January 24, 2013

10 Nasrudin Tantawi Merendahkan Akhlak Dirinya Dengan Mengecam Kunjungan PM @NajibRazak Ke GazaCTS tidak hairan jikalau penutur di atas adalah Ketua Umum PGayR, Anwar Ibrahim, yang mempunyai dendam kesumat dengan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak. Apabila penutur di atas diambil dari seseorang yang diangkat Ustaz, maka lidah menjadi kelu. Beginikah persepsi seorang yang bergelar Ustaz terhadap orang lain. Dalam hatinya sentiasa memandang buruk dan hina terhadap orang lain. Dalam jiwanya sentiasa iri hati melihat orang lain berbuat kebaikkan sedangkan dirinya tidak berbuat apa-apa kebaikkan. 

Dalam pandangan matanya adalah pandangan buruk kepada orang lain walaupun berlaku didepan mata. Mulutnya sentiasa menghamburkan kata hina kepada orang lain walaupun orang itu melakukan kebaikkan yang nyata. Niat dihatinya sentiasa buruk terhadap orang lain walaupun orang itu ikhlas berbuat kebaikkan.Pada pandangan matanya, niatnya, hatinya, pemikirannya dan mulutnya memang tidak pernah ada terselit walau sebesar zarah terhadap kebaikkan orang lain terutama kepada orang-orang UMNO.

Apa hendak jadi dengan pemimpin-pemimpin PAS? Cuba contohi sifat dan kepimpinan Ustaz Nasharuddin Md Isa, Mantan Timbalan Presiden PAS, yang berjiwa besar dengan turut sama di dalam lawatan Perdana Menteri yang dianggap bersejarah kerana inilah lawatan pertama seorang Perdana Menteri Malaysia untuk memberi sokongan kepada Kerajaan Hamas di Gaza. Tidak terdetikkah rasa bangga dan kemanusiaan di kalangan pemimpin-pemimpin PAS ini? Inikah sifat-sifat seorang yang bergelar ustaz. Layakkah manusia seperti ini ditarafkan sebagai seorang ustaz

10 comments:

MELAYUJATI said...

Ustaz apa de kalau hati busuk macam bangkai......sentiasa berprasangka jahat terhadap orang lain, orang macam ni bukan pemimpin tapi perlu dipimpin....

Anonymous said...

HARAPKAN SERBAN JA BESAQ TAPI AKAI TADAK HATI BUSUK. AWAT DIA TAK KUTUK PAK SHEIKH KAKI LIWAT DAN PENZINA DENGAN CINA DOLL.

Anonymous said...

PAS - parti cakap tak serupa bikin!

Anonymous said...

elooo bro. pintu depan pintu belakang ni siapa.......tak pyh nak melalut laaa

GotYou! said...

Sejak bila pulak si Tantawi ni ada akai? Otak tarak akai lagi la tak dak!Yang ada kepala lututnya aja.

Anonymous said...

Eleh..menipu waktu berdebat lagi tahap durjana..

Anonymous said...

Yang aku tau manusia yang suka ikut pintu belakang ni bernama Al-Juburi... sokong Israel siap tibai Chinadoll lagi...

Anonymous said...

Ustaz Sekolah Cina tu. Beruntung Pemuda PAS. .....tak ada yang lebih untung selain punya Ketua dan pemimpin berhati busuk tapi guna gelaran Ustaz.

Anonymous said...

Tantawi,buanglah gelaran ustaz kau itu. Hati kau memang busuk macam bangkai. Kau irihati dengan pencapaian orang lain. Wal hal apa yang kau telah buat untuk membantu mereka? Aku harap nama kau akan hilang dibawa angin selepas PRU 13 ini.

Anonymous said...

Tantawi Ustaz Leper ni kalau kt kampong kami akan dipanggil "KEPITUNG-PITUNG"maknanya nampak cerdek tapi bodooooooooooooo,
ATAUPUN dia ni cerdektidak,bodo pun tidak!

KEPITUNG-PITUNG
KEPITUNG-PITUNG!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates