June 17, 2016

32 Peluru Fitnah Terakhir Menyerang Datin Mastura #PRKKualaKangsar

Satu gerakan langkah terdesak oleh pembangkang dengan menggunakan taktik kotor untuk memfitnah calon Barisan Nasional P067 Kuala Kangsar Datin Mastura Yazid, dikesan pada hari terakhir kempen hari ini.

Gerakan ini adalah satu usaha yang jijik lagi menjengkelkan dengan menggunakan slip bayaran kepada firma guaman Mastura, Yazid Baba & partners pada tahun 2012. Slip bank ini dijadikan bahan kempen seolah-olah Datin Mastura menerima habuan sebanyak RM500,000 pada pilihan raya ini daripada seseorang.

Pada hakikatnya slip bayaran yang ditonjolkan hanyalah bayaran atau pendahuluan kepada firma guaman Mastura, Yazid Baba & partners, di mana beliau merupakan seorang rakan kongsi.

Adalah lumrah untuk sesiapa juga memasukkan wang ke dalam akaun firma guaman atas pelbagai tujuan seperti wang deposit pembelian rumah, bayaran perkhidmatan guaman, pembelian hartanah atau pembelian saham. Akaun bank firma, bukan akaun peribadi, di mana ia akan diaudit oleh Majlis Peguam setiap tahun.

Peguam tidak boleh menggunakan wang di dalam akuan berkenaan kerana perbuatan sedemikin melanggar etika seorang peguam dan boleh didakwa mahkamah. Jika didapati bersalah boleh ditarik sijil guamannya.

Jadi tidak timbul, Mastura terlibat dalam mana-mana aktiviti serta kegiatan yang melanggar undang-undang. Tindakan terdesak ini tidak mungkin akan berjaya dan Insha Allah Dayin Mastura Yazid akan beroleh kemenangan esok.

32 comments:

Anonymous said...

Sebab tu kita ada makamah ada prosedur saman... bukan guna blog mcm nih merintih merayu... atau jadi pondan cam selasa wsj.

Tapi ye lah... bende kecik je ni. Buat donno dah la.

Anonymous said...

Aku doakan amanah menang. Kalau tak menang pun... kekalahannye akan buat macai temenung... amin.

I LOVE ROSMAH. said...

udah teman kabo oghang kuale tak gemor oghang minang nk ngaku oghang kuale.sedor ler diri tu sikit nak mendedak jer kerojer nyer.kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

kalo kak mah bertanding kan ke best.takder ler otak tumpo lepaih bagi dedok...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

menyerongin sambil mangkor ler deme kat kuale...kurrr...kokoko

Anonymous said...

kurr..kurr..kurr

ko..ko..ko

kah kah kah

Anonymous said...

kurr..kurr..kurr

ko..ko..ko

kah kah kah

Anonymous said...

kurr..kurr..kurr

ko..ko..ko

kah kah kah

Anonymous said...

kurr..kurr..kurr

ko..ko..ko

kah kah kah

Anonymous said...

Tu la masalah akhir zaman... fitnah tu juga mcm dihalalkan

Anonymous said...

Tu la dunia akhir zaman..berusaha menghalalkan fitnah..

Anonymous said...

Begini la akhir zaman... menghalalkan fitnah...fitnah mcm mknan yg dihalalkan...berlegar di tekak

Anonymous said...

Berapa kali dah utusexn kalah saman? Ko halalkan fitnah utusexn?

Anonymous said...

Apa usaha ko halang fitnah? Baca utusexn?

Atau setakat merintih kat blog camnih?

Anonymous said...

Menghalalkan fitnah...berebut berut mengejar habuan fitnah...fitnah bertukar jd pahala yg harus direbut

Anonymous said...

Akhir zaman...berebut rebut org mempertahan fitnah...

Anonymous said...

Akhir zaman..berebut rebut org pertahankan fitnah..akhir zaman berebut rebut org pertahankan hakim yg belum tentu benar depan Allah.. salah satu yg byk dicampak dlm neraka lebih awal dr yg lain ialah HAKIM...

Anonymous said...

Akhir zaman...dinyatakan sesuatu dikata merintih...ko ingat dlm penjara nak merintih hantar surat merayu...ko ingat blog ko tu bukan fitnah...ko ingat fitnah hanya setakat saman di mahkamah dunia cukup...bangang tak sudah...ko ingat hakim la sama ngan hakim di zaman nabi saw yg terdiri dr sahabat sendiri...sudah sudah lah bangang tu...

Anonymous said...

Fitnah juga yg cuba dihalalkan.. seronok menghalalkan finah..

Anonymous said...

Fitnah? buat repot polis dan saman. Ini budaya busuk yg perlu dikenakan hukuman.

Anonymous said...

Bongok punya org tanya usaha org halang fitnah...tanya diri sendiri, usaha kau ke mana..mengadap citer rafizi.. percaya dan taksub kat dap pkr...dulu duluuuuuuuuuuuu kata pakat pakat masuk pas kononnnnn bertaubat dah bertaubattttttt semua dah insaf....la ni apa ke halnya pulak,dah bertukar arah, bertaubat ngan pimpinan dap pulak...taubat kau pi mana...

Anonymous said...

Kejo kejo...ada sekor ayam terlepas dr reban..tu dia..asik kurr kurr kokoko

Anonymous said...

Yammmm ooooiiii...mari sini..ko keluar dr reban buat apa...dedak tu byk lagi dlm reban..tak usah memekak kurr kurr kokoko..ayam ooiii ayam

Anonymous said...

Terlepas jugak ayam special teresa ni..tak cukup dedak dlm reban ke.. kah kah kah

Anonymous said...

Ada seketul taik yg bertopengkan ayam jantan.

I LOVE ROSMAH. said...

ramai betol pendedak hadir yer..aku baru panggil skali terus ramai nyahut seruan kurrr...kokoko

Anonymous said...

Sbb semua yg ko tak setuju semua fitnah. Pastu bajet bangang konon cuma bn je kena fitnah.

Merintih mmg ye macai. Suruh betindak tak mau. Mula la meracau cam pondan wsj selasa...

Sembang hakim zaman nabi plak... pegi kuatkn makamah syariah dulu la wei... 60 tahun dah...

Macai lagi satu, ko betobat dgn mca mic yg tak suka hudud tu ke?

Anonymous said...

Nih temasuk hakim kes saipol jubo kan? Saje tanye...

Anonymous said...

Keje2 kotor biasanye kepakaran umno tp tuduh parti lawan

Anonymous said...

Amin

Anonymous said...

http://greenboc.blogspot.my/2016/06/video-pas-bn-bergaduh-seorang-cedera-di.html?m=1

Anonymous said...

Geng ko jugak tu

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates