July 16, 2014

4 Sejak Bila Parti Pas Diiktiraf Sebagai Amil Zakat Fitrah?


Tidak cukupkah dengan amil yang dilantik oleh Majlis Agama Islam setiap negeri sehingga memaksa sebuah parti politik melantik dirinya sebagai amil atau pengutip wang zakat fitrah? Kita boleh bersangka baik di bulan Ramadhan ini. Namun dengan 'track record' yang ditunjukkan oleh parti politik PAS ini membuatkan kita menjadi sangsi. Berapa banyak tabung dan kutipan derma yang diwujudkan sebelum ini semuanya hangus tanpa khabar berita. 

Sebut sahaja Tabung Memali, Tabung Lahad Datu, Tabung Kemanusiaan Gaza dan banyak lagi tabung-tabung lain, ke manakah wang berkenaan disalurkan dan di mana laporan audit tabung berkenaan? Ditambah pula sekarang PAS hendak jadi amil wang zakat? Bagaimana PAS hendak membezakan wang zakat dengan wang derma parti yang lain supaya dapat diagihkan wang zakat berkenaan kepada asnaf-asnaf yang terlibat? Ini merupakan penipuan yang terang di siang hari, tidak begitu?

4 comments:

Anonymous said...

masuk dalam poket pemimpin mereka la, ke mana lagi. Boleh sewa trak transformer dekat2 nak PRU nanti. Takpun buat bayaran pelacur kelas atasan dalam bilik hotel sambil tebar spender putih XXXL.

Ni aku cuba bersangka baik la ni..

Anonymous said...

Macam pernah nampak je resit camni !masa pru 13 dolu.

Anonymous said...

Pas = kafir. Duit derma depa sapu untuk hidup mewah2 dan main pompuan. Contoh terbaik stopa ali. Badan besar konek kecik

Anonymous said...

korang kena paham.

harga jubah skarang dh mahal, minyak atar pun, benda ni semua guna duit.

harap korang paham la ye.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates