January 24, 2013

13 Husam Musa Kata Kota Bharu Ada Telaga Minyak! Ambo Kaya! Ambo Kaya!


Walaweh!! Husam Musa di dalam Sinar Harian (akhbar gebang yang makan dua belah, talam dua muka) dilaporkan berkata bahawa di Kota Baru dan Tumpat sudah ada telaga minyak!!! Atas darat weh!!! 
“Antara kawasan yang dijangkakan mempunyai rizab itu Kota Bharu dan Tumpat,” ujarnya. Husam menambah, cadangan untuk melantik syarikat luar berkenaan telah dipersetujui dalam mesyuarat exco semalam di Kota Darul Naim. Pada sidang medianya itu, Husam berkata, proses pelantikan syarikat tersebut yang bertanggungjawab untuk mengesan penemuan minyak itu akan dilakukan seberapa segera yang mungkin. (Baca juga Haprakdaily di sini)
Sebelum ini Petronas telah menjumpai telaga minyak di Miri setelah 24 tahun menjalankan eksplorasi dan cari gali. Atas kepakaran apa Husam Musa menjumpai sumber telaga minyak di dataran Tumpat dan Kota Bharu? Nujum Pak Belalang kah atau tilikan nasib?

Semua rakyat Kelantan sudah mengenali siapakah Husam Musa ini dan apakah peranannya. Sebenarnya Husam Musa dan PAS sudah terdesak. Apabila DS Najib datang ke Kelantan dan menjanjikan 7 perkara sekurang-kurangnya pembangunan untuk Rakyat Kelantan, PAS Kelantan menjadi "gelabah biawak". Sehinggakan Menteri Besar, Nik Aziz Nik Mat mengelarkan 7 janji berkenaan sebagai rasuah politik.

Husam Musa pula tanpa segan silu telah sekali lagi mewar-warkan bahawa telaga minyak telah ditemui di dataran Kota Bharu dan Tumpat. Ianya tidak lain untuk memberikan harapan palsu kepada Rakyat Kelantan. Rakyat Kelantan wajib mendesak Husam Musa untuk mendedahkan apa perkembangan projek-projek di Kelantan sebelum ini seperti berikut:

1. Projek Kambing Janpari.


2. Projek Keretapi Laju Dari Kota Bharu ke KL.


3. Projek Lebuhraya Percuma.


4. Projek Stadium Baru di Bukit Merbau, Pasir Mas.

 5. Projek Koridor Depu, Kelantan.

13 comments:

Anonymous said...

PAS cuma boleh buat projek papan tanda je tu.
(meyour)

Anonymous said...

Telaga minyak tu terjadi hasil mendapan tahi kambing-kambing jamnapari yang telah diternak oleh Husam Musang sejak beratus-ratus abad dulu. Akhirnya jadi la minyak, sebelum nak jadi minyak kene kencing beramai-ramai di depan Pejabat PAS Kota Bharu, Jalan Kadir Adabi terlebih dahulu, baru mujarab minyak tersebut...

Anonymous said...

PAS buat projek atas kertas je..??ghtsint 135

IP said...

Projek matawang dinar kelantan apa cer?

Anonymous said...

Saja je PAS gembar-gemburkan projek2 tu bagi menutup mata orang ramai. Yang sebenarnya kerajaan PAS nak salurkan dana kerajaan kepada kuncu2 nya je. Untuk ape?. Paham2 je lah.

Anonymous said...

bukan minyak petrol diesel semua tu...tapi MINYAK SENYONYONG..hehe

Anonymous said...

Kaya saperti Arab Saudi, sebab serambi mekah di Kelantan.

Semua orang di uji dan wajib di uji dengan TA.

takhTA
harTA
waniTA.

Serban bukan lah pakaian resmi lazim wajib harian muamalat atau ibadah bagi lebih daripada 99 % ahli lelaki anggota parti PAS.

arjuna waspada
changkat lobak.

Anonymous said...

Memang ada minyak kat Kelantan...tu yg ada kat Pulau Melaka...kepunyaan N ajis n family....

muahahahhahahhahahahhahahahahah

Anonymous said...

DULU PUN NEGERI JIRANYA DIKATAKAN JUMPA MINYAK KAT DARATAN,TAPI BILA PAS KALAH PD PRU LEPAS MINYAK LESAP KEMBALI, WASPADA KELANTAN MINYAK DAH DIJUMPAI DIDARATAN NI!!!!!JANGAN JADI MACAM NEGERI JIRAN TU.

Anonymous said...

Baguihlah kalau gitu...biar oghe kelate yg dok melepak kat negeri oghe lain bule balik kelate...

Ambo harap dan berdoa agar bukan saja Minyak ader di KB...malah Seluruh Negeri Kelate...

Buat Ros...tutup ajerlah kedai urut di Kepong tuh...baliklah KB..bawak semua pekerja demo ok chome-chome tu balik KB..

Abe Ja

Anonymous said...

anak perantau dah boleh kemas-kemas balik kekelantan,hujan emas hitam sudah mula turun dinegeri sendiri.

Anonymous said...

Patut le dlm harakah byk iklan minyak...minyak sudan supaya tahan lama, minyak lintah supaya besar, minyak rahsia katil patah kahkah...rupanya skg dah jumpa minyak kt darat...minyak keras kot* je kot...kahkah

abe hus

Anonymous said...

dah jumpa minyak cepat-cepat la gali, suruh je rakyat negeri Kelantan yang ade kat negeri-negeri lain balik ke sana jugak. Ade kat tempat orang tunjuk gedebe semacam je... macam bangsat...!!!!!!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates