July 5, 2014

21 Kontroversi Hina Islam Dan Nabi Muhammad SAW - David Orok Minta Maaf


Berikutan komen yang dibuat Ketua Bahagian STAR Tuaran / Calon STAR N 10 Sulaman di laman sosial Facebook yang amat tidak bersesuaian dan menghina agama Islam dan Nabi Muhammad SAW, David Orok sebentar tadi telah membuat permohonan maaf di laman Facebook beliau. Mungkin beliau sudah kecut perut dengan beberapa laporan polis yang dilakukan terhadap beliau kesan daripada penghinaan tersebut. 

Saudara David Orok, kamu bebas memperjuangkan, menganuti dan mempraktikkan Agama yang kamu percayai. Tiada siapa yang melarang. Tapi jikalau kamu ingin membuat perbandingan Agama, silalah belajar Agama lain secukupnya dahulu sebelum keluar dengan kenyataan yang salah. Kamu mendakwa semuanya ada dalam Al Quran dan Hadis, terangkan surah mana dan siapa perawi hadisnya. Perwatakan kamu sendiri secara tidak langsung mencerminkan Agama kamu.

Mungkin ini boleh dijadikan pengajaran buat beliau dan orang lain. Ini bukanlah cara kita dalam bermasyarakat. Kita harus saling menghormati Agama antara satu sama lain. Jangan mudah terlajak kata dan tidak sensitif dengan Anutan beragama di Malaysia terutama Agama Islam sebagai Agama Rasmi Malaysia.

 

21 comments:

Anonymous said...

dari mana dia dapat maklumat salah mengenai Rasulullah(SAW)?

sudah tentu dari mubaligh dan paderi dia.

itu lah kristian, agama yang berkembang melalui penipuan, kitab injil mereka pun habis digodam penipu maka umatnya pun mudah tertipu.


cuma kristian tak tahu yang dalam Quran tiada pun ayat yang menghina 'tuhan' mereka.

Anonymous said...

mana ada Injil lagi..yg ada kini hanya Bible...tu yg depa ikut...kitab Bible menipu org Kristian...dan Nasara....dan org2 asia...hehehehe

Anonymous said...

patut lah puak2 kafir suka menghina Islam, hanya dengan meminta maaf saja semua selesai. apa korang ingat korang layak ker memaafkan sipenghina Islam?

raismazzadam said...

Tak pe kami ORANG MELAYU SEMEMANG PEMAAF...PIJAK LA KEPALA KAMI...KESABARAN TIADA BATASANNYA ...KAMI TERIMA PERMOHONAN MAAF KAMU...KALAU KAMU NAK ULANG PERANGAI KAMU NI PUN KAMI TIADA MASALAH...UNDANG2 DISINI HANYA PAPARAN SAHAJA TIADA HUKUMAN KERANA SI PEMEGANG AMANAH ADALAH SI BACUL...

Anonymous said...

Tiada maaf bagi Si-Sewel ini. Teruskan sahaja mengambil tindakan ke atas orang kurang ajar macam dia supaya menjadi pengajaran kepada samseng-samseng yang lain.

Anonymous said...

Sunday, July 06, 2014 1:34:00 AM
Anonymous

Sunday, July 06, 2014 2:03:00 AM
raismazzadam

benar kat kamu. undang undang sepatutnya dilaksanakan dengan tegas. bukan baru sekali tetapi sudah banyak kali perkara sedemikian berlaku. bila kerosakan sudah dilakukan dengan segaja, mereka akan meminta maaf sedangkan agama kita telah dicemari dan dihina.

mungkin undang undang dinegara ini dibuat untuk dicabar dan ditentang. lihatlah kepada peristiwa peristiwa yang berlaku. agama dihina, bangsa dicerca dan negara juga turut dirosakkan sedangkan negara kita ditadbirurus oleh bangsa kita sendiri.

Anonymous said...

Kepimpinan lembik perlu ditukar sebelum umat islam hilang kesabaran.

Anonymous said...

Babi sial punya kerajaan dan ahli politik penjilat bontot cina semua baik UMNO PAS PKR dan butuh butuh ahli politik yang lain. Korang semua sialan pukimak, orang Melayu buat sikit mesti kene tibai sial babi. patah hati dengan korang semua. Celaka sial PENAKUT nak mampus.

ahlee said...

damaged DONE SORRY NOCURE

ahlee said...

GENG GENG KIRAM TUNGGU APA AGI?

Anonymous said...

Hello, boleh sy cakap sikit kat sni? Bukan smua Kristian tu jahat. Ada jga muslim yg teruk kan, fitnah agama org lain. Memang David Orok ni sudah melampau, tapi harus ingat bhawa bkan smua manusia tu perfect. Tolong la jgn jadi bodoh.

Anonymous said...

Ha..Ha..Ha...

David Borok nih misti kaki minum dan semestinya kaki amput jugak kan....

Ha..ha..ha...

Arai-matai lah ko nih nanti David Borok! Boleh tidur sama-sama dgn babi-babi peliharaan kau di Telipok!

Urang Tuaran

Anonymous said...

bukan susah nak settle kes david borok ni pun , senang amat senang ,
dia tinggal di sabah kena ikut cara sabahan punya gaya la, berani buat berani tanggung !

a] upah sahaja 'mat otak merah' paling mahal cuma 4 ribu , kalau bagi lagi mahal alamat selesailah si David ni , mana dia mau lari ?

b] kita tahu mana rumah dia, kita tahu mana laluan setiap hari, kita tahu siapa family dia, kita tahu siapa scandal dia, kita tahu apa flat nombor kereta dia , bagi masa 3 hari sahaja bye bye ...

David,kau jangan kurang ajar , jangan menjadi jaguh, belajar hormati orang lain kerana jika kau bidab ingat ada ratusan lagi manusia lain yang boleh berbiadab dengan kamu !
yang pasti, soalan kamu akan terjawab !!!

Anonymous said...

susah-susah banyak cerita bunuh saja ,kasi mati lagi baik

Anonymous said...

Sebenarnya David Orok dah puas hidup di dunia ini. So kehilangannya tidak menjadi kesedihan kepada keluarga dia.
Geng, jalankan tugas anda.

Anonymous said...

Ketua Belia MCA Gombak YIP JIUN HANN, Phone: 03-6274 5352
Berkenaan bapa U (YIP KUM FOOK, MCA GOMBAK) bertiga, Empat Isteri dan kaya, itu hal U sendiri,
Mengapa U cuba Menbangkitkan Nama NABI MUHAMMAD S.A.W. bagi menburukkan nama kebaikannya. U cuba ingat memalukan Muslim?
Yip Jiun Hann, U bukan Muslim kami harap jangan menyetul hal Agama Muslim dan kebaikan NABI MUHAMMAD S.A.W.
Kalau tidak kami akan ajar U seperti perkara yang terjadi di U.S.A

Kami Yang Benar,
RAKYAT GOMBAK

SentiasaPanas said...

Senangnya nak hina Islam di Malaysia.

Anonymous said...

Hadis Bukhari ni tipu ke?

http://www.usc.edu/org/cmje/religious-texts/hadith/bukhari/062-sbt.php#007.062.064

Anonymous said...

Hadis-hadis ni pun palsu jugak ke?

http://www.usc.edu/org/cmje/religious-texts/hadith/bukhari/047-sbt.php#003.047.786

http://www.usc.edu/org/cmje/religious-texts/hadith/muslim/026-smt.php#026.5430

Orang Islam kena terangkan mana satu hadis sahih dan mana satu tipu

Anonymous said...

Marilah ke Majlis Ilmu dan Tazkirah kami kalau anda mahukan kebenaran. Bukankah setiap manusia di dunia ini mencari kebenaran..? Bertanya la kepada para ulama dan ketua agama jika anda betul-betul mencari tuhan dan mengenali diri kamu.... Nescaya kamu mendapat hidayah dari Allah SWT. Amin.

Anonymous said...

Dalil dan hadis yg dia utarakan utk sokong tuduhannya dia sendiri yg tafsir. Kalau sudah kafir yg mentafsir hadis dan kitab orang islam..begini la jadinya. Memang semua pun dipenuhi kandungan sikap orang kafir. David orok menghina diri dan keluarganya. Dari muka dia pun sudah jelas tergambar hatinya yg busuk. Begitu jugalah anutannya. (Rin)

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates