapa pun nak kutuk dia. Tapi dia tak sedo diri ingat cakap dia tu mcm arahan dari langit, org kena ikut aje, itu yg kena kutuk bagai tu ..

Tengok Pak Lah, seteruk mana dia kena kutuk dgn Maddey, dia diam aje, sabar, takde balas apa2 pun sampai skrg, takde sapa pun nak kutuk dia.

Jadi sendiri cari sakit, sendiri tanggunglah, buat apa nak salahkan org lain ..

Anonymous said...

Tuesday, July 12, 2016
“Siapalah agaknya penasihat strategi ‘perompak’ ini ye
Kenapa IGP Tak Minta Interpol Buru Penyamun-penyamun 1MDB
suarakami

Bekas timbalan ketua pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador mendakwa terdapat pihak berkuasa yang ‘sanggup berbuat apa saja’ untuk mengalihkan perhatian daripada isu 1Malaysia Development Berhad termasuk menggunakan isu perkauman.

Kaum Cina menjadi sasaran sebagai usaha untuk mengalihkan perhatian daripada kontroversi 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata bekas timbalan ketua pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador dalam satu surat terbukanya kepada Putrajaya.

Dalam surat terbukanya, Hamid mendakwa mereka yang berkuasa “sanggup berbuat apa saja” untuk mengalihkan perhatian daripada isu 1MDB termasuk menggunakan isu perkauman.

“Serentak dengan usaha itu, mereka menggunakan strategi mengelirukan rakyat dengan mencipta skrip basi yang tidak masuk akal kononnya wujud konspirasi untuk menggulingkan kerajaan.

“Siapa yang nak gulingkan kerajaan? Kononnya orang-orang Cina nak rampas kuasa. Daripada isu jenayah pecah amanah dah bertukar pula jadi isu perkauman,” tulisnya dalam surat terbuka itu.

Pada 16 September, perhimpunan “baju merah” dianjurkan untuk mempertahankan maruah Melayu disebabkan perhimpunan Bersih 4 pada 29 dan 30 Ogos menuntut Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak meletakkan jawatan berhubung skandal 1MDB dan dihadiri majoriti Cina

“Siapalah agaknya penasihat strategi ‘perompak’ ini ye.
“Pandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua,” tulis Hamid.

Dalam surat terbukanya, Hamid menggesa ketua setiausaha negara, peguam negara dan ketua polis negara membuat keputusan tegas dan mendedahkan penyiasatan yang sudah dilakukan terhadap 1MDB.

Pasukan Petugas Khas ditubuhkan untuk menyiasat dakwaan wang 1MDB dimasukkan ke akaun peribadi Najib pada 2013 dan lumpuh selepas bekas peguam negara, Tan Sri Abdul Gani Patail disingkirkan perdana menteri.

Hamid turut menggesa Gani mendedahkan tentang penyiasatan yang dijalankannya berhubung 1MDB.

“Sesudah ‘dipecat’ Tan Sri diam membisu seribu bahasa. Apa yang sudah terjadi pada diri Tan Sri?
“Ada pihak menyatakan Tan Sri diugut agar tidak melawan,” tulis Hamid.

Beliau turut menyeru supaya pegawai-pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) agar berani untuk melaksanakan tanggungjawab dengan jujur seperti mendiang Kevin Morais yang dibunuh kerana dikatakan enggan menerima rasuah.

“Jangan gentar dengan cubaan-cubaan ‘blackmail’ oleh pihak petualang. Jangan dilewat-lewatkan siasatan.

“Jika ada saksi-saksi atau suspek-suspek yang bersandiwara atau menghilangkan diri atau ‘bermain tarik tali’ maka gunakan Interpol untuk memburu penyamun-penyamun tarbus ini,” kata Hamid.
fakhruddin yusoff at 1:00:00 PM

Anonymous said...

eiik!
no. 1 akui pahlawan bugis
no. 2 akui java
no. 3 akui tenku acheh
no. 4 akui parsi

dulu dulu pun mamak kerala,
al jub sokdol sai-fool pun mamak dari ???
nenek kurus sepat pun sedikit peranakan

kat penang pun kebanyakan mamak

melayu mane yang nak aib
kalo pro jib atau pro tun atau cam mat sabu-n. pro tolo gone eng mungkin dari kemboja

jangan malu malu. semua berjuang untuk kesajetarahan negara.

I LOVE ROSMAH. said...

lbgt? ko ingat tengok bontot kurap ko aku bleh stim ke? lawa lagi kak mah .dah la tak yah nak ngorat aku.aku normal.ank pompan ko pon bleh kawin ngan aku...bleh DAK abah ..bleh la...kurr...kokoko

Anonymous said...

LOL....jap, Jing. Aku nak pi ambik popcorn. Lompat tinggi2 sikit, Jing. Dah terdesak sampai kena copy and paste ke, Jing?

Cian ko, Jing.

Anonymous said...

Betul ted..penyamun tarbus dilepaskan..CTS dangkal bandingkan Apandir dengan peguam negara yg lain.

Anonymous said...

Apalaah si Hamid ni cakap? Dah jadi 'BEKAS' baru berani nak bersuara?

Masa dlm perkhidmatan dulu mengapa tak bising? Biarlah org atasan ambik tindakan krn kita cakap benar. Ohh, takut hilang segala imbuhan bila bersara kan kan?

Skrg ni sibuk nak keluar pendapat mengapa? Ada apa2 ke? Atau berapa kontena dedak yg telah di parking depan rumah?

I LOVE ROSMAH. said...

ada aku kesah? p makan popcorn cicah kuah dedak..shiohh...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

cara ko cakap ni macam mamak tapi bleh jd ahli ameno.ko masuk kimma la mangkok ajak mader skali.sini peserta pendedak ameno kadazan,murut,bajau,cina sabah je.
kurr...kokoko

Anonymous said...

mana ada si ted palsu tu, dia cuti pegi mengemis dedak kot..
atau si LOVE ROSMAH tu ted palsu jugak ke?
maknanya sendiri tanya sendiri jawab le ni.. hanya guna nama lain aje..

Anonymous said...

Ko ni MAMAK jugak ke Kak ROS? Alaa, mcm Outsyed the box tu .. satu kampung kat Kerala.
Pasai ko jadi pemakan dedak tegar Mamak Maddey !!!

Anonymous said...

Dah pencen baru bising. Dulu dialah ambik duit dgn gangster keling dan toke judi serta rumah pelacur cina bukit.

Nak tunjuk baik buat pendedahan kononnn
Jubur lembu mung.

I LOVE ROSMAH. said...

aku mamak?dedak kat mulut ko tu takde vitamin ke?teka lagi DOP.dulu ko sedut dedak kat bontot mader skang bontot najib,nampak beza DAK? tak kan...kan...kurr..kokoko

Anonymous said...

Gila babi hari kedua Malaysia bangkrap. Mulai esok jd babi gila.

I LOVE ROSMAH. said...

TIA dah kena liwat ngang 1mdb ke DOP..keguaner...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

annuar musa nak turun sabah bawak dedak 20 karung.cukup ke? kata segelincir je,kes terpinggir tapi kelam kabut nak p sabah bawak dedak? tolong bg pencerahan wahai pendedop kat sini.kurr...kokoko

Anonymous said...

Ini dedak dari Mahathir,
dan untuk orang-orang Mahathir aje ...
aku tolong taburkan sekarang !!!
yang ada ni pun tinggal hampas-hampas aje,
supaya otak kurang mereng sikit ...

KURR.....KOKOKO

Ted Manoff said...

Hai...berani bukak gelanggang baru pulak...musuh baru jangan dichari..nnt demam ngko

I LOVE ROSMAH. said...

cem marah je bro..lek la.kalo ye pon dont copy my style la DOP...oh ye pendedop IQ cap ayam,patot pon...kurr ..kokoko

Anonymous said...

Panjangnya hikayat ini

Anonymous said...

Kak Ros ni 'Ayam Bini' ke, atau 'Ayam Ibu'?

I LOVE ROSMAH. said...

hamid tu dh insaf tak makan dedak ,tu pasai otak dia berfungsi bukan cam korang dah benak sampai raja lanun pon ko sayang ketat2.dedak n raja lanun berpisah tiada.kurr...kokoko

Ted Manoff said...

Shohih kurang kasih sayang ni masa kechik2 ni ..nak cari abah baru pulak..apa punya kepala Bana la dia nih

Anonymous said...

I LOVE ROSMAH @Ros Dedak Tuesday, July 12, 2016 2:03:00 PM said;

"TIA dah kena liwat ngang 1mdb ke DOP..keguaner...kurr...kokoko"

Komen balas;
Alamak...tiang gol beralih lagi....Ros dedak beri pencerahan sikit tentang TIA dan IMDB ni. Kau kan serba tahu @nujum pak belalang.

Anonymous said...

Iq rendah....kau tuu yang iq bodoh nak mampus...boleh kata nanti babi suruuh kita yang taat pada ulil amri ni minta ampun...nampak sangat dia ni tak reti padal agama Islam..tulis Allah pun huruf kecik..nampak sangat kafirnya..rosmah...uganda kurkur

Ted Manoff said...

Shohih kurang kasih sayang ni masa kechik2 ni ..nak cari abah baru pulak..apa punya kepala Bana la dia nih

I LOVE ROSMAH. said...

sume bleh bro..janji jgn ketagih dedak...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

halamak otai DOP dh berkokok.biasanya main lompat2,ni nak tanya plak.mung tanya la org ganu..keguaner...kurr..kokoko

Anonymous said...

Ros dedak ni "Ayam Bini" pun bukan "Ayam Ibu" pun bukan. Ros dedak ni "Ayam Pencen". Marahkan kerajaan (read: umno) yang dilantik secara demokrasi kerana sampai pencen tak dapat projek kerajaan. Itu yang meracau sakan. kesiaannnnn.

I LOVE ROSMAH. said...

eh ada abah baru plak..abah ted..bleh la jadi menantu.pendedop pitnah aku lbgt.isshh geli aku...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

alah..gurau2 je bah..sori bah...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

projek? salah tu bro.biasanya kalo dato ato tansri nk pencen ameno tubuhkan agensi contohnya IMANKI,SPAD,MYEG,PUSPAKOM..kalo ko nk keje kena la hisap dedak ketat2...kurr...kokoko

Anonymous said...

Kak Ros tu dulu kan ke dapat kontrak pendawaian letrik kat mall yg dibangunkan atas tapak surau wakaf di Kedah tu?
Dah habis ke duit untungnye sampai marah2 ni?
Atau BN dah ambik balik Kedah jadi job sudah hilang terus?

I LOVE ROSMAH. said...

umor cam ko ni dh 70thn kena amik jawatan penternak sambil tu cilok la dedak..tu pon nk ajor..kurr...kokoko

Anonymous said...

Ros dedak dan kroninya marah-marah, memaki hamun, meroyan, memfitnah tak sudah-sudah etc rupanyer tak dapat projek lah ye. Ini semua $$$$$$ RM Dollar Yen Rupiah Pound Sterling dll punya pasal.

I LOVE ROSMAH. said...

aik...macam pengalaman sendri jek.kan ko dh ketua cawangan bawak teksi skang.amacam SPAD ada saman ko tak? kurr..kokoko

cucu nek tempoyak said...

NAJIB NASIHAT KAWAL NAFSU MAKAN!

I LOVE ROSMAH. said...

aikk stress plak..ko yang jilat dedak bagi makan nak bini duit haram aku plak ko tuduh.kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

masalah nyer pendedop tak cukup dedak bro.tu yg sume nak tunjuk hebat sayang ketat2 raja lanun tu.yg najib plak berhati2 pilih pendedop kriteria cam ahmad maslan payah nk dpt bro...kurr...kokoko

Anonymous said...

I LOVE ROSMAH Tuesday, July 12, 2016 2:47:00 PM said;
"aik...macam pengalaman sendri jek.kan ko dh ketua cawangan bawak teksi skang.amacam SPAD ada saman ko tak? kurr..kokoko"

Komen balas:
Aik, marah nampak...Jangan marah-marah nanti saluran jantung kau tersumbat sebab stress. Anyway teruskan misi kumpul saham fitnah tu banyak-banyak ye ros dedak @ayam pencen.

Anonymous said...

Apalah korang,
Ikut 'I LOVE ROSMAH' tu meracau entah apa-apa ..
blog ni dah jadi tempat orang merapu pulak.

Anonymous said...

LOL....

Dah lepas geram ke blom, Jing? Nak lagi! Nak lagi!
Seronok tengok ko lompat2. Sakit hati amacam? Dah terubat? Privet jet dah naik ke blom?

Cian ko, Jing.

Anonymous said...

Hehehe..ted kentut telinga dah berasap ke kena titik...
Jap panggil org seytann
Jap pangil lembu...hehehe..dah bernanah ler tu...

I LOVE ROSMAH. said...

adoyaii...asik kena titik je pendedop ngan aku.tak mencabar langsung la.pastu bagi jawapan merendah diri.kesian aku tgk mentaliti pendedop ni cap ayam.kurr...kokoko

Anonymous said...

KAH KAH KAH KAH

Dah ada tanda2 awal dah....tunggu masa jer tu.

Cian ko, Jing.

Anonymous said...

Admin blog outsyed the box tu kwn baik ted kentut tu..dua2 sewel kronik...hikhikhik

Anonymous said...

Ros dedak, ari ni memang komen berisi.......penuh dengan taik!

LOL

I LOVE ROSMAH. said...

alah...sikit2 nk menitik air mata.menyampah plak aku perangai pendedop ni.nak aku pujuk guna dedak tak...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

dah..dahh...dahh.takyah nangis.nah ambik nih dedak.ala buchukk...kurr...kokoko

Anonymous said...

Apa dah jadi dengan 'cik minah', Jing? Kirim salam kat dia!

Anonymous said...

Menurut pak peleewat najib turun 16sept tahun kiamat...hahaha

Anonymous said...

Ros dedak, 2 + 2 berapa? cuba teka, 22 ke atau 4 atau '2+2'?
Mana satu?
Ini utk test samada otak ada mereng ke atau sel-sel otak dah mula tak bercantum ..

I LOVE ROSMAH. said...

cik minah? dia kan bini ko .ko dah hilang ingatan ke overdose dedak? nk nangis la tu...kurr...kokoko

Anonymous said...

Yayaya... Kami tak cukup dedak drp najib sbb Malaysia dan bangkrap masuk hari kedua.

Kami nak dedak drp mamak Kerala yg membolehkan laki umi yg bangkrap jd tak bangkrap dlm sekelip mata.
Memang tinggi kualiti dedak dari Kerala.

I LOVE ROSMAH. said...

ada syarat aku nk jawab.syaratnya aku lambung dedak ko sambut pastu kira,cukup tak bijian dedak 2.6biliyon....kurr...kokoko

Anonymous said...

Alah...nanti boboi mintak syampu yg hasmah pakai tu..tumbuh le blk rambut...tapi klw nak stampu kena "tanggalkan" dulu rambut tu..hehe

I LOVE ROSMAH. said...

haaa...baru ko tau dedak madey berprestasi tinggi.tapi dah semput sejak ko catok dedak najib tu yang ko kena gout tu....kurr...kokoko

Anonymous said...

Ni semua pasal salah makan dedak ni..dedak cap kepala peleewat tu penyebar virus IB tu...

Anonymous said...

KAH KAH KAH

Seronok tengok anjing lgbt kapir dapigs kena 'titik' lagi.

Jing, lompat, Jing! Lompat tinggi2! Bila nak letak komen berisi raik 5 kali berturut turut???

Anonymous said...

Eh Malaysia kan ke dah bangkrap masuk hari ke-2 ni, ikut kajian Outsyed the box lah. Tepat tu kalau org Kerala buat kajian.

Jadi macam mana kau nak dapat duit beli dedak tu sampai cukup 2.6b biji?
Ooooh mintak dgn Maddey yg songlap duit UMNO berbilion tu ye?

I LOVE ROSMAH. said...

abah nangis ke bah...kurr...kokoko

Anonymous said...

SATU

I LOVE ROSMAH. said...

raik tu apa bah..stress smp typo carut...kurr...kokoko

Anonymous said...

Itu ajib gor Sudah takde kes semua fitnah mesti buang lor...Ini LGE kes manyak busat musti mau tangkap maa...padan muka lor...

Anonymous said...

Bro, kajian nujum outsayeeed the box cuma boleh pakai di kerala dan daerah shenzen/guangjoe saja....

Anonymous said...

Ros dedak mung makang je dedok mung tu..kita makang ikang jer...dedok tok sedap...bongok

Anonymous said...

KAH KAH KAH KAH

Typo pun ko nak buat bahan untuk melompat? Ko ni memang 'show-dog' gred A. Dapigs memang pandai training anjing2 melompat.

Cian ko, Jing.

Anonymous said...

Ros dedak kincing berterabo kat sini tak perasan ke..pelior ko ler..

Anonymous said...

Tapi dlm hati ros dedak siapalah yg tahu....adussssss sakittt atiii akuuu....hehehe

Anonymous said...

Dengar khabar Tuan dapigs PP ada memberi arahan untuk menembak mana2 anjing yang terkena sawan babi...Itu Tuan Besar dapigs yang cakap tuh.

Cian ko, Jing.

Anonymous said...

Haa..tu kan jing ros dedak dah bertugas...

Anonymous said...

Haa..tu kan jing ros dedak dah bertugas...

Anonymous said...

Kak Ros Dedak dah lari menyalak kat posting terbaru ...

Anonymous said...

Ros dedak cuma mkn dedak cap kepala peleewat jer...ini dedak sgt berkhasiat...

Anonymous said...

Ros dedak tak sedar ke tembolok ko tu dah penoh sgt dedak tu...berenti le jap patuk2 tu...hehehe

Anonymous said...

Hehehe...pandai ko pancing jing ros dedak ni ye..sebut jer "Apandi" terus jing lompat2...hehehe

Anonymous said...

Ros dedak ooiii..ted kentut tu elok sgt jadik abah ko...haha

Anonymous said...

Hehe..sakit ati ye ros dedak...

Anonymous said...

Ooo hamid tu dah termakan dedak madey...maklumlah dah pencen...kureng pendapatan..

Anonymous said...

Buar ler bro tu taburkan tuk ko ros dedak senang sket patuk2...haha

Anonymous said...

Tu yg ros dedak terpaksa mintak dedak dapig tu

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates