February 6, 2014

20 Himpunan Bodoh Bertingkek-Tingkek Teresa Kok Di Hadapan Maybank Sebentar Tadi

CTS amat mengutuk video Teresa Kok yang menjadi bualan hangat sejak beberapa hari lepas. Namun CTS tidaklah meletakkan diri menjadi serendah dan murahan seperti Teresa Kok. Sebagai orang Islam, kita hendaklah menunjukkan akhlak yang boleh dicontohi. Bukan menjadi kurang lebih sama taraf dengan Teresa Kok. Himpunan yang diadakan oleh beberapa NGO di hadapan 7-11 berhadapan Menara Maybank, Jalan Tun Perak amat menyedihkan. 

Kenapa perlu NGO-NGO yang mengaku memperjuangkan Islam membawa banner-banner keanak-anakan dan pada masa yang sama membawa banner bertulisan ayat-ayat Al Quran. Ini bukan contoh pejuang Melayu dan Islam. Inilah yang dipanggil bodoh bertingkek-tingkek! Elok-elok masyarakat Malaysia membenci dan mengutuk tindakan Teresa Kok, sekarang meluat dan benci dihalakan kepada NGO-NGO bodoh ini.

7 EXCO Negeri Sembilan Cacat Ke? Kenapa Parking Di Tempat OKU?


Siapakah pemilik kereta ini? Dengan lambang Negeri Sembilan jelas di hadapan kereta tidak melambangkan status beliau sebagai Wakil Rakyat yang normal. CTS tidak pasti sama ada Negeri Sembilan ada ADUN dan EXCO yang dari golongan Orang Kurang Upaya (OKU). Kalau ada CTS minta maaf. 

Golongan seperti inilah yang merosakkan nama baik Wakil Rakyat, nama parti dan kredibiliti pemimpin. Tak kisahlah sama ada kesalahan ini dari tuan punya kereta sendiri atau pemandunya. Sepenting mana sekalipun urusan anda, sekiranya tiada pelekat OKU dari Jabatan Kebajikan Masyarakat, janganlah parking di situ.

Kemaskini 10/02/2014:

CTS telah diberitahu EXCO Negeri Sembilan berkenaan, Dato Norhayati Omar, telahpun membuat penjelasan mengenai perkara tersebut. CTS lampirkan kenyataan beliau di laman sosial Facebook seperti di bawah:

February 5, 2014

7 @teresakok Telah Naik Angin Di Fan Page Beliau - Kenapa Nak Marah? Kami Hanya Ingin Bersatira Denganmu
Sejak bila pula Teresa Kok tidak pandai bergurau? Bukankah beliau mempunyai masa yang banyak untuk membuat video klip satira khas kepada Rakyat Malaysia semperna Tahun Baru Cina. Salahkah Rakyat Malaysia mengikut kata-katanya untuk bersenda gurau dan membuat satira? Kenapa perlu dibuat laporan polis? Bukankah betina ini paling lantang mempertikaikan anggota PDRM sebelum ini? Bila susah anggota keselamatan ini jugalah yang dicarinya. You banyak main opera cinalah Ah Soo. Tiada kaum Melayu dan India yang sudi mengikut you buat laporan polis? Hanya cina DAP bangsat sahaja yang setuju dengan tindakan you. Teresa Cock menuduh YB Muhd Alwi Che Ahmad menghantar pesanan teks dalam posting di atas, mari kita lihat apa jawapan YB berkenaan yang dalam laman sosial Facebook beliau:


Kenapa mesti Ahli Parlimen Seputeh ini naik marah apabila ramai Rakyat Malaysia yang menghubungi nombor telefon beliau untuk bergurau? Adakah hanya beliau seorang yang layak untuk membuat satira. Apakah kami semua tidak pandai bergurau senda. Ingatkan hebat sangat. Sebelum ni kata semua tu hanya sindiran dan main-main sahaja. Jadi terimalah saja apabila orang lain pun turut hendak bersama-sama main-main dengan you. You reap what you sow, Teresa Cock! Opps ... Kok.

February 3, 2014

2 Adakah Wajah Kedua-Dua Anak Arwah Wira Lahad Datu Ini Satu Sandiwara Buat Kamu @teresakok?

Ini wajah kedua-dua anak Allahyarham Sarjan Salam Togiran, salah seorang daripada 6 Wira Negara yang terkorban di dalam serangan hendap kumpulan penceroboh bersenjata Sulu, di perkampungan air, Lorong 5, Kampung Simunul, Semporna, Sabah. Berita berkenaan rasanaya baru semalam berlaku. Kalau sebelum ini, Cina lahanat Tian Chua menimbulkan kemarahan orang ramai dengan mempertikaikan tragedi serangan Sulu di Lahad Datu sebagai sandiwara UMNO, apa kurangnya Cina menopause anak dara tua tak laku Teresa Kok. 

Sehingga ke hari ini, setelah beberapa hari video yang dipanggilnya 'satira jenaka humor' disiarkan (CTS antara blogger pertama yang mengutuk tindakannya di sini), beliau dengan angkuh enggan untuk menarik video berkenaan, apatah lagi untuk meminta maaf.  Apa yang mengundang gelak ketawa dalam video ucapan Tahun Baru Cina oleh ahli parlimen Seputeh berkenaan mengundang satu lagi kontroversi antara kaum. Bukan setakat beliau menghina Masyarakat Melayu, beliau turut mempersendakan Perdana Menteri DS Najib Tun Abdul Razak. Tambah memilukan beliau turut mempermainkan isu pasukan keselamatan negara. 


Siapa yang tidak kenal wanita cauvinis menopause Teresa Kok. Beliau antara penentang tulisan jawi di papan tanda jalan, beliau pernah mempertikaikan azan solat umat Islam malah ketika beliau menghabiskan hukuman penjara 7 hari kerana di tahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri, beliau menyifatkan makanan di dalam penjara seperti makanan anjing! SiCock Teresa ini semasa Dato Chamil Wariya menulis cerpen yang tidak langsung menyebut namanya, beliau siap saman lagi kononnya mengata dia. Sekarang apabila terkena batang hidung sendiri, kata orang tak faham satira.

Setiap orang berhak bersuara. Namun gaya mempersendakan pimpinan Negara, Masyarakat Melayu dan 10 Wira Negara yang terkorban di Lahad Datu amat keterlaluan. Amat kurang ajar apabila skrip di dalam video tersebut menyebut "Malaysian would get a bonus show of open fire". Kehilangan mereka bukan satu gurauan. Apakah kesedihan anak-anak Wira Lahad Datu di dalam gambar di atas satu satira dan jenaka buat kamu, Teresa Cock or Kok? Kalau hendak melihat perangai 'anjing' Teresa Kok, lihatlah beliau menyalak di kawasan Masjid Negara dalam video di bawah:

5 Politik Orang Cina - Bangunan MCA, Banner DAP

Inilah cara politik orang-orang Cina di Malaysia. Lihat saja gambar yang disertakan. Bangunan milik MCA Segamat di Kampung Baru Chaah. Sesiapa yang terlibat di dalam PRK Tenang tempoh hari pasti tahu bangunan ini. Poster yang terpampang di bawah milik DAP. Senang cerita pejabat di atas MCA, pejabat di bawah DAP.

Orang Melayu jugak yang bodoh. Berpolitik sampai tak bertegur sapa. Bergaduh adik beradik dan jiran tetangga. Lihat bagaimana orang Cina berpolitik. Hang DAP ka, hang MCA ka, hang Gerakan ka, kesatuan komuniti Cina tetap terjaga. Mudah dan jelas. Seperti yang dijangka ada musang berbulu ayam. Tidak hairan mengapa prestasi BN jatuh merundum pada PRU-13 akibat ada api dalam sekam.

February 2, 2014

0 SPAD Sambut Baik Cadangan Agensi Pengurusan Keselamatan Jalan Raya Distruktur Semula

Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) menyambut baik cadangan untuk mewujudkan Lembaga Keselamatan Pengangkutan Negara bagi menyiasat dan menangani kes-kes kemalangan ngeri seperti kemalangan di Genting Highland pada 21 Ogos 2013. Pada Ogos lepas, SPAD memperkenalkan SPAD ICOP Keselamatan yang memberi garis panduan keselamatan pratikal bagi semua pengendali bas sebagai usaha mengurangkan kemalangan. Penambahbaikan Prosedur Operasi Standard (SOP) itu juga telah dimaklumkan kepada panel penyiasat kemalangan bas di Genting Highlands pada 21 Ogos 2013.

Ketua Pegawai Eksekutif SPAD, Mohd Nur Kamal Ismal menerusi kenyataan yang dihantar kepada media, menyatakan SPAD akan mengkaji semua 20 cadangan dan 51 pelan tindakan penambahbaikan manual prosedur kerja setelah laporan penuh dikemukakan kepada suruhanjaya itu kelak. Menurut SPAD bas Syarikat Genting, yang terlibat dalam nahas yang meragut 37 nyawa dan mencederakan 16 penumpang lain, telah memulakan operasinya pada 1984 iaitu sebelum suruhanjaya berkenaan ditubuhkan.

SPAD menyatakan penstrukturan dari segi skop dan tanggungjawab itu penting memandangkan landskap pengurusan keselamatan jalan raya di Malaysia melibatkan beberapa agensi kerajaan. Ketika ini, pemeriksaan berjadual bagi kenderaan awam dan perdagangan dilakukan Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (Puspakom) bagi menentukan kelayakannya berada di jalan raya.

Struktur reka bentuk setiap kenderaan awam sama ada bas atau lori serta bilangan penumpang bagi bas duduk dan berdiri pula ditentukan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) yang juga bertanggungjawab mengeluarkan lesen Kenderaan Perkhidmatan Awam kepada pemandu pengangkutan awam.

Menurut SPAD, ia hanya mengeluarkan lesen pengendali setelah meneliti beberapa perkara berkaitan dengan syarikat dan sekiranya terdapat keperluan serta permintaan daripada rakyat. Bagi meningkatkan tahap kompetensi pemandu, SPAD dalam proses mengeluarkan kad pemandu untuk memantau sikap serta prestasi setiap pemandu.
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates