July 22, 2016

70 Hebat MP DAP Bagi Kata Dua Kepada @PDRMsia



Ahli Parlimen DAP Segambut, Lim Lip Eng, hari ini memberi kata dua kepada pihak Polis Di Raja Malaysia (PDRM) untuk menyiasat Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak di atas tuntutan sivil yang dikeluarkan oleh Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat ke atas beberapa individu. 

Lim Lip Eng sebelum ini pernah membuat kontroversi apabila mendakwa Kerajaan tidak cekap dan mendakwa Pakatan Harapan dapat menemui MH370 sekiranya Pakatan Harapan menguasai Tentera Laut Di Raja Malaysia (TLDM) dan Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM).


Ahli Parlimen Segambut juga memberi Ketua Polis Negara (KPN), TS Khalid Abu Bakar satu minggu dari hari ini untuk mula menyiasat laporan yang dibuatnya. Jika tidak, beliau berkata Pakatan Harapan dan pelbagai badan bukan kerajaan akan mengambil "tindakan drastik".

Tidak susah untuk membaca "Tindakan Drastik" yang akan dilakukan oleh Pakatan Harapan, antara lain termasuklah:
  • Adakah demonstrasi jalanan BERSIH
  • Petisyen kepada Majlis Raja-Raja.
  • Adakan undi tidak percaya.
  • Buat kempen petisyen tandatangan.
  • Mencukur kepala hingga botak sebagai tanda protes.
  • Membuat lebih banyak laporan polis.
  • Mengadakan majlis makan-makan sambil mengumpul derma.
  • Membuka tabung derma yang baru.

70 comments:

Anonymous said...

SHAH ALAM - Saman yang difailkan oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) semalam mendakwa AS$731 juta disalurkan dari 1MDB ke dalam akaun bank milik 'Malaysian Official 1'.

DOJ tidak menamakan 'Malaysia Official 1' tetapi menggambarkan individu itu sebagai pegawai berpangkat tinggi.

Semalam, DOJ memfailkan saman sivil untuk merampas aset di Amerika Syarikat yang didakwanya dibeli menggunakan dana yang dialihkan dari 1MDB.

Menurut saman itu, transaksi terbesar didakwa dibuat kepada 'Malaysian Official 1' adalah AS$681 juta deposit ke sebuah akaun AmBank pada Mac 2013.

[ARTIKEL BERKAITAN: Isu 1MDB: Jabatan Kehakiman AS mahu rampas 17 aset]

Menurut saman itu, jumlah itu didakwa datang dari AS$3 bilion bon 1MDB dan dari bon itu, AS$1.26 bilion didakwa telah dialihkan ke dalam akaun milik Tanore Finance Corporation, yang kemudiannya menyalurkan AS$681 juta kepada 'Malaysian Official 1'.

ted manoff said...

👍

Anonymous said...

Ini fitnah..ini fitnah..ini punah rakyat 1Mesia..tambah meracau2 nanti redbin askar berpistol air tanpa kemaluan ..

Anonymous said...

Silap tu sayang..DAP bagi kata 2.6 tambah lagi 1.6

Anonymous said...

Jumaat, 22 Julai 2016
LAGI FITNAH MEDIA KAPIR HARBI

FITNAH 

CNN MEDIA

KAPIR HARBI

CNN BUAT FITNAH
NAJIB CURI DUIT RAKYAT
NAJIB ORANG MELAYU
NAJIB ORANG ISLAM
MENGIKUT 
LOJIK NOH OMAR
CNN HINA MELAYU
CNN HINA ISLAM
BILA NAK SAMAN CNN
SAJE TANYA
NAK TENGOK
KUAT ISLAM TAK



AROIMAKMAK | YOUR TRAVEL ONE-STOP GUIDE - BANGKOK, SEOUL, TOKYO:
5D4N Seoul Itinerary
Tukar Tiub pada 4:00:00 PTG

Anonymous said...

Kita patut berbanga kejayaan melayu di US
Kerana mampu miliki harta ratusan juta us dollar

Anonymous said...

Ag amerika dri doj dh dapat petition 100k dlm masa 20 hari.Disyaki disuap dedak gred A.
Oleh anc disamping scandal ngan
Bil Clinton.Tapi ape nak herankan
dulu atok lanun pun melobi TERINGIN nak jumpa bush.Last2 kena TITIK KAW2 ngan algore kawan
baik atok peliwat...amekau.

Anonymous said...

Pasal ada org Melayu ada harta kat US tu lah yg buat Dinasaur Kerala tu mereng meroyan. Dia mana boleh tengok org lain lebih dari dia. Dia hendak dikenali sbg satu2nya org Melayu yg ada ranch kat luar negara, Argentina.

Dia menipu takpe tapi org lain jgn sesekali cuba buat mcm dia. Dia pasti marah.

Anonymous said...

Kapir harbi dengki kejayaan anak melayu
Kita patut lawan kapir harbi habis2san hingga ke kentut yg terakhir..amacam cai2 dapat dedak ciput

Anonymous said...

Dulu ko orang juga tukang kipas atok lanun..tiada siapa ambil tindakan..sekarang atok lanun tak ade kuasa pun tiada juga yg brani ambil tindakan.berani tuduh aje..atok lanun dh cabar cian

Anonymous said...

Tu pasal la atok lanun berani kata melayu Penakut..tak caye tanya sama itu CTS

Anonymous said...

selalunya ted kaki kentut (kira baiklah dia tidak kaki ngentot) kalau ada komen2 berasap mcm kat atas ni pasal atuk lanon dia, dia pasti berangin atau masuk angin, dan dia akan terkentut-kentut berkepol-kepol berasap.

Anonymous said...

Walau aG tu dapat brapa pun hasil siasatan proksi najib dah langgar undeng2 amerika.jadi kena samanlaa..tuduhan dan bukti bukan boleh direka2..aset dan rekod ada..bukan mcm kes0. air mani dan dna..

Anonymous said...

Kalo ko nak merasa makan tanggong berak mencangkong...
Cubale kritik atok lanun tuh..
ISA ko..

Anonymous said...

dolo-dolo raja liwat mau kan 'arab spring' berlaku di Malaysia, utk laksanakan 'regime change'.

skrg RAJA ANDAIAN @ RAJA LANUN @ ATOK LANUN pulak mau kan 'arab spring' Melayu berlaku krn nak naikkan anak boboi jadi PM. siap kata rakyat Malaysia pengecut, penakut lagi krn tak mau huruharakan negara. ciaaaann dia ..

Anonymous said...

Kenapa ramai sangat donkey ni. Bila diviralkan statement oleh DOJ Amerika Syarikat, terus ada yang menghukum pada hal fakta kes masih lagi dikumpul,mahkamah di Amerika Syarikat belum pun bersidang. Ramai sudah pun memdahului hakim. Teruknya rakyat Malaysia. Realitinya, bila sudah benci seseorang itu, hati akan tetap membenci.

Anonymous said...

Itu lah Abah pon keliru...kata dah saman tapi nak siasat..kata baru menfailkan saman..kata dah rampas..kata Najib nak kena tangkap...itu yang disalak hanjing tu agaknya hinggakan terlompat2...

Anonymous said...

PENCERAHAN PEGUAM MENGENAI SAMAN SIVIL JABATAN KEHAKIMAN AS

Beberapa pemimpin UMNO nampaknya cuba meyakinkan rakyat atau barangkali juga percubaan mententeramkan diri sendiri bahawa tindakan penyitaan yang dilakukan oleh Jabatan Kehakiman AS terhadap hartanah dan aset yang dipercayai berkaitan kecurian wang 1MDB hanyalah saman sivil dan bukannya saman jenayah.

Mereka seolah-olah merasakan saman sivil itu bukanlah sesuatu yang perlu dirisaukan berbanding saman jenayah.

Najib Razak sendiri mengatakan tindakan Jabatan Kehakiman itu hanya saman sivil, bukan jenayah. Tetapi Najib bukan peguam.

Annuar Musa dan Salleh Said Keruak juga menafsirkan saman sivil itu tidak membimbangkan.

Menurut Annuar, "ini bukan saman jenayah, tapi hanya saman sivil yang kena melalui proses-proses tertentu."

Kata Salleh pula, jika AS memilih untuk melakukan saman jenayah, maka beban untuk membuktikan kesalahan terletak di tangan pendakwa, tetapi dengan melakukan saman sivil, ia memindahkan beban membuktikan kesalahan daripada pendakwa kepada tertuduh.

Namun, Annuar dan Salleh juga bukan peguam. Tafsiran mereka mungkin sekadar syok sendiri atau untuk menggembirakan duka lara Najib.

Untuk tujuan pencerahan bersama, apa kata kita fahami dan hayati tulisan Muhammad Faiz Fadzil, seorang peguam berkaitan perkara saman sivil tersebut.

Tulisan ini dipetik daripada laman Facebook miliknya dan moga bermanfaat kepada kita semua. (SH 22/07/2016)


TINDAKAN "CIVIL FORFEITURE" OLEH DOJ (DEPARTMENT OF JUSTICE) USA ADALAH PROSEDUR  KES JENAYAH

Ramai yang terkeliru dan dikelirukan dengan perkataan sivil dan jenayah dalam isu tindakan Department of Justice (DOJ) USA mengambil tindakan Mahkamah untuk menyita dan mendapatkan semula aset-aset (civil forfeiture) yang dikaitkan dengan penyelewengan 1MDB. Tindakan ini diambil di bawah program yang dikenali 'Kleptocracy Asset Recovery Initiative' untuk mendapatkan semula harta negara asing yang disonglap atau diseleweng melalui perbuatan-perbuatan jenayah. 

Menteri dan pemimpin Umno termasuk Ketua Penerangan Tan Sri Annuar Musa dan Menteri Undang-undang Dato' Seri Azalina Othman cuba menggunakan perkataan sivil tersebut untuk menunjukkan yang tindakan yang diambil oleh DOJ tidaklah serius kerana ia bukanlah tindakan jenayah. 

Adakah benar ia hanya satu tindakan sivil sepertimana yang kita faham di Malaysia sepertimana tindakan sivil untuk kecuaian atau tuntutan gantirugi? Kenapa US Attorney General Criminal Division yang mengetuai tindakan ini?

US Code (USC) adalah Undang-Undang bertulis di Amerika Syarikat. 
Di dalam tindakan DOJ ini, mereka telah menggunakan peruntukkan 18 USC 981 (Title 18 Section 981) iaitu Civil Forfeiture atau Penyitaan Sivil untuk menyita harta-harta alih atau tidak alih yang mereka percaya berdasarkan kesalahan 18 USC 1956 (Title 18 Section 1956) yang dalam siasatan mereka adalah hasil daripada kegiatan jenayah ataupun penggubahan wang haram.

Apakah Title 18 US Code? Title 18 US Code adalah Undang-Undang Jenayah dan Prosedur Undang-Undang Jenayah. Di Malaysia kita menggunakan Penal Code dan Criminal Procedure Code. Boleh rujuk di link http://uscode.house.gov/browse/prelim@title18/part1&edition=prelim

§

37 comments:

Anonymous said...

Abah pi baca blok Pecah Palak Mikir baru la clear sikit...dok dengar depa dok salak memangla tabiat dah gitu..penat sat gi kangkang kencing belahla natang tu...

Anonymous said...

981. Civil forfeiture

18 USC 981: Civil forfeiture Text contains those laws in effect on July 20, 2016
From Title 18-CRIMES AND CRIMINAL PROCEDUREPART I-CRIMESCHAPTER 46-FORFEITURE

(a)(1) The following property is subject to forfeiture to the United States:

(A) Any property, real or personal, involved in a transaction or attempted transaction in violation of section 1956, 1957 or 1960 of this title, or any property traceable to such property.
18 USC 1956: Laundering of monetary instruments Text contains those laws in effect on July 20, 2016

§1956. Laundering of monetary instruments

From Title 18-CRIMES AND CRIMINAL PROCEDUREPART I-CRIMESCHAPTER 95-RACKETEERING

(a)(1) Whoever, knowing that the property involved in a financial transaction represents the proceeds of some form of unlawful activity, conducts or attempts to conduct such a financial transaction which in fact involves the proceeds of specified unlawful activity-

Walaupun seksyen-seksyen yang disebut tersebut adalah civil forfeiture tetapi tindakan yang diambil oleh DOJ adalah tindakan dibawah Undang-Undang Jenayah Amerika Syarikat. Adakah rakyat masih lagi boleh ditipu dan diperdayakan dengan cara membodohkan minda rakyat yang tidak celik undang-undang.

Tindakan civil forfeiture ini adalah tindakan permulaan sebelum tindakan di bawah peruntukan undang-undang jenayah diambil. 

Walau apapun, fakta-fakta yang dibentangkan di dalam Pernyataan Tuntutan tindakan civil forfeiture ini konsisten dengan fakta-fakta penyelewengan 1MDB yang didedahkan selama ini yang mengaitkan penglibatan dan faedah yang diterima PM Najib Razak. 

Bagaimana Polis Diraja Malaysia tidak menemui sebarang salahlaku jenayah sedangkan FBI menemuinya. Bagaimana Peguam Negara USA boleh mendapati ada salahlaku jenayah sedangkan Peguam Negara Malaysia boleh membersihkan PM. Perkara yang berlaku ini jelas memalukan negara di mata antarabangsa yang pasti memandang rendah sistem undang-undang dan keadilan negara yang korup. 

PM harus bertanggungjawab sepenuhnya ke atas skandal terbesar yang menjatuhkan maruah negara kita.  Ini adalah kerana di bawah Artikel 117 M&A 1MDB, PM adalah Pengerusi Lembaga Penasihat 1MDB yang meluluskan semua pelaburan antarabangsa yang dimanipulasi untuk diubah dan  disalurkan secara haram kepada beberapa entiti dan pemilikan aset-aset milik keluarga dan kenalan rapat beliau. 

Dakwaan YB Tony Pua yang mengaitkan PM sebagai 'Malaysian Official 1' juga tidak dinafikan. Malahan, kertas kausa civil forfeiture tersebut tidak pula membersihkan nama dan penglibatan PM. 

Adalah satu penghinaan kepada rakyat Malaysia terutama pembayar cukai apabila duit 1MDB yang diubah dan disalurkan secara haram ini dilakukan melalui pakatan bersama untuk kegunaan peribadi seperti beli jet, kapal layar, hartanah, lukisan mahal Van Gogh dan Monet, bayar hutang judi di Las Vegas dan lain-lain lagi. 

Mungkinkah misteri derma RM2.6 billion sebenarnya wang 1MDB yang merupakan wang rakyat dan negara akan terbongkar.

FAIZ FADZIL 
22 JULAI 2016
Shahbudin Husin at 15:05
Share

ted manoff said...

KENYATAN MEDIA
1MDB: JANGAN KITA CAMPUR TANGAN URUSAN NEGARA LAIN

Kita menentang campur tangan Amerika Syarikat ke atas mana-mana negara seperti mana Malaysia juga tidak boleh campur tangan dalam hal-hal negara lain. Semua negara perlu saling hormat-menghormati hak dan kedaulatan negara masing-masing.

Dalam isu 1MDB, Amerika Syarikat mendakwa sejumlah wang haram daripada 1MDB telah masuk ke negara mereka, yang bertentangan dengan undang-undang negara itu. Wang 1MDB dilaporkan ada kaitan dengan Jho Low dan anak tiri kepada Datuk Seri Najib, Riza Aziz.

Amerika Syarikat sekarang ini mahu mendakwa mereka yang terlibat membawa wang haram masuk ke negara mereka. Mereka tidak berkompromi kepada orang yang melalukan kesalahan di negara mereka.

Maka jangan pula kita campur tangan jika mereka mahu mengambil tindakan kepada individu membawa wang haram ke negara mereka, seperti juga kita tidak mahu mereka campur tangan hal ketenteraan dan kepolisan dalam negara kita.

Jangan kita terlalu naif. Apabila Amerika Syarikat mahu memburu pesalah wang haram masuk ke negara mereka, kita pula kata Amerika cuba nak campur tangan urusan negara.

Di negara kita, peguam negara yang mahu memulakan siasatan ke atas 1MDB telah dipecat. Pegawai yang mahu menyiasat kemudian dijumpai mati di dalam tong drum.

SPRM disiasat oleh polis dan beberapa pegawai mereka dipecat dan ditukar. Timbalan Perdana Menteri, menteri dan menteri besar dan pegawai tinggi kerajaan yang mempersoal 1MDB, juga kemudian dipecat.

Tiada penjelasan menyeluruh terhadap pembunuhan dan pemecatan ini. Ini semua menimbulkan spekulasi buruk ke atas Malaysia. 1MDB dan Perdana Menteri dilihat begitu kebal dalam isu ini.

Sepatutnya sudah ada satu Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat keseluruhan isu ini.

"Harapan Baru"

MOHAMAD SABU
Presiden
Parti Amanah Negara
22 Julai 2016

Anonymous said...

Apo yg poning2 boh..fbi siasat dah selesai..fbi siasat tak bising2..saman dah didaftarkan(file)saman untuk rampas harta dan dakwaan jenayah keatas orang yg dituduh

Anonymous said...

Sape brani marah amerika.askar amerika kuat..senjata canggih..malaysia pa ade..tahi kuda jer yg ada..ha3

cucu nek tempoyak said...

Mereka duduk dalam perigi buta, kata Iskandar kepada ulama Pas

Exco Kerajaan Negeri Selangor, Datuk Iskandar Samad menyifatkan pihak yang membuat kenyataan kononnya wakil rakyat di Selangor yang mempertahankan kerajaan negeri sebab sayangkan jawatan sebagai pihak yang duduk dalam perigi buta.

Pesuruhjaya Pas Selangor itu melalui facebooknya menulis, ada yang perli konon mereka yang nak pertahankan kerajaan negeri Selangor sebab sayangkan jawatan.


"Jawab saya mereka yang buat andaian ini duduk dalam perigi buta sejak 2008. Tak nampak langsung manfaat kepada Islam dan rakyat sejak 2008," tulis beliau dalam facebooknya.

Iskandar dipercayai menjawab dakwaan ulama Pas yang mendakwa ada pihak yang 'sayangkan jawatan' di Selangor.

Ini ekoran tindakan para wakil rakyat Pas di Selangor menyokong pendirian timbalan presiden Pas Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man yang mahukan gencatan serangan di kalangan pembangkang bagi melawan Umno dan BN.

Iskandar sebelum ini telah membuat kenyataan menyokong saranan Tuan Ibrahim itu namun tidak disenangi oleh banyak pihak dalam Pas yang mahu kekal tidak mahu berbincang khasnya dengan DAP dan Amanah.

Najhan Abdul Halim, Pengarah Penerangan, Lajnah Penerangan, Dewan Ulamak Pas Pusat melalui postingnya dalam facebook menulis, "bila berhadapan dengan ujian di dalam jamaah kita nampak dengan mata kepala kita sendiri."

"Selama ni kita bicara menerusi kitab-kitab haraki sahaja.. sekarang kita lihat dan saksi dengan realiti."

Najhan menyenaraikan 10 perkara ekoran kenyataan wakil rakyat Pas Selangor itu.

1. Sayang jawatan
2. Takut kalah
3. Hilang jatidiri
4. Jawatan dalam kerajaan lebih tinggi daripadajawatan dalam jamaah
5. Hilang bergantung kepada Allah. Lebih kepada manusia
6. Kepentingan jamaah jadi tak lagi diutamakan
7. Terlalu sayang kepada nikmat harta ghanimah bimbang terlepas
8. Tak yakin dengan janji Allah
9. Banyak alasan diberi daripada taat dan patuh serta wala
10. Mencari peluang dunia dilebihkan daripada habuan akhirat.

"Marilah kita perbetulkan hati dan tindakan," tulis beliau dalam posting itu.

Adun Taman Templer Zaidy Abdul Talib yang juga Exco kerajaan Negeri Selangor mengesahkan wakil rakyat Pas di negeri itu menandatangani surat sokongan kepada Tuan Ibrahim itu.

Mereka mahu pembangkang mempastikan satu lawan satu dalam pilihan raya umum akan datang.

Namun sebelum ini, presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam kenyataan balasnya berkata, Pas hanya sedia bekerjasama dengan mereka yang menerima acuan Pas sahaja.

Pas telah berpecah dari Pakatan Rakyat selepas bertembung dengan DAP.

Pas kemudiannya berpecah dua sehingga lahirnya Parti Amanah Negara (Amanah) yang dipimpin oleh Mohamad Sabu bekas timbalan presiden Pas.

Anonymous said...

TUDM pun tak mampu kesan mh370 semasa patah balik ke lautan hindi..mcmmana nak lawan US navy

Anonymous said...

Saman ni untuk proksi najib sahaja yg beli aset di uS.najib tak beli..

Anonymous said...

ibarat cempedak jadi nangka, agaknyalah si MP tu perasan dia adalah PM, kah kah kah

Anonymous said...

Susah betul kalau ada rakyat Malaysia yg tak rujuk fakta dgn tepat serta bertindak spt loyar buruk mulut busuk gigi rongak masuk kampung berlagak pandai.

Anonymous said...

Tukang sembelih babi

REFORMASI Taik Anjing said...

Betul tu anjing 8:26, bukan setakat TUDM... Malah bomoh VVIP pun yang sayang sangat dengan raja liwat pun tak mampu kesan MH370 di alam ghaib... Tapi kalau hantu raya nak bunuh raja liwat dia boleh kesan pulak....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Pemimpin kanan persatuan anjing-anjing pembangang tu.... Lepas tempoh seminggu tu dia nak buat apa??? Duduk cangkung depan bukit aman sampai mampus ke???

Wakakakakakakakaka

REFORMASI Taik Anjing said...

Askar amerika kuat pun, senjata mereka canggih pun, dengan tentera vietnam jadi hampeh juga....

Tak payah nak puji sangat la tentera mereka tu...

Peristiwa black hawk down dah buktikan setakat mana la kekuatan tentera amerika berbanding tentera malaysia.... Jangan tengok versi filem, banyak AUTA dari FAKTA cerita mereka tu....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Siapa mat sabu ni???

Ooo... Tukang baling mikrofon tu ke???

Muahahahahahahaha.... Dia ada title MP atau ADUN tak??? Kalau takde, pergi bertanding dulu baru boleh menyalak....

Wakakakakakakakaka

REFORMASI Taik Anjing said...

Panjangnya tulis... Semak mata nak baca... Buang dalam tong sampah je la...

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

FBI siasat hanya untuk menang kes saman sivil.... Makan gaji buta betul FBI ni. Ingat mereka hanya siasat kes Daesh je... Oppss, marah anjing kokoko nanti. Kawan baik dia tu....

Muahahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Mana tak seronok anjing-anjing tu melompat... Tersebut je perkataan '1mdb' walaupun tak baca habis artikel DOJ tu, dah satu kemenangan besar anjing-anjing tu rasakan....

Tapi seminggu dua ni je la anjing-anjing tu melompat, lepas tu kembali kepada rutin lama semula... Menyalak hanya jam 2 pagi... Waktu tiada siapa nak bukak blog ni pun....

Muahahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Komen ted kentut tu serupa komen budak pra tadika PASti je...

Kepandaian sebenar dia adalah copy paste banyak-banyak artikel sampah dari blog pembangang kat sini...

Tapi takkan la ted kentut tu nak mengaku punye...

Agak tak boleh berhujah, dia keluarkan la senjata ampuh dia tu.... Kentut setengik taik babi....

Muahahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Hehehe.... Salah seorang graduan makan tanggong berak mencangkong tu adalah Dinasour Limsiangmalam...

Kini jadi rakan karib, sebab nak jatuhkan najib je... Kalau dah berjaya nanti, atok lanun pulak boleh merasa jadi graduan ISA... Graduate bila dah mampus....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Sendiri copy paste... Sendiri kasi puji....

BODOH punye ted kentut....

Muahahahahahahah

Anonymous said...

bukan bukan bukan....mat sabu tu mukanya yang ada bau burit mah.....

REFORMASI Taik Anjing said...

Tindakan Drastik yang lain....

Pasang lilin beramai-ramai depan bukit aman.

Kaya tauke lilin....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Oo... Ingatkan yang suka baling mikrofon dan buat lawak suara ungka tu....

Hahahahahahahahahaha

Anonymous said...

askar amerika termasuk rambo terkencing dalam seluar kena hentam dik negro berkaki ayam jer.....

Anonymous said...

a..ah..lagi satu. betul ke malaysia ni dah bangkrap. masuk hari kesebelas....

REFORMASI Taik Anjing said...

Hahahaha.... Tapi ada juga anjing fuckatan yang bangga sangat dengan askar amerika tu..

Muahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Mesti la dah bangkrap, mana ada elektrik kat malaysia ni lagi... Semua pakai lilin tau. Mana tak kaya tauke lilin tu...

Ni nak caj bateri henpon pun kene kayuh basikal tarik wayar dari dynamo tau...

Muahahahahahahahaha

ted manoff said...

Hahaha..Bongok tkyah alih tiang gol caii..komen sedapkan hati saja..kahkah

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah... Ko punye copy paste banyak-banyak atas tu alih tiang gol dalam lubang taik pulak ke????

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Ted kentut, mana pergi abang kokoko ko tu??? Anjing tu kerja shift pagi-pagi buta ke nanti???

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Si penyamar najib ni cukup hebat la... Anjing pembangang pun tak perasan dia tu hanya penyamar. Kan ke najib sebenar dah lari ke kedutaan turki... FBI nak tangkap. Tak percaya, boleh tanya dengan anjing kokoko jam 2 pagi nanti....

Muahahahahahahaha


UALA LUMPUR 22 Julai - Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini meluangkan masa menghadiri Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Titiwangsa anjuran Parlimen Titiwangsa di Dewan Perdana Felda.
Perdana Menteri yang tiba pada pukul 6.10 petang disambut oleh Menteri Kewangan II, Datuk Johari Abdul Ghani yang juga Ahli Parlimen Titiwangsa

Anonymous said...

Mat Sabu pun tumpang komen, sudah lah Mat Sabu ooiii, perangai kau pun macam Dog & Pig. Kau pun tumpang semangkok pada hal kau tak tahu sepatah haram pun pasal undang2 di Amerika tu,undang2 hutan kau faham la, maki hamun mencarut kau pandai la.

Anonymous said...

Mat Sabu pun tumpang komen, sudah lah Mat Sabu ooiii, perangai kau pun macam Dog & Pig. Kau pun tumpang semangkok pada hal kau tak tahu sepatah haram pun pasal undang2 di Amerika tu,undang2 hutan kau faham la, maki hamun mencarut kau pandai la.

I LOVE ROSMAH. said...

ooo...rupa nyer ko la ag apandi bengap tu suka tong sampahkan surat aku...cian kat koDOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

ko copy paste kat fb mat maslan ke DOP? mcm genius je pendapat ko kat reban ni...cian kat ko DOP...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

mcm frust je ngan nuar..nuar tak layan ko ke DOP sebab muka ko hodoh...jeles ngan sepol la tu...cian kat ko DOP..kurr..kokoko

Anonymous said...

Mcm raja petra kat malaysia today ckp...tu semua tak ada apa pun...cuma gembang kuat...sbb kena bayor...mahal tau..Apa kisahkan duit Mahadey kan banyak...bila dah pibg pong ping pong...senyap...mcm raja petra ckp...hal tu semuanya kecik jer..tapi pihak pembangkang dan Anc mcm dah..betul2. Habislah Najib..kelakarlah...so kita tunggu jerlah...drama seterusnya

I LOVE ROSMAH. said...

kenapa ko bold kan tulisan tu? kalo stress pon jgn la smp gigit keyboard tu DOP..gigit dedak palet sudah la...cian ko DOP...kurr..kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Aku bold tulisan pun tak boleh ke anjing kokoko??? Sakit mata ko tengok eh???

Oo.. Ye la, banyak sangat cacing babi ko ternak kat mata tu... Tengok tulisan bold pun boleh buat mata berair...

Muahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Lama nak tunggu drama ni habis... Selama sepina dari perancis nak sampai malaysia dihantar ulat gonggok berbulu.....

Muahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Hehehe.... Camner raja liwat tu layan saiful ek??? Layan hingga tinggalkan air mani dalam bontot saiful ye???

Hebat betul layanan raja liwat tu... Nenek jijah pun tak dilayan sebegitu rupa...

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Eh... Ko ada hantar surat ke??? Oo.. Yang berbuku-buku buku 555 tu ye???

Tanya tauke kedai mamak kerala la... Dia buat buku tu untuk kira hutang lapok dia...

Kira punye kira, ada juga dalam rm100 billion tu....

Muahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Fb mat maslan apa alamatnya eh??? Nak tengok ayat mana pulak la yang sama dengan aku komen tu.....

Muahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

cam luahan org kempunan tak sempat merasa jek..ishh geli aku.cian ko DOP...kurr..kokkkk

REFORMASI Taik Anjing said...

Awal betul anjing kokoko bertugas malam ni.... Memang cukup berdedikasi dengan kerja salakan dia... Belum jam 2 pagi dah buat kerja. Patut la tokong sayang ketat-ketat dengan anjing kokoko...

Setakat ni belum ada yang layak ganti anjing kokoko sebagai anjing penyalak terbaik fuckatan... Bukan macam ted kentut, bunyi dia menyalak pun macam bunyi anjing tengah kentut je....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Ish..ish.. Ko ni anjing kokoko, ko sempat merasa layanan raja liwat tu ke????

Muhahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

ko tulih pepanjang bukan aku baca DOP..yg nampak stress ko ckp ulang2 sebab ko makan 1 menu je DEDAK PALET lebihan aku mancing...cian ko DOP...kurr...kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Aku tulis tak semestinya untuk ko baca, aku saja nak hantar komen supaya peminat-peminat aku baca....

Ko bukan peminat aku pun kan... Ko tu buat penat je....

Muahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

peminat ye DOP?..Adoyaii..no komen la DOP.kang ckp lebih2 ko nangis plak kena titik...cian kat ko DOP..kurr..kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

kah kah kah kah kah.... ko cakap lebih, aku buang dalam tong sampah je ko punye bebel mak nenek tu....

muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Tu fitnah no 1
Fitnah no 2 plak..

Menurut saman itu, jumlah itu didakwa datang dari AS$3 bilion bon 1MDB dan dari bon itu, AS$1.26 bilion didakwa telah dialihkan ke dalam akaun milik Tanore Finance Corporation, yang kemudiannya menyalurkan AS$681 juta kepada
'ted kentut'.hehehe...senangkan buat fitnah...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates