January 22, 2013

3 Sebab Utama Lim Guan Eng & Betty Chew Tidak Mahu Bertanding Lagi Di Melaka

Melihatkan Himpunan Biru di Melaka malam ini, adakah Joseph Lim Guan Eng dan isterinya Betty Chew berani untuk bertanding di Melaka di dalam PRU13? Seseorang yang bukan kelahiran Pulau Pinang seperti Joseph Lim begitu angkuh mendabik dada tidak membenarkan penggunaan nama Pulau Pinang dan Penang tanpa kebenaran Kerajaan Negeri. Apa dia ingat Pulau Pinang bapak dia yang punya? Kalau anak jantan, baliklah ke Batu Pahat atau mana-mana DUN di Melaka untuk bertanding. Takkan seumur hidup hendak menjadi Tokong di Pulau Pinang?

Gambar-gambar di atas adalah diambil di Majlis Perhimpunan Rakyat 1Malaysia Gelombang Biru Negeri Melaka yang dihadiri lebih 30,000 rakyat yang akan disempurnakan oleh TS Muhyiddin Yasin, Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang juga Timbalan Presiden UMNO. Kehadiran lautan rakyat malam ini menjadi manefestasi sokongan padu rakyat kpd BN pada PRU13. Agak-agak DAP atau Shamsul Kemetot masih bercita-cita untuk menawan Melaka?

3 comments:

Anonymous said...

Fuyoo...ramainya. Ini lebih ni ...30..60..100...200...300. Kurang-kurang..ada 300000 orang ni. Hmm... tapi tak ada orang atas bumbung khemah plak. Takpa, 30k pun 30k lah.
Janji mantop. Tkasih CTS.

EVLee.

wonderpet said...

30k sbb diaorg xnak menyusahkan rakyat melaka dan anggota penguatkuasa disana..kemudian gelombang biru ni plak xde war2kan seperti kl112 yg merayu dan minta simpati rakyat utk sertai...puuuii...

Anonymous said...

Ermmmm...... 30 hanya rakyat negeri melaka sahaja... Not bad la... Kalo ajak org johor, n9, pahang, terengganu, perak, sabah, sarawak join perhimpunan tersebut, mau menangis anwar ibrahim...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates