October 19, 2014

30 Dyana Sofya dan Zairil Khir Johari Harus Nafi Gambar Intim Mereka



Pagi hujung minggu ini panas dengan gambar-gambar intim dua pemimpin DAP, Calon Ahli Parlimen Teluk Intan, Dyana Soya dan Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari. Gambar-gambar yang tersebar luas di media sosial kelihatan mereka bermesra dan bercium di dalam sebuah kenderaan. Dyana Sofya dan Zairil Khir Johari seharusnya membuat penafian keras sekiranya gambar ini tidak betul dan melapokan perkara ini kepada pihak Polis dan Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Berdasarkan pengalaman CTS, gambar-gambar di atas agak sukar untuk diubahsuai (superimpose). Nampak gambar-gambar tersebut dari 'i-cloud'. Mungkin ada yang menceroboh (hack) ke dalam akaun peribadi laman sosial mereka. Yang penting Dyana Sofya kena nafi dengan tegas, buat laporan polis dan SKMM. Kalau tidak masyarakat akan anggap inilah 'role model' perempuan Melayu di dalam DAP iaitu hanya sebagai penyedap kepada pemimpin.


30 comments:

Anonymous said...

DAHSYAT DAHSYAT DAHSYAT
GOT PRAWN BEHIND STONE RUPANYA.
ANYWAY CONGRATS...........CEPAT KAWIN LEBIH BAIK !

Anonymous said...

kenapa nk sibuk...kalu dia org intim pun apasal?

Anonymous said...

Nampak pic muke jek, agak2 kat mana letak kdudukan tangan2 mereka bila dh rapat cumulut mcm tu?

Anonymous said...

Anak mak..

Anonymous said...

melayu liberal.

KHHHAAAARRKKK... PTTUIHHH!

mosabit said...

alamak..pecah lobang aku...

kena kawin cepat nii...orang dah dapat kesan aktiviti kita...

bodoh nya aku..macaman gambar ni boleh terlepas daaaa...

harap dara masih ok....

i rest my case my loard...

Anonymous said...

Apa komen perempuan berpurdah yang masuk DAP hari tu bila lihat gambar ni? Satu geng dengan Dyna perempuan tu.

Anonymous said...

Hasil tarbiyah PAS kepada DAP, iaitu Octoberfest dan anak Melayu masuk DAP berkelakuan liar, apa lagi ulamak PAS nak komen pasal ni, tahaluf siyasi, sekarang dah jadi tolol sia-sia sahajalah.

Anonymous said...

Rara dengan dara lara, melati dengan melati putih novel pelacur, dyana dengan si zack.

Anonymous said...

Sesiapa pun kalau dah di bagi free pasti nak. Serahkan apa saja yang ada pada body tu janji duit masuuuk.
Lagi pun bukan luak pun, cuma tebuk tupai aje. Habuannya sedap pulak tu.
Hayun bor hayun sampai lunye.

Anonymous said...

Mana pergi emak nye...anak sapa la tu....role model parti dap utk orang melayu...hancusss

Anonymous said...

Bukan si zairil ni da kawin ada anak 2 org lg. Eloklah tu inilah melayu baru yg dipromote oleh dap. Yg satu betina melayu bimbo perosak rumahtangga org. Yg satu lg laki gatal. Da gatal sgt pi kawin cepat2. Eh lupa plak xkan si dyana ni nak jd madu. X liberal la gitu. Elok buat hubungan haram dr kawin halal. Tahniahlah pd melayu2 bodoh yg undi depa ni.

jentayu

Anonymous said...

zairil ni anak kandung khir johari ke?lagi elok jgn sebut langsung nama khir johari tu selepas nama zairil tu....lagi elok sebut zairil abdullah je...


azhar

Anonymous said...

Islam.....

Jane Duncan said...

So in the end.... one less lonely woman, ... and she and he are desperate for certain.!!!!

Anonymous said...

Biasalah...betina melayu jadi bahan kangkang jer la dlm DAP...penyedap2 jer....

Santie Fox said...

Ala bkn gmbr bogel pun..da gelabah..klu ade hubungan tu ngaku je ler x yah nk sorok2 kn sgt..biasalah laki dn pmpuan normal la tu..bkn laki ngn laki..hahaha..kecoh ar ahli politik Malaysia ni..semua sm je..x kira drp pihak mn pun sm je..dorg untung ar..rakyat biase ni ape hal????smua poyo

Anonymous said...

Yaa.. islam xajar mcm tu

Anonymous said...

Kenapa nak marah orang lain..Sendiri buat, sendiri upload.. bukan gambar-gambar tu dari FB si Zairil tu ke? Yang pelik mak si Dyana siap defend perangai anak dia.. apa nak jadi..

Anonymous said...

Komen2 jugak. Pastikan dulu betul ke tidak. Nampak mcm gambar tak betul je. Nanti jadi tukang sebar fitnah.

Anonymous said...

kalu tngk banyak angle yg susah dlm gambar ni mmg betul.

Anonymous said...

fake as shit. why go sepia? takut photoshop kantoi ke? tgk balik betul2

Anonymous said...

PATUTLAH BOLEH TERPILIH JADI CALON...

'TELUS' LAH SANGAT....

Anonymous said...

Mintak orang-orang yang pakar photoshop beri komen. Gambar-gambar ini tulen ke superimpose? Terima kasih.

Dulisyahila Gulamsarwar said...

tgk kat URL.. blakang skali /edit.
Ape ni??? x abes2 nk buat keje jahat. poitik longkang

Anonymous said...

edit bukan untuk superimpose je laa.. crop, susun, watermark, etc pun edit gak yg penting x kacau ketulennan gambar. tp xtau la tulen ke x gambar ni, mgkin tulen mgkin tidak.. tp kalau tulen pon x mustahil, anak didikan DAP..

Anonymous said...

kalau macai gampang pakatan boleh percaya foto najib bersama razak dan atlantuya apasal tak boleh percaya foto-foto ini pula?
dasar gampang.
cuba lihat foto kucup dahi, belum ada pakar yang mampu mengedit dan memalsukannya.

Anonymous said...

Si PENYAMAQ DAPBANGKAI ni (mak PENDATANG dia, yg. disyaki PENYAMAQ Islam, si ejen DAPBANGKAI, habis KIKIS duit/harta suami VIP Islam/Melayu dia - yg. memijak hak isteri pertama yg. Islam/Melayu dan anak-anak mereka) ni patut diHUKUM bawah mahkamah SYARIAH - mana JAIPP/MAIPP?!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Nyampah.. Gbar cam tu pun jadi isu.. Hoiii bung mokhtar sebelum kahwin dgn zizie izzete dulu bercumbu berpeluk dlm night club org tak jadikan isu pun.. Asal umno je tutup mata, adal pr je kena kutuk... Puiii

Anonymous said...

penin gak, nak repot polis kang kantoi tu photo asli bukan edit, jadi kita belajar dari owang tua2, buat bodo jak nnti lama2 isu senyap dn keadaan kmbali normal.
antara owang tua2 yg bjaya ialah tok mus dan tok anwar.
rumah kata pegi kubor kata lai lai lai tp ta nak btaubat.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates