April 13, 2014

5 Terkini! Baru @cmlimguaneng Tau Penduduk Penang Buat 'Flash Mob' Dan Demo Bantah Kenaikan Air


Terkini! Penduduk-penduduk Pulau Pinang mula bangun. Mereka sudah tidak sanggup ditindas lagi. Gambar-gambar berikut menceritakan segalanya. Cadanagan Kerajaan DAP Pilau Pinang untuk nenaikkan kadar tarif air di negeri itu mendapat bantahan orang ramai. Flash mob dan demo kecil membantah cadangan berkenaan telah diadakan di Pekan Penaga, Seberang Perai oleh penduduk-penduduk Penaga. Mereka menggelarkan himpunan ini sebagai Himpunan Anak-Anak Penaga. Ini baru penduduk Pekan Penaga, belum lagi merebak ke satu pulau.

5 comments:

Anonymous said...

kenapa tak minta tolong anwar, anugerah tuhan, hebat didalam dunia, pemimpin world class, takkan tak boleh tolong solve masaalah air..inilah manusia yang pandai bercakap tapi, bila rakyat ada masaalah dia buat diam...cukup cukup lah mainan politik anwar...

Anonymous said...

Tarif lebih untuk bayaq duit caj PBAPP tampung kemasukan wad Mat Sabu ketika perhimpunan bersih...anda ingat lagi..???

Anonymous said...

berani betul korang melawan Khalifah Umar yer ... tak takut kena malapetaka ke ?
terima la apa yang ada .. kan korang juga pilih dulu .. negeri berkebajikan katanya ..... kebajikan la ni
mana nak .. catuan air atau air mahal sikit ??

Anonymous said...

Kalau saya di tempat ketua umum PR, masalah ni saya boleh selesaikan sesaat jerr... Hehe..

Anonymous said...

Baru2 ni saya balik Kedah. Pak cik saya kata Dato' Mukhriz la yang menyebabkan tarif air di Pulau Pinang naik. Saya tanya "kenapa pula pak cik?". Dia kata, ya la depa kata Dato' Mukhriz charge air mentah yang PBA ambil dari Kedah (Sg Muda). Saya naik hairan betapa dahsyatnya perang saraf Pakatan Haramjadah menipu sehingga ke kampung halaman saya yang agak hulu di Kedah. Saya kata balik kat dia,"depa (Pakatan Haramjadah) dok tipu orang macam ni pak cik, Dato' Mukhriz baru nak berbincang dengan Lim Guan Eng, tak charge lagi pun". Tuan2 dan puan2, berhati-hati dengan fitnah puak2 pakatan celaka ni. Semua masalah depa akan blame UMNO/BN.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates