June 24, 2016

63 Apa Hubungan Sulit @RafiziRamli Dan @SPRMMalaysia ?


Rafizi telah mendedahkan bahawa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bersekongkol dengan pihak pembangkang selama ini apabila beliau secara terbuka mengeluarkan kenyataan berikut:
"Saya bersama Akmal Nasir atas kapasiti National Oversight & Whistleblowers (NOW) telah dihubungi dan berjumpa secara sulit dengan seorang pegawai SPRM berhubung tekanan yang dihadapi oleh badan tersebut pada awal tahun lalu."
Adakah menjadi kebiasaan dan mengikut 'Standard Operating Procedures (SOP)' untuk SPRM bertemu secara sulit dengan pihak pembangkang seperti ini? Apa yang telah dibincangkan dan apa dokumen yang telah berlaku tukar tangan, jika ada? Kenapa perlu bertemu secara rahsia seperti ini sednagkan mereka boleh bertemu secara terbuka di pejabat?

Jadi tidak hairanlah apabila banyak rahsia-rahsia Kerajaan terdedah kepada pihak pembangkang. Malah kes kontroversi Lim Guan Eng turut mengambil masa siasatan melebihi 4 bulan untuk dilengkapkan walaupun kes berkenaan boleh disiapkan dalam sebulan dua. Jadi salahkan Rakyat sekiranya memanggil SPRM sebagai barua seperti mana yang didakwa oleh Pegawai Tertinggi SPRM?

63 comments:

Anonymous said...

ITU NUJUM PAK BELALANG...DIA TAU SEMUA CERITA SEBAB ADA BELALANG TOLONG. DALAM AGENSI KERAJAAN RAMAI YANG JADI BELALANG.

Anonymous said...

Hubungan sulit ahli2 persatuan pondan2 sedunia kot.....

Anonymous said...

Ramai kalangan pegawai sprm menjadi tali barut pembangkang, begitu juga di pejabat peguam negara, sbb tu byk rahsia bocor. Mmg betul-betul telus kerajaan Malaysia.

Anonymous said...

SPRM sudah lama x boleh dipercayai dan lebih mirip kepada pembangkang. Sepatutnya sudah lama pegawai2 tingginya dipecat dan diganti dengan orang yg lebih kredibel. Kes rasuah Teo Beng Hock apa cerita? Dakwaan rasuah dikalangan pembangkang mcm Azmin dan LGE macam x jalan je. Apatah lagi yg melibatkan TDM semasa beliau jadi PM. Dakwaan seks dalam pejabat sendiri pun x de tindakan. Makan gaji butalah tu. Yg ditangkap cuma ikan bilis je. Jijiklah SPRM ni. Hanya gah pada nama tapi kerja hancus.

Anonymous said...

Tu belum lg dlm KDN, MOF dll agensi kerajaan yang penting.

Harap kerajaan dapat do something, bukan do nothing.

Anonymous said...

Tu belum lg dlm KDN, MOF dll agensi kerajaan yang penting.

Harap kerajaan dapat do something, bukan do nothing.

Anonymous said...

Bukan salah SPRM. ..salah badut2 dlm SPRM termasok yg nak penchen bulan Oktober ini yg bersifat gergaji dua mata..pepat di luar renchong di dalam...

Anonymous said...

Hubungan seks luar tabie

Anonymous said...

Bagus jugak talibarut pakatan dan malaun ni berambus!Kasim Baba dan blah lg 40 "penyamun" camner lak

selanjutnya baca sini...

http://anotherbrickinwall.blogspot.sg/2016/03/the-bulls-and-bulls-of-abu-kassim-gani.html

Anonymous said...

40 penyamun nak jadi kassim
baba......kassim baba je seko jadi penyamun...where
got jalan men.

Anonymous said...

SPRM MME BARUA PEMBANGKANG

Anonymous said...

Betul tu CTS! Bayangkanlah si 'NGO'-pantau-JENAYAH pun diKETUAI GANGSTER PKRHOMO! SP*M pun depa GANGSTERkan!

Tengoklah SP*M yg. memang BANGSAT ni; sampaikan 2 org. boleh TERBUNUH dgn. MENCURIGAkan masa soal siasat - DASYATnya! Aku dah memang lama SYAK! Siapa yg. boleh SIASAT SP*MGANGSTER ni sendiri no?!

Di - http://theflyingkick.blogspot.my/2016/01/rpk-dedahkan-pergaduhan-di-sprm-dan.html :

RPK DEDAHKAN PERGADUHAN DI SPRM DAN PENGARAH OPERASI KHAS SEBAGAI AGEN DAP!!!

Saturday, January 30, 2016

Mengejutkan dan terlalu sukar untuk dipercayai!

Raja Petra Kamaruddin atau lebih dikenali RPK, menerusi blognya, Malaysia Today, telah mendedahkan tentang perselisihan atau lebih tepat lagi pergaduhan antara Ketua Pesuruhjaya SPRM, Abu Kassim Mohamed dengan Pengarah Operasi Khas, Bahri Mohamed Zin kerana perlanggaran protokol dan etika yang dilakukan oleh Bahri. Ditambah pula, isteri kedua Bahri sedang berhadapan dengan masalah kewangan dan keadaan itu membuatkan kedudukan Bahri lebih mencurigakan.

Tulis RPK, Abu Kassim dan Bahri hampir bertumbuk di ibu pejabat SPRM apabila Bahri mengancam untuk mendedahkan Abu Kassim serta pegawai-pegawai tinggi SPRM yang lain, yang dituduhnya rasuah dan menyalahgunakan kuasa, sekiranya tindakan disiplin diambil ke atasnya dan dia tersadai di dalam penjara.

Antara yang diungkit oleh Bahri adalah pembunuhan Teoh Beng Hock dan Ahmad Sarbani Mohamed. Bahri menuduh, mereka bukan sahaja dibunuh tetapi juga kes tersebut telah ditutup dengan maklumat menyeleweng oleh SPRM.

Bahri turut berikrar untuk menjatuhkan Kerajaan Barisan Nasional yang ditunjangi oleh UMNO,
"Biar mampus Melayu. Lagi baik Cina ambikalih kerajaan!" Bahri dilaporkan sebagai berkata kepada Abu Kassim.

ANDA BOLEH MEMBACA PENDEDAHAN RPK SELANJUTNYA DI SINI.

(Nek Tempoyak)

Anonymous said...

Agaknya sbb itulah si SP*MGANGSTER DAPJUBOQ BABI ni TAK menyiasat si TERORIS2 PENDATANG ADAPJUBOQ ANJING-KULI2 si rejim PEMGGANAS KANIBAL ISrael/ZIONIS HARAM JADAH - yg dpt. DERMA HARAM JADAH dr. rejim TERORIS KANIBAL ISrael/ZIONIS!!

Bayangkanlah si MAFIA ZIONIS DAPBANGKAI BABI berIJAZAH ni TIDAK diSIASAT walau dapat DERMA USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim PENGGANAS KANIBAL ISrael - begitu juga TIDAK diSIASAT PDRM di bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPBANGKAI yg. diKETUAI si Todi-PUAKA, di LATIH oleh MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng DAPBANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA ISRAEL, serta ISrael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni!

Dan kalau repot Razali ni TAK benaq, kenapa sampai sekrg. puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni TAK juga buat REPOT POLIS serta SAMAN Razali?! Sedgkan depa punya berlambak loyar-loyar LONGKANG yg. asyik TERLALAK nak paksa PEMIMPIN UMNO buat repot polis dan saman kalau diFITNAH depa di Malaysia?!!

Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

DAP Terima Latihan Dari Mossad?

January 4, 2016 By WakeUp Malaya

Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
—–
Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. Benda ni antara projek Isreal-Singapura dan DAP.

Bila saja bubar Parlimen, masa tulah duit akan masuk dan juga pakar-pakar Israel. Mereka merupakan beberapa warganegara asing. Mereka juga akan menyusup masuk ke bumi Malaysia ni. Semasa itulah Tuan-tuan boleh melihat kempen pilihanraya yang paling ganas akan berlaku di bumi Malaysia ni...... (teruskan membaca)

Dahlah bekas perisik US. Edward Snowden MENDEDAHkan IS/ISIS ditubuhkan MOSSAD-CIA (CIA/NATO disyaki sudah diKUASAI ZIONIS)! Jadi maknanya KERJASAMA antara PENGGANAS DAPBANGKAI BABI dan rejim PENGGANAS ISrael ANJING KURAP - disyaki akan MENYEBABkan NEGARA ISLAM kita ni diCEROBOH PENGGANAS KANIBAL ZIONIS, IS/ISIS!

Anonymous said...

Duri dalam daging di dalam umno dah kena pecat... Alhamdullilah...

ted manoff said...

Mohd najib tekan pegawai sprm..nii termasuklah ugutan tukar jawatan tertinggi sprm...

Anonymous said...

Boboi dan muddin dah sah dipecat ... tun momok sentap lagi... keputusan yg tepat ..... lagi satu pun tak guna lanyik PM dari Utara sbb nnti yg tinggal org melayu pulau batu putih jer yg tinggal... FAKTA ... sebut jer oemimpin besar dari Utara terutama dari Kedah Lama srmua haprak...

Anonymous said...

OI si TODI JUBOQ BABI JIJIK; tak habis2 dgn. komen2 "copy-paste" TERORIS ZIONIS DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH lu!

Aiya, puak HOMO mcm. lu aahhh, memang puak BINATANG BUAS wohhh! Ini mcm aaahhh?! Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!Sekrg. juga puak PENGGANAS PENAKUT DAPJUBOQ ANJING ni CURI identiti "Nek Tempoyak" pula (termasuk guna nama “cucu nek tempoyak“)!

TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA psl. SP*MGANGSTER DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO aaahhh di artikel BERNAS CTS ni dan di - http://theflyingkick.blogspot.my/2016/01/rpk-dedahkan-pergaduhan-di-sprm-dan.html :

RPK DEDAHKAN PERGADUHAN DI SPRM DAN PENGARAH OPERASI KHAS SEBAGAI AGEN DAP!!!

Saturday, January 30, 2016

Mengejutkan dan terlalu sukar untuk dipercayai!

Anonymous said...

Dah tiga kali buat permohonan letak jawatan, tapi dua kali ditolak, kali ketiga baru dapat tu pun bagi alasan nak ke australia, boleh pulak si anjing ni cakap kena tekan lagi.... Kesian tengok anjing pembangang yang suka dengar cerita kartun dari rapussy...

Anonymous said...

Nasib baik ler Najib baik...
klw Guan Eng lama dah kena pecat mcm geng Pas dlm kerajaan p.pinang..
woi..najib..ikut ler cara Guan Eng tu..

Anonymous said...

Pembanggang dan spin berpisah tiada

Anonymous said...

Dedak man..haha

ted manoff said...

Bongok punya macaii..dia buat permohonan tuu alasan saja..disebalik tu wujud tekanan dipihak mohd najib..rakyat bukan bodo caii..semuanya kerana 2bilion tuu..sekarang terbukti 2bilion masuk Akaun mohd najib walaupun mula2 dinafikan..dan yg terbaru siapa wanita berpengaruh disebalik hussin ambank..adakah ia berkaitan dgn......hehehe

ted manoff said...

Hahaha...bingai punya nek tempoyak..masih percayakan rpk..?masa kes mohd najib dgn rpk dulu dimana nek tempoyak..?Boleh pulak percayakan malaon bangsat nii..kalau betul rakyat dh sokong mohd najib seperti yg dikata sila bubar parlimen...jangan jadi bacul...ProOO00ootTt dimuka nek tempoyak arghh leganya

Anonymous said...

Bayangkanlah si 'NGO'MyWatc*-anti JENAYAH pun diKETUAI GANGSTER PKRHOMO! Aku harap PENJENAYAH PKRHOMO , KETUA ‘NGO’GANGSTER –anti JENAYAH tu diTARIK balik SEGERA gelaran 'Datok' dia! Hanya MENCEMARkan gelaran tersebut! Lihat di -http://wwwmegatpanjialam.blogspot.com/2016/06/datuk-r-sri-sanjeevan-ditahan-reman.html , Datuk R. Sri Sanjeevan Ditahan Reman Minta Wang Perlindungan Pengendali Judi, Friday, June 24, 2016!

HARAM JADAH betul si GANGSTER PKRHOMO ni yg. boleh pula MENGUASAI 'NGO'-anti JENAYAH - boleh pula KETAWA bersama PATI dreber dia tu mcm. bintang filem Bollywood pula; seolah JENAYAH depa ni amat REMEH! Maklumlah diREMAN hanya DUA hari – dan apalagi bila TERORIS PKRHOMO/DAPJUBOQ ANJING tu penuh dgn. LOYAR-LOYAR LONGKANG – yg- GILA BABI asyik bela PENJENAYAH2; sampaikan KETUA2 depa pun memang mcm. si GANGSTER ni pun! Dahlah tu, kenapa GANGSTER PKRHOMO ni juga TAK diSIASAT kerana disyaki cuba MERASUAH penyiasat berhubung kes anwaqHOMO tu?! Dan adakah si PATI dr. INDIA tu akan diHALAU dr. Malaysia ini selepas menjalani HUKUMAN berat; spt. PATI2 lain; yg. juga TIDAK akan dibenaqkan masuk Malaysia selama 5 TAHUN selepas TERTANGKAP?!!

Yalah tu – GANGSTER PKRHOMO boleh ambil PATI utk. bekerja (yalah, kalau dah tak da permit kerja, tentulah tinggal sbg. PENDATANG HARAM kat Malaysia ni kan?!)! Jadi, kenapa juga tidak GANGSTER PKRJUBOQ ANJING ni diHUKUM bawah akta JENAYAH ni - termasuk hukuman SEBAT spt. yg. telah diLAUNGkan oleh Menteri KDN dulu terhadap MAJIKAN2 yg. ambil PATI bekerja?!

Lagipun, aku memang TAK puas hati dgn. PATI2 berleluasa (termasuk dr. puak TERORIS Tamil Elam dr. Sri Lanka - yg. disyaki menjadikan KONDO2 MEWAH sbg. sarang depa, yg. BERSUBAHAT dgn. pihak pengurusan KONDO); sampaikan PATI2 boleh pula baru2 ini, diBENAQkan bekerja di setengah INDUSTRI, atas desakan pemilik2 INDUSTRI HARAM JADAH - yg. nak pekerja-ala-HAMBA ABDI, terutamanya disyaki dari PATI2 beragama Islam yg. MALANG; dr. warga Indonesia/Bangladesh, yg. disyaki MAJORITI, diPILIH jadi PENCUCI atau kerja di industri BAHAYA, atau terpaksa bekerja 18 jam sehari dan 7 kali seminggu, serta TIDAK diberikan alat PERLINDUNGAN yg. cukup sewaktu bekerja - terutamanya di bidang PENCUCIAN yg. KOTOR, PEMBUANGAN SAMPAH serta PEMBINAAN & industri KAYU-BALAK/KIMIA yg. amat BAHAYA! Mcm. mana ini boleh diBIAQkan?!!

Sedangkan KONTRAK nak ambil pekerja2 SAH seramai 1.5 JUTA dulu, dr. BANGLADESH dulu diBATALkan sewenangnya setelah diGERTAK PembangkangKEPARAT RASIS! Patutlah si puak TERORIS PKRHOMO/DAPJUBOQ BABI SENYAP aja bila KDN umumkan pengambilan PATI2 (yg. ramai juga dr. Bukan Islam terutamanya dr. Nepal, Sri Lanka dan India) di’halal’kan di setengah INDUSTRI tapi MEROYAN mcm. ANJING KURAP RASIS bila pekerja2 SAH nak diambil dr. BANGLADESH kerana MAJORITI pekerja2 Bangladesh adalah dr. umat Islam?! Dahlah tu, ramai PATI2 ni terutamanya dr. Sri Lanka boleh pula sewenangnya buat PASSPORT dan IC PALSU sbg. rakyat Malaysia!!

Bukankah pekerja SAH lebih baik dr. PATI – demi melindungi KEBAJIKAN/KESELAMATAN dan HAK pekerja serta juga rakyat Malaysia! Bukan hanya nak lindungi KEUNTUNGAN kpd. pemilik INDUSTRI HARAM JADAH yg. ramai penyokong PKRHOMO/DAPJUBOQ BABI, yg. GILAkan PATI – supaya pekerja2 MALANG dr. PATI, terutamanya yg. ISLAM dr. Indonesia dan Bangladesh, dpt. diTINDAS sewenangnya mcm. KULI; bahkan ada PATI yg. disyaki diBUNUH dgn. mudah sbb tiada PENGENALAN diri; disyaki seperti yg. menimpa warga2 asing dr. lelaki MUDA yg. asyik diBUNUH! Disyaki diPERKOSA puak HOMO, atau diBUNUH utk. ORGAN2 depa atau GAJI depa tidak mahu diBAYAQ oleh MAJIKAN HARAM JADAH!

Serta mana janji si Zahid ni nak SEBAT majikan-JERUNG yg. ambil PATI2 – HABUK pun TAK DAK! Yg. asyik diHUKUM mcm. BINATANG ialah PATI2-IKAN BILIS yg. ramainya org. MISKIN – kalau TAK miskin, takkan sanggup nak GADAI maruah dan keselamatan demi merantau sbg. PATI, meninggalkan KELUARGA & TANAHAIR TERCINTA?!! Tapi, tentulah ada di antara PATI ni dr. puak TERORIS spt. TERORIS Tamil Elam dr. Sri Lanka tu!

Nek Tempoyak.


Anonymous said...

OI si TERORIS tedJUBOQ BABI si JUBOQ BABI JIJIK; tak habis2 dgn. komen2 "copy-paste" TERORIS ZIONIS DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH lu!lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL JUBOQ BABI/TONGGENG eng/kok-chin SUNDAL/gobing-jagdippyBABI-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA/KENCING NGAnga ming/BABIga!!

Aiya, puak HOMO-GILA-LAHAP TAIK mcm. lu aahhh, memang puak BINATANG BUAS wohhh! Ini mcm aaahhh?! Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!Sekrg. juga puak PENGGANAS PENAKUT DAPJUBOQ ANJING ni CURI identiti "Nek Tempoyak" pula (termasuk guna nama “cucu nek tempoyak“)!

Yg. lu nak HINA Bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu tak habis-habis apasal si BANGKAI-BANGKAI BABI?!

Dan awatlah anon-anon TERORIS GILA BABI PENYAMAQ ZIONIS SETAN PORNO/HOMO/RASIS HARAM JADAH DAPJUBOQ BABI asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak aaahhhh?!

Apa yg. si TERORIS-TERORIS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI ANJING/PKRHOMO-PENGECUT ni TAKUT sgt. apa yg. Nek Tempoyak TULIS, sampai mcm. si TERORIS BABI HOMO/PORNO SIAL, GERTAK, MENCARUT & nak BUNUH & PERKOSA dia dan mak serta bapak dia yg bekas ASKAR? Dan yg . lu nak MAKI dgn. LUCAH, mak nek Tempoyak apasal - mak lu yg. LAHIRkan si amat-KEPARAT- BANGKAI BABI-PORNO HOMO-PEROGOL-PEMBUNUH mcm. lu apahal pula?!Lu manyak LAHAP itu KANGKANG BABI aaahhhh?!! Lepas tu si PEMBUNUH/PEROGOL ni semua pula nak suruh kita berhemah kononnya – apa KEJADAHnya ni?!

Jadi, Go LAHAP TAIK JUBOQ BABI ZIONIS HARAM JADAH DAPBANGKAI BABI lu yg. atas muka HODOH JUBOQ BABI lu tu!!

Anonymous said...

Memang la masuk rm2billion dalam akaun najib... Tapi yang najib nafikan adalah duit tu berpunca dari 1mdb seperti wsj katakan... Malah, duit tu dimasukkan disertakan dengan surat dari penderma, sprm pun dah jumpa dengan pederma tu di arab saudi... Apa lagi masalahnya haa anjing kentt tengik????

Kalau tu nak dijadikan alasan kononnya pengurusan sprm ditekan... Aku rasa dah lama dia buat SD yang najib tu memang buat salah... Nak takut apa... Kan ke mereka je yang ada Allah, orang lain takde ... Bodoh punye anjing fuckatan...!!!

Anonymous said...

GANTIkan segera EJEN2 ZIONIS/MOSSAD/DAPJUBOQ ANJING HARAM JADAH di M*S TERCINTA kita! Terutamanya si warga asing JERMAN -amat-CILAKA tu yg. mengHINA pekerja2 MAS malang kita yg. diBERHENTIkan tiba2 dulu dan dituduh sbg. "suka tidor2 pula! KURANG AJAQ betul si jerman Muell*r-disyaki EJEN ZIONIS/MOSSAD ni! Dan lihat sejak M*S diambil alih oleh warga asing ni - habis diSABOTAJ! Lihat di - http://www.pisau.net/sendiket-di-klia-kantoi-siapa-pula-check-in-flight-guna-nama-saya/ , Sendiket Di KLIA Kantoi! ‘Siapa Pula Check In Flight Guna Nama Saya?’, Published on 24/06/2016 in Berita Utama by pisau !!


JANGAN lagi serahkan isu2 berkaitan M*S ni pd. KEM PENGANGKUTAN GAGAL tu - tengoklah nahas2 jlnraya yg. BERLELUASA, yg. MAJORITI mangsa aadalh BUMIPUTERA Islam/Mealyu, akibat lori2-bas2 BUAS-mcm-SETAN ! Puak TERORIS pun begitu senang naik turun M*S; patutlah PATI2 Sri Lanka, termasuk TERORIS Tamil Elam Sri Lanka pun boleh MENYELUDUP masuk dgn. senang ke M`sia kita ni!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

arghhh....lega....selumbar dah dicabut dari badan.

ted manoff said...


Tun Dr Mahathir Mohamad rela jika kerajaan diterajui Datuk Seri Najib Razak mahu merampas Yayasan Kepimpinan Perdana, menghentikan bantuan kewangan, harta, termasuk gaji kakitangannya.
Katanya, sememangnya menjadi hak kerajaan untuk menggunakan kuasa yang diberi oleh rakyat dengan apa cara sekalipun.
Beliau mengucapkan terima kasih kepada Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun kerana mencadangkan supaya kerajaan menghentikan segala bantuan kewangan dan harta kepada Yayasan Kepimpinan Perdana, termasuk penggajian kakitangan.
“Yang saya sedih ialah cadangan ini datang dari pemuda yang akan mewarisi negara dan kepimpinannya di masa hadapan. Sebelum pun mendapat kuasa, kebengisan dan corruption of power sudah ditunjuk.
“Tujuannya sama dengan rasuah. Pemberian (suapan) rasuah bertujuan mendapat sokongan, atau mengurang kritikan terhadap pemberi. Perampasan hak mempunyai tujuan yang sama. Tidak ada perbezaan antara pemberian dan perampasan – kedua-duanya adalah rasuah,” katanya dalam blog beliau, hari ini.
Tun Dr Mahathir yang menerajui Yayasan Kepimpinan Perdana sejak bersara daripada jawatan Perdana Menteri, berkata, negara kini tahu apabila Khairul Azwan dan konco-konconya mendapat kuasa melalui rasuah, negara akan melihat suapan dan rampasan oleh kerajaan sebagai cara mengekalkan kuasa.
“Ini jelas kerana hari ini pemuda dan pewaris menyokong segala perbuatan Najib yang dunia pandang jijik, yang menjatuhkan maruah negara bangsa. Tidaklah salah jika diramal bahawa ini juga akan dilakukan oleh mereka yang menyusul.
“Saya tidak akan merasa kehilangan apabila rampasan dibuat. Saya biasa dan faham dengan kehidupan tanpa keistimewaan . Hanya saya sedih memikir masa depan negara tercinta ini. Apakah akan jadi kepadanya setelah budaya rasuah dipandang tinggi dan dipertahan oleh yang akan berkuasa dan memerintah,” katanya. - ismaweb

ted manoff said...

Perdana Menteri UK David Cameron mengumumkan meletak jawatan selepas warga UK undi untuk keluar dari Kesatuan Eropah.

Rakyat UK/Britain telah memilih untuk meninggalkan Kesatuan Eropah (EU) dengan 52 peratus mengundi untuk keluar dan hanya 48 peratus memilih untuk kekal dalam pemilihan yang sengit.

Keputusan akhir

Jumlah rakyat yang menyokong keluar EU ialah seramai 17,410,742 (51.9%) berbanding menyokong untuk kekal seramai 16,141,241 (48.1%).

Bursa Asia merudum

Pagi tadi matawang pound Britain merudum pada nilai terendah dalam tempoh 31 tahun, dengan saham dan harga minyak turut menunjukkan aliran menurun di pasaran Asia.

Ia susulan keputusan awal pungutan suara menunjukkan rakyat Britain hampir pasti akan memilih untuk meninggal blok politik dan ekonomi Eropah itu.

MOHD NAJIB BILA MAU LETAK JAWATAN..BUAT MALU MALAYSIA SAJA..RASUAH SANA SINI..

Anonymous said...

OI si tedTERORIS si JUBOQ BABI ZIONIS JIJIK BUSUK-mcm-BANGKAI BABI -nak-MAMPOS; tak habis2 dgn. komen2 "copy-paste" TERORIS ZIONIS DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH lu!lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL JUBOQ BABI/TONGGENG eng/kok-chin SUNDAL/gobing-jagdippyBABI-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA/KENCING NGAnga ming/BABIga!!

Aiya, puak HOMO-GILA-LAHAP TAIK mcm. lu aahhh, memang puak BINATANG BUAS wohhh! Ini mcm aaahhh?! Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!Sekrg. juga puak PENGGANAS PENAKUT DAPJUBOQ ANJING ni CURI identiti "Nek Tempoyak" pula (termasuk guna nama “cucu nek tempoyak“)!

OI si puak KEPARAT BANGKAI BABI ANTI-ISLAM/MELAYU, jangan lu nak MENYAMAQlah oi si PENAKUT-PENAKUT! lu punya ekoq-ekoq BANGKAI BABI ni diBAYAQ si TERORIS-TERORIS DAPBANGKAI/PKRHOMO utk.”copy paste” komen-BANGANG memanjang aahhh?! Lu manyak LAHAP itu KANGKANG BABI aaahhh?!!

Apahal puak JUBOQ BABI lu asyik nak MENYIBUK psl. UMNO dan YAB PM/MENTERI-MENTERI BUMIPUTERA Islam/Melayu kami aahhhh - tapi TAK tak pula lu nak TERLOLONG psl. kit SIAL JUBOQ BABI dpt. DERMA sampai BERATUS JUTA masuk akaun peribadi dia dr. PAPSingaPORK tu, serta DERMA utk. DAPBANGKAI BABI dari JUDI/PELACURAN HARAM dan si YAHUDI ZIONIS - di http://theunspinners.blogspot.com/2015/08/bila-dap-pkr-suaram-dan-bersih-nak-akui.html , Bila DAP, PKR, Suaram dan Bersih nak akui terima dana dari judi haram, PAP dan CIA?, Posted by The Unspinners at 8/02/2015!

Mahupun NGO-NGO/media-media KERBAU-KERBAU ekoq-ekoq BANGKAI BABI yg.dok MEMBIAK kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG KAPIRDAJAL PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-EJEN/KULI-CIA-NATO/ZIONIS-SOROS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH- no 1 - yg. dpt. DERMA BERJUTA termasuk dr. REJIM-REJIM PENGGANAS Barat-Zionis/ISrael-CIA-Mossad/SOROS - yg. sampai nak MENGGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu, UMNO/mana-mana institusi BUMIPUTERA dan KERAJAAN kami di NEGARA ISLAM kami ni (di http://alamijiwaparadox.blogspot.com/2015/08/yahudi-laknaktullah-hulur-bantuan-untuk.html , YAHUDI LAKNAKTULLAH HULUR BANTUAN UNTUK JAHANAMKAN MALAYSIA!!, USAHA SEKUTU ISRAEL UNTUK PERALIHAN REGIM DI MALAYSIA DENGAN SALURAN DANA BERJUTA DOLLAR KEPADA PAKATAN RAKYAT?, August 03, 2015)!

Jadi baik PI MAMPOS lu punya ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG RASIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNO/HOMO/RASIS- EJEN/KULI-"New World Order" ZIONIS SETAN-CIA-NATO/ SOROS-ISrael-MOSSAD/FREEMASON/ILLUMINATI-PENYANGAK/PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH/LANUN-no 1!

Anonymous said...

Bayangkanlah si 'NGO'MyWatc*-'anti' JENAYAH pun diKETUAI GANGSTER PKRHOMO! Aku harap PENJENAYAH PKRHOMO , KETUA ‘NGO’GANGSTER –anti JENAYAH tu diTARIK balik SEGERA gelaran 'Datok' dia! Hanya MENCEMARkan gelaran tersebut! Lihat di -http://wwwmegatpanjialam.blogspot.com/2016/06/datuk-r-sri-sanjeevan-ditahan-reman.html , Datuk R. Sri Sanjeevan Ditahan Reman Minta Wang Perlindungan Pengendali Judi, Friday, June 24, 2016!

HARAM JADAH betul si GANGSTER PKRHOMO ni yg. boleh pula MENGUASAI 'NGO'-anti JENAYAH - boleh pula KETAWA bersama PATI dreber dia tu mcm. bintang filem Bollywood pula; seolah JENAYAH depa ni amat REMEH! Maklumlah diREMAN hanya DUA hari – dan apalagi bila TERORIS PKRHOMO/DAPJUBOQ ANJING tu penuh dgn. LOYAR-LOYAR LONGKANG – yg- GILA BABI asyik bela PENJENAYAH2; sampaikan KETUA2 depa pun memang mcm. si GANGSTER ni pun! Dahlah tu, kenapa GANGSTER PKRHOMO ni juga TAK diSIASAT kerana disyaki cuba MERASUAH penyiasat berhubung kes anwaqHOMO tu?! Dan adakah si PATI dr. INDIA tu akan diHALAU dr. Malaysia ini selepas menjalani HUKUMAN berat; spt. PATI2 lain; yg. juga TIDAK akan dibenaqkan masuk Malaysia selama 5 TAHUN selepas TERTANGKAP?!!

Yalah tu – GANGSTER PKRHOMO boleh ambil PATI utk. bekerja (yalah, kalau dah tak da permit kerja, tentulah tinggal sbg. PENDATANG HARAM kat Malaysia ni kan?!)! Jadi, kenapa juga tidak GANGSTER PKRJUBOQ ANJING ni diHUKUM bawah akta JENAYAH ni - termasuk hukuman SEBAT spt. yg. telah diLAUNGkan oleh Menteri KDN dulu terhadap MAJIKAN2 yg. ambil PATI bekerja?!

Lagipun, aku memang TAK puas hati dgn. PATI2 berleluasa (termasuk dr. puak TERORIS Tamil Elam dr. Sri Lanka - yg. disyaki menjadikan KONDO2 MEWAH sbg. sarang depa, yg. BERSUBAHAT dgn. pihak pengurusan KONDO); sampaikan PATI2 boleh pula baru2 ini, diBENAQkan bekerja di setengah INDUSTRI, atas desakan pemilik2 INDUSTRI HARAM JADAH - yg. nak pekerja-ala-HAMBA ABDI, terutamanya disyaki dari PATI2 beragama Islam yg. MALANG; dr. warga Indonesia/Bangladesh, yg. disyaki MAJORITI, diPILIH jadi PENCUCI atau kerja di industri BAHAYA, atau terpaksa bekerja 18 jam sehari dan 7 kali seminggu, serta TIDAK diberikan alat PERLINDUNGAN yg. cukup sewaktu bekerja - terutamanya di bidang PENCUCIAN yg. KOTOR, PEMBUANGAN SAMPAH serta PEMBINAAN & industri KAYU-BALAK/KIMIA yg. amat BAHAYA! Mcm. mana ini boleh diBIAQkan?!!

Sedangkan KONTRAK nak ambil pekerja2 SAH seramai 1.5 JUTA dulu, dr. BANGLADESH dulu diBATALkan sewenangnya setelah diGERTAK PembangkangKEPARAT RASIS! Patutlah si puak TERORIS PKRHOMO/DAPJUBOQ BABI SENYAP aja bila KDN umumkan pengambilan PATI2 (yg. ramai juga dr. Bukan Islam terutamanya dr. Nepal, Sri Lanka dan India) di’halal’kan di setengah INDUSTRI tapi MEROYAN mcm. ANJING KURAP RASIS bila pekerja2 SAH nak diambil dr. BANGLADESH kerana MAJORITI pekerja2 Bangladesh adalah dr. umat Islam?! Dahlah tu, ramai PATI2 ni terutamanya dr. Sri Lanka boleh pula sewenangnya buat PASSPORT dan IC PALSU sbg. rakyat Malaysia!!

Bukankah pekerja SAH lebih baik dr. PATI – demi melindungi KEBAJIKAN/KESELAMATAN dan HAK pekerja serta juga rakyat Malaysia! Bukan hanya nak lindungi KEUNTUNGAN kpd. pemilik INDUSTRI HARAM JADAH yg. ramai penyokong PKRHOMO/DAPJUBOQ BABI, yg. GILAkan PATI – supaya pekerja2 MALANG dr. PATI, terutamanya yg. ISLAM dr. Indonesia dan Bangladesh, dpt. diTINDAS sewenangnya mcm. KULI; bahkan ada PATI yg. disyaki diBUNUH dgn. mudah sbb tiada PENGENALAN diri; disyaki seperti yg. menimpa warga2 asing dr. lelaki MUDA yg. asyik diBUNUH! Disyaki diPERKOSA puak HOMO, atau diBUNUH utk. ORGAN2 depa atau GAJI depa tidak mahu diBAYAQ oleh MAJIKAN HARAM JADAH!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Bingai punya ted...ko bangsat ke... kalau ko boleh percaya kat rafizi m.kini puok tun semua makhluk pro ko tu....begitu juga org lain...org lain boleh percaya kat org lain..kat rafizi yg terang terang fitnah jd gurau tu ko boleh bersekutu boleh percaya....ini sibuk nak cari akasan org lain..woiii bangsat, sejak ko kalah dah tak masuk lagi ke...

Hoiii bongok pr malaysia 5 thn sekali...ko dlm gua ke..dah ada berapa praya sejak sarawak..dr dulu sebelum pr13 lagi sibuk suruh bubarrrrrrrr....

Hoiiii bongok...ko suruh azmin tu bubar...sultan pun dah naik hangin tengok kerajaan pakatan...

Hoiiii bangsat...ada perang ke kena bubar.....yg kita nampak PAKATAN DAH BUBARRRRRRRRRRRR BONGOKKKKKK..

Anonymous said...

Setakat ni belum terbukti lagi. Kes beli banglo murah pun sama, belum lg sebutan kes.
Najib masih menunggu sapina dari mahkamah Perancis kes rasuah pembelian kapal selam.

Dah 3(tiga) tahun menunggu, tak terima lg sapina tu. Minta mahkamah Perancis percepatkan. Takkanlah nak hantar sapina pun ambik masa tiga tahun.

Oooo...euro sdg berlangsung. Semua urusan mahkamah dihentikan sejak tiga tahun lalu.

Anonymous said...

Dah berapa kali pr BN menang.. engkau ni bertapa ke bawah ketiak lge...duit bapak kau ke ted ndk buat pr setiap tahun setiap bulan.. bodoh punya org, bila kalah suruh bubar...dah kalah suruh bubar..org kalah suruh org menang bubar KAH KAH KAH....GILO KO...KO BELAJO MANO NI....OBAMA PUN MERAUNGGGGGGGG..

Kecik kecik suruh belajo tak mau jd malaon..beso jd barua...yg tau bubarrrrrr...universiti demokrasi dapigs..

Anonymous said...

Ap masalah...takde masalahkan.. org pas bunyi sikit je pasal kejaan dapigs dah kena pecat...tak payah tunggu lama lama...

Apa masalah engkau....suruh je dapigs buat tempat special Tun...kata byk duit.....boleh semua org pakatan berkumpul..

Anonymous said...

Nek tempoyak, kau jgn tulis panjang2 mcm esei spm. Tahulah kau mengulang spm, tp jgn tunjuk lembam dan lembab kat sini.

Satu lagi bahasa kau, setanding dengan bahasa mat sabu. Menyampah org baca. Tapi mmg tak ada org baca pun.

Anonymous said...

Saat ni tengah menanti ted suruh lge letak jawatan...azmin letak jawatan...termasuk yg lain lain... buat malu je...rasuah di sana sini, tu kata org pakatan sendiri...punya la hebat, lulus dulu baru hantar permohonan....MAMPOSSSSS belajo kat sek mana ni hoiiiiiiii

Anonymous said...

Dah puas rafizi buat citer fitnah.. ada lagi sibingai percaya...dah bingai nak buat cammana....sibingai tak nak ulas ke citer rafizi tentang azmin dan kerajaan azmin..

Anonymous said...

Selalu anjing yang suka sangat copy paste adalah cucu nek tempoyak.... Hehe, arini ted kentut pulak yang copy paste ambil dari merata sumber, termasuk la dari madey yang dia memang tak sokong tu...

Apakah ted kentut dan cucu nek tempoyak orang yang sama seperti samanya ted kentut tu dengan anjing yokong yang selalu menyalak di sini???

Dulu 'anjing tokong' tu yang paling kuat menyalak, siqp selalu jadi anjing pertama yang hantat komen di sini. Kini ted kentut pula ambil alih.... Haha, apakah itu juga satu kebetulan????

Muahahahahahaha....

Anonymous said...

Bukan tekanan kerajaan ..
tapi tekanan dari piji pondan dgn mereka cerita mendakwa org sprm berkenaan talibarut pembangkang..

Anonymous said...

IS mengisytiharkan tapi DAPigs masih sasaran.

eh! dun cempaka kelatan tahap kemiskinan rendah

I LOVE ROSMAH. said...

kesian kat staf sprm yg anti dedak manjang kena tukar n kena simen dlm tong drum.1mdb staf ada 3org kerani n ceo lebih ramai dari staff cukup kebal pedinding konkrit buat penternak penyamun.cuma dinding reban yang roboh tapi oleh kerana dedak cukup sedap maka berkerumun la pendedak menyokong tak tentu arah...kurrr..kokoko

Anonymous said...

OI si anon2 KETURUNAN PORNO/HOMO/RASIS-EJEN ZIONIS HARAM JADAH, lu jgn. nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi!; termasuk tedJUBOQ BABI, " I love Ros..." si JUBOQ2 BABI JIJIK; tak habis2 dgn. komen2 "copy-paste" TERORIS ZIONIS DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH lu!lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL JUBOQ BABI/TONGGENG eng/kok-chin SUNDAL/gobing-jagdippyBABI-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA/KENCING NGAnga ming/BABIga!!

Aiya, puak HOMO-GILA-LAHAP TAIK mcm. lu aahhh, memang puak BINATANG BUAS wohhh! Ini mcm aaahhh?! Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!Sekrg. juga puak PENGGANAS PENAKUT DAPJUBOQ ANJING ni CURI identiti "Nek Tempoyak" pula (termasuk guna nama “cucu nek tempoyak“)!

Yg. lu juga nak MENGHINA, guna nama YAB WANITA PERTAMA tercinta kami apahal - PU; hang buatlah REPOT POLIS sbb. si TERORIS DAPJUBOQ ANJING ni memutarbelitkan identiti dan imej YAB DS Rosmah tapi dok HINA YAB PM/UMNO tercinta kami!

Yg. lu nak HINA Bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu tak habis-habis apasal si BANGKAI-BANGKAI BABI?!

Dan awatlah anon-anon TERORIS GILA BABI PENYAMAQ ZIONIS SETAN PORNO/HOMO/RASIS HARAM JADAH DAPJUBOQ BABI asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak aaahhhh?!

Apa yg. si TERORIS-TERORIS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI ANJING/PKRHOMO-PENGECUT ni TAKUT sgt. apa yg. Nek Tempoyak TULIS, sampai mcm. si TERORIS BABI HOMO/PORNO SIAL, GERTAK, MENCARUT & nak BUNUH & PERKOSA dia dan mak serta bapak dia yg bekas ASKAR? Dan yg . lu nak MAKI dgn. LUCAH, mak nek Tempoyak apasal - mak lu yg. LAHIRkan si amat-KEPARAT- BANGKAI BABI-PORNO HOMO-PEROGOL-PEMBUNUH mcm. lu apahal pula?!Lu manyak LAHAP itu KANGKANG BABI aaahhhh?!! Lepas tu si PEMBUNUH/PEROGOL ni semua pula nak suruh kita berhemah kononnya – apa KEJADAHnya ni?!

Jadi, Go LAHAP TAIK JUBOQ BABI ZIONIS HARAM JADAH DAPBANGKAI BABI lu yg. atas muka HODOH JUBOQ BABI lu tu!!

cucu nek tempoyak said...

Seorang sarjana di Universiti Islam Antarabangsa (UIA) menegur laporan Utusan Malaysia yang mengisytiharkan kafir harbi yang wajib ditentang umat Islam.

Dr Maszlee Malik berkata, Mufti Pahang Datuk Seri Dr Abdul Rahman Osman (gambar) patut sedar gelaran itu, yang menyebabkan halal darah pihak dirujuk.

“Istilah itu memberi maksud seseorang atau sekumpulan boleh dibunuh dengan sah oleh orang Islam kerana kekafiran dan penentangan mereka terhadap orang Islam, seperti dibincangkan sarjana Islam daripada semua mazhab.


“Oleh itu, mengisytiharkan seseorang individu atau sesebuah kumpulan di Malaysia sebagai kafir harbi membuka pintu keganasan dan menyokong wacana (kumpulan bersenjata) IS,” katanya.

Utusan melaporkan, DAP, yang disifatkan jelas menentang pelaksanaan hukum Islam dan mahu menubuhkan negara sekular, tergolong dalam kalangan kafir harbi.

Memetik Mufti Pahang Datuk Seri Dr Abdul Rahman Osman, akhbar Umno itu melaporkan, hukum bagi mana-mana umat Islam yang bersekongkol dengan DAP adalah haram serta berdosa besar.

Beliau merujuk kepada penentangan DAP terhadap Rang Undang-undang Persendirian Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah (Pindaan) 2016 yang dibawa Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Bagaimanapun, dalam laporan Utusan itu, tidak dinyatakan petikan langsung Abdul Rahman yang menunjukkan beliau menyebut istilah kafir harbi.

Sementara itu, merujuk RUU itu, Maszlee juga membangkitkan status anggota parlimen beragama Islam yang mungkin menolaknya.

“Adakah fatwa itu menyebabkan anggota parlimen beragama Islam sama halal darahnya?” soalnya.

Beliau justeru mengingatkan pemimpim-pemimpin agama supaya berhati-hati mengeluarkan pandangan yang berkaitan dengan nyawa seseorang.

“Mereka semua dinasihat membaca tulisan (sarjana Islam terkemuka) Dr Yusuf al-Qaradawi bertajuk Fiqh a-Jihad (fekah jihad) berkaitan gelaran kafir habir.

cucu nek tempoyak said...

Di bulan Ramadan yang mulia dan penuh keberkatan ini, pengumuman Tun Mahathir Mohamad bahawa beliau tidak lagi bermusuh dengan Anwar Ibrahim tentunya sesuatu yang menggembirakan sesiapa jua yang cintakan perubahan.

Menurut bekas Perdana Menteri selama 22 tahun itu kepada Al Jazeera, "saya tidak lagi bermusuh dengan Anwar, itu semua adalah masa lalu.

"Dia sekarang ditahan di penjara pun bukan kerana saya, tetapi kerana Najib."

Walaupun mungkin Anwar, Dr Wan Azizah, Nurul Izzah, ahli keluarga dan ramai penyokongnya yang lain masih terguris hati dengan apa yang dilakukan oleh Tun Mahathir dalam episod hitam 1998 yang lalu, yang harus disedari juga ialah bukan saja pemenjaraan sekarang tiada kena mengena dengan Tun Mahathir, malah kegawatan kronik dalam negara sekarang amat memerlukan penyatuan kedua-dua tokoh tersebut.

Melihat kepada apa yang sedang berlaku dalam negara di bawah Najib sekarang, mesej penyatuan semula dan saling bermaaf-maafan antara Tun Mahathir dengan Anwar tidak mustahil akan mewujudkan gelombang yang lebih baik dalam sokongan rakyat ke arah perubahan.

Kedua-duanya, Tun Mahathir dan Anwar, walaupun salah seorangnya berada di penjara, tetapi penyatuan hati mereka bakal mampu menarik sokongan rakyat pelbagai kelompok, apatah lagi melihat keadaan dalam negara yang begitu terancam dan memalukan di mata dunia sekarang ini.

Sebelum ini, program Selamatkan Malaysia yang ditunjangi oleh Tun Mahathir, di sebalik mendapat sokongan pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan dan pelbagai ketua masyarakat sivil, bukan saja Anwar terus melahirkan kebimbangan melalui surat yang ditulisnya dari dalam penjara, malah Dr Wan Azizah, Nurul Izzah dan mereka yang pro keluarga bekas Timbalan Perdana Menteri itu turut mengasingkan diri daripadanya.

Ini menjadikan seolah-olah Pakatan Harapan sendiri tidak memberi sokongan yang padu kepada agenda untuk menyelamatkan negara dan menyingkirkan Perdana Menteri, Najib Razak.

Blog ini sendiri pada 17 Mei lalu pernah menyarankan tentang perlunya Tun Mahathir dan Anwar segera bersatu dan berhenti mengungkit kesalahan serta menuding antara satu sama lain, jika benar Najib yang ingin ditumbangkan.

Tulisan tersebut boleh dibaca di sini - http://shahbudindotcom.blogspot.my/2016/05/jika-benar-najib-yang-mahu-disingkirkan.html

Anonymous said...

Bagus la... Lepas ni suruh mamakdey bongkar semua 'konspirasi' yang pernah penyokong pembangang katakan sepanjang tahun 1998 hingga 2008 dulu tu. Lebih-lebih kepala konspirator adalah mamakdey tu sendiri.... Kalau setakat berdamai tapi tak ceritakan 'konspirasi' tu lebih baik tak payah copy paste cerita kartun dari fuckatan tu.... Buang masa je nak dengarnya...!!!!

Anonymous said...

Bukan setakat madey je yang wajib cerita pasal konspirasi dia tu... Dengan terpecatnya dua manusia dari umno, mereka pun boleh cerita pasal 'konspirasi' najib untuk jatuhkan anwar dengan tuduhan liwat II tahun 2008 dulu. Kalau lepas dipecat umno hanya cerita pasal 1mdb, rm2.6 billion je... Ingat ramai yang akan turut serta ikuti mereka ke??? Isu yang paling besar sebenarnya adalah 'Anwar diperangkap oleh Najib dengan tuduhan liwat', takkan la muhyidin dengan mukhriz tak tahu langsung pasal tu...

Apa lagi anjing fuckatan, ini lah senjata paling ampuh kamu ada.. Gunakan sebaik mungkin... Bukannya isu 1mdb atau rm2.6 billion pun. Di prk kuala kangsar dan sg besar dah buktikan, dua isu tu tak menarik minat pengundi langsung... Malah pembangang hanya mampu menang tempat kedua ketiga dengan undi yang sikit je...

Amacam anjing pembangang, ada telor mau desak mamak kerala, muhyidin dan mukhriz cerita pasal konspirasi liwat tak???

Kalau setakat menyalak dan copy paste, tanggal je la telor dari celah kangkang kamu tu... Buat malu keturunan pembangang sejak tahun 1998 je la... REFORMASI LA SANGAT...!!!!

REFORMASI Taik Anjing said...

REFORMASI Taik Anjing

REFORMASI Taik Anjing said...

salah ke?? Kalau salah... suruh dapig tu saman la..

Anonymous said...

Mari kita mengundi lagi..

https://helenang.wordpress.com/2016/06/25/tinjauan-pendapat-pemecatan-muhyiddin-mukhriz/

cucu nek tempoyak said...

Saya bersama Akmal Nasir atas kapasiti National Oversight & Whistleblowers (NOW) telah dihubungi dan berjumpa secara sulit dengan seorang pegawai SPRM berhubung tekanan yang dihadapi oleh badan tersebut pada awal tahun ini.

Butirannya rujuk kenyataan media berikut:

PEMECATAN KETUA PESURUHJAYA SPRM DAN TIMBALANNYA ADALAH JELAS CAMPUR TANGAN POLITIK

National Oversight and Whistleblowers (NOW) merujuk kepada laporan akhbar hari ini yang melaporkan perletakkan jawatan Tan Sri Abu Kassim Mohamed selaku Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Datuk Seri Mohd Shukri Abdull selaku Timbalan Pesuruhjaya SPRM sebagai secara sukarela adalah tidak tepat.

Kami berdua telah dihubungi dan berjumpa dengan seorang pegawai kanan SPRM kira-kira 5 bulan yang lalu dan beliau memaklumkan bahawa kedua-dua pimpinan tertinggi SPRM telah dipaksa meletak jawatan dan jawatan mereka akan digantikan dengan ‘orang luar’ SPRM.

Kami juga dimaklumkan bahawa Pesuruhjaya dan Timbalan Persuruhjaya tidak berniat atau membuat permohonan perletakkan jawatan ketika itu. Tindakan memecat Pesuruhjaya dan Timbalan Pesuruhjaya SPRM merupakan campur tangan politik yang begitu luar biasa dalam badan SPRM, menghina kebebasan SPRM, dan tidak pernah belaku dalam sejarah negara.

Ini terbukti dengan pelucutan Tan Sri Abu Kassim daripada jawatan Pesuruhajaya SPRM tanpa sebarang sebab munasabah sedangkan beliau akan kekal berkhidmat dalam SPRM sebagai seorang pegawai khidmat biasa sehingga tahun 2020. Jika Perdana Menteri Dato’ Seri Najib yakin beliau tidak bersalah dalam skandal 1MDB mahupun SRC International, beliau seharusnya tidak perlu berasa gusar atau takut dengan Pesuruhjaya SPRM atau kebebasan SPRM untuk menjalankan tanggungjawab mereka. NOW menyeru semua pihak termasuk Ahli-ahli Parlimen, pemimpin-pemimpin masyarakat sivil dan rakyat biasa untuk mempertahankan integriti dan kebebasan SPRM.

Antara langkah-langkah yang wajar diambil adalah seperti berikut:-

1. NOW akan memanggil satu mesyuarat tergempar pada hari Isnin (27 Jun 2016) yang melibatkan Ahli-ahli Parlimen, pemimpin-pemimpin masyarakat sivil dan NGO yang berkaitan bagi membincangkan tindakan-tindakan susulan.

2. Mendesak Ahli-ahli Parlimen terutamanya daripada parti-parti pembangkang yang menganggotai Jawatankuasa Khas Mengenai Rasuah untuk meletakkan jawatan sebagai tanda protes. Mereka adalah YB Dr. Tan Seng Giaw (DAP), Datuk Fauzi Abd Rahman (KEADILAN) dan YB Dato' Takiyuddin bin Hassan (PAS).

3. Mendesak ahli-ahli panel dalam jawatankuasa-jawatankuasa bebas SPRM seperti Lembaga Penasihat SPRM, Panel Penilaian Operasi (PPO), Jawatankuasa Aduan dan Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah (PPPR) termasuk yang baru dilantik untuk meletakkan jawatan atau tidak menerima tawaran jawatan sebagai tanda protes.

Ini merupakan tindakan pertama kepimpinan Dato’ Seri Najib Razak selepas mencapai kemenangan Barisan Nasional dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar dan Parlimen Sungai Besar.

Pemecatan Pesuruhjaya dan Timbalan Pesuruhjaya SPRM bukan sahaja campur tangan politik yang melemahkan SPRM tetapi juga akan mengundang kerosakan yang lebih besar terhadap integriti dan ketelusan pentadbiran kerajaan.

Semua pihak harus memandang serius perkara ini dan bekerjasama bagi mempertahankan kebebasan SPRM. Manakala, parti-parti politik pembangkang seperti Pakatan Harapan dan PAS sewajarnya mencari kesepakatan dan meletakkan agenda memerangi rasuah dan ketirisan sebagai keutamaan dan dijadikan titik pertemuan usahasama.

23 JUN 2016
RAFIZI RAMLI
Ahli Parlimen Pandan
Pengarah Eksekutif National Oversight and Whistleblowers (NOW)
AKMAL NASIR
Pengarah Eksekutif National Oversight and Whistleblowers (NOW)

ted manoff said...

Kepada Pembacaku Yang Budiman,

Jika anda terpaksa menggunakan "Anonymous" sebagai pengenalan diri, sila letakkan nama anda atau nama samaran pada penghujung komentar anda. Ini adalah sebagai tanda keikhlasan anda memberi komen atau ulasan.

Terima Kasih.

Anonymous said...

Prooottt... Ah leganya..

Anonymous said...


Dr. Mahathir sanggup gadai prinsip sendiri

KUALA LUMPUR 22 Jun - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Moha­mad sanggup menggadaikan prinsipnya sendiri apabila bersekongkol dengan DAP yang nyata menjadi musuh Islam.

Mursyidul Am Pas, Datuk Dr. Haron Din berkata, tindakan Dr. Mahathir mencabuli prinsip yang dipegangnya selama ini akan me­ngundang banyak perkara negatif.

“Bersahabat baik dengan musuh Islam, kita akan jadi seperti mereka juga.

“Oleh itu, adalah lebih baik untuk kita balik mempertahankan syariat Islam dengan mengutamakan ukhuwah atau persaudaraan yang berteraskan kepada hukum-hukum syarak dan menjauhi diri daripada tindakan yang mengundang kemurkaan Allah,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Semalam bekas Ketua Hakim Negara, Tun Abdul Hamid Mohamad memberi amaran bahawa tindakan Dr. Mahathir bersekongkol dengan DAP dan PAN akan membawa kemudaratan lebih besar kepada orang Melayu.

Haron yang juga Ketua Kluster Dakwah Majlis Perundingan Islam (MPI) berpandangan, Dr. Mahathir mungkin bersikap emosional kerana hasratnya untuk menukar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak berjaya.

Beliau memberitahu, hasrat Dr. Mahathir sebelum ini dikatakan semuanya dapat dicapai.

“Apabila hasratnya untuk menukar Perdana Menteri tidak berhasil, maka semuanya telah berubah,” jelasnya.

Menurut Haron, sebagai seorang ahli politik veteran yang matang, Dr. Mahathir sepatutnya tahu apa yang beliau lakukan.

“Perjuangan untuk memartabatkan Islam melalui perpaduan sepatutnya menjadi keutamaan Dr. Mahathir dalam umur yang begitu lanjut,” katanya

Anonymous said...

Sombong sangat, mentanglah kamu tak makan dedak. Tahulah kamu tu makan beras CAP KEPALA PELIWAT.

REFORMASI Taik Anjing said...

Eeeiii, takutnya raspussy nak panggil mesyuarat tergempar... Mesti ramai yang hadir termasuk presiden Obama. Abu Kassim nak jadi Ketua Pengarah SPRM lagi ke tu anjing kentut tengik???

Muahahahahahaha

Anonymous said...

Dapatkan beras CAP KEPALA PELIWAT, hubungi pengedar kami di pejabat Ahli Parlimen Pondan.
Belakang Depan Sama Rasa,
Sementara stok masih ada.

Anonymous said...

Kah kah kah kah kah....

Beras cap peliwat diluar, tapi rupanya dedak di dalam... Khas untuk pengundi pkr di pandan...

ted manoff said...

ProOO00ootTt...arghh leganya

REFORMASI Taik Anjing said...

Kah kah kah kah.. Kejap jadi anjing tokong, kejap tukar nak nama cucu nek tempoyak... Tapi sebenarnya anjing yang sama... Menyalak tak sudah...

Anonymous said...

pi mampos la sprm. dah nampak mainan depa. kes tokong lge siasat ala kadar. kes khir toyo siasat rapi cukup teliti siap saksi u turn. sprm makan taik la.....

I LOVE ROSMAH. said...

setelah pemimpin ameno yg macam kayu membiarkan melayu cem peminta sedekah miskin dengan cara tabur dedak maka pendedop pon mendada berkepak kata penyamun tu berjuang utk melayu.cukup bangga pendedop ngan penternak penyamunnya...heran..heran.tak jemu ker mendedak je sepanjang masa...kurrr...kokoko

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates