June 12, 2016

20 Datuk Padukang Kata Najib Dan Rosmah Membazir, Dia Pula Datang Ceramah Naik Volksvagen Caravelle Range Seorang Saja

Hebat sungguh lakonan pemakan dedak bakal Ketua Pembangkang, Tun Dr Mahathir Mohamad yang juga orang kuat ceramah Deklarasi Rakyat di Kuala Kangsar pagi tadi, Dato Padukang Khairuddin.

Di atas pentas, merah muka dan timbul urat leher Dato Padukang Khairuddin berucap menghentam DS Najib Tun Razak dan isteri beliau DSP Rosmah Mansor yang dikatakan membazir. Walhal dia sendiri jugak yang kuat membazir.

Bayangkan datang program Deklarasi Rakyat naik van Volkswagen Caravelle Range yang berharga kurang lebih RM288,000, memandu pulak tu bersendirian. Tak membazir kah tu?

Cakap tak serupa bikin. Bayangkan seorang yang telah diistiharkan muflis, boleh bebas dari isu muflisnya tidak sampai setahun. Itupun setelah menjadi ahli seumur hidup ProTun.

Bayangkan pula sekarang sudah memiliki sebuah kereta mewah yang berharga hampir 3 buah rumah teres di Shah Alam! Betul la kata-kata Makcik jual belacan di Kuala Kangsar, "nampok sangat niiipunyee!!!"

20 comments:

I LOVE ROSMAH. said...

peghok ruper nyer admin nih.kurr..kokoko

Anonymous said...

Teruskan post, admin. Jgn ingat xde komen positif, xde kesan. Ramai yg baca, tp malas nk layan komen merapu.

Anonymous said...

padukang cari makan. kat mana bolih mengendeng kat situlah dia ada. bior jadi balaci pun. macam dedalu. kalau perumahnya mati..dia cari pokok lain. kenei sangat2 ngan padukang ni. pasei duit jer pun.....

Anonymous said...

Biasa laa..nak hidup kena la jadi balaci..kalau tak camner nak lupuskan hutang tu..so jadi lah sebagai kuli mak kuthy

Anonymous said...

kalau dikaji kaji...semua ni pasei duit jer. mana ada orang main politik main free jer. macam pkr dap ni dulu bukan main kuat ngate bn. rasuah la.. membazir la.. masa belum dapat. bila dah dapat same jer. tak cukup duit..rasuah betina pulak. itu yang dikata si sutun tu.... jangan sembang la.... yang sembang untuk rakyat tu..buat nyedap telinga jer. dapat ape yang deme hendak..rakyat ni kebulor ke..tungkap ke..peduli ape deme. rakyat nyerongin jer. bab duit ni..orang tua pun sanggup kesana kesini. kalau bukan untuk dia..untuk anak atau cucu. supaya makan tak habis2 bila dia mati. lagi satu nak pastikan hantu raya yang dia bela dulu cukup makan. kalau tidak menyusahkan keturuna dia jugak.
jangan sembang le untuk rakyat. yang untuk rakyat tu..tol lepas sambung..sambung. hutang ytl pun kena kita bayor. astro ananda krisnan kroni pun kita bayor jugak kerana nak gambar tv cantik. sebab aku sokong dia dulu. makan taik..makan taik la...ape nak dikate.

Anonymous said...

Sangat tepat...bulan posa aku malas banyak mulut...geng dedak xkesah nye...

Anonymous said...

pedukang lebih makan taik mahataik sebab tu bodoh nak mampus..kehkehkeh

Anonymous said...

Padukang laki umi sedang mencari talian hayat...dan yang kena Mahadey...Anak2 mahadey pun..tak beria ia mcm padukang ni sebab...padukang bergantung pada Mahadey.. Kesiankan orang yang hidup bergantung pada manusia..sedangkan rezeki tu Allah yang beri...padukang ni mesti tahu kat mana 100 billion duit Umno tu...tak pe lah..duit bukan hak kita kalau kita gunakan jadi duit haram..so hidup kita tak dapat rahmat Allah..dunia akhirat..mulia lg orang yang mengayuh becakan..

Anonymous said...

ini siapa nak tanggong dosa nya! balu yang iddah ke mah tiew kong. bulan puasa kempen ala judi!
hormat ke!
http://www.kinitv.com/video/35034O8


Gerakan dishes out rice, hampers to woo voters


Faced with the offensive by former BN chief and ex-premier Dr Mahathir Mohamad at the twin by-elections, Gerakan is dishing out rice and lucky draw hampers to woo voters.

At their Parents Day event this morning in Taman Mercu Indah, Kuala Kangsar, at least 200 elderly participants received a pack of 5kgs rice each from the Gerakan organisers.

The event, which was attended by Gerakan president Mah Siew Keong earlier, also gave out at least 15 hampers as lucky draw prizes.

Anonymous said...

titak mau celita mah siew kong punyia kawasan ala mikin universiti ar...mulut sula tutup ar...

Anonymous said...

Kalau pasai duit je, baik masuk bn je... ko nak ckp apa macai?

I LOVE ROSMAH. said...

nampak sangat kepala hotak kamu udah tumpo kena dedak kangkang...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

nampak sangat kepala hotak kamu udah tumpo kena dedak kangkang...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

oghang kuale maner gemor pompan minang ..cuba kabo kat teman sikit...kurr..kokoko

Anonymous said...

Sudah kantoi mau celita apa lagi. Kaki copy paste, tak akal tarak...

don juan de ryezal said...

Jadah betul kau ni! Hantar post banyak2 buat apa bodo

I LOVE ROSMAH. said...

hok aloh ..marah.sori la bro tepon aku canggih sangat auto send.nanti aku adjas yek...kokoko

Anonymous said...

purrrr gila talak ker...purrrr

Anonymous said...

purrrrr gila talak ker purrrr

Anonymous said...

kilang simen di padang rengeh tu kenapa tukor tangan,apa ceritanya,...semua nak di bagi ke orang...mgape...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates