July 20, 2016

49 Ejakulasi Pramatang - Keputusan Pilihanraya Negeri Mengejut Tidak Dapat Diputuskan




Potong stim! Ejakulasi Pramatang! Itulah yang dapat dikatakan selepas menanti Sidang Media yang dilakukan selepas delegasi PKR bertemu dengan Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Tiada kata putus dibuat berkenaan sama ada Pilihanraya Negeri mengejut (snap election) akan dilakukan.

Lim Guan Eng petang tadi telah menerima kunjungan hormat Menteri Besar Selangor, DS Azmin Ali, Nurul Izzah Anwar (Ahli Parlimen Lembah Pantai) dan Saifuddin Nasution Ismail (Pengarah Strategik PKR) di pejabatnya dekat Komtar.

Baik dari pihak Ketua Menteri, Joseph Lim Guan Eng mahupun Timbalan Presiden PKR, masing-masing mengelak apabila diajukan soalan sama ada Pilihanraya Negeri Mengejut akan dilakukan dalam masa terdekat. Lim Guan Eng berkata, cadangan itu sebenarnya diputuskan dalam Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) dan tidak wajar dibocorkan kepada pihak luar parti.

Walau bagaimanapun Joseph Lim Guan Eng memang hebat. Beliau boleh paksa Menteri Besar Selangor dan delegasinya untuk turun ke Pulau Pinang mengadap beliau sedangkan beliau sudah ada di Kuala Lumpur semalam. Sengaja Joseph Lim Guan Eng tidak hadir mesyuarat Biro Politik PKR walaupun Dr Wan Azizah telah menjemput beliau.

Buang masa betul! Orang utara panggil 'gempaq keling'. Video Sidang Media boleh ditonton di bawah.

49 comments:

ted manoff said...

Huh..nasib baiik takde reezal marican naina marican..habis bn kali nii..mamaq pandukang yg mohd najib percaya...kah34x

REFORMASI taik anjing said...

Fuh, ni mesi tak jadi sebab atok madey tak datang sekali... kalau tak, esok dah pilihanraya kat Pulau Pinang Darul Banjir tu.... najib mesti kalah besar punye la........


Muahahahahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Pandai2 plok cts nibuat spekulasi LGE paksa Azmin..orang PP dah caya umno yg jual tamah melayu..dah ada brita tak ada PRN mengejut di penang..ketinggalan keretapi laju..

REFORMASI taik anjing said...

Tokong yang kena dakwa sebab salahguna kuasa, rakyat Penang yang jadi mangsa ke hulu ke hilir mengadap pilihanraya....

Langsung tiada kestabilan punye pembangang.....!!!!!!

wakakakakakakakakakakakakakaka

ted kentot ๐Ÿ’ฉ๐Ÿ’ฉ๐Ÿ‘… said...

ProOO00ootTt arghh leganya tercirit dalam seluaq habaq ang

Anonymous said...

Rahman bagi bukti tanah taman manggis..apandir dakwa lulus syarat tanah yg ditolak majlis bandaraya..pelik

Anonymous said...

http://tukartiub.blogspot.my/2016/07/sekarang-lu-percaya-tak.html?m=1

Anonymous said...

APA KHABAR TUAN REZA





APA KHABAR 

TUAN RIZA

APA KHABAR 

TUAN JHO LOW



LARI LARI LARI

FBI SUDAH MARI

CHA ALIF BOOT

CABUUUT

KAH KAH KAH


DATUK SUBUH

DI MANA?

KAH KAH KAH


NIK FAIZAL 

LU DIMANA?

KAH KAH KAH


LARI LARI LARI

FBI SUDAH MARI

Anonymous said...

http://www.kedahlanie.info/2016/07/bekas-ahli-umno-sokong-mahathir-tubuh.html?m=1

Anonymous said...

http://mountdweller88.blogspot.my/2016/07/a-kadir-bidas-umno-umpamakan-mabuk-todi.html?m=1

REFORMASI Taik Anjing said...

Banyak betul blog pembangang yang tak laku terpaksa anjing pembangang promote blog-blog tu di sini...

Tahniah CTS, hebat blog anda ni... Jadi tempat iklan blog pembangang yang tiada pengunjung untuk tengok.....

Muahahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Tak pelik pun... Maksudnya dapig tu memang tak sebersih mana pun. Buat akuan bersumpah pun masih banyak AUTA dari FAKTA...... Dah tu orang lain yang sign akuan bersumpah, orang lain yang jadi tukang umum... Tu baru la pelik anjing 5:08 pm oooiiii!!!!!

Muahahahahahahahaha...

Anonymous said...

Ooo..HAMno laa paling besiih..

REFORMASI Taik Anjing said...

Aah kan anjing 4:43... Ada mangkuk DAPig mana ntah kata tak pernah pun ada perbincangan pasal nak buat snap election kat sana... Tak terniat sekali pun nak buat atau nak bincang pasal tu katanya...

Tup tup semalam nenek jijah, assmin terpaksa turun Pulau Pinang Darul Banjir untuk hadir perbincangan yang dikatakan tak terniat pun untuk dibincangkan tu....

Boleh percaya sangat ke kata-kata mangkuk-mangkuk dalam DAPig tu????

Kalau tiada niat langsung, kenapa la enam ekor pemimpin DAPig datang bertandang ke istana AlJuburi di Segambut Isnin lepas... Takkan la mereka datang sebab nenek jijah buat rumah terbuka sempena hari raya pula kot...

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

BY A ANANTHALAKSHMI AND SAEED AZHAR (BUSINESSDAY)

18 JULY 2016

SINGAPORE — Singapore’s central bank was scrutinising several banks, including UBS and DBS Group Holdings, to see if they broke rules against money laundering in handling transactions linked to scandal-hit Malaysian state fund 1MDB, three people with knowledge of the matter said.

The Monetary Authority of Singapore was looking at several aspects of the banks’ operations, sources said.

Switzerland’s Falcon Private Bank and Coutts International, which is owned by Geneva-based Union Bancaire Privee, were also under review, they said.

Malaysian companies and banks linked to 1MDB are at the centre of corruption and money laundering probes that have led investigators to look at transactions and financial relationships across the globe — from Malaysia to Singapore and the Seychelles, from Abu Dhabi to offshore companies in the Caribbean, and from the US to Switzerland. A Malaysian parliamentary investigation found that $4.2bn of 1MDB’s money was unaccounted for or went to overseas bank accounts whose owners could not be ascertained.

UBS, Coutts and DBS, which is Singapore’s top lender, all declined to comment.

A Zurich-based spokesman for Falcon said: “We have transparently shared our view and have nothing to add.”

Falcon, owned by one of the world’s leading sovereign wealth funds, Abu Dhabi’s International Petroleum Investment Company, has previously said it was in contact with Singapore’s central bank and was co-operating.

The Monetary Authority of Singapore was in talks with several banks and would make an announcement on any punitive action against them after the review was completed, sources said. The full details are not known at this stage.

“It is important for Singapore to be seen to be taking action against any abuse of its private banking sector for money laundering,” said Nizam Ismail, Singapore-based partner at RHTLaw Taylor Wessing, where he advises on financial services, regulation and compliance.

A spokeswoman for the authority referred Reuters to its statement in March, when it said that “as part of its investigations into possible money laundering and other offences in Singapore, it has been conducting a thorough review of various transactions as well as fund flows through our banking system”.

1MDB referred Reuters to its earlier statements. In May, it said it had not been contacted by any foreign lawful authority on matters relating to the company and that it would co-operate fully with the authorities.

The latest probes follow the authority’s decision in late May to close down the operations of Swiss private bank BSI in Singapore for serious breaches of antimoney laundering rules, the first time in 32 years it has taken such action against a bank.

The authority did not specifically say this related to 1MDB-related transactions, though the Swiss Financial Market Supervisory Authority said at the time that BSI had committed serious breaches of money laundering regulations through business relationships and transactions linked to the corruption scandal surrounding 1MDB.

 

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah... Setakat itu je komen terbaik anjing pembangang boleh beri????

Memalukan sungguh.....

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Betullah, chief anjing pengesan pun terpaksa masuk sini

Anjing pemburu yg dah pencen pun ada

Anjing belaan yg menyalak bulan pun ada.

REFORMASI Taik Anjing said...

Nama cucu nek tempoyak tak mau pakai ke??? Ko copy paste panjang-panjang pun, tiada yang nak baca... Ko tanya dengan anjing kokoko tu, ada tak dia baca komen sampah ko kat atas tu....????

Muahahahahahahaha

Anonymous said...

CIA TAK MARI???

MOSAD TAK MARI???

MI6 TAK MARI???

ABU SAYAF TAK MARI???

SAPINA UNTUK NAJIB KES KAPAL SELAM DARI PERANCIS BELUM MARI MARI. DAH 3THN TUNGGU NAIK BERUBAN NAJIB TUNGGU.

REFORMASI Taik Anjing said...

Siput gondang dah pass baton kepada ulat bulu pulak untuk hantar sepina kepada najib tu... Tak lama lagi sampai la tu... Tak lama pun, 50 tahun lagi sampai la.... Sabar bro 6:08 ye...

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

CAI CAI NGANG SEKELIAN. AKU MAU KASI INGAT JER. INI HARI KESEPULOH KALAU IKUTKAN PUAK PEMBANGANG DAN PROKATUN CAKAP. AKU AKAN SELALU KASI INGAT. CARI BAIK PUNYA IDEA TAU...

REFORMASI Taik Anjing said...

Hehehehe... Nanti ada la anjing bernama ted kentut, anjing kokoko, dan anjing anus yang menyalak sebut "tahik anjing", "taik hanjeng".... Nak sebut REFORMASI taik anjing mereka dah malu...

Tahun 1998 dulu bukan main menyalak melolong tengah jalan sebut perkataan REFORMASI... Sampai terbawa ke dalam mimpi... Hari ni segan nak sebut, mungkin sebab dah BASI kot.....

Wakakakakakakakakakaka

ted manoff said...

Hek eleh..mcm lah bn stabil sgt..habis bila mohd najib nk didakwa..?ayat sedapkan hati saja..tahi anjing nii ntah hapa punya manusialah..

REFORMASI Taik Anjing said...

Najib nak didakwa atas dakwaan apa tu ted kentut??? Akta mana, peraturan mana yang dia dah langgar???

Muahahahahahahahaha

ted manoff said...

Hahaha..ko diamlah tahi hanjeng..setakat komen ntah hapa tah baik takpayah..ramai jee yg baca termasuk lh ko..ProOO00ootTt

REFORMASI Taik Anjing said...

Betul tak komen aku jam 6:18 tu.... Malunya nak sebut REFORMASI taik anjing kan.... Semalu aljuburi nak sebut 'Can I Fuck U Today' kat saiful....

Muahahahahahahahahaha

ted manoff said...

๐Ÿ’ฉ๐Ÿ’ฉ๐Ÿ’ฉ..ProOO00ootTt๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ

REFORMASI Taik Anjing said...

Kalau aku komen ntah hapa tah, kenapa ko respon pulak??? Jangan la sentap sangat anjing ted kentut... Terus terang aku katakan, artikel sampah ko copy paste tu aku skip je.... Buang masa 5 minit aku nak baca pun....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah.... Komen terhebat dari ted kentut.... Kentut sampai terkeluar taik 3 ketul.... Siap tinggal bau macam bangkai babi tonyok je...

Kah kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

..habis bila mohd najib nk didakwa..?

tunggu ulat bulu sampai hantar sapina dari Perancis,
tunggu WSJ, ABC, SR siapkan bukti2 yg diperlukan,
ini pun mungkin lambat sikit pasal paham2lah nak cari ikan paus yg pandai baca bukan senang.

kalau train anjing tu senanglah, tabur habuk dedak pun mencicit datang melompat-lompat.

ted manoff said...

bongok..bila plk aku copy paste nii.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ค

REFORMASI Taik Anjing said...

Ala, kerja siapa lagi yang copy paste artikel bodoh kat sini??? Takkan kerja lembu BODOH yang suka tinggal taik 3 ketul jam 6:28 pm tu pulak kot....

Muahahahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

ejakulasi pramatang?woii admin ryzal...pendedop mana faham bahsa saintifik tu.nak plak si tahik hanjing sekuriti reban lagi la terpinga pinga sambil mendedop.aku sorang je paham bahsa sains tu sebab aku genius.sape balas aku TITIK.ko diam tahik hnjing..p hisap dedap tu kuat kuat...cian ko DOP VODOH...kurr..kokoko

Anonymous said...

Petik Dari blog sengal Hishamuddin Tukar Tuib. Cerita bodoh

REFORMASI Taik Anjing said...

Dedap boleh dihisap ke anjing kokoko??? Ko hisap dedap nak buat apa??? Ambil madunya ke atau untuk dapatkan debunganya kah????

Sori la anjing kokoko, dedap kalau dalam bahasa sains bagaimana tulis dia eh?????

Muahahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Sekali lagi.....

Betul tak komen aku jam 6:18 tu.... Malunya anjing kokoko nak sebut REFORMASI taik anjing kan.... Semalu aljuburi nak sebut 'Can I Fuck U Today' kat saiful....

Muahahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

nak mintak simpati kat teman seDEDAK ko ye DOP? sape nk hirau perasaan ko yg emosi penuh ngan taman dlm reban tu DOP...cian ko DOP...kurr...kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah anjing kokoko... Ko yang jadi anjing bunga, tetiba sentap pulak bila aku tanya pasal DEDAP.

Kalau tangan tu dah tergetar-getar kena parkinson, duduk dalam reban pergi lancap anu ko tu banyak-banyak... Mana la tau, esok-esok boleh pulih macam sediakala, masa tu datang komen balik ye.....

Muahahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

DEDAP..DEDOP,..DEDAP hasil penemuan perkataan baru sejak fahaman baru DEDAKISME yg di pelopori najib lanun.nanti aku nk wat copyright perkataan ciptaan aku ni.sape nak guna kena bayar 2.6 butir dedak dan 42juta hampas...penat je citer pendedop bukan nya paham...cian kat ko DOP kena mukadimah TITIK....kurr..kokoko

Anonymous said...

Anon 5:59..jilat lebih sket bontot tak basuh tokong tu...dah bersih tapi blom licin lg tu...hehehe

Anonymous said...

Cer pg jumpa hisamudin rais sengal kat restoran dia kat cm tu dok tgh tonggang carlsberg...mamat ni punya auta pun anon bongok blh kutip...

Anonymous said...

Hari2 baca fitnah sampai ada yg tak logik kat blog2 pembangang sorang2 pun muntah gak....

Anonymous said...

Hehehe..ted kentut cakap
"diamlah tahi hanjeng..setakat komen ntah hapa tah baik takpayah.."
tapi kentut ni ler pembaca setianya...

Anonymous said...

Yer3 aku pun ingat..dah 10 hari malaysiaku bankrup....tapi rasanya idea fitnah jing2 pun bankrup sekali gak...

Anonymous said...

Babi tonyok kat pp darul banjir dah terlepas...ted kentut tak pi tlg tangkap ke..hehe

Anonymous said...

-

Anonymous said...

Cian ko yer Ros Dedak...hari2 meroyan merapu mengejek-ejek sana sini jadik anjing Dapig....
Tahap tu jer lah "genius" ko yer..

REFORMASI Taik Anjing said...

Bang 9:23am, aku nak hantar gambar thumbs up tak reti la.... Tapi abang punye komen, saya bagi 5/5 bintang bang....

Muahahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Ego tak ingat dunia... Kalau dah salah taip mengaku silap je la... Ini nak spin lagi DEDAP..DEDOP,..DEDAP pulak...

Nampak sangat ko punye BANGSAT tu tak mengira tempat la anjing kokoko....

Wakakakakakakakakaka

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates