November 10, 2015

13 Malaysia Akan Bangkrap - Rakyat Malaysia Beratur Di IKANO Beli Patung Kayu Robot!!!


Memang benarlah dakwaan pemimpin-pemimpin pembangkang. Malaysia sekarang sedang menuju ke arah sebuah negara yang akan bangkrap atau muflis. Jika sebelum ini Rakyatnya beratur semalaman untuk membeli jenama telefon bimbit terbaru jenama Apple, diikuti dengan Rakyat Malaysia yang bermalam untuk membeli pakaian berjenama, hari ini sekali lagi Rakyat Malaysia beratur panjang di IKANO Shopping Centre bersebelahan dengan IKEA.

Bukan hendak mendapatkan makanan harian atau keperluan rumah, di waktu tengah bulan sebegini, Rakyat Malaysia beratur panjang di Ikea untuk membeli patung robot kayu!!! Harga sebuah patung kayu mainan ini bukannya murah, sehingga purata harga mencecah RM80.00. Zalim sungguh Perdana Menteri mengenakan GST untuk Rakyat Malaysia sehingga tiada duit untuk membeli makanan.


Nota kaki: Bagi yang terlepas cerita, ini adalah gambar situasi bagaimana Rakyat Malaysia beratur  panjang dan berebut untuk membeli pakaian Koleksi Balmain!

13 comments:

Anonymous said...

Itulah kesian kan rakyat Msia ni...semuanya muflis dan tak berduit akibat gst dan nilai mata wang kita jatuh kesiankan yang paling kesian sayalah...kopak duit..sebab beli sekali 2 buah iphone 6 s untuk anak....semua sekali rm 7 ribu...kesiankan...tapi saya tak kesiankan diri saya kerana itu semua adalah rezeki Allah..selagi kita tahu bersyukur Allah akan tambah nikmat tapi kalau asyik mengeluh asyik salahkan kerajaan pimpinan Najib tak ke mana...saya selalu bersyukur dan sebut Alhamdulilah kerana walau saya ni bukan rich and famous mcm Vincent tan ...tapi sekurang2 nya saya berusaha dengan nama Allah.....

Anonymous said...

Alhamdulillah, nikmat dan rezeki dr Allah SWT melimpah sebenarnya melalui kepimpinan DS Najib yang baik, disajikan dengan fitnah dn perang saraf kunun rakyat melarat. itulah shj cara Pakatan Haram mau jatuhkan kerajaan BN. wpun kita di war2kan dihimpit kejatuhan nilai matawang tetapi kesannya seperti tiada..malah shopping2 complex yang bukan fokus kepada barang keperluan harian tetap sesak dengan rakyat membeli belah. Sebenarnya Allah SWT Maha Melihat untuk menunjukkan siapa yang SYUKUR dan siapa yang KUFUR.. asyik tak cukup..tak puas.. mengeluh. mengutuk. usaha tak seberapa.. mahu kerajaan suap semua kedalam mulut mereka!

Anonymous said...

Saya sokong. Tak apa, biar lah dia bodoh sikit matematik, contohnya 26 – 9 = 15 dan tak lulus pun degree sebab dia merupakan ikon terbilang kepada kaum melayu yang seangkatan dengan ‘kepandaian’ dia (betuk tak admin?). Buat apa ada pm pandai2, nanti kita jadi susah nak ikut rentak. Kalau boleh semua menteri dalam cabinet pun macam dia, sebab tu trend sekarang ramai menteri berlumba2 untuk buat kenyataan yang kurang pandai supaya pm nampak lebih pandai dari mereka. Dan yang paling penting, kita mesti mempertahankan kenyataan beliau – “setelah layar telah dikembangkan, apabila sauh telah dilabuhkan, pantang ketua kapal dan anak-anak kapal menoleh ke belakang” sebab kita tahu bila sauh dilabuhkan, kita tak perlu tengok belakang atau mana2 arah pun, kan senang hidup kita nanti.

Tok Moh

Anonymous said...

Erk tumpang tanya.. Tok Moh... kau baru lepas hisap ganja ke atau lepas langgah todi? mabuk semacam... kau nak cerita apa sebenarnye neh? ketuk kepala baru tau.. cerita bab rakyat Malaysia senang lenang tp asyik ditipue je ke? media pembangkang dn anti Krjn.. 2.7 juta warga asing dtg sini buat apa? sbb mewah kerja lah..Tok Moh oii.. jgn lah berlumba2 buat kenyataan mcm 'cerdik' tp sudah lah bodoh.. menipu dah fitnah pulak..

negara dn rakyat terus rosak dan mundur jika pilih parti dan pemimpin yng KHIANAT pd negara..demi tamak kuasa... sbg contoh sanggup upah org2 yg muflis, penjenayah, korup2 dan media2 musuh asing merekayasa propaganda supaya rakyat yg bodoh terus jd alat fanatik mereka..seterusnya menjatuhkan krjn yang terbaik..


Insha Allah.


P/S : SUDAH2 LAH KOT JD BANGSA YANG SUKA DENGAR CERITA DONGENG DAN FITNAH LEPAS TU BAWA MULUT KE MULUT.. JADI BANGSA YANG THINK POSITIF, KUAT BERUSAHA..

Tok Wan

Anonymous said...

Pengguna/pembeli berhak nak beli apapun.Duit dia sendiri,sendiri memilih cara nak berbelanja.

Kita tak payah menyibuk.Kita bebas asalkan tak melakukan jenayah,tak menyalahi undang2.

Budaya menyibuk dah ketinggalan zaman.Jaga tepi kain dah tak relevan.

Anonymous said...

Masih ramai lagi orang yang berkemampuan di Malaysia ni rupenye.

Aku teringat kata-kata anjing kurap pembangang, lepas GST dilaksanakan, makin ramai yang jatuh miskin.... ye ke tu??

Anonymous said...

Perati betul betul x de org melayu pun......yg nampak yg x sunat ada ler......org melayu mana ada duit....kak mah banyak ler duit

Anonymous said...

Orang melayu susahlah, duit depa di sapu oleh najib n kroni. Najib n kroni boleh beli rumah, kereta mewah, adakah itu bermakna kita semua mampu. Turun bawah dan lihat berapa ramai terpaksa kurangkan perbelanjaan makanan.

Anonymous said...

Ooo... Lepas gst dilaksanakan, hanya melayu je la yang jatuh miskin ye??? Dulu anjing-anjing pembangang tak cakap macam tu pun...

Hari ni ada anjing lain beri pendapat suka hati dia lak..

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Aku perati betul2 gak ni... Ade gak aku nampak orang melayu kat Ikano tu...

Ko x nampak ke?? Tak lama lagi la tu...

Anonymous said...

Orang kampung nak makan pun susah. ...apa nak bangga sangat kalau beratur panjang.ada penoreh getah ada ker petani.bodoh piang punya tajuk

Anonymous said...

petani dan penoreh getah buat ape nak beli patung kayu?

bodoh punye komen anus 9:37:00 PM

maharajaYamashita said...

Bodoh punya blogger... Yg pegi ikano ni orang2 kaya... Kebanyakannya CINA... orang miskin macam aku dan bangsat mencacai macam kau je yang terasa perit akibat GST, minyak naik, barang2 naik, ringgit turun, bla bla bla hasil daripada pengorbanan najib yg kau duk jilat tu... Amacam jilat najih, ada syiokk ka?

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates