September 1, 2014

13 Adakah Heroin Tamil Yang Sama Digunakan Lim Guan Eng Dalam Drama Di Depan Balai Polis Semalam?Kalau tiada adengan menangis tersedu sedan dan peluk serta melutut, bukanlah fiem Tamil namanya. Nampak gayanya plot dan jalan cerita yang sama digunakan untuk menaikkan simpati orang ramai terhadap tangkapan anggota-anggota Pasukan Peronda Sukarela (PPS). Sayangnya, drama yang dilakonkan di hadapan balai polis ini tidak menjadi. DAP dan Lim Guan Eng sepatutnya menggunakan pelakon lain dan bukannya menggunakan pelakon yang sudah membintangi filem mereka sebelum ini (lihat gambar di bawah). 

Dengan bajet berjumlah RM1 juta setahun yang diperuntukkan kepada PPS, Lim Guan Eng dan DAP sepatutnya tidak mempunyai masalah untuk mencari pelakon baru yang berbakat, dan bukannya pelakon 'recycle'. Ini tanghachi amat pandai bermain wayang. Dulu dan sekarang.


13 comments:

Anonymous said...

Kominis Lim Lanciao Eng ni pon tangkap jugak masokkan sama2 dengan semua Barua Musibat nya!!

Anonymous said...

Kominis pelok tanggeci!!

Dalam hati menyumpah kena bau kari dan kunyit!!

Kominis Musibat nak tunjuk baik.. Tak ingat ka Kampong Buah pala kena roboh??

Sialla...!!!!

Anonymous said...

Kah kah kah kah....DAP ni punyalah terdesak!
Kenapa? Sebab bapak dia dah tua dan nak mampus tak lama lagi. Sebelum bapak dia mampus, takut kempunan tak dapat duduk kat Putrajaya.

Kah kah kah kah.

Oi, guan eng, sampai bapak kau mampus, sampai kau mampus pun, Ketuanan Melayu dan Raja2 Melayu akan terus bertakhta!!

Anonymous said...

pundek maire

Anonymous said...

yennadeyy??? pundek wadekak

Anonymous said...

kita tahu puak ni suka berlakun, tak caya cuba Tanya mana sakit...semua sakit dari hujung rambut sampai ke tumit kaki sakit...rambut yang tak da apa pun sakit, kuku yang dah kematu pun sakit..berlakon tua adalah perangai puak ni,..kg buah pala punya hal apapasal tak mau minta guan eng anwar karpal kasi selesei..ayoo yooo...amaaa...apaaa..cini sakit, cana sakit...ayooo yooo..

Anonymous said...

Apek... Berapa lu bayar sama ini aci..?

Anonymous said...

Tanggachi ini merupakan bukti kezaliman UMNO sampai kebanyakan India di Malaysia jadi obese akibat terlebih makan dan didiagnosis sebagai pengidap high blood pressure.

Anonymous said...

Bilalah si PENDATANG GANGSTER dua EKOQ ANJING KURAP-Cina/Paria-RASIS-no.1 ni nak MAMPOS?!Si DAPBANGKAI ni ingat ini cerita GANGSTER Bollywood/Tamilwood/Hong Kongwood/Yakuzawood pula?! PI MAMPOS!

Hari tu juga, si guan eng-ANJING KURAP terus MENGHINA K'jaan Persekutuan/KDN/PDRM dgn. BONGKAKnya, akan menyediakan khidmat guaman dan bantuan wang pd. mana-mana ahli PENDATANG/PENCEROBOH GENG KONGSI GELAP-CELAKA kalau ditahan PDRM! Dan skrg. Si ANJING KURAP ni tiba-tiba diserang – dgn. bom; kelakarnya sementara kumpulan SAMSENGnya dikerahkan utk. MENJAHANAMkan upcara Hari Kemerdekaan TERCINTA kita kat P. P tu!

Duit rakyat, nak guna sesuka hati bela PENJENAYAH SAMSENG yg. tak takut lansung PDRM - seolah P. Pinang dah bebas dari Malaysia - aku heran betullah ini boleh dibiaqkan?! ATM - baik buat undg-undg DARURAT kat P. Pinang tu; K'jaan Persekutuan apa yg. takut sgt. dgn ancaman PENJENAYAH- BINATANG-BUAS mcm. ni?!

Patutnya KEM TENTERA juga dibina berlambak kat P. Pinang tu - ini dah mencapai tahap BAHAYA pd. bangsa, agama dan negara sebab disyaki GENG KONGSI GELAP DAPBANGKAI dah menguasai P. Pinang!

DYMM YDPA patut masuk campur juga utk. menubuhkan banyak Tanah Rizab BUMIPUTERA, dan membina banyak masjid/surau, kem-kem tentera, serta menjaga hak dan tanah PUSAKA BUMIPUTERA di Pulau Pinang yg. majoriti umat Islam/Melayu, kerana baginda adalah KETUA - Agama Islam/Negara/ATM/Hak Bumputera mengikut undg-undg Perlembagaan.

SPRM - tolong juga SIASAT si guan eng-KURAP ni! Apa hak si KURAP ni nak guna duit K'jaan negeri (i. e. duit rakyat) tubuhkan pertubuhan disyaki GENG KONGSI GELAP ni dan sekrg. lantik punya banyak peguam utk. bela si SAMSENG-SAMSENG ni?! Dahlah tu, Exco-exco DAPBANGKAI yg, terlibat juga harus disiasat SPRM dan juga yg. nak jadi peguambela SAMSENG-SAMSENG PENJENAYAH ini - adakah menggunakan waktu kerja mereka yg. dibayar duit rakyat dan khidmat guaman mereka, siapa yg. bayaq, dan apa hak mereka sbg. EXCO utk. bela PENJENAYAH?!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Dap ni licik macam Yahudi. Melayu jangan leka dengan dakyah cinabeng ni. Nanti Malaysia jadi macam Palestin. Bila cinabeng berkuasa sikit depa guna habis untuk Tunjok terer kat orang Melayu macam lim Guan eng cibai ni

padayapa said...

podah pundek sutek

Anonymous said...

Elo aci...lps ni gua buka seluar lu kasi isap gua punya lancau k..itu jam kita boleh cerita

Anonymous said...

Kenapa gambar ke 2 kabur tuan?

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates