January 11, 2013

2 Cadangan Agar PR Menukar Prinsip Rukunegara Yang Pertama Kepada "Kepercayaan Kepada Allah"

CTS tidak terkejut apabila PAS, parti minoriti dalam Pakatan Pembangkang bersetuju dengan cadangan Joseph Lim Guan Eng supaya perkataan Allah dimasukkan ke dalam bible berbahasa Melayu untuk diedarkan di Semenanjung Malaysia. Jika PAS kononnya sebagai parti Islam sudah setuju, pastinya parti pluralisme Agama, PGayR dan parti rasis DAPig, lagi bersetuju dengan cadangan Joseph Lim Guan Eng.

Jika perkataan Allah sudah digunakan oleh semua agama, maka eloklah cadangan dibuat untuk meminda 5 prinsip Rukunegara. Prinsip Rukunegara yang pertama  iaitu "Kepercayaan Kepada Tuhan" harus ditukar kepada "Kepercayaan Kepada Allah". Ini kerana semua Agama di Malaysia bersetuju untuk menggunakan nama Allah sebagai tuhan mereka.

CTS mengesa agar cadangan tersebut dijadikan manifesto oleh Pakatan Pembangkang di dalam PRU13. Tentu lebih ramai Rakyat yang menyokong dan laluan jalan ke Putrajaya semakin cerah. Kalau PR bersetuju, maka bolehlah diistiharkan di dalam Himpunan Selamatkan Shamsidar yang akan diadakan di Stadium Merdeka, Sabtu ini.

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 comments:

Anonymous said...

Cadangan dan cabaran bagus tu!!

AMIRUDDIN ALI said...

Himpunan kebangkitan rakyat = himpunan selamatkan shamsidar = #kl112..????

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates