February 13, 2015

18 Pandai Ke @ngakorming Baca Al Fatihah Untuk Allahyarham Datuk Nik Aziz? Ke Main Sebut Saja?



Kalau dulu kita pernah mendengar Ahli Parlimen Taiping ini membaca doa di atas pentas ceramah. Bertempik juak-juak PAS dengan kalimah "Allahuakbar!" Hari ini lagi hebat. Beberapa posting Nga Kor Ming di dalam media sosial Twitter untuk Allahyarham Datuk Nik Aziz diakhiri dengan ucapan Al Fatihah. Cina DAP ni tahu atau tidak membaca surah berkenaan? Atau beliau hanya terikut-ikut kebanyakan orang Islam mengucapkan takziah dengan menggunakan perkataan yang sama.

Mungkin Nga Kor Ming sudah bersunat tidak pastilah saya. Kalau setakat letak di posting media sosial, tak ada maknanya. Apatah lagi kalau ada niat untuk menghina. Kalau kita rasa posting Nga Kor Ming hebat, lihat pula posting Lim Kit Siang di Facebook beliau. Rest In Peace (RIP) pun ada ... Al Fatihah pun ada. Bagus betul cara orang PAS tarbiyah pemimpin DAP.

18 comments:

Anonymous said...

Kalau artikel cucu pasal David Nga baca AlFatihah. Tengok dalam Helen Ang. Paulsen pun pandai membaca jugak.
https://helenang.wordpress.com/2015/02/13/mencari-keredhaan/

Who will be next?

Anonymous said...

Tarbiah yg masih belum sempurna. Dia ingat alfatehah tu ucapan, bukan surah dari alQuran. Tanggung jawab pemimpin pas utk sekolahkan balik si kor meng.

pemuda umno kulim said...

Bukan kor meng kena sekolah... macai patut kena sekolah....

Anonymous said...

Lancau tak potong nak cakap banyak pulak.

Anonymous said...

Lantak dialah nak bacakan al fatihah untuk tok guru dia. Siapa yang mengajar (membenar) dia baca quran? Nak larang, diaorang pandai sangat agama. Tanggunglah sendiri.

Anonymous said...

Penghinaan yang dicipta sendiri oleh orang Islam,

Anonymous said...

dasar melayu lalat hijau. kena kencing dengan cina babi DAPig

Anonymous said...

Wa nak ingatkan babi itu haram untuk kristian.

Anonymous said...

hamis je... oooo aku kat kandang babi rupanya...

Anonymous said...

betul la tu.....kat kandang babi mega. tak nak guling2 sekali ke.....tentu selesa.....dapat kandang babi dari PR.

Anonymous said...

Sejak rosmah jkk tak ada dah tak meriah lagi blog ni... sunyi sepi je... nak jengah pun malas...

Anonymous said...

Rasanye dia pindah kt blog MIM.. Tgok gaya anon sekor tu meracau meroyan kt blog tu saling tak tumpah mcm dia....

Anonymous said...

Dulu.masa jkk ada komen cecah 70.hingga 80... best gak baca... kekadang senyum sorang sorang tengok jkk kena belasah...

Anonymous said...

Ada org dgn ikhlas mengaku dlm kandang babi, pilihan mulia fuckatan buat kandang babi terbesar, musnahkan projek lembu,,,,macai melayu fuckatan punnnnn bertempik la nama Allah...hmmmmmmmm

Anonymous said...

Akhir zaman....cac maki biadap kurang ajar fitnah tu yg disuka....ishhhhhhhh...

Anonymous said...

Punya la suka babi,,muliakan babi,,,,kat mana pun pegi,,,, asikkkkkkk terkenang kandang babi...macai fuckatan terjangkit virus babi

Anonymous said...

dulu guling guling marah...demo...kandang babi tak buat lagi. ada khalid ibrahim...senyap...khalid tak layan. masuk asmin jokowi...confom dapat kandang babi. itu sebab macai suka guling guling...maklumlah selesa...hingga tak terkata.

Anonymous said...

Yang ni al-fatihah untuk orang mati ye. Kalau orang cina dap mati nak sebut ape lak?? Al-Neraka kot...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates