February 14, 2015

9 Nurul Izzah Boleh Lawat Anwar Ibrahim Dalam 4 Hari Sedangkan Peraturan Penjara Setiap 4 Minggu!!!


Anwar Ibrahim disumbat ke dalam penjara pada 10hb Februari. Hari ini Nurul Izzah mengeluarkan kenyataan di portal Malaysiakini (baca di sini) bahawa beliau baru melawat bapanya, Anwar Ibrahim semalam tidak sampai 4 hari dipenjarakan.

Standard Operating Procedures (SOP) Jabatan Penjara me syaratkan mana-mana banduan yang baru masuk penjara, keluarga dibenarkan untuk melawat selepas 4 minggu diterima masuk. Bagaimana keluarga Anwar Ibrahim dibenarkan melawat selepas 3 hari masuk penjara Sungai Buloh? Adilkah perkara ini untuk ahli keluarga banduan lain? 

Ramai banduan yang meninggalkan anak-anak kecil yang mana anak-anak ini merindui ibu atau bapa mereka di penjara. Mengapa mereka kena tunggu 4 minggu sedangkan anak-anak Anwar 3 hari sahaja sudah boleh jumpa? Di manakah keadilan? Bukankah keadilan untuk semua Rakyat Malaysia? Janatan Penjara Malaysia terutama Ketua Pengarahnya mesti tampil dengan penjelasan kepada masyarakat Malaysia.

9 comments:

Anonymous said...

TIDAK ADIL!!!

MENGAPA KELUARGA BANDUAN SI ANUWAR SENTIASA MENDAPAT LAYANAN ISTIMEWA??

MEMANG TIDAK ADIL!!

Anonymous said...

Saya dah berkali2 kata mana2 agency bawah zahid akan bertindak macam bos mereka

1. SOP ada......langgar

2. Menteri NATO....agensi bawahnya pun NATO jugak walaupun SOP kata sebaliknya...huhu

Anonymous said...

Sorang tu bila dia buka mulut aku pun dah agak macam mana.

Anonymous said...

Aku dah agak dah akan berlaku..tp kita org biasa siapa mau dengar..ada SOP buang dlm longkang.
Menteri KDN x pyhlah cakap byk2..cap ayam jg.
Sbb tu kerajaan najib ni aku x percaya..

Anonymous said...

Bro. . . .
Kalau orang biasa masuk bawa good morning towel je. Tapi anwar masuk wan jijah siap hantar barang satu beg biru.
Letih !

Anonymous said...

Apakah ada istilah penjara VVIP?

Ketua pengarah penjara boleh fikir untuk bersara awal la camni....

Anonymous said...

Jab Penjara bawah zahid ke?

Biasa le........

Saya tak teragak2 melucut jawatan pengarah penjara dalam masa terdekat....hihihihihihi

Saya gurau aje....suka beretorik dan beretorik dan beretorik...huhu

Anonymous said...

Pesal tak bagi Skype terus? Boleh dia berceramah online or videoconferencing. Macai Ketum dahagakan fatwa dan fitnah terkini.

Anonymous said...

KALAU IN CARA NYA... TUTUP SAHAJA PENJARA.
DOUBLEVSTANDARD ?
PENJELASAN DARI KDN PENTING !
MENTERI CAKAP equal treatment, but now..........
SAYA PENIPU SEBENARNYA ?
KALAU KDN tipu.... JANGAN UNDI BN.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates