February 13, 2013

4 Bekas ADUN PAS Pun Terima BR1M - Zalim Sungguh Kerajaan BN!!!


Gambar di atas CTS ambil daripada "wall fanpage" laman sosial Facebook Datuk Mustapha Mohamed. Walaupun pelbagai tuduhan dilemparkan kepada Kerajaan BN, namun prinsip keadilan turut tidak ditinggalkan. Ini dibuktikan dengan kehadiran Ustaz Jak atau Mohd Zaki Ibrahim iaitu bekas ADUN PAS kerusi N38 DUN Kuala Balah, Kelantan, sewaktu pemberian dan pengagihan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dua hari lepas. 

Beliau layak menerima bantuan BR1M kerana menepati syarat-syarat yang ditetapkan iaitu beliau hidup dengan pencen yang kurang daripada RM3,000 sebulan. Alhamdulillah, sememangnya rezeki datang daripada Allah, namun setidak-tidaknya berterima kasih dengan si pemberi. Kalau tidak pandai berterima kasih sekalipun, kita harapkan agar juak-juak Pakatan Haram ini sekurang-kurangnya tahu bersyukur dan tidak mengigit tangan orang yang memberi makan. Jangan tuba dibalas apabila susu disuapkan.

4 comments:

Anonymous said...

SubhanAllah,semoga Allah merahmati pemberian sebegini....saya tak dapat tapi seronok tengok yang layak dapat BR1M

Asal Bukan DAP (ABDAP) said...

Aku pun memang tak dapat BR1M sebab tak layak. Bukan aku nak angkuh... tetapi ada orang yang lebih layak menerima membuat hati aku bersyukur kepada kerajaan Malaysia. Aku dan isteri masih mampu bekerja membanting tulang menerus kehidupan sambil membesarkan anak2. Bantu persekolahan pun dah cukup... tambahan pulak tiada lagi yuran persekolahan dikenakan. SYUKUR ALHAMDULILLAH... dan berterima kasih kepada DS NAJIB.

Anonymous said...

kalo pr memerintah mungkin akan bertukar jadi BK1M=BANTUAN KRONI 1 MALAYSIA

Anonymous said...

aku pun tak apply langsung..sbb bg aku ramai lg kat luar sana yg layak lebih berhak...walaupun aku layak apply...

-smh-

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates