January 5, 2013

6 Magika Yang Dibuat Tokong Joseph Lim Guan Eng Di Dalam Keputusan CEC Gagal Mengubah Kenyataan Zairil Anak Cina!!

DAP membuat lawak antarabangsa apabila mengakui berlaku kesilapan dalam pengiraan undi dalam pemilihan parti yang dilakukan pada pertengahan Disember lalu. Lebihan hampir 500 undi yang diterima oleh Zairil Khir Johari selepas pengiraan semula dibuat merupakan satu keajaiban dan magika terbaik yang pernah dibuat oleh Tokong Joseph Lim Guan Eng.

Jumlah undi yang dikira semula itu amat tidak munasabah. Bagaimana Zairil yang mendapat undi awal sebanyak 305 boleh naik mendadak kepada 803 undi? Apakah dengan menipu sebegini DAP berjaya memasukkan seorang "Melayu" di dalam Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP?

Orang-orang lama di Kampung Kanchut, Alor Setar, Kedah memang mengetahui bahawa Pak Khir Johari mengahwini Che Tom Abdul Rahman (Puan Seri Kelsom) pada tahun 1943. Che Tom meninggal pada 20 September 1994. Umum juga mengetahui bahawa hasil perkahwinan Che Tom dan Pak Khir Johari  mempunyai 7 orang cahaya mata.

Selepas Che Tom meninggal dunia, Pak Khir Johari berkahwin semula dengan Puan Seri Christine Lim pada February 1996. Jika Zairil di lahirkan pada 1996 atau 1997 maka Zairil sekarang berumur 17 atau 18 tahun. Sebaliknya, umur Zairil sekarang 30 tahun. Maka sahlah Zairil bukan anak kandung Pak Khir! Beliau adalah anak Chistine Lim bersama bapa kandung asalnya yang berbangsa Cina. Ini ula bukti kukuh. Nombor kad pengenalan Zairil Khir Johari adalah 821017-71-5183, maknanya dia lahir tahun 1982 bulan Oktober 17 haribulan sedangkan mak dia Christine Lim berkahwin ngan Pak Khir pada tahun 1996. Melayu mai kot mana???

Kenyataannya, walau bagaimana banyak sekalipun pembohongan yang cuba dilakukan oleh Tokong Joseph Lim Guan Eng untuk memasukkan Zairil Khir Johari sebagai ahli Melayu di dalam CEC, hakikat yang tidak boleh beliau ubah adalah Zairil Khir Johari bukan berbangsa Melayu sebaliknya berbangsa Cina. Ada faham?

6 comments:

Anonymous said...

Cari nama sebenar Cina DAP ni. Cina MCA tidak pernah berperangai macam ni..

Anonymous said...

UBAH DAP STYLE!

Kalau kalah boleh ubah keputusan

Time for Bersih 4.0?

Anonymous said...

kalau dah ada darah cina tu macam mana pun hati busuk dan jahat macam orang kafir. nama melayu tapi cina

Anonymous said...

Macam mana Zairil boleh berbinkan Khir Johari sedangkan dia bertaraf anak tiri?
Kalau dia anak angkat bersebab jugaklah kalau dia dibinkan kepada bapak angkat(walaupun ianya salah disisi Islam).

Anonymous said...

Nama dia Zairil Khir Johari bin Abdullah.

Biasalah pakai nama bapak dia dalam nama dia, macam penjual DVD pirate Petaling Street, judul DVD asyik menipu je.

Anonymous said...

Dia memang aslinya Cina tapi msuk Islam kot sebab dah tukar nama..tapi dia tetap bukan Melayu. Jgn tertipu dgn nama. Begitulah juga muslihat sebenar kenapa DAP nak gunakan nama Allah dalam bible...semata2 utk mengelirukan generasi Melayu terkini dan yg akan datang yg tidak fasih dlm ajaran agam Islam supaya menganggap bible tu adalah kitab suci utk semua kerana mengandungi perkataan Allah.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates