July 25, 2014

14 Sejak Bila @Ambiga_S Masuk DAP? NGO Negaraku Tipu Ka?

Apabila melihat foto-foto yang dilampirkan, tergiang-giang dua persoalan yang timbul:

1. Ratu BERSIH Ambiga S yang baru-baru ini menubuhkan NGO baru bernama Negaraku, kononnya bersifat neutral dan non partisan. Apabila Ambiga S bersekongkol dengan parti politik DAP di atas pentas politik dengan tujuan kepartian, apa maksud yang cuba hendak disampaikan? Nampak gayanya, Negaraku ditubuh hanya sebagai wayang opera Cina. Ke arah mana NGO Negaraku hendak dibawa sudah terserlah nampak gayanya.

2. Sejak bila mesyuarat jawatankuasa Gelang Patah diadakan di Pulau Pinang? Kenapa mesyuarat Jawatankuasa berkenaan tidak diadakan di Johor. Apakah Lim Kit Siang menggunakan kawalan jauh atau 'remote control' untuk mengadakan mesyuarat dari Pulau Pinang. Jadi tidak hairanlah kita bagaimana beliau sebagai Wakil Rakyat Gelang Patah sepanjang masa tiada di kawasan. Rupanya Lim Kit Siang ada ilmu berkhidmat dengan penduduk Gelang Patah secara kawalan jauh.

Kesimpulan - Hebat sebenarnya parti DAP ini!

5 Tengku Muda Selangor Difitnah Murtad - Serangan Ke Atas Institusi Di Raja Selangor BermulaTidaklah menjadi satu perkara yang pelik bilamana fitnah Tengku Muda Selangor, Tengku Amir Shah murtad telah disiarkan di sebuah laman web, World News Daily Report. Dalam keadaan Kerajaan Negeri Selangor sekarang mengalami krisis kepimpinan, mungkin ada pihak yang gilakan jawatan Menteri Besar Selangor akan sanggup menghina DYMM Sultan Selangor dan anakanda Baginda.

Pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab ini mungkin akan melakukan apa sahaja dalam modes operandi serangan kredibiliti terhadap Institusi Kesultanan Selangor. Ini termasuklah mempertikai kuasa Sultan sehinggalah berkemungkinan sanggup melakukan fitnah. Adakah ini merupakan satu 'Langkah Kajang' atau 'Kajang Move'?

Posting berkenaan sudah tidak dapat diakses pagi ini. Laporan palsu Tengku Muda Selangor, Tengku Muda Selangor 'berhasrat hendak murtad' adalah disebabkan hendak berkahwin dengan Martina Gomez, seorang supermodel Sepanyol, kononnya. Sedikit carian yang dilakukan melalui Google, Martina Gomez yang kononnya supermodel langsung tiada berita dan gambar di mana-mana. Logikkah? Nampak sangat fitnah.


Ini gambar yang dikirimkan oleh rakan satu pejabat dengan CTS. Tuanku Sultan Selangor dan Tengku Muda, Tengku Amir Shah, baru semalam berbuka puasa, bersembahyang Maghrib, Isyak dan Tarawikh di Masjid Kampung Asam Jawa, Bukit Rotan, Kuala Selangor. Berdasarkan sumber pihak Istana, Tengku Muda Selangor akan bersembahyang Jumaat di Masjid Bukit Jelutong, hari ini bersemperna Hari Pahlawan.

Baginda Sultan Selangor amat murka dengan fitnah yang dikeluarkan dan telah berhubung dengan Ketua Polis Negara untuk mengadakan siasatan segera. Baginda Sultan Selangor juga diberitakan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang mengadakan fitnah.

July 24, 2014

1 Kontinjen Sukan Commonwealth Berarak Berpakaian @MAS Untuk Menghormati Tragedi #MH71
Agak sebak dan amat memilukan apabila kontinjen negara ke Sukan Commonwealth di Glasgow berpakaian rasmi pramugara dan pramugari MAS ketika berarak di acara pembukaan sukan berkenaan pagi tadi. Dengan didahului oleh pelumba basikal negara, Fatehah Mustapa sebagai pemegang bendera Jalur Gemilang yang diturunkan separuh tiang serta kontinjen negara amat segak di dalam perarakan berkenaan. 6 orang 3 lelaki dan 3 perempuan berpakaian seragam penerbangan MAS diikiuti dengan barisan wira dan wirawati Negara berpakaian lengkap baju Melayu dan baju kurung kebangsaan.

Selain berpakaian lengkap seragam pramugara dan pramugari MAS, mereka juga turut memakai lilitan hitam di lengan sebagai menghormati tragedi berkenaan. Kontinjen negara mendapat tepukan dan sorakan hangat tanda sokongan daripada penonton-penonton yang membanjiri stadium berkenaan. Perasmian Sukan Komanwel, Glasgow yang cukup istimewa. Majlis yang dihadiri Queen Elizabeth berhenti dan bertafakur seketika untuk mengingati MH17. Ratu skuasy negara, Nicol David, diberi penghormatan membawa bendera Sukan Komanwel mewakili benua Asia. Semoga permulaan yang baik ini akan menjadi pemangkin kepada prestasi yang cemerlang dari Team Malaysia. Malaysia Boleh!

July 23, 2014

14 Apa DS @NajibRazak Dan TS @MuhyiddinYassin Buat Di Tempat Duduk Pembangkang Di Parlimen?
Perdana Menteri, Dato Seri Najib Tun Razak dan Tan Sri Muhyiddin Yassin kedua-duanya kelihatan berjalan ke bangku sebelah pihak pembangkang di dalam Parlimen hari ini dan berjabat tangan dengan Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng selepas usul mengenai MH17 sebulat suara diluluskan di Parlimen! 

Walaupun terdapat beberapa kejadian kecil yang mencacatkan perbahasan dewan, namun semangat solidariti yang ditunjukkan oleh semua pihak terutama barisan Ahli Parlimen pembangkang amat CTS puji. Inilah semangat yang kita perlukan untuk membawa Malaysia untuk terus maju ke hadapan. 

Ditambah dengan tindakan terpuji DS Najib Razak dan TS Muhyiddin Yassin yang merendah diri untuk pergi bersalaman dan bertegur sapa dengan lawan politik mereka benar-benar mempamerkan jiwa negarawan di dalam diri kedua-dua pemimpin berkenaan. Kudos!

July 22, 2014

19 Wanita Hina Kapten Pesawat #MH17 Dan Maki Melayu Ditahan Reman! Tahniah @PDRMsia


Wanita Cina yang bernama Sim Kwang Yung yang memanggil juruterbang pesawat MH17, Kapten Wan Amran Wan Hussin  sebagai bodoh dan menyamakan beliau dengan kambing pemakan rumput, akhirnya ditahan reman oleh pihak Polis Di Raja Malaysia di bawah Section 4 (1), Akta Hasutan. Wanita berkenaan turut mempertikaikan hak keistimewaan orang-orang Muslim dan Bumiputera melalui tulisan-tulisan di posting di laman sosial Facebook beliau. (Baca pendedahan CTS di sini).

Wanita berkenaan beberapa hari kemudian tampil membuat laporan di Balai Polis Tawau semalam kerana mendakwa nama, butiran peribadi dan gambarnya telah disalahgunakan pihak tidak bertanggungjawab di laman Facebook (Baca di sini). Wanita berkenaan telah ditahan oleh sekumpulan anggota polis hari Isnin semalam, jam 11.30 pagi. Pihak polis tidak menolak kemungkinan untuk melanjutkan tahanan reman selama seminggu.

1 MSM Milik FGV ... Milik Felda, Kata Presiden MSM Malaysia Holdings Berhad - Mari Kenali Beliau Secara Dekat


Ramai orang yang tidak tahu MSM Malaysia Holdings Berhad (MSM), diperbadankan pada 10 Mac 2011, adalah merupakan pengeluar gula yang terbesar di Malaysia. Ianya telah diperdagangkan di Papan Utama, Bursa Malaysia pada 28 Jun 2011. Sebelum ini kalau disebut MSM ada juga pihak yang bertanya apa itu MSM dan siapa di belakangnya? Bukan sahaja orang biasa, malah ada juga Ahli Parlimen yang tidak tahu apa itu MSM. Masih ada yang menyangka MSM adalah kepunyaan Tan Sri  Syed Mokhtar Al-Bukhary. 

Memang benar MSM dulunya adalah milik jutawan gula, Tan Sri Robert Kuok. Namun sekarang anak syarikat Felda, Felda Global Venture Holdings Berhad (FGV) telah mengambil alih. Pada tahun 2009, Robert Kuok mengumumkan penjualan keseluruhan ekuiti dalam MSM yang membabitkan 50 peratus saham Kilang Gula FELDA Perlis Sdn Bhd (KGFP), ladang tebu seluas 5,797 hektar di Chuping, Perlis dan 20 peratus saham dalam Tradewinds (M) Bhd, kepada FGV.

Siapa teraju utama di belakang MSM? Tidak lain dan tidak bukan adalah Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif,  Dato’ Sheikh Awab Sheikh Abod. Latar belakang Sheikh Awab bukan calang-calang. Pemegang Doktor Falsafah (PhD) dalam bidang Ekonomi ini dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) MSM pada 1 Januari 2014 setelah memangku tugas itu sejak 1 Disember 2013. Bekas sarjana Universiti Oklahoma State, Amerika Syarikat itu mempunyai 25 tahun pengalaman dalam bidang perbankan.

Daripada tahun 2003 hingga 2004, beliau adalah Pemangku CEO Malaysian International Merchant Bank sebelum dilantik Presiden dan CEO Affin Investment Bank dari 2005 hingga 2007. Sheikh Awab kemudian dilantik Pengerusi PECD Bhd dari 2007 hingga 2010. Beliau pada ketika ini juga adalah Pengarah serta Pengerusi Jawatankuasa Kewangan dan Pelaburan Percetakan Nasional Malaysia Bhd. Sheikh Awab juga adalah Pengerusi Axis Consultancy & Advisory Services serta pengarah beberapa syarikat dalam Kumpulan FGVH.

Walaupun raut wajah beliau agak serius, Sheikh Awab adalah seorang yang mudah mesra dan suka berjenaka ketika diwawancara. Menurut Sheikh Awab, pengalamannya dalam bidang perbankan banyak mematangkannya dalam selok belok perniagaan dan beliau tidak getar dengan cabaran-cabaran baru.

"Dalam industri perbankan, kita bersandar kepada fakta dan angka. Samalah juga bila saya menguruskan MSM. Fakta dan angka tak akan berbohong. Apapun orang kata, sekiranya saya boleh bentangkan fakta dan angka, tak ada sesiapa mahupun pembangkang boleh kelentong hakikatnya," katanya.

Mengenai harga gula, Syed Awab berkata ramai orang tidak memandang langkah kerajaan mengawal harga gula dari sudut yang mendalam dan sehubungan itu mereka mudah terpedaya dengan dakyah pembangkang.

"Kita berdepan dengan realiti. Kalau mereka nak tanya mengapa kerajaan kawal harga gula, ia adalah satu-satunya komoditi yang mana majoriti negara di dunia mengawal harganya. Contohnya, Korea yang mengenakan kuota import lima hingga 35 peratus dan Indonesia, 35 peratus. Jepun pula tak bagi langsung permit import gula putih. Malah China yang penduduknya lebih daripada 1.3 billion mengenakan duti import."

"Kita kawal harga untuk melindungi kilang penapis tempatan kerana kerajaan telah mengeluarkan berbilion Ringgit. Pembangkang kata konon kita nak menolong Tan Sri Syed Mokhtar. Itu tak benar. Dia cuma memilik 37 hingga 39 peratus. Yang lain MSM yang kuasai. Jika kita liberalisasikan harga gula, kita akan membuka ruang kepada dunia untuk menentukan harga gula dalam negara ini. Bermakna, kalau harga gula melambung naik, kita akan terikut sama."

"Yang tak ada duti import dan kuota ialah Singapura dan Brunei. Mengapa? Sebab mereka tidak ada kilang penapisan gula. Malaysia walaupun ada kilang penapisan gula, juga tak ada kuota import. Sepatutnya Malaysia kenakan kuota import dan duti import untuk melindungi kilang penapisan kita," jelas Sheikh Awab. Menurut Sheikh Awab Rakyat Malaysia tidak mempunyai sebab untuk merungut mengenai harga gula. Katanya di Asia, Malaysia adalah negara kedua termurah harga gula selepas Thailand.

Bercakap mengenai perancangan masa hadapan, Syed Awab berkata MSM akan melakukan beberapa penjenamaan semula anak-anak syarikatnya yang membabitkan perbelanjaan sebanyak RM14 juta.

"Jenama MSM bernilai RM100 billion lebih. Yang kita ada sekarang ialah MSM Holdings, sebuah syarikat yang disenaraikan di bursa saham. Kita ada Malayan Sugar Manufacturing (MSM) di Prai. Tetapi ramai orang yang terkeliru dengan Malaysian Sugar. Kita juga ada Kilang Gula Felda Perlis (KGFP) di Chuping. Kita akan buat penjenamaan semula. Dulu kualiti gula dari Perlis tidak sama dengan kualiti gula dari Prai. Gula Perlis hanya dijual kepada penjual dan peruncit. Ia tidak boleh dijual kepada industri sebab prosesnya lain."

"Kita akan tukarkan proses situ dan insyallah pada Ogos ini kita akan dapat kelulusan untuk menukarkan jenama dan gula dari Perlis supaya sama dengan gula dari Prai. Jadi kita tukar KGFP kepada MSM Perlis. Astakonas, anak syarikat kita yang mengendalikan pengangkutan gula akan diubah namanya kepada MSM Logistics."

Apa yang menarik sepanjang temubual dengan Presiden / CEO syarikat gula terbesar di Malaysia adalah apabila beliau berkata, "Saya bukan ahli politik. Saya seorang profesional. Jadi biarlah saya buat kerja saya sebagai seorang profesional. Baik pembangkang atau sesiapa sahaja, mereka kena sedar, fakta tetap fakta. Kita tak boleh putar-belit."

17 Tahniah DS @NajibRazak!!! Satu Dunia Memperkatakan Kejayaan Rundingan #MH17 Dengan Alexander Borodai

Perdana Menteri, Dato Seri Najib Tun Razak memang terbukti sebagai pemimpin yang hebat. Bijak pandai mengatakan, seseorang pemimpin yang tulen akan menyerlah sekiranya beliau mampu bangkit sewaktu ketegangan dan malapetaka. Ini yang telah DS Najib Tun Razak berjaya buktikan. Diplomasi DS Najib Razak nampak berhasil berbanding tindakan ugutan yang digunakan oleh pemimpin-pemimpin dunia yang lain. Setelah berunding dengan Alexander Yurevich Borodai selaku komander Ketua Pemisah Ukraine, yang menguasai kawasan tersebut, pihak pemisah bersetuju;

1. Untuk serahkan mayat nahas MH17 kepada Malaysia.

2. Untuk serahkan 2 kotak hitam kapada Malaysia.

3. Memberi jaminan keselamatan untuk pasukan penyiasat antarabangsa masuk ke kawasan nahas.

Rakyat Malaysia merakamkan ucapan tahniah kepada Perdana Menteri di atas kerja keras dan kejayaan berunding dengan pihak kumpulan pemisah. Ibarat menarik rambut dari tepung, rambut tidak putus dan tepung tidak berkocak. DS Najib Razak pernah menyuarakan,
"Kadang-kadang saya rasa ingin bertindak lebih tegas dan lantang bersuara, tetapi saya perlu bertindak dalam keadaan tenang supaya hasilnya lebih baik."
Kejayaan Perdana Menteri berunding dan mencapai persetujuan dengan ketua pemisah Ukraine, Alexander Borodai juga disiar dengan meluas di pelbagai media antarabangsa. Antaranya, The New York Times, tanpa segan silu memberi penghargaan dan pujian di atas kejayaan Perdana Menteri, di dalam artikel akhbar berkenaan bertajuk "Malaysia Premier Brokers Deal To Recover Black Boxes".

The New York Times dipetik berkata, kejayaan Perdana Menteri berunding dengan pemisah Ukraine agar diserahkan mayat dan kotak hitam MH17 adalah sesuatu yang gagal dicapai negara-negara lebih berkuasa. Malah lebih manis lagi, majlis penyerahan kotak hitam MH17 kepada wakil Malaysia di Bandar Donetsk, telah disaksikan sendiri oleh Ketua Pemisah Ukraine, Alexander Yurevich Borodai. Perdana Menteri bukan sahaja mengharumkan nama Malaysia malah telah menonjolkan kredibiliti beliau sebagai pemimpin bertaraf dunia.


Terkini, puak Pemisah Donestk akhirnya menunai janji kepada Perdana Menteri Malaysia apabila menyerah kotak hitam MH17 kepada Malaysia lewat malam tadi waktu Ukraine. (Dua objek oren sebelah kiri di dalam gambar di bawah)


July 21, 2014

5 Jamuan Hari Raya PAS Ada Ceramah Dan Cabutan Bertuah? Tak Pernah Dibuat Orang!


CTS tertarik dengan kad undangan Majlis Jamuan dan Ceramah Hari Raya anjuran PAS Kawasan Rantau Panjang. Ada dua perkara pelik di sebalik undangan ini. Pertamanya, dalam hari baik bulan baik di bulan Syawal, sewaktu umat Islam bergembira menyambut kemenangan berpuasa di bulan Ramadhan, PAS jemput jamuan Hari Raya pun ada ceramah? Gila iseng betul.

Keduanya, mungkin disebabkan diadakan ceramah atau dikhuatiri tiada sambutan di dalam majlis berkenaan, maka diadakan cabutan bertuah untuk tetamu yang datang. Berpuluh tahun juga CTS hidup, inilah kali pertama CTS dengan orang panggil jamuan Hari Raya ada cabutan bertuah! Kebiasaannya orang bagi duit raya sahaja. Itupun untuk kanak-kanak.

1 Skim Baru Bagi Membantu Pengendali Bas Henti-Henti - TS Syed Hamid Abar

Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Tan Sri Syed Hamid Albar berkata satu skim baharu akan diwujudkan bagi menggantikan Skim Dana Sementara, bertujuan membantu pengendali bas henti-henti di kawasan luar bandar yang menghadapi masalah kewangan untuk meneruskan operasi mereka. Tan Sri Syed Hamid berkata demikian kepada pemberita semasa Majlis Berbuka Puasa Bersama Pengusaha Pengangkutan Awam di Johor Bharu semalam. 

Skim baharu itu dijangka dilaksanakan di di Kota Tinggi dan Kluang pada akhir tahun ini sebelum diperluas ke tempat lain, katanya. Beliau berkata menerusi skim baharu itu pengendali perkhidmatan bas tidak perlu bimbang untuk mengutip bayaran tiket kerana penumpang akan menggunakan kad bayaran yang akan direkodkan sistem berkomputer yang dipasang pada bas terbabit. Katanya, SPAD akan menyemak rekod itu, kemudian membuat bayaran penuh kepada pengendali bas mengikut perjalanan yang dibuat oleh penumpang. 

Menurut beliau, SPAD yang menerima peruntukan RM400 juta daripada kerajaan telah membantu 150 syarikat bas henti-henti di Semenanjung dan juga termasuk syarikat di Sabah dan Sarawak yang tidak berada di bawah bidang kuasa SPAD. Beliau berkata ini merupakan tahun ketiga SPAD melaksanakan skim tersebut. 

9 YB DAP Taiping Salahkan MAS Dalam Tragedi #MH17 - Beliau Sendiri Ada 10 Saman Traffik Tak Berbayar!

Kalau melihatkan kepada posting-posting beliau di laman sosial Facebook dan Twitter, beliaulah wira terhebat Rakyat di dalam menegakkan keadilan dan undang-undang. Memang ini orang cakap tidak serupa bikin. Hakikatnya, setakat hari ini beliau mempunyai 10 saman yang masih tidak berbayar! Beginikah contoh Wakil Rakyat yang ingin bercakap mengenai undang-undang? Beliau adalah Ahli Parlimen Taiping, YB Nga Kor Ming.

Kaki lumba juga rupanya YB Taiping ini ye. Ada 3 saman YB berkenaan yang dari tahun 2011 yang masih tertunggak. Mana waran tangkap daripada pihak polis? Apakah waran tangkap hanya dikeluarkan kepada Rakyat biasa dan bukannya kepada Wakil Rakyat? Malah kelihatan dalam gambar terakhir, kereta yang didaftarkan atas nama YB berkenaan telah diparking dengan bengapnya di tempat parking motorsikal. Memang buta kayu betul!

YB Nga Kor Ming dikatakan mempunyai dua kereta mewah, Toyota Estima MPV dan Volvo 4WD. Kedua-dua buah kereta mempunyai plat kenderaan bernombor 1123. Minta maaflah YB kalau anda menganggap ini sudah menyentuh peribadi, namun anda layak menerima kritikan ini apabila anda ingin menjadi popular dan ingin meraih keuntungan politik dengan mengkritik tragedi MH370 dan MH17.


Ini adalah antara apa yang dikatakan seorang ahli keluarga penumpang MH17 kepada Pengerusi DAP Perak Nga Kor Meng. Amat kurang ajar YB DAP ini menghina dan memainkan perasaan ahli keluarga penumpang dan krew MH17. Klik link ini untuk melihat komen tersebut atau lihat 'print screen' di bawah:

July 20, 2014

133 Wajarkah Lelaki Cina Ini Memukul Pencuri Melayu Yang Diikat @PDRMsia @SKMM_MCMC @KBAB51 ?

Kemaskini 8.15 PM, 21/07/2014:

Bantuan orang ramai diperlukan oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk mengesan Taiko Cina yang memukul budak Melayu di dalam klip video yang tersebar luas di Facebook. Mari kita sama-sama membantu PDRM.


Posting Asal:


CTS membuat analogi seperti berikut:

Kes Kiki vs Uncle Cina, Kuantan - Uncle Cina langgar Kiki, Uncle Cina salah sebab langgar kereta orang. Kiki mengamuk dan hentak kereta Uncle Cina dengan 'steering lock'. Kiki kena tangkap dan reman dan akan didakwa di mahkamah Isnin ini. Kiki memang salah sebab menjadi pembuli. Uncle Cina pula lepas bebas walaupun langgar kereta orang.

Kes Budak Melayu vs Taiko Cina (video di bawah) - Analogi dalam video di bawah - Budak Melayu itu mencuri, memang salah. Taiko Cina pukul budak Melayu itu yang tidak dapat pertahankan dirinya. Adakah budak Melayu itu seorang sahaja yang bersalah kerana mencuri? Bukankah budak Melayu ini seperti Uncle Cina dalam kes Kiki dan Taiko Cina di atas adalah pembuli seperti Kiki? Bukankah wajar Taiko Cina berkenaan direman dan didakwa sebab jadi pembuli?

Kesimpulan - Kiki ditangkap sebab membuli berdasarkan video yang di'viral'kan di laman sosial internet oleh 'keyboard warriors'. Kenapa Taiko Cina berkenaan tidak ditangkap dan direman kerana menjadi pembuli wahai pihak yang berkuasa? Kita akui budak Melayu ini memang salah. Tapi yang tukang sepak kepala dia tu CSI Melayu 'keyboard warriors' tak nak siasat? Dia memang dibenarkan undang-undang untuk menyepak kepala orang kah? Ke dia baru datang dari Korea, beli kasut dekat India dan belajar sepak kepala orang dekat Malaysia?


14 Sim Kwang Yung Dakwa Akaun Beliau Di'hack' Dan Buat Laporan Polis Di IPD Tawau


Wanita kontroversi (lihat posting CTS, di sini), Sim Kwang Yun, tampil membuat laporan di Balai Polis Tawau semalam kerana mendakwa nama, butiran peribadi dan gambarnya telah disalahgunakan pihak tidak bertanggungjawab di laman Facebook, untuk menyelar dan menghina juruterbang pesawat Malaysia Airlines System (MAS) MH17 yang terhempas di Ukraine, beberapa hari lalu. Malah akaun Facebook dengan namanya itu turut didakwa menghina dan mempertikaikan hak keistimewaan Melayu dan Bumiputra. Seperti sudah dijangka. Memang klise sungguh.

Beliau telah mendapat sokongan daripada lelaki Melayu yang dikenali sebagai Datuk Mohd Jeffry Rosman. Kita berharap pihak Polis Di Raja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) dapat membuat siasatan dengan terperinci mengenai isu kontroversi ini. Kita bimbang individu yang tidak bertanggungjawab begitu mudah untuk membuat aduan akaun di'hack' setelah terjerut dengan posting-posting kontroversi yang boleh didakwa di bawah undang-undang.

Diharap pihak PDRM dan SKMM dapat menjalankan siasatan terperinci untuk membuktikan kebenaran laporan polis yang dibuat oleh Sim Kwang Yung adalah benar atau sebaliknya. Beliau mendakwa beliau sudah setahun tidak menggunakan akaun berkenaan dan akaunnya telah di'hack'. Namun kalau dilihat daripada posting dari tahun 2012 lagi, beliau yang juga seorang Guru di Tawau telah menghina pelajar Islam dengan frasa "shittiest school at my hometown, the Muslim kids are the dumbest fuck ever!" Persoalannya, betulkah akaun Sim Kwang Yung di'hack' atau beliau terdesak membuat pengakuan berkenaan setelah berpuluh laporan polis dibuat ke atasnya?

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates