July 21, 2016

207 Bapa Andaian Kata Rakyat Malaysia Penakut

Mantan Perdana Menteri yang juga Bapa Andaian Negara, Tun Dr Mahathir Mohamad mencadangkan tiga tindakan yang boleh diambil susulan pembentangan laporan oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ).

Pertama, penubuhan tribunal bebas.  Kedua, mengadakan pungutan suara dan ketiga, mengadakan perhimpunan aman. Tun Dr Mahathir berkata di dalam Sidang Media hari ini,
"Rakyat negara ini penakut. Di negara-negara lain, jutaan akan turun ke jalanan. Rakyat Malaysia ini, baik-baik, kita biasanya tidak berbuat apa-apa. Saya rasa kita perlu adakan satu perhimpunan aman untuk menuntut penyingkirannya."
Maaflah Tun, selama 22 tahun kami dididik dan diingatkan aktiviti turun ke jalan untuk menukar kerajaan adalah tidak demokratik dan agenda negara kuasa besar.

Bapa Andaian Negara terlupa Rakyat Malaysia jadi penakut disebabkan beliau. Kalau Rakyat Malaysia berani sedikit habis disumbatnya di dalam penjara Kemunting di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Mana pernah dalam sejarah kepimpinan beliau, pembangkang berada bersama-sama Kerajaan di dalam membanteras rasuah seperti di dàlan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Begitu juga dengan permintaan beliau agar ditubuhkan tribunal bebas. Bukankah panel siasatan 1MDB terdiri dari badan bebas? Bukankah pembangkang berada di dalam panel siasatan tersebut termasuk Ahli Parlimen DAP Kepong, Dr Tan Seng Giaw dan Ahli Parlimen DAP Petaling Jaya Utara, Tony Pua. Apa lagi yang tidak bebas?

DS Najib Tun Razak tidak pernah didakwa di atas kesalahan jenayah tetapi Bapa Andaian memintanya berundur. Joseph Lim Guan Eng telah didakwa di atas dua tuduhan rasuah di bawah Kanun Keseksaan tetapi Bapa Andaian berdiam diri. Paria betul!

207 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 207   Newer›   Newest»
Anonymous said...

MUTALIGAT ...cetusan dan nukilanku
21 July 2016
FAKTA BERKENAAN TINDAKAN AS TERHADAP 1MDB
PENERANGAN : Tindakan Jabatan Keadilan US terhadap 1MDB

Oleh kerana Utusan, TV 3, NST dan TheSTAR tidak akan melaporkan apa-apa perkara ini dan lebih mementingkan cerita artis maka wajar kita ketahui apakah isi penting yang disebut dalam tindakan terkini oleh Department of Justice Amerika Syarikat terhadap skandal 1MDB.

1. DOJ (Dept of Justice) mengumumkan bahawa mereka akan membeku lebih dari 1 Billion USD (4 Billion ringgit) aset di US seperti rumah-rumah mewah dan hak cipta filem Wolf of Wall Street.

2. Perbelanjaan wang 1MDB ini juga termasuk pembayaran hutang judi di Las Vegas, pembelian kapal layar mewah dan pembelian jet peribadi jenama bombardier yang berharga lebih dari USD 35 juta (RM 120 juta).

3. Diumumkan antara individu yang terlibat dalam tindakan ini (empunya aset) adalah Riza Aziz (anak tiri Perdana Menteri) dan Taek Jho Low.

4. DOJ menyatakan bahawa aset 1 Billion USD (RM 4 Billion)  ini merupakan sebahagian dari 3.5 Billion USD (RM 14 Billion) nilai jumlah wang yang dipercayai dicuri dari 1MDB.

5. 'Malaysian Official 1' merupakan antara penjawat awam yang juga dikatakan terlibat dalam skandal ini, walaupun namanya tidak disebut akan tetapi diterangkan bahawa Riza Aziz merupakan anak tiri kepada 'Malaysian Official 1'.

6. Lebih dari 100 Juta USD (RM 400 juta) wang 1MDB digunakan untuk membiayai filem 'Wolf Of Wall Street' sebuah filem yang mengisahkan cerita beberapa individu yang menipu dan mencuri duit orang ramai.

7. Filem 'Wolf of Wall Street' terbitan syarikat Red Granite Films yang dipunyai Riza Aziz.

8. DOJ menyatakan tidak satu sen pun dari sebarang keuntungan filem berkenaan ataupun dalam mana-mana aset dapat dirasai oleh rakyat Malaysia dan mereka becadang untuk memulangkan kembali semua kekayaan ini kepada Malaysia setelah selesai penyiasatan.

https://www.justice.gov/opa/pr/united-states-seeks-recover-more-1-billion-obtained-corruption-involving-malaysian-sovereign
Penjana Melaka at Thursday, July 21, 2016

Anonymous said...

Dah nak demam ni..raja arab mana?almalik sheikul jho tahik lo..padan muka

Anonymous said...

Ade pembangkang dlm sprm najib lagi brani passing duit 1mdb kpd proksi tahik lo..buang AG ganti AG cucuk hidung..dah cedik sangat tu..najib boleh mintak kawan golf dia berek obama ganti pendakwa..selesai masaalah..

Anonymous said...

Atok lanun@ "hear say" lagile penakut...semasa peristiwa Mamali
kenapa kertas putih saja dikeluarkan.Bukannye tubuh RCI.Orang2 pas pun nak tahu citer
sebenar...

Anonymous said...

Pihak berkuasa Amerika dah ambil tindakan, kita tunggu je lah.

Tak apalah kalau sebelum ni kau tak pernah kata kerajaan Amerika baik pun tapi utk kes ni kau mestilah iktiraf bhw kerajaan Amerika adalah baik.

Tetapi, kalau najib tidak ditangkap oleh fbi nanti, jgnlah pula kau tuduh kerajaan Amerika dah dibeli oleh najib pdgn harga 6500 billion hasil gadaian cincin rosmah pulak...na...

Anonymous said...

patut bapa andaian cakap macam ni semasa ketum buat refomasi dulu. bukan arah fru sembur air lada. baru dia tau penakut ke tidak. kena kat orang penakut....kah kah kah....
dulu cakap....orang tu bersalah sehingga mahkamah dapati dia bersalah. apa mau citer....dah tak ingat....dah nyunyuk ke?

Anonymous said...

Menunjukkan bertapa cerdiknya najib dan bertapa betulnya bhw kau adalah bodoh keturunan.

Anonymous said...

Thursday, July 21, 2016
Isu 1MDB: Azmin yang minta Najib berterus terang?
AZMIN GESA NAJIB BERTERUS-TERANG ISU 1MDB SEKARANG
by MAHADZIRA AL BAQI - 2016-07-21

NAJIB RAZAK DIGESA BERTERUS-TERANG BERHUBUNG SKANDAL 1MDB BERIKUTAN TINDAKANS SAMAN JABATAN KEHAKIMAN (DOJ) AMERIKA SYARIKAT

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak digesa untuk berterus-terang berhubung skandal 1MDB berikutan pengumuman Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat bahawa ia akan mengambil tindakan undang-undang untuk merampas aset yang dikaitkan dengan dana pelaburan negara itu.

“Perdana Menteri kini perlu berterus terang tentang perkara ini yang tidak dapat disembunyikan lagi.

“Beliau juga tidak boleh lagi berpura-pura yang skandal ini tidak memalukan negara,” kata Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali dalam satu kenyataan hari ini lapor Malaysiakini.

DOJ memfailkan saman untuk melucutkan hak sivil di Los Angeles kerana mahu merampas hartanah bernilai kira-kira AS$1 bilion (RM4 bilion) yang berkaitan dengan 1MDB.


Ia sebahagian daripada dana AS$3.5 bilion yang disalahgunakan dan aset lain yang terlibat termasuk rumah agam dan mewah, karya seni, jet peribadi dan kutipan filem ‘The Wolf of Wall Street’.
Azmin menegaskan bahawa DOJ berkata pegawai-pegawai 1MDB memperlakukan dana pelaburan negara seperti “akaun bank peribadi” mereka dan “menyonglap berbilion dollar dari rakyat Malaysia”.

“Akhirnya, setelah sekian lama cuba menyembunyikan ibu segala skandal kewangan di Malaysia ini, kebenaran berkaitan 1MDB akhirnya terbongkar jua.

“Ia mengesahkan dengan jelas bahawa sememangnya wujud satu konspirasi untuk menipu dan membersihkan berbilion dolar wang pembayar cukai yang disonglap mereka yang rapat dengan pemerintah tertinggi negara,” katanya.

Walaupun beliau mengakui bahawa nama Najib tidak disebut dalam saman itu, namun ia khusus menamakan anak tirinya Riza Aziz, rakan keluarga dan ahli perniagaan Low Taek Jho, yang lebih dikenali sebagai Jho Low, serta dua pegawai kerajaan Abu Dhabi.

Azmin berkata, beliau sentiasa menegaskan bahawa keputusan Najib memecat Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin tahun lalu, kemudiannya menggantikan Peguam Negara Tan Sri Gani Patail serta pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang terlibat akitif dalam penyiasatan 1MDB memberi petunjuk jelas akan konspirasi untuk menutup skandal ini.

“Mengambil kira perkembangan terbaru ini, Perdana Menteri tidak dapat lagi mengunci mulutnya dan perlu menjelaskan kepada negara tentang skandal ini,” katanya.


KLIK BACA: Singapura rampas S$120 juta milik Jho Low dan keluarga
KLIK BACA: AG Amerika: Pegawai rasuah gunakan 1MDB sebagai akaun peribadi
KLIK BACA: ‘Rakyat Malaysia ditipu besar-besaran, dana 1MDB biayai hutang judi’
KLIK BACA: Siapa ‘Malaysian Official 1’ dalam saman Jabatan Kehakiman AS?
KLIK BACA: DOJ dakwa AS$731j 1MDB disalur ke akaun ‘Malaysian Official 1’
KLIK BACA: We’re not dealing with sale of nasi lemak, its billions of Ringgits – Tun Mahathir

# Azmin pula yang buat lawak. Majlis Raja-Raja lagi tidak dihiraukannya!

Anonymous said...

hantar sapina jangan guna spicies din turtle. takut tak sempat pulak si bapa andaian tengok najib kena bicara mahkamah amerika.

I LOVE ROSMAH. said...

tak tau la betapa kecut pelior pendedop bila raja lanun diserang merata dunia.FITNAH..FITNAH...itu yg termampu dicapai otak pendedop.si raja lanun otak lembab buat vodoh macam down syndrom gamak nyer.harap kerajaan antartika je la percaya itu sume FITNAH...cian ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Azmin juga patut berterus terang. Apa dia buat dalam jamban dengan amoi tu....

cucu nek tempoyak said...

SI bapak tiri katanya menerima derma tapi bila dah bising bising kalut dipulangkan semula..! Si anak tiri pulak senang senang ajer dapat sumbangan beratus ratus juta..! Dah macam keluarga penerima asnaf la pulok..!

DOJ: Riza dakwa dana AS$94 juta adalah hadiah
Anak tiri Datuk Seri Najib Razak, Riza Aziz, mendakwa dana 1MDB bernilai AS$94 juta (RM381 juta) dalam akaun - yang dia memiliki akses untuknya - adalah hadiah daripada syarikat Aabar BVI, kata Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat.
"(Riza) Aziz mendakwa - termasuk dalam laporan cukainya pada 2012 - wang itu adalah 'hadiah' daripada Aabar BVI," kata laporan itu semalam.
Menurut DOJ, Aabar BVI - sebuah syarikat didaftarkan di Kepulauan British Virgin dengan nama sama - menerima AS$1.367 bilion wang yang diselewengkan daripada bon 1MDB untuk perjanjian pembelian kuasa pada 2012.
Daripada jumlah itu AS$238 juta dimasukkan ke akaun syarikat perfileman Riza, Red Granite, di Singapura.
DOJ mendakwa Riza menggunakan AS$94 juta wang itu untuk membeli tiga harta tanah - dengan setiap satu di New York City, Beverly Hills dan London.
Dalam saman dikemukakan pihak berkuasa AS itu, DOJ memperincikan bagaikana firma perakaunan berpangkalan di AS, Nigro Karlin Segal Feldstein & Bolno (NKSFB) cuba mendapatkan penjelasan mengenai "hadiah" berkenaan.
"Dana itu datang daripada seorang pelabur dalam Red Granite Capital, saya tidak dapat mengesahkannya tanpa bukti bahawa ia bukan pendapatan kepada Riza. Firma berada dalam risiko, angka-angkanya terlalu tinggi," kata seorang rakan kongsi NKSF melalui e-mel.
Pindahan tanpa sebab
Seorang pengarah urusan di firma itu yang bertindak bagi pihak Riza menjelaskan Aabar BVI adalah "sebuah syarikat pegangan persendirian seorang rakan keluarga" individu terlibat.
Dia juga menyertakan sekeping surat daripada Mohamed Ahmed Badawy Al-Husseiny iaitu pengarah Aabar BVI serta ketua pegawai eksekutif syarikat itu ketika transaksi berkenaan berlangsung.
Kandungan surat itu ialah: "Surat ini bertujuan mengesahkan bahawa pemindahan AS$94,500,000 yang terdiri daripada pindahan kawat pada 18 Jun 2012 untuk BSI Bank Bhd (nombor akaun [XXX] 250A) untuk manfaat Riza Aziz bertujuan sebagai hadiah.
"Pemindahan itu dibuat tanpa sebarang pertimbangan dan tiada perkhidmatan dijalankan atau hadiah diterima bagi aset. Ini adalah satu pemindahan tanpa sebab dibuat dengan ikhlas berdasarkan hubungan yang rapat peribadi kami."
DOJ bagaimanapun menafikan hal itu dalam nota kakinya, dengan menjelaskan pada tarikh pemindahan itu berlangsung, Aabar BVI sebenarnya menyalurkan AS$133 juta kepada Red Granite.
Tambah DOJ dana sebanyak AS$94 juta itu adalah jumlah yang dipindahkan Riza "ke Amerika Syarikat dalam tempoh kira-kira lima bulan dan digunakan untuk membeli aset peribadi".
Selain digunakan untuk membeli harta tanah DOJ mendakwa dana 1MDB bernilai AS$64 juta digunakan untuk membiayai filem terbitan Red Granite, The Wolf of Wall Street.
Bagaimanapun Red Granite menafikan tahu sebarang maklumat mengenainya.
Sejumlah AS$41 juta wang 1MDB juga dikatakan diguna untuk membiayai aktiviti perjudian Riza, hartawan Jho Low serta rakan mereka Eric Tan Kim Loong.

Anonymous said...

Yg langgar undang2 amerika di. amerika reza dan tahik lo..proksi..fbi tak boleh tangkap najib..bila perbicaraan banyak lah terbarai..

Anonymous said...

Ngko tengok?

I LOVE ROSMAH. said...

saya tak percaya ini sume FITENA.terlampau komplikated otak pendedop tak boleh capai.dh maksimum air dedak naik kepala...cian ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

hari2 tgk porn ye DOP..cian otak ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

andai duit SRC hear say masuk poket lanun ye DOP...cian andaian ko tu DOP ...kurr...kokoko

Anonymous said...

1mdb ditubuhkan najib tidak diletakkan dibawah kuasa kementerian kewangan mcmg glc lain..kenaper?..untuk tujuan peribadi

Anonymous said...

Bape andaian pun ada proksi tapi tak kena saman dinegara lain..anak murid mana boleh lawan guru..anakmurid ingat dia dah cedik..

I LOVE ROSMAH. said...

penagih dedak takkan paham.nak guna kalkulator pon tak paham.dah terlampau byk melanun tak terkira dh buat pendedak sakit kepala kira ngan jari kaki...cian ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

suara najib lanun terketar ketar kat astro awani cem nk nangis.astro awani pon anjing dapig ke DOP? apa kata pendedop?..cian ko DOP..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

berita hot...madey n lim FITNAH KUAT2 ...pendedop wajib lihat ni...kurr...kokoko
https://m.youtube.com/watch?v=jACD1SEgFAk

Anonymous said...

Cedik pembelit..orang yg menyokong kemungkaran itulah boodoo..

Anonymous said...

Bengkengnye anjing ni...mentang2 mlm ni mlm jumaat.

Tadi anjing ni yg menyalak masa org sembahyang maghrib.

Anonymous said...

Kalau nak tubuh tribumal elok selepas hukuman kpd proksi najib dijatuhkan oleh mahkamah usa supaya perjalanan tribunal lancar dan cepat...kalau madey tubuh parti baru sebilangan ahli umno baru akan ikut madey..disabah dah kucar kacir..johor mula retak..pru umno baru akan bungkus..sungai buluh menanti ganti anuar..macai2 akan kehilangan dedak..cash no more king..

Anonymous said...

Lembu makan dedak haram..tuhan tak tau?

Anonymous said...

Yahudi tak suka malaysia hidup aman, selepas erdogan now our pm...

The US Department of Justice is taking action based on complaints lodged by the ANC (Anti-Najib Campaign). I remember doing the same thing 16 years ago back in 2000 (that time the Free Anwar Campaign or FAC). I went to Washington and paid a US lobby firm to bring Anwar Ibrahim’s ‘political detention’ based on ‘fabricated charges’ and ‘false evidence of sodomy’ to the attention of the US government.


read more...
http://www.malaysia-today.net/the-us-department-of-justice-bells-and-whistles-show/

Anonymous said...

awas permainan persepsi puak2 yahudi keling kutty..

Mr. Najib isn’t named in the filings, which were made public Wednesday, and he isn’t directly accused by U.S. prosecutors of any wrongdoing. But there are 32 references in the complaint to “Malaysian Official 1,” who allegedly received hundreds of millions of dollars in funds siphoned from 1Malaysia Development Bhd.

read more
http://anotherbrickinwall.blogspot.my/2016/07/who-could-malaysian-official-1-be.html

Anonymous said...

Itu tak akan terjadi, kecuali puak2 tolol PAKATAN TAIK yg syok sendiri, perasan bagus...mereka perasan bagus dimedia sosial tapi bila pilihanraya raya tetap KALAH...walau banyak mana pun fitnahnya

Anonymous said...

Menyamar pulak anjing gila ni yg menyalak masa org sembahyang maghrib

Miss Vee said...

Kecoh Dah …. Satu Dunia Dah Tahu !!
>>> KLIK HERE !! <<<

Anonymous said...

Kerajaan Turki Erdogan nk dijatuhkan
Kerajaan Malaysia UMNO Najib nak dijatuhkan..

negara2 Arab lain dh bergolak sakan..

Iraq hancur lebur hilang segala2nya.. mana dia tuduhan WMD - Weapon of Mass Destruction yg dilancarkan musuh2 Saddam..??? mana dia senjata pemusnah besar2an.. Saddam dan di bunuh.. Iraq letah dihancur leburkan..

so apa yg istimewa dan mereka dan kita sbg org Islam dapat?


Next.. Turki.. next Najib

Apa sebenarnya bukti kesalahan Najib yg mamak tun dendam sgt2 luar biasa.. mcm Najib ambil duit tok nenek dia di india?

Aku tk suka guna maki carut macam Nenek Tempoyak tu.. tp xde bahasa lain nk layak digunakan untuk manusia hidup hampir 1 abad dan kenyang meratah kekayaan negara selama 22 tahun.. apa lagi yg dia nk jahanamkan?


Kita tahu lawsuit (bukan kes jenayah) yg di failkan melalui DoJ satu serangan politik terbaru selepas kegagalan demi kegagalan olh kumpulan Dajjal MELAYOO campur HARBI Cina DAPiG ini lakukan.. mereka lost momentum dan perlu cari apa benda yg boleh di masak gaul sampai hangus utk sampai ke PRU14.. spy rakyat tk lupa..akhirnya akan beri undi solid pada UMNO dn DS Najib

Madey mamak tahu dia xde kepentingan lagi yg boleh dicedok sedut dr UMNO.. dia bukan stake holder lagi.. jd alang2 biar khianat sampai habis. sbb xde ape lg yg dia boleh ambil kepentingn dr UMNO.. si botak mokeris dh gagal dlm misi naik takhta UMNO...

Mahu tak mahu UMNO mesti kuat melawan gelombang fitnah ini sekali lagi..

ambil iktibar IRAQ, SYRAA, AFGHANISTAN, SUDAN..??.. apakan mereka aman dan rakyat semakin bagus?

IRAQ adalah iktibar paling menyayat hati..dr sebuah negara berdaulat yg ckup maju dan kaya.. akhirnya lebur.. kerana kebodohan rakyatnya sendiri yg menjadi talibarut pengkhianat!

REFORMASI Taik Anjing said...

Alamak, tu betul ke najib... Aku rasa bukan la, sebab najib dah lari ke kedutaan turki...

Muka macam najib, badan macam najib, suara macam najib.... Tapi bukan najib tu, tu si penyamar je....

Anjing kokoko pun kena tipu dengan penyamar najib eh????

Muahahahahahahaha.... Anjing BODOH 20 tingkat mudah kena tipu la....

Kah kah kah kah kah kah

REFORMASI Taik Anjing said...

Tak faham apa??? Yang DEDAP tu sejenis bunga ke???

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Kalau untuk tujuan peribadi, lebih baik najib letak bawah rosmah terus.... Adoyai, anjing pembangang ni kalau bab BODOH mereka no. 1.....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Yang komplikated tu bila ada anjing pembangang kata najib bakal kena tangkap dengan FBI pasal hal 1mdb....

Bila nak kena tangkap tu??? Komplikated nak beritahu kan.. Kan...


Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Belum tentu mereka melanggar undang-undang amerika pun... Yang ni baru dalam siasatan, bukannya didakwa.... Itu pun masih ada lagi anjing pembangang yang tak faham isu.... Spesis menyalak bukit begitu la perangai anjing-anjing berkenaan....

Wakakakakakakakakaka

Anonymous said...

Msia begitu gah dan famous dimata dunia dek 1mdb....

REFORMASI Taik Anjing said...

Fuh, pemimpin pembangang dengan aktiviti seks haram memang tak boleh dipisahkan....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Iye ke masuk poket duit SRC tu??? Kalau betul ada, pergi buat report polis la....

Muahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Betul tu 10:47... Macam siapa sokong raja liwat, orang tu memang BODOH.. Kan.. Kan...

Muahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Apsal tak sempat pulak??? Orang tua tu kan boleh tongkat langit....

Hehehehehe

REFORMASI Taik Anjing said...

Sebelum tu gah dan famous malaysia di mata dunia kerana ketua pembangangnya kuat meliwat... Si kaki pro lgbt seluruh dunia suruh jangan 'aniaya' peliwat tu atas nama hak asasi manusia...

Kah kah kah kah kah kah

I LOVE ROSMAH. said...

hamboi bukan main cayang ketat2 abg jambu najib lanun bibir merah basah.ada pape ke tahik hnjing? ishh..cian ko DOP...kurr..kokokok

I LOVE ROSMAH. said...

dahsyat la video tu DOP ..aku rasa dorang edit la DOP..kan..kan..kan..cian kat ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

aikkk...ayat ni cam pernah dengar je..tapi dimana ya? ayat ulang2 kali ke berpa yer? cem best jek.cem pernah jek....cian ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

buat pertama kali aku sokong ko tahik hanjing..idup kak mah...yehhaa...cian kat ko DOP..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

betul tu tahik hanjing ni sume keje DAPIG...ko dh tengok lim n mader ni fitnah?
https://m.youtube.com/watch?v=jACD1SEgFAk

cian ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

aku dh repot.ag pandi kata takde kes.penat je aku siasat bagi lporan berbuku2...rupa2 nyer kertas siasatan aku tu dia bikin balut gula2 dedak.patot la korang cayang apandi tu....cian ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

citer liwat je keje ko tahik hanjing..aku rasa ko ada pengalaman trauma tu masa kecik kot...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

tongkat langit tu apa tahik hanjing? ko nak jd ayah pin ke DOP? najib lanun korang anggap cam dewa duit .money is king,patot la pendedop sembah najib lanun...cian ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

dah namo pun koling camtu lah perangai eh...

Anonymous said...

pegi mampus terus lah lu bro !!!

I LOVE ROSMAH. said...

DEDAK pon salah..DEDAP pon salah..DEDOP pon salah...apa huruf ayat pon sume bikin ko stress...lek la tahik hanjing...cian kat ko DOP..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

bila2 nak tangkap takde masalh..cuma kesian kat pendedop yg tak paham2..bila dh paham lanun tu kejenye mencuri barulah bleh tangkap ok DOP...cian kat ko DOP...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

kalo citer sex kemain lagi ko ni tahik hanjing...cian kat ko DOP...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

kesian aku tengok pendedop tak tentu arah bila raja lanun kena TITIK merata dunia.apa la nasib korang pasni ekk...mna nk cari dedak lg pasni?tetiba timbul simpati plak.. cian ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

laaa patot la pendedop suka citer sex..rupanya anak pm raja lanun jd penerbit porno hollywood.dapat derma gak ye DOP.Manjang derma je bila nk kata mencuri?.bergegor reban pendedop selama ni fitnah wat citer pembangkang n ex ameno suka porn,liwat.cian ko DOP suka pitnah...kurr...kokoko

Anonymous said...

Dah la Mah Dedak..bawa tenang sikit..orang tengah tidor ni..pi
nyalak kelain....lepas ni tak hasil juga kerja kamu...moh kita ubah tiang gol la pula...
Cian menyalak sorang2..terbangun teman..

Anonymous said...

Aku sgt yakin Insya Allah Najib org yg benar dn tidak tersabit dengan tuduhan2 ini. orh yg baik2 jiwanya tenang, tk gusar nkbtangkap org masuk ISA mcm Ops Lalang, tembak org Kg bunuh mcm katak di Memali.. songlap duit terang2 utk selamatkan anak2 kandung dn kroni2.. 22 tahun cengkam rakyat dgn dasar GILA . mensyarikatkan harta rakyat dn negara dgn konsesi berbillion2..

Allah Maha Kuasa, bersabarlah DS Najib dn UMNO.. ujian.mng berat utk lakukan kebaikan...

Anonymous said...

Semperna hari Jumaat yang berkat ni..mari berdoa semuga Malaysia dijauhi dari bencana seperti yang menimpa negara Islam lain akibat campurtangan Amareka..nampaknya bersahut2 la cerita ini oleh penciptanya...dari awal dah nampak jalan nya begini....bertepok tangan dan terlompat2 kegembiraan puak ni menyangkakan rancangan mereka telah berjaya...tapi tunggu tuhan lebih berkuasa atas segala nya...

Anonymous said...

Komen2 si tua iblis tun M amat melucukan.
Dulu mrk hentam US. Hari ni mrk tuhan kan US.
Dasar bala tentera iblis tua Tun M.

Anonymous said...

Bangkit lah..jadikan rakyat Turki inspirasi kita menentang fitnah dengan kebenaran...pertahankan kerajaan yang dipilih dengan demokrasi...kalau nak tukar kerajaan biar dalam PRU..
Tak rela negara ditadbir atas lendir fitnah puak ini......

REFORMASI Taik Anjing said...

Meroyan anjing kokoko tu sekor diri pagi-pagi buta tadi... Dia ingat semua komen dia tu tahap genius sangat la, tapi tak ubah macam anjing menyalak bukit je.....

Muahahahahahahaha....

Untuk peringatan anjing-anjing pembangang sekalian, hari ni dah masuk hari ke-12 malaysia bangkrap dan hari ke-2 najib sebenar lari ke kedutaan turki kerana FBI nak tangkap dia....

Kalau terserempak atau terlihat 'najib' di mana- mana samaada di tv atau majlis besar-besar... Tu bukan najib tau, tu si penyamar....

Tu semua kesimpulan yang boleh kita dapat hasil dari risikan anjing pembangang, memang boleh dipercayai 1000% punye.....

Muahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Ai, dedak dah habis ke anjing kokoko???? Kesian.... Ye la, malaysia dah bangkrap la katakan.....

Muahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

OI si TERORIS si SEKOQ GILA BABI si 'I LOVE ROS***' si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD dan juga termasuk si PENYAMAQ2 HOMO ‘cucu nek tempoy**' & tedHOMO-GILA-LAHAP-TAIK kit SIAL KANIBAL, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ ANJINGga KURAP!!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat PAPSingaPORK HARAM JADAH tu yg. TAK pula MENYIASAT si KEMBAQ PENJAJAH TERORIS dia, si DAPJUBOQ BABI yg. disyaki MENGGUBAH WANG HARAM kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami di PP tu! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
2/18/2016 |

Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

Anonymous said...

TAK tau MALU lansung si DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENIPU/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN-madey ANAK BERANAK berIJAZAH LONGKANG ni yg. juga pikiaq, Malaysia ni masih depa punya - PI MAMPOS! Dah TUA BANGKA-nak MAMPOS dah, tapi masih PERANGAI mcm. JUBOQ BABI KURAP!

Sebenaqnya depa ni buat FITNAH tak habis-habis kat YAB PM/UMNO/TH/MARA dan mana-mana institusi BUMIPUTERA yg. agenda utama membantu BUMIPTERA MISKIN - disyaki adalah utk. MENUTUP PEROMPAKAN/PEMBUNUHAN/PENYAMUNAN si madey ANAK-BERANAK ni ke atas NEGARA ISLAM kami ni serta RAKYAT terutamanya BANGSA Bumiputera kami ni terutamanya MERAMPAS TANAH PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami!

Tengoklah Tokey-Tokey PENYAMUN-BANGKAI BABI-PENJILAT-madey tu! Lihat di- http://ibm-akusayangumno.blogspot.my/2015/10/cina-balaci-era-tun-mamak-mahathir.html , CINA BALACI ERA TUN MAMAK MAHATHIR MUNCUL DAN DESAK NAJIB UNDUR?..LU SAPA? SABTU, Posted by Ismail Bukit Mas, 03 OKTOBER 2015!

Buka juga balik kes-disyaki-PENIPUAN 12.5 BILLION dalam kes “Port Klang Free Zone”(PKFZ) bawah si PENYAMUN BANGKAI BABI ni dan skandal PERWAJA Steel – semuanya berlaku di bawah si PENYAMUN-madey tu!

Dan tengok TOKEY-TOKEY PENYAMUN lain yg. juga jadi hartawan anak-beranak berBILLION masa zaman si DIKTATOR/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH-madey ANAK BERANAK ni; DASYATnya! Lihat di - http://theunspinners.blogspot.my/2015/10/politik-najib-dibunuh-kerana-tak.html , Politik Najib dibunuh kerana tak sambung YTL Power?, Posted by The Unspinners at 10/07/2015; di - http://wwwmegatpanjialam.blogspot.my/2015/10/mansuh-ipp-mansuh-ap-mansuh-perniagaan.html, MANSUH IPP, MANSUH AP, MANSUH PERNIAGAAN MESIN SLOT... PATUTLAH BERIA-IA DESAK NAJIB LETAK JAWATAN!!!; dan di - http://theflyingkick.blogspot.my/2015/10/bapanya-perah-duit-rakyat-malaysia.html , BAPANYA PERAH DUIT RAKYAT MALAYSIA MENERUSI KONSESI IPP, ANAK PEREMPUANNYA ANTARA 50 ORANG 'WANITA BERKUASA DI ASIA' DI SINGAPURA!!! October 13, 2015!

Semua Tokey-Tokey PEROMPAK/LANUN JUBOQ BABI ni sebenaqnya PEMUJA JAMBAN TERORIS2 PENDATANG PENJAJAH KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI-si-PORNO/HOMO/RASIS- EJEN/KULI-"New World Order" ZIONIS SETAN-CIA-NATO/ SOROS-ISrael-MOSSAD/FREEMASON/ILLUMINATI-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH/LANUN-no 1!

Nek Tempoyak.

I LOVE ROSMAH. said...

ni sume FITNAH...FITNAH...FITNAH,RANCANGAN YAHUDI,DAPIG,KAPIR HARBI,MESHA BANGKRAP 15HARI,LBGT,FREETHINKER,TOKONG..apa lg tertinggal ekk DOP?bg dedak tambah skt...cian ko DOP.kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

kome blom ngokor nyior ke pagi nih.kabo nak juei nasi lemak.maleh le tu nok mendedok jer koje nyer ye DOP...cian deme DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

kata si tahik hanjing FBI siasat tu hanya hear say...betoi ka? aku rasa FBI tu amik maklumat kat kedai kopi jamal pak tongkol la tahik hanjing.kan haritu dia sembang ngan ko..cian kat ko DOP...kurr...kokoko

mat said...

yg paling lawak ada macai deddak kata ini agenda amerika dan yahudi untuk jatuhkan negara kita. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhah! takpun salah Dr M, mukhriz, DAP. LGE pun kena. diri sendiri tak pernah salah. semua dah pakat jadi mcm penyokong anwart dulu

REFORMASI Taik Anjing said...

Kenapa la anjing kokoko ni bengap tak sudah ye....

Aku tak sebut pasal FBI siasat najib pun... Aku kata FBI NAK TANGKAP NAJIB... Tu sebab najib dah lari ke kedutaan turki.

Semalam ada anjing mana ntah, sibuk cakap najib keluar astro awani... Dan tu pun aku dah cakap...ITU BUKAN NAJIB, TAPI SI PENYAMAR NAJIB.....

Kenapa ko BODOH BAHALOL BENGONG BIN BENGAP nak faham eh????

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Kenapa dengan penyokong anwar dulu tu???

Boleh beri pencerahan sikit tak....

Anonymous said...

Huu kuat ibadat nak nunjuk2..tapi hari2 tanggong dosa makan yg haram dan subahat dengan orang mungkar..sembahyang dan wirid 15 -20 minit jer..

Anonymous said...

Reformasi tahik anjing memang bebal..nak letak bawah bontot semah?kerana bawah najib laa najib boleh lencong duit pinjaman wan mdb kepada syarikat almalik sheikul jho lo..bebal kerana makan dedak haram..

REFORMASI Taik Anjing said...

Anjing genius tanya aku balik tu.... Nampaknya tak la genius mana pun.....

Muahahahahahahahahaha

Opss, untuk pengetahuan anjing MAHA BANGANG kokoko di sini...
Tongkat langit tu bukan bahasa saintifik tau....

Kah kah kah kah kah kah...

REFORMASI Taik Anjing said...

Aah... Aku ada pengalaman trauma dapat bakal PM yang kaki liwat... Alhamdulillah si raja liwat tu dah masuk ke dalam sungai buloh inn....

Betul-betul aku bersyukur kepada Allah....

Kah kah kah kah kah kah

REFORMASI Taik Anjing said...

Wow, berbuku2 ko bagi laporan ye.... Buku latihan budak sekolah ke atau buku 555 ?????


Muahahahahahahahaha... Kalau buku 555 memang sesuai buat balut gula2 dedak... Bagi kat macai atok madey... Semua mereka telan dengan lahapnya...

Kah kah kah kah kah kah kah

REFORMASI Taik Anjing said...

Ade aku cerita seks kat atas tu ke?? Aku cakap pasal aktiviti seks haram pemimpin pembangang je.... Jauh sekali cerita pasal seks pun.... Sentap ke anjing kokoko?????

Wakakakakakakakaka

Anonymous said...

Yg langgar undang2 us di us proksi najib..jadi proksi lah kena saman..yg bagi 1mdb najib.jadi ada kaitanlah dengan najib..tak ada persepsi ape2 pun..najib jatuh yahudi tak untung aper2 pun..penasihatnajib pun yahudi..

Anonymous said...

Maharaja lawak bodoh nak hiburkan hati najib..

Anonymous said...

Ha3..marah kerana risau?subahat lagi

Anonymous said...

Tahik anjing ni saksi anwar tengah sondol jubok saifool..hax10

REFORMASI Taik Anjing said...

Wow, penerbit porno tu... Aku yakin filem berkenaan:

1. "atok nuar ngentot chinadoll"
2. "pak mustape tebar roti XXX dalam bilik hotel"
3. "apa anak puaka buat belakang pintu?"
4. "Mari beraiskrim dalam jamban"
5. "Ustazah rimba lebat terlampau" dan banyak lagi...

Mesti penerbit porno yang sama terbitkan filem-filem berkenaan kan????

Jangan kata aku suka cerita porn, liwat pulak... Tu aku google tadi, terkeluar pulak tajuk-tajuk filem penerbit berkenaan....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Terbaik la anjing kokoko... Akhirnya terbuka juga hati ko tu ye....

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Hamno tak ngaku.1dunia dah tau.thamby chik buat video sex

REFORMASI Taik Anjing said...

Bila-bila tu bila????

Waktu ko dah jadi bangkai busuk pun "bila-bila" juga tu.... Komplikated sangat kan?

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Hamno lagi tolol..1mdb hampir lingkup kena songlap masih nak sokong..

REFORMASI Taik Anjing said...

La... Kan senang lagi kalau bawah rosmah... Kalau bawah rosmah, senang sikit dia nak keluar duit 1mdb pergi shopping. Kalau bawah najib, bila masa najib nak gi shopping pun????

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Aku tak stress pun... Tapi aku gelak je tengok anjing pembangang macam ko bermati-matiaon nak spin KEBODOHAN ko sendiri tu.... Spin sampai terbelit-belit pulak tu....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Laa... Aku cakap pasal si penyamar pun ko boleh kata tu tandanya sayang??? Tu bukan sayang cik anjing kokoko oooiii... Tu informasi dari FBI tau.....

Muahahahahahahaha

Anonymous said...

Admin, dlm next articles, guna je Bapa Andaian Negara (BAN) dan pls lah, x yah letak 'Tun' dah. Guna je "Dr. Mahathir". Pendapat aku psl org tua ni, mcm selalu2 lah. Kalau bnyk bg mudharat pd negara, baik doa pada Allah, mntk org tua ni mati je.

Anonymous said...

Tahik anjing ketinggalan keretapi laju..doJ dah keluar saman..siasatan dah abis..kuat. sangat nak subahat..sokong lah yg mungkar..dlm kubur baru tau

REFORMASI Taik Anjing said...

Oh ye ke??? Cuba copy paste ayat yang pernah di'ulang2' tu.... Mana la tau, kot2 ada orang plagiat komen aku selama ini.....

Muahahahahahahahaha

I LOVE ROSMAH. said...

mana ko dot komen brilliant ni tahik hanjing? pertama kali ko komen secara genius...cian ko DOP..kurr...kokoko

Anonymous said...

Lawak boodoo lagi..subahat..

Anonymous said...

Buat lawak bodoo tu tanda stress lagi strain..mula2 proksi kena lepas tu tokey tahik anjing plok.abis dedok haram

Anonymous said...

Tu penyamun tarbus..hahahaha..tahik anjing streess sampai tak kenal tokey lagi..lawak betui..kahkah..muhaalaa

Anonymous said...

Yg belum tahu lembu2 HAMno

Anonymous said...

Apo anon cerita dalam kubur...sendiri punya kubur ada tau ka?
Itu awak punya sokong ada betul ka...aiya wa ingat lu takda botol lo...keletapi laju mana lu naik.....

Anonymous said...

Ha3..erdogan turki bela islamdanmajukan turki..yahudi takut..erdogan kata turki maju. Kreana aku tidak mencuri..ergodam malaysia melingkupkan 1mdb kononnye derma. raja arab..rupanye almalik sheikul jo tahik lo..ape untungnye yahudi nak jatuhkan najib.. penyamun tarbus geng yahudi..penasihat pun yahudi..jangans ubahat tegakkan orang mungkar..

Anonymous said...

Tahik anjing sendiri pun dah kena liwat ngan ketua pembangkang..ha3

Anonymous said...

Sabar najib..yg kena saman proksi engko bukan ko..tapi ko yg rancang sume tu..tuhan maha kuasa..keje mungkar akan ditunjukkan juga walau ko nak tutup..

I LOVE ROSMAH. said...

woii tahik hanjing kenapa ko berbual sensorang pake nama lain? vodoh la ko ni berbual ngan aku la kang teman sededak ko kata ko dh giler...cian ko DOP..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

abih tipi 3 pon tipu gak ge.utusex pagi ni pon kuar muka dia.betul la cko ko dia nyamar jadi najib lanun suara terketar nk nangis.ada gak nk nyamar sibahlol najib lanun ye DOP...cian ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Bapa andaian dah bawa negara maju kedepan..yg ko orang dapat sekarang hasil keje dia..najib telah transformasi duit 1mdb kedlm akaun dia melalui proksi almalik sheikul jho taik lo..hampir lingkup..

I LOVE ROSMAH. said...

ko taknak ikut najib lanun lari ke turki ke? najib lanun pon nyampah tgk muka ko perabih dedak je keje sekuriti reban malas....cuan kat ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

FBI la ni pon dh berjangkit teori andaian pendedop.FBI pon dpt maklumat hear say kat warung ryzal sambil main dam haji sambil sarapan dedak cicah nasi lemak...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Yg tak ada kemaluan penyokong2 Hamno..

I LOVE ROSMAH. said...

dia dh merasa kot.tak puas lagi tu...cian ko DOP...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

dia jadi camtu sejak dpt dedak brim rm5 rat...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

ulat gonggok berbulu takde gigi mana lah yg akan berjaya membawa sapina ke Malaysia utk tangkap Najib dan bicarakan di US ye?

sapina dari Perancis dah sampai kat mana dah ulat gonggok berbulu takde gigi tu seret? Perancis boleh pakai drone pantau perjalanan ulat bulu tu, tapi sapina tu tak boleh pulak hantar pakai cara tercanggih skrg ni. heran.

rasanya kalau pakai khidmat anjing pengesan dan penyampai fitnah lgbt dapigs, dah lama dah Najib 'masuk kedalam'.

I LOVE ROSMAH. said...

halah ko jeles frust nonggeng sebab sepol yg terpilih bukan ko kan..kan..kan...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

hamboii siap bagi link porno si tahik hanjing...frust la tu tak laku sebab muka cam reban pecah takde pompan n jantan nak kat ko....cian kat ko DOP takde video sendri...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

woii tahik hanjing ko pas sapu tangan kat najib soh dia lap bibir merah basah tu.nyampah plak aku tgk dia nk nangis...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

entah2 ulat gonggok yg bawak sapina tu jenis lgbt, kaki ngentot, kuat liwat atau jenis 2 alam. mungkin ulat ni pun pandai sabotaj dan pandai konspirasi.

yg boleh harap hanya anjing makan dedak aje utk bawak sapina ni. tapi mengapa US dan Perancis tak mau pakai khidmat anjing lgbt ni ye? pasti cepat sampai. sian jing, makan dedak ..

Anonymous said...

Ooo..menyokong pencuri tu keje yg betol laa..

Anonymous said...

OI si TERORIS si SEKOQ GILA BABI si 'I LOVE ROS***' si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD dan juga termasuk si PENYAMAQ2 HOMO ‘cucu nek tempoy**' & tedHOMO-GILA-LAHAP-TAIK kit SIAL KANIBAL, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ ANJINGga KURAP!!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat PAPSingaPORK HARAM JADAH tu yg. TAK pula MENYIASAT si KEMBAQ PENJAJAH TERORIS dia, si DAPJUBOQ BABI yg. disyaki MENGGUBAH WANG HARAM kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami di PP tu! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
2/18/2016 |

Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

#Madey The DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH LONGKANG-si PENJILAT PENJAJAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!#

I LOVE ROSMAH. said...

cara tahik hanjing tu cem dh lama ngidam ngan nuar tapi dia jenis pemalu...cian kat ko DOP..kurr..kokoko

Anonymous said...

siapa PENCURI yg org mengong disini maksudkan?

LGE yg dah diheret kemahkamah tu ke?

I LOVE ROSMAH. said...

insyaallah mudah mudahan malaysia ni jauhkan dari lanun,pencuri,peragut.amin...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

kronik dah ko ni tahik hanjing...ko nak bikin filem porn holiwot ka tajuknya honey dedak ngan najib lanun...cian ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Kem LUAQ - hang TEGASlah sikit! TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan US yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael adalah PENJENAYAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Smalia dsbnya, oleh si LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

Tengok si puak TERORIS BerSHIT/PKRHOMO KEPARAT/DAPJUBOQ BABI ni semua yg. dapat DERMA HARAM JADAH dari si-CIA-MOSSAD-ISrael/NED-SOROS JUBOQ BABI-PENYANGAK/PENYAMUN/PERASUAH/PEMBUNUH-no 1 - utk. menGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kita, K'JAAN PERSEKUTUAN serta UMNO TERCINTA kita! PDRM patutnya siasat bawah AKTA TERORISMA - dan SPRM yg. MENCURIGAka tu; awatlah SENYAP aja psl. ni; GERAMnya aku! Lihat di -
http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

"Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

Nek Tempoyak.

I LOVE ROSMAH. said...

ag pandi lembab makan dedak kuat bang...dh la lembab,malas baca plak pastu tongsampahkan kes..cian kat ko DOP..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

betul nek sy setuju..pendedak memang camtu...cian nek...kurr..kokoko

Anonymous said...

OI si TERORIS si SEKOQ GILA BABI si 'I LOVE ROS***' si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD dan juga termasuk si PENYAMAQ2 HOMO ‘cucu nek tempoy**' & tedHOMO-GILA-LAHAP-TAIK kit SIAL KANIBAL, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ ANJINGga KURAP!!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat PAPSingaPORK HARAM JADAH tu yg. TAK pula MENYIASAT si KEMBAQ PENJAJAH TERORIS dia, si DAPJUBOQ BABI yg. disyaki MENGGUBAH WANG HARAM kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami di PP tu! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
2/18/2016 |

Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

#Madey The DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH LONGKANG-si PENJILAT PENJAJAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!#

Anonymous said...

Guna gambar DS Rosmah, nama samaran 'I LOVE ROSMAH'. Kalau ada sejuta Rosmah sekali pun kat Malaysia, mesti org lain pasti Rosmah mana yg dimaksudkan. Kan kan?

Komen hampir 100% mengutuk suami DS Rosmah, seorg PM pilihan rakyat Malaysia secara demokrasi ....

Tidaklah tingkah laku sebegini merupakan sikap MUNAFIK?

Apa2 pun nak buat canna, jenis anjing makan dedak.

Anonymous said...

Hehehe..tak ku sangka Ros dedak yg "genius" tersangat bangang...

Anonymous said...

Kem LUAQ - hang TEGASlah sikit dgn si rejim2 Barat/ZIONIS HARAM JADAH tu!

TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan US yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael adalah PENJENAYAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Smalia dsbnya, oleh si LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

Tengok si puak TERORIS BerSHIT/PKRHOMO KEPARAT/DAPJUBOQ BABI ni semua yg. dapat DERMA HARAM JADAH dari si-CIA-MOSSAD-ISrael/NED-SOROS JUBOQ BABI-PENYANGAK/PENYAMUN/PERASUAH/PEMBUNUH-no 1 - utk. menGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kita, K'JAAN PERSEKUTUAN serta UMNO TERCINTA kita! PDRM patutnya siasat bawah AKTA TERORISMA - dan SPRM yg. MENCURIGAka tu; awatlah SENYAP aja psl. ni; GERAMnya aku! Lihat di -
http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

"Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

Nek Tempoyak.

I LOVE ROSMAH. said...

sapina dh lama sampai la DOP.dah jadi pembalut gula2 dedak kat tong sampah.kan sy dh pesan kat si tahik hanjing...cian ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Ros Dedak,

Ada org komen kat atas tu kata ko munafik.
Ko ngaku ke tidak?

Anonymous said...

OI si TERORIS si SEKOQ GILA BABI si 'I LOVE ROS***' si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD dan juga termasuk si PENYAMAQ2 HOMO ‘cucu nek tempoy**' & tedHOMO-GILA-LAHAP-TAIK kit SIAL KANIBAL, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ ANJINGga KURAP!!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat PAPSingaPORK HARAM JADAH tu yg. TAK pula MENYIASAT si KEMBAQ PENJAJAH TERORIS dia, si DAPJUBOQ BABI yg. disyaki MENGGUBAH WANG HARAM kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami di PP tu! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
2/18/2016 |

Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

#Madey The DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH LONGKANG-si PENJILAT PENJAJAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!#
Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2016/07/bapa-andaian-kata-rakyat-malaysia.html#XuHR1GQEfQPOGlq2.99

Anonymous said...

Kem LUAQ - hang TEGASlah sikit dgn si rejim2 Barat/ZIONIS HARAM JADAH tu!

TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan US yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael adalah PENJENAYAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Smalia dsbnya, oleh si LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

Tengok si puak TERORIS BerSHIT/PKRHOMO KEPARAT/DAPJUBOQ BABI ni semua yg. dapat DERMA HARAM JADAH dari si-CIA-MOSSAD-ISrael/NED-SOROS JUBOQ BABI-PENYANGAK/PENYAMUN/PERASUAH/PEMBUNUH-no 1 - utk. menGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kita, K'JAAN PERSEKUTUAN serta UMNO TERCINTA kita! PDRM patutnya siasat bawah AKTA TERORISMA - dan SPRM yg. MENCURIGAka tu; awatlah SENYAP aja psl. ni; GERAMnya aku! Lihat di -
http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

"Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

Nek Tempoyak.

I LOVE ROSMAH. said...

la apa ni fitnah tak abih2...kata pendedop la kan...kurr...kokokk

https://m.youtube.com/watch?v=jACD1SEgFAk

Anonymous said...

musti anjing kurr..kokoko tu rujuk mursyidul am dapigs nak dapatkan kepastian, dia golongan munafik ke tidak ...

tu yg lambat jawab tu ..

Anonymous said...

Kak/Abang Mah Dedak...cuba ajak kekawan ke pantai hilang stres sikit...dok dalam reban aja...tengit bau taik sendiri...
Sendiri berak sendiri bau..cian..pergi la makan nasi lemak...dok makan dedak ari-ari....

Anonymous said...

Bukan pandi tapi pandir laa

Anonymous said...

Paling cian apek muka asam duduk
sebelah atok lanun (gambar atas)
Tak pasal2 kena denda 5k sebab afidavit atok lanun berdasarkan
HEAR SAY.Kes najib saman apek muka asam jika menang tah berapa
kena bayor.Terpaksa tunjuk muka mana le tau atok lanun boleh bayorkan.

Anonymous said...

sapina dari mana yg masuk tong sampah tu kurr..kokoko?

mungkin sapina palsu hasil nukilan SR, Meloyakini atau si Puaka tu kot !!

sapina ori dari Perancis kan ke masih dlm perjalanan dgn khidmat ulat gonggok berbulu takde gigi?

Anonymous said...

Redbn ko dah repot spem?

Anonymous said...

Ros Dedak Munafik cabuuuut krn tak dapat kepastian mcm mana nak jawab soalan "genius" Friday, July 22, 2016 8:52:00 AM kat atas tu ...

ikut hukum akal, mmg jenis MUNAFIK le tu !!

Anonymous said...

8.43 dah sendiri sahkan dia mengong tak tahu siapa pencuri duit 1mdb..

Anonymous said...

Apa khabar tokong Lim ini ari aaa?
Itu anjing sudah kasi makan ka..nyalak cerita kat usa la..perancis la..ini peneng punya cerita bila mau nyalak...

Anonymous said...

Kesian penjilat Madey. Kau orang tak ingat ke apa dia dah buat? ko orang tahu tak ape dia dah buat? La ni bagaikan meludah ke langit. Memalukan ...... sesiapa yang masih menjilat madey faham2 ajelah. Maaflah penjilat2 Madey walaupun dia menang PRU ke.. aku tetap membencinya seperti mana aku benci dia masa dia jadi PM.

Anti Penjilat Madey

Anonymous said...

843 tu tak mengong pun,
yg mengong kau dan yg seangkatan dgn kau.
843 cakap pakai fakta,
pemimpin mana yg diheret kemahkamah skrg ni?
kp pp leee, sapa lagi .. pencuri duit rakyat ..
pembekal dedak kau,
org kau tlg derma RM1m utk bayar ikat jamin mahkamah.

Anonymous said...

OI si TERORIS si SEKOQ GILA BABI si 'I LOVE ROS***' si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD dan juga termasuk si PENYAMAQ2 HOMO ‘cucu nek tempoy**' & tedHOMO-GILA-LAHAP-TAIK kit SIAL KANIBAL, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ ANJINGga KURAP!!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat PAPSingaPORK HARAM JADAH tu yg. TAK pula MENYIASAT si KEMBAQ PENJAJAH TERORIS dia, si DAPJUBOQ BABI yg. disyaki MENGGUBAH WANG HARAM kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami di PP tu! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
2/18/2016 |

Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

#Madey The DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH LONGKANG-si PENJILAT PENJAJAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!#

Anonymous said...

Kem LUAQ - hang TEGASlah sikit dgn si rejim2 Barat/ZIONIS HARAM JADAH tu!

TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan US yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael adalah PENJENAYAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Smalia dsbnya, oleh si LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

Tengok si puak TERORIS BerSHIT/PKRHOMO KEPARAT/DAPJUBOQ BABI ni semua yg. dapat DERMA HARAM JADAH dari si-CIA-MOSSAD-ISrael/NED-SOROS JUBOQ BABI-PENYANGAK/PENYAMUN/PERASUAH/PEMBUNUH-no 1 - utk. menGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kita, K'JAAN PERSEKUTUAN serta UMNO TERCINTA kita! PDRM patutnya siasat bawah AKTA TERORISMA - dan SPRM yg. MENCURIGAka tu; awatlah SENYAP aja psl. ni; GERAMnya aku! Lihat di -
http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

"Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

Nek Tempoyak.

I LOVE ROSMAH. said...

ko pahal ? suka aku la minat rosmah,aku benci najib je.ko jeles ke? cian ko DOP...kurr.kokoko

Anonymous said...

Satu tugas thik anjing bilang hari 1mesia bankrap..korea selatan dan singapork dahjauh maju tanpa hasil bumi..

I LOVE ROSMAH. said...

ko pahal ? suka aku la minat rosmah,aku benci najib je.ko jeles ke?ada aku kutuk idola aku kak mah tu..ko memang suka pitnah la DOP.. cian ko DOP...kurr.kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

aku setuju la ko ckp DOP.sume pendedak pake fakta...korang jgn la pitnah.tapi ag apandi lembab silap2 buang kes lagi .maklum la ketagih dedak malas nak baca laporan sprm,audit negara,bnm.kenapa tak sumbat smp skang lge tu? cian ko DOP..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

hai nek...ada lagi tak nek? kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

kita sama la DOP.cuma aku lain skt.selain madey,lim najib lanun paling top list aku benci.ko jilat pencuri ke DOP.cian ko DOP..kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

bukan sapina tu lambat sampai.dah smp dh pon.pendedop mana tau vodoh.sapina tu ada dalam stor alam flora dh skang,AG dah pas kat sana ambil alih tugas.ko tak baca ke buletin alam flora.cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Umno penang jual tanah orang melayu di penang kpd syarikat cina redbin tak nak citer..saman LgE separuh jalan.. lge kata umno penang khianat melayu penang..

I LOVE ROSMAH. said...

najib di fitnah lagi...wajib tonton oleh pendedop n anti dedak...kurr...kokoko

https://m.youtube.com/watch?v=jACD1SEgFAk

I LOVE ROSMAH. said...

fitnah hear say hanya didapati kat warung kopi jamal ikan bako.jom ngopi DOP...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Yg diheret kemahkamah tu tuduhan nmencuri ke?yg kena saman diamerika tu kerana mengubah wang curi..tambah satu lagi lembu mengong kerana semangat nak bela najib..ha3..fakta wal auta..mintaklah derma ngan raja arab almalik sheikul jho tahik lo tuu

I LOVE ROSMAH. said...

tadi FBI ngeteh ngan aku kt warung kata ini konspirasi yahudi,madey,lge,nuar,rafiji,lim kit jing,nurul izah,kak jijah,mat sabu,SAPINA prancis,hear say,malaysia bangkrap hari ke 15,dorang nak buat cam kt turki n syria.
tapi aku hakptuihhh je muka FBI tu.
sampai hati FBI wat camtu kat najib lanun kesayangan pendedop.cian kat ko DOP...kurr..kokoko

Anonymous said...

Yg diheret kemahkamah tu tuduhan nmencuri ke?yg kena saman diamerika tu kerana mengubah wang curi..tambah satu lagi lembu mengong kerana semangat nak bela najib..ha3..fakta wal auta..mintaklah derma ngan raja arab almalik sheikul jho tahik lo tuu

Anonymous said...

Betul tu luv ros bro..ini semua kerja orang2 yg dengki..tuhan maha adil..pencuri saje sokong pencuri..

I LOVE ROSMAH. said...

tu yg buat aku bertambah sayang kat kak mah.hhaaa...pendedop jeling juling nk marah kat aku la tu..aku je dlm malaysia ni cayang kak mah.cian kat ko DOP. .kurr...kokoko

Anonymous said...

OI si TERORIS si SEKOQ GILA BABI si 'I LOVE ROS***' si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD dan juga termasuk si PENYAMAQ2 HOMO ‘cucu nek tempoy**' & tedHOMO-GILA-LAHAP-TAIK kit SIAL KANIBAL, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ ANJINGga KURAP!!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat PAPSingaPORK HARAM JADAH tu yg. TAK pula MENYIASAT si KEMBAQ PENJAJAH TERORIS dia, si DAPJUBOQ BABI yg. disyaki MENGGUBAH WANG HARAM kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami di PP tu! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
2/18/2016 |

Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

#Madey The DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH LONGKANG-si PENJILAT PENJAJAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!#

Anonymous said...

Kem LUAQ - hang TEGASlah sikit dgn si rejim2 Barat/ZIONIS HARAM JADAH tu!

TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan rejim2 US yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Smalia dsbnya, oleh si LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

Tengok si puak TERORIS BerSHIT/PKRHOMO KEPARAT/DAPJUBOQ BABI ni semua yg. dapat DERMA HARAM JADAH dari si-CIA-MOSSAD-ISrael/NED-SOROS JUBOQ BABI-PENYANGAK/PENYAMUN/PERASUAH/PEMBUNUH-no 1 - utk. menGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kita, K'JAAN PERSEKUTUAN serta UMNO TERCINTA kita! PDRM patutnya siasat bawah AKTA TERORISMA - dan SPRM yg. MENCURIGAka tu; awatlah SENYAP aja psl. ni; GERAMnya aku! Lihat di -
http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

"Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

Nek Tempoyak.

I LOVE ROSMAH. said...

si tahik hanjing dah majuk.tersedu sedu nangis kat belakang reban.nak aku pujuk tak DOP? nah gula2 dedak 2.6 bijik...cian kat ko DOP...kurr..kokoko

Anonymous said...

OI si TERORIS si SEKOQ GILA BABI si 'I LOVE ROS***' si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD dan juga termasuk si PENYAMAQ2 HOMO ‘cucu nek tempoy**' & tedHOMO-GILA-LAHAP-TAIK kit SIAL KANIBAL, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ ANJINGga KURAP!!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat PAPSingaPORK HARAM JADAH tu yg. TAK pula MENYIASAT si KEMBAQ PENJAJAH TERORIS dia, si DAPJUBOQ BABI yg. disyaki MENGGUBAH WANG HARAM kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami di PP tu! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
2/18/2016 |

Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

#Madey The DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH LONGKANG-si PENJILAT PENJAJAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!#

Anonymous said...

Kem LUAQ - hang TEGASlah sikit dgn si rejim2 Barat/ZIONIS HARAM JADAH tu!

TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan rejim2 US yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Smalia dsbnya, oleh si LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

Tengok si puak TERORIS BerSHIT/PKRHOMO KEPARAT/DAPJUBOQ BABI ni semua yg. dapat DERMA HARAM JADAH dari si-CIA-MOSSAD-ISrael/NED-SOROS JUBOQ BABI-PENYANGAK/PENYAMUN/PERASUAH/PEMBUNUH-no 1 - utk. menGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kita, K'JAAN PERSEKUTUAN serta UMNO TERCINTA kita! PDRM patutnya siasat bawah AKTA TERORISMA - dan SPRM yg. MENCURIGAka tu; awatlah SENYAP aja psl. ni; GERAMnya aku! Lihat di -
http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

"Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

Nek Tempoyak.

I LOVE ROSMAH. said...

sy dh insaf dh nek.tak caya tanya tahik hanjing..kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

skandal sex DAPIG uncensored .pewittt...kurr...kokoko


https://m.youtube.com/watch?v=jACD1SEgFAk

Anonymous said...

Org lain pegi kerja la bongok. Bukan cam ko dok bergayut cari makan kat sini...

I LOVE ROSMAH. said...

keje ke bertenggek kat putrajaya cari dedak? hari jumaat hari aku cuti buat kebajikan bagi tazkirah n nasihat.salah ke DOP? cian kat ko DOP dedak makin kurang....kurr...kokoko

Anonymous said...

tazkirah cara2 buat fitnah, bohong, putar-belit dan tipu ke tu !!

ye lah !! hari jumaat, besar pahalanya ..

Anonymous said...

Tahik anjing berak sembelit tak lawas sebab jubok lama tak kena hentam dengan anwar..rindu laa tu

Anonymous said...

Tanya dan belajar ngan CTS macammana nak spin,fitnah dan bohong..dia pakar.semalam dia fitnah wsj dan malaysiakini lidah setan..

Anonymous said...

http://www.kedahlanie.info/2016/07/mari-tenangkan-jiwa-menatap-harta-harta.html?m=1

Anonymous said...

Amin....biar selepas ni selesai dunia tahu bahawa Pm Najib seorang yang penyabar dan seorang yang difitnah...tengoklah...sekarang orang nak jatuhkan Pm.Najib melalui anak tirinya Reza..dan cina Jho low tu...tapi tengoklah...negara uncle Sam tu akan malu terkulat kulat....kerana duit semua boleh tuduh semua boleh fitnah bila minta bukti...tunggulah...tak pe Uncle Sam carilah samapi ke lubang cacing kita pun nak tahu betul ke ada salah guna duit 1 MDB tu atau cara tadbir urus tak betul....

Anonymous said...

Kesian redbin ni..sejak proksi najib kena saman harta2 nak kena rampas redbin meracau2 jiwa kacau susahhati..mcm dia plok yg kena saman .mungkin bimbang pru14 umno baru akan bungkus. Kerana sabah dan johor tergugat..

Anonymous said...

Kenapa kami penyokong Umno nak malu..apa dosa kami sampai nak malu...sbb kami taat pada ulil amri...kami kena malu...PM Najib ada buat salah ke...kalau ada..tu antara beliau dgn Allah..kami yang taat pada ulil amri ni tak buat salah pun kami ikut apa yang Quran suruh dan Sunnah Raulullah...itulah...jgn nak hina kami. Tak malu ke apa ke...kami ni orang yang beriman dan bertakwa orang Umno diajar bersabar so...pasal kes 1 MDB tu...kita tunggu jerlah sampai selesai...ok

Anonymous said...

Nak kena saman atau dah kena saman...ada lain maksud...nak kena saman belum.tentu bersalah...yang dah kena saman...ha tu baru dah bersalah...kita tunggu jerlah...tapi saya yakin...Pm Najib tak ada kaitan dgn masalah 1 mdb...cuma salah tadbir urus yang tidak cekap...so sekarang pihak yang mmng niat nak jatuhkan Pm.Najib..sekarang mereka boleh bersukaria dan berpesta... Tapi..tak. Lama...biarlah..kita tengok jerlah...hari ni hari mereka...

I LOVE ROSMAH. said...

fitnah vs puji..dedak vs nasi...mencuri vs derma.pendedak sampai skang tak bleh bezakan perkataan ni dan cepat emosi tahap ultraman..cian ko DOP ....kurr...kokoko


https://m.youtube.com/watch?v=jACD1SEgFAkP

Anonymous said...

Jumaat, 22 Julai 2016
NEGARA KAPIR HARBI BERTINDAK

F.BOOKSuara Rakyat
58 mins · 
TERKINI... 3 buah negara.. AS, S'pore & Switzerland telah mulakan langkah sita aset berkaitan 1MDB.
Cayalah Najib.. ‪#‎MalaysianOfficial1‬ kini dah femes satu dunia dgn skandal dana berbilion2 ringgit !!!
MAKIN LAMA kebobrokan disorok, satu persatu tembelang 1MDB BAKAL DITELANJANGKAN.

I LOVE ROSMAH. said...

bersiap sedia la rakyat malaysia kena tanggung..ni sume ko punye pasal la DOP...padan muka ko dan aku...kurr...kokoko

Anonymous said...

Nangislah macai2 .hari2 kena fitnah angkara najib dan 1mdb

Anonymous said...

OI si TERORIS si SEKOQ GILA BABI si 'I LOVE ROS***' si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD dan juga termasuk si PENYAMAQ2 HOMO ‘cucu nek tempoy**' & tedHOMO-GILA-LAHAP-TAIK kit SIAL KANIBAL, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ ANJINGga KURAP!!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat PAPSingaPORK HARAM JADAH tu yg. TAK pula MENYIASAT si KEMBAQ PENJAJAH TERORIS dia, si DAPJUBOQ BABI yg. disyaki MENGGUBAH WANG HARAM kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami di PP tu! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
2/18/2016 |

Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

#Madey The DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH LONGKANG-si PENJILAT PENJAJAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!#
Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2016/07/bapa-andaian-kata-rakyat-malaysia.html#oWvIfE0dsYU957Zq.99

Anonymous said...

Kem LUAQ - hang TEGASlah sikit dgn si rejim2 Barat/ZIONIS HARAM JADAH tu!

TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan rejim2 US yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Smalia dsbnya, oleh si LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

Tengok si puak TERORIS BerSHIT/PKRHOMO KEPARAT/DAPJUBOQ BABI ni semua yg. dapat DERMA HARAM JADAH dari si-CIA-MOSSAD-ISrael/NED-SOROS JUBOQ BABI-PENYANGAK/PENYAMUN/PERASUAH/PEMBUNUH-no 1 - utk. menGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kita, K'JAAN PERSEKUTUAN serta UMNO TERCINTA kita! PDRM patutnya siasat bawah AKTA TERORISMA - dan SPRM yg. MENCURIGAka tu; awatlah SENYAP aja psl. ni; GERAMnya aku! Lihat di -
http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

"Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

Nek Tempoyak.

REFORMASI taik anjing said...

Terimalah hakikat bahawa zaman najib dah berlalu!! Sekarang aku support tun M!!dedak dah habis wahai najib!!

MUHAHAHAHAHAHAHA!

REFORMASI Taik Anjing said...

Woi anjing kokoko.... Ko dah gila ke tu??? Aku berbual sorang-sorang???

Ko tak nampak komen anon 6:51 ke?? Mata dah rabun banyak sangat cacing babi bersarang kat mata tu eh?

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah kah... Ada juga anjing pembangang yang sanggap sangat nak guna nama samaran aku ni eh....

Tapi anjing tu salah tulis la... Cuba tengok huruf t dan a tu. Aku tak pakai huruf kecil la.....

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Memang najib tak salah..dia hanya perancang gerak keje operasi melencong pinjaman 1mdb kedalam syarikat jho tahik lo..1mdb bayar utang jual aset negara..rakyat rugi..najib terima derma 4.2 bilion dari raja arab almalik sheikul jho tahik lo..orang2 ini mewah ..macai dapt ciput..doJ dah keluar saman daa..

Anonymous said...

Riza menjual dirinya kepada syaitan - Adik Riza Aziz


Azrene Soraya Abdul Aziz anak tiri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menulis catatan pedas di Facebook tentang abangnya, menuai apa yang disemainya kerana ‘menjual diri kepada syaitan’.

“Jika Riza menjual dirinya kepada syaitan untuk memiliki apa yang tidak sepatutnya miliknya, bayangkan hutangnya yang dikumpul bersama syaitan dan yang bakal mereka kumpul lagi itu,” tulis Azrene Soraya Abdul Aziz, seorang perunding imej dipetik Malaysiakini.

Beliau juga berkata, Riza masih dan adalah seorang yang dikasihi oleh keluarganya, walaupun kasih mereka ‘tidak cukup untuk beliau’ dan orang sekelilingnya.

“Dia memilih, seperti orang lain sebelumnya, untuk memiliki kemasyhuran, kekayaan dan sanjungan,” katanya.

Abangnya kini membayar harga kerana dosa yang dilakukannya walaupun Malaysia tidak bersedia untuk memberi keadilan seperti didoakan rakyat tetapi Amerika Syarikat memberikannya, dakwanya lagi.

“Mereka yang mengenali saya tahu bahawa saya kambing hitam keluarga – tetapi itu tidak bermakna saya tidak sayang keluarga saya.

“Orang ramai boleh mengatakan saya kejam untuk apa yang saya tulis hari ini tetapi saya sentiasa menegakkan apa yang sepatutnya dan melakukan apa yang betul, demi kebenaran dan keadilan walaupun terpaksa membayar harga yang tinggi dan ini bermakna melakukan perkara yang tidak popular.

“Saya sering menegaskan bahawa jika Riza menggunakan dan mendapat keuntungan daripada dana yang dicuri dia perlu membayar apa yang dilakukannya itu.

“Jika dia berdiri sebagai proksi atau sebagai pemegang amanah untuk apa yang bukan miliknya atau mana-mana individu yang meminta beliau menjadi ‘anak berbakti’, dia perlu membayar untuk itu,” katanya.

Anonymous said...

Tak abis lagi redbin ni meracau dari pagi sampai petang.ubat dah abis gaknye..atau otak dah sewel akibat dedak haram..

Anonymous said...

Wah..Mah Dedak dah cakap dengan FBI ka...macam Mahfus Bean tu...helloo..helloo..FBI..line tak elok sorry...Obama pula call..apa FBI tak dapat datang ada ribut petir...

I LOVE ROSMAH. said...

woi tahik hanjing..apa ni. main 2 nama 10 anon.ko ni dh jadi dedak psiko 20 watak plak.20 watak 1 orang cem najib lanun je.alih2 duit masuk poket....cian ko DOG..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

eh silap..DOP sori ek..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

nak join ngeteh ke DOP jom belakang reban...kurr..kokoko

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah.... Kesian anjing-anjing pembangang tu kan... Nak meniru cara aku bagi komen... Tapi nampak sangat keBODOHan mereka tu.

Aku jarang komen pakai tanda seruan... Dah la tu, nama samaran aku pun kantoi bila anjing-anjing pembangang yu gunakan... T huruf kecil?? A huruf kecil???

Tak payah menyamar la... Aku tak sokong pun mamak kerala tu... Kirim salam la pada penyamar yang TERAMAT BODOH tu ye anjing kokoko....

Muahahahahahahahaha

REFORMASI Taik Anjing said...

Ngeteh dedak sambil lajng REFORMASI... REFORMASI... REFORMASI ke tu????

Muahahahahahahaha.... Ooo, malu nak sebut, sebab dah BASI ye tak????

Wakakakakakakakakaka

REFORMASI Taik Anjing said...

Pembetulan...
lajng -> laung

I LOVE ROSMAH. said...

dulu kan aku keje FRU pelangkong ko masa jerit reformasi..tak ingat ke? oo..lupa aku tibai kepala ko smp hilang ingatan...cian ko DOP TAHI HANJING...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

ko kan pemalu tahik hanjing..pake 2.6b nama takde hal la.silap2 akaun aku ni pon ko punye nyaar..tul tak DOP?aku je paham perasaan ko DOP..cian ko DOP...kurr...kokoko

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 207   Newer› Newest»
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates