February 18, 2013

23 IOI Mall Boleh Banjir!!! Apa MB @Khalid_Ibrahim Buat Di Selangor?









Apa sudah jadi dengan negeri Selangor. IOI Mall boleh banjir petang tadi. IOI Mall terletak di Puchong. Orang-orang Cina mempercayai Puchong adalah tempat di mana terletaknya hati naga (heart of the dragon). Sebab itu hartanah di Puchong memang amat disukai oleh Masyarakat Cina. Harganya melambung tinggi. Amat memalukan bagi bandar seperti Puchong akan banjir. Banjir yang sama pernah menyerang Klang beberapa kali dalam tahun lalu. Banjir yang sama juga pernah melanda Kajang tahun lalu. Semua orang tahu, punca banjir-banjir kilat adalah kerana saliran longkang, parit dan sungai tidak diselengara dengan baik oleh pentadbiran DAPig, PGayR dan PAS. 

Menurut Hamidzun Khairuddin, Presiden GAPS dalam kenyataan beliau sebentar tadi, walaupun kerajaan pusat memberikan bantuan sebanyak lebih dari RM350 juta setahun dari peruntukan MARRIS kepada kerajaan Selangor setiap tahun, namun kerana kelekaan Menteri Besar bermain politik setiap hari menjadi nya lena dalam buaian politiking yang tak berkesudahan. Peruntukan yang sepatutnya dibelanjakan untuk baiki jalan, selenggara parit, longkang dan sungai dibazirkan kepada projek MES yang menguntungkan kroni politik PGayR, DAPig dan PAS sahaja.

23 comments:

Anonymous said...

Banjir la sbb tanah sekakangkang kera pun bina ioi bolevart la, setiawalk la, ape tah sebelah setiawalk yg ada bank of china . Bukan ada org nak sewa pown! Longkang takde

- fida dida, puchong

Anonymous said...

hahaha! ni paling bangang.. aku duduk puchong.. 2 jam lbh stuck kat dlm jam.. aku bkn nak sebelah mana2.. tp ko tahu psl Puchong? Aku hari2 lalu dpn tu.. Projek pembinaan MRT btul2 sebelah IOI tu memang penyebab.. baik ko dtg sini sendiri sebelum comment pape.. satu lagi, pelebaran jalan ke 10 lorong pon faktor banjir ni gak.. nak besarkan jln tu ok, tp jalan dr Sunway mghala ke arah Puchong lagi tinggi dr jalan sebelahnya.. mmg air pergi kearah IOI yg lagi rendah lah.. dua2 pihak sama jer.. membazir aku byr cukai berbelas ribu setahun - Man Bandar Putri

Anonymous said...

Benda nie semua ta ade kene mengena dgn politik pon ! Mmg disebabkan pembinaan mrt dan jalan yang ta sama rata,kat luar negara bina pengangkutan awam dlu baru jalan raya kat sini terbalik. Think before you post something. Sape yang duduk lame kat puchong yang tahu keadaan sebenar,dtg dulu puchong baru bole salahkan sesape:)

Anonymous said...

Stupid review by a dog

Anonymous said...

Opss sombody forgot to turn off the tap...

Anonymous said...

Anon 8:54
Oppp..... Rupa2nya ada juga perkara yg takde kene mengena dgn politik.....
Anon.

Cucu Tok Selampit said...

Dear Anon 09:23 PM

A dog's blog visited by a pig? LOL!

Anonymous said...

banjir bukan ke anugerah Allah. Selangor takcukup air kan..Ha ambik la air tu simpan dlm loji air.untung ape dudukdiselangor.
kepada wahai pembayar cukai berbelas ribu...kenapa pularugi bayar cukai. ko dbayar cukai sebab ko banyak dapat duit tiap bulan atas dasar kerajaan yangstabil.ke bisnes ko jual pepek dan rumah pelacuran>>>>>

Anonymous said...

Aku gk x nk tuduh sesape. Punca sebenar xleh kita tuduh terus. Kdg2 kemungkinan kecuaian dri pekerja/kontraktor pembinaan, atau kealpaan penyelengaraan parit atau sikap tidak bertanggungjwb org2 yg buatkn longkang tersumbat. Paling penting longkang utama. Kdg2 bahan binaan yg besar dicampak dlm longkang oleh org tidak bertanggnjwb, sudah cukup utk cetuskn banjir. Jgn mudah tuduh kerajaan negeri atau kerajaan pusat.

Noorizram said...

Hidup PUCHONG!!!

Anonymous said...

ok tu...negeri lain mana ada rasa banjir kilat camni. Kat Selangor je. Sapa2 teringin nak minum2 di Starbuck sambil memancing, mai la Selangor...

AMG A45 said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

kutuk le macam2 pon. Tapi ini le negeri yang BN paling HENDAK SANGAT!!!! Kenapa??? entri mcm bangang!

Media Shah Alam said...

mULA PAKATAN RAKYAT MEMERINTAH SELANGOR.masa tu pak ustaz semasa tazkirah dimasjid-masjid dishah alam..depa kata ,setakat Pakatan Rakyat memerintah selangor,banjir pun tiada''he he

Anonymous said...

xkisah pape pun, aku doa sngt BN yg pegang selangor lepas ni,sebab?taun lepas aku masuk parking sebab nak g toilet adalah dalam 5 minit,xpamer tiket parking. sebelah kereta aku dah ada kereta takda org yg ada tok pekong cino atas dash board dia,dan juga tak pamer tiket parking. kereta aku ada hiasan gantung "Allah,Muhammad" tu, bila aku dtg balek, kereta tu masih parking kat situ, takda orang, dan takda saman, tapi aku punya kereta ada saman,so kesimpulan aku,pegi mampus la pakatan,isap kote aku lagi baik.macam sampah!!mampos la kalo bukan salah dorng pun,kalo tak kerana arahan pakatan, takkan mungkin la majlis bandaran saman aku dan bukan kereta sebelah.pegi mampos pakatan.

Anonymous said...

Pakatan rakyat makan duit rakyat !!puihhh .. Pakatan pukimak ! Lagi khalid muke mcm cibai .. Ad hati pakatan nk ambk malaysia ..mmpi jela woi ,lingkup lah malaysia ni klau pakatan ambk ,spe yg ad otak boleh pike slame ni spe yg mmerintah ..lg ad hti pembangkang nk memerintah ..pike da renung2kan .. Malaysia tanah tumpah darah ku .. By keluarga BN !

Media Shah Alam said...

Hidup hantu pocong

Anonymous said...

Saya dah lama dok Puchong.. kat parking IOI tu, memang banjir kilat selalu terjadi.. kalau ke IOI tu saya memang elakkan parking kat bawah.. lebih selamat kalau park kat roof top.. pendapat saya banjir kali nih terjadi sebab ada tapak pembinaan LRT kat sebelah IOI tu dan sistem longkang kat depan IOI kecil sangat.. tak dapat nak menampung air hujan yang lebat dari jalan raya yang lebih tinggi.. so air tu semua menghala ke IOI nih haa.. semalam lepas keje 5.30pm saya ke maybank.. memang itu yang saya nampak pun..

thanks
Lina Bandar Puchong Jaya

Unknown said...

BANJIR KE..BENCANA ALAM KE..NI SEMUA KERJA ALLAH. TAK KIRA SIAPA JUGA YANG MEMERINTAH..PKR OR BN..KALAU ALLAH DAH TENTUKAN TERJADINYA BANJIR..SO BANJIR LAH JADINYA

Anonymous said...

jgn salahkan pemerintah,kat tmpt lain bukan pkr pun di timpa bala jugak.hidup puchong.

Anonymous said...


Aku lebih kata, dah nak banjir banjir jugak, tak kira laa sapa printah. Tp sedikit sebanyak mmg ada kaitan dengan perancangan pembinaan dan saliran. Berat mata tengok kereta tenggelam, berat lagi hati tuan punya kereta. Harap bersabar laa.

Ps: Mati lemas laa hantu pochong kat sana...sob...sob...

Watashiwa Anonymous

Anonymous said...

Hanya di Selangor, semenjak fuckatan memerintah.... bila ujan lebat sikit, banjir boleh masuk sampai ke shopping complex... bila ujan lebat sikit, banjir boleh sampai masuk ke dalam masjid... maknanya ape tu??? BALA la camtu... banyak sangat tempat maksiat, tumbuh bagai cendawan..... ade sesiapa nak nafikan???

Anonymous said...

Peruntukan yang sepatutnya dibelanjakan untuk baiki jalan, selenggara parit, longkang dan sungai dibazirkan kepada projek MES yang menguntungkan kroni politik PGayR, DAPig dan PAS sahaja.
-------
Mestilah PKR DAP PAS memang malas dan tidak bertanggungjawab apabila perlu habis kerja.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates