September 14, 2014

11 Hebat Kekayaan Ahli Parlimen DAP, Nga Kor Ming

Hebat kekayaan Ahli Parlimen DAP Taiping, YB Nga Kor Ming. Mungkin akibat tabiat semulajadi beliau yang suka menabung dari kecil membolehkan beliau untuk memiliki sekurang-kurangnya 3 kereta mewah dan sebuah rumah bertaraf Istana. Dua daripada kereta mewah beliau afalah Toyota Estima dan Volvo 4WD yang bernombor pendaftaran 1123. 

Kalau Wakil Rakyat UMNO dan BN memiliki harta sebegini, pasti menyalak Cina DAP mengarahkan Suruhanjaya Perkhidmatan Rasuah Malaysia (SPRM) menjalankan siasatan. CTS tidak pertikaikan kekayaan beliau. Cumanya, tidak perlulah berlakon zuhud dan mengaburi mata Rakyat yang Wakil Rakyat pembangkang hidup dalam serba kesederhanaan. Munafik tahap dewa.

11 comments:

dazten20 said...

Bismillah...AsSalam...

Hehe... Bguslah... ( Kafir belum Islam lgi.... ) Biarkn je, Dunia ni, kafir punya.... muslim buatlah apa yg sepatutnya di Dunia ini utk di Bawa ke Alam Barzah / Akhirat... Seblum ke sana, akan temui SAKARATUL MAUT DAN KEMATIAN.... MASA TU, RUMAH BESAR PADG BOLA KE... KERETA MENJALAR MCM KERETAPI KE.... MERAUNGLAH SILAP HARIBULAN TAK MAHU MATI! SEBAB ITULAH, BIARKAN SJE BGSA KAFIR NI, NAK BUAT APA DI DUNIA NI SBB AKHIRNYA DI AKHIRAT SANA JDI BARA UTK ORG2 YG BERDOSA.... KESIAN...KESIAN...KESIAN...

Bgsa kafir mn ada halal haram, main bedal hentam je! Islam...? Ada jugk yg buat...kan? TIDAK SEMUA !

FIKIR2kanlah!

Sekian, Ampun Maaf dan WasSalam

Self-Hypnosis said...

Ahli politik boleh jadi kaya tanpa mengira parti.

Anonymous said...

Oi anon 11.19pm, jgn. nak MENYAMAQlah! lu punya ekoq-ekoq ni si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red Bean aaahh?!

PI BERAMBOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-PORNORASIS-ejen ZIONIS-no-1!

Anonymous said...

MALANGnya, UMNO telah diKUASAI si pemimpin Islam/Melayu-LIBERAL-PENGKHIANAT; yg. tak habis-habis MENGGADAI hak/tanah PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kita ini! Tapi boleh pula si mamat-kari-LIBERAL terus begitu galak "ENJOY, ENJOY.....!"bersenam aerobik sebelah si BETINA-pakai-short-punya pendek dlm. Berita Harian hari ni! Bagaimana Menteri Islam/Melayu dari UMNO boleh perangai tak bermaruah mcm. ni, kat NEGARA ISLAM ini - tak bolehkah si BETINA tu pakai seluaq panjang?! Lepas tu ada pula si mamat-kari ni ada hati berangan nak jadi PM spt. yg. diidamkan pemujanya dari jenis si PENDATANG KAPIRDAJAL EvangeliSStar?! GELInya aku!

Sedangkan, BUMIPUTERA Islam/Melayu serta BUMIPUTERA lain, masih ramai MERANA-MISKIN; mahupun yg. pertengahan pun, tak mampu miliki rumah; apalagi jenerasi muda akan dtg. sebab TANAH PUSAKA nenek moyang kami ini asyik TERGADAI kat PENDATANG/warga asing KAPIRDAJAL terutamânya bawah program -KEJADAH "Rumah Keduaku” (patutnya prog. PENIPUAN ini diDAKWA di Mahkamah oleh NGO-NGO Islam/Melayu)! Sedangkan pemilikan TANAH/rumah sebenaqnya adalah antara aset plg. terpenting untuk setiap insan, sebab itu jugalah kenapa si ZIONIS/Israel-JAHANAM sampai asyik MERAMPAS tanah pusaka BUMIPUTERA ISLAM Palestin!

Lihat anak-beranak BUMIPUTERA Islam/Melayu kita yg. amat miskin ini termasuk ini bapa terlantar sakit, dua anaknya OKU, serta dua anak terpaksa berhenti sekolah, yg. terpaksa MENUMPANG kat rumah sewa – mana RUMAH MAMPU MILIK pd. mereka mahupun bantuan PERCUMA -PERUBATAN-BIASISWA, serta juga bantuan OKU?! Mengapa mereka terpaksa MENUMPANG/MENGEMIS di bumi PUSAKA nenek moyang sendiri sedangkan bangsa PENDATANG/warga asing terutamanya yg. kaya-raya boleh hidup begitu MEWAH di sini?! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140908/dn_22/Akibat-kemiskinan-Nur-Fatin-Islamiah-lupakan-alam-persekolahan , Akibat kemiskinan, Nur Fatin Islamiah lupakan alam persekolahan!

Sudah tiba masanya legasi PENIPUAN dari zaman PENJAJAH-PUAKA British-ZIONIS ditentang habis-habisan dan diperbetulkan – supaya tidak akan ada lagi setiap BUMIPUTERA yg. terpaksa MENGEMIS/MENUMPANG di bumi PUSAKA kami sendiri, termasuk setiap jenerasi akan datang! Juga diperlukan akta undg-undg di mana setiap pemilikan TANAH/RUMAH mampu milik pd. Bumiputera ni tidak boleh disewakan atau dijual pd. Bukan Bumiputera/warga asing, sampai bila-bila! Salah satu MO paling licik si KAPIRDAJAL ialah menyewakan rumah pd. berpuluh pekerja asing dlm. satu rumah terutamanya kawasan majoriti Islam/Melayu kat perumahan kos rendah - lalu umat Islam/Melayu TRAUMA dan terpaksa JUAL/PINDAH!

Datuk-nenek aku kerja kat sawah padi/toreh getah – meninggal waktu muda akibat kerja keras ni; tapi bangsa Islam/Melayu boleh dituduh ‘malas‘ oleh PENJAJAH/PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL?! Dasar si BINATANG-BUAS!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Untung kalau bini pandai jahit baju

Anonymous said...

Ni namanya bekerja untuk rakyat.

Anonymous said...

Kaya dari jahit baju adun perak n ambik tanah orang Melayu kat Kelantan. Wakil rakyat pendatang korup. Podah cit

Anonymous said...

Ketua kongsi gelap dia ni....

Harta tu duit rasuah dgn kongsi gelap....

Puak komunis ni mana bleh percaya...

Anonymous said...

http://www.amenoworld.net/2014/09/msk-dedahkan-projek2-nga-kor-ming-di.html

Anonymous said...

kpd: makcik sambal belacan...
saya sokong makcik 500%!!!

Anonymous said...

kalau nga kor ming masih ingat, pada pru 2008, dap perak buat satu risalah letak gambar rumah datuk chang ko youn dari Gerakan dan datuk chew wai khoon, dan dibandingkan dengan rumah kayu penduduk kg baru dan dijadikan bahan kempen. jadi, bila orang ambik gambar rumah dia yang nyata lebih besar dari rumah chang ko youn dan chew wai khoon,(semi-d 3 tingkat) kenapa hendak marah? pepatah melayu mengatakan mengata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih. sekarang bolehlah tanya pengundi cina dulu tolak pemimpin gerakan dan mca sebab kononnya ada rumah besar, sekarang masih mau sokong dap?

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates