January 21, 2013

13 Bukti Porsche Cayman WWF 3000 Milik Ustaz Hashim Jasin Memang Wujud!



Bukti siasatan di bawah CTS perolehi daripada laman sosial Facebook yang dimiliki oleh sahabat baik CTS, Isu Politik Semasa:
Tadi IPS saja check dalam MyEg... Untuk mengesahkan Porche Cayman WWF 3000 ini milik Pesuruhjaya PAS Perlis, Ustaz Hashim Jasin... Ada dua saman speedtrap AES kenderaan ini selepas IPS buat carian berdasarkan no kad pengenalan: 390801095027... Ada 13 saman semuanya, termasuk 2 saman speedtrap untuk kenderaan WWF 3000, manakala kenderaan lain ialah: RD 6943 (Proton Wira). Kesemua saman berjumlah RM 1250.00... Masih belum dibayar...
Hebat Ustaz PAS ini. Kereta mahal-mahal sanggup dibeli. Saman tak mahu bayar pula dengan segera. Lagi satu, Ustaz-Ustaz PAS ni kaki lumba juga ye?

13 comments:

Tukang Komen said...

Hasil dari kerajaan yg zalim agaknya yg dia mampu pakai kereta sangat mewah.

Anonymous said...

Daripada bayar saman lebeh baik aku enjoy dgn sundal kat Siaaam... Balik Malaysia aku pakailah semula jubah and serban aku.... huahuahua

Anonymous said...

tu la jgn mengata org..
ustaz pun ada nafsu dunia...
Pas ke umno ke,selagi nama manusia
nafsu tetap nafsu...

#Atas pagar Plus hi way.

Tropong AES said...

Nafsu Ustaz PAS lagi serakah macam Harakah.

" Kata Orang Dia Yang Lebih ".

Anonymous said...

hahaha

Anonymous said...

Kerajaan zalim???...smp wakil rakyat pas blh memiliki kereta mewah..munafik punya org pas...

Anonymous said...

kereta anak dia la tu, bodohhh...harga tak mahal mcm Ferrrari pun..lebih murah dari Honda Accord..100K saja..register atas nama dia sbb dia ada AP sebagai wakil rakyat..Anak dia businessman..jangan tabur fitnah laa bengong...masuk neraka kang, nyesal..

Anak Perlis said...

Admin, dah ada bukti.. apalagi jom buat report polis dan SPRM....
dah report nanti post sini... kita mau canang satu malaya.... harap bertindak dengan cepat.. tapi hati-hati takut nanti kena saman pulak naya....

che long said...

Lain kali jangan duk bangang sangat buat tuduhan. Tak pasal-pasal backfire kat korang wei..

Baca nih:
http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/16308-porsche-cayman-milik-anak-saya-ustaz-hashim

p/s: Memang sah betul, sebab tiap2 hari aku tgk kereta tu parking depan kedai tempat aku kerja. Anak dia bussinessman berjaya kat perlis, buat bisnes sarang burung walit. Lain kali nak mengata tu, risik btl2 dulu bai..Jgn pakai hentam saja. Ceh! Jgn percaya sanagt kat SB-SB korang yg tak berapa betul hasil risikan depa tu. Minum teh tarik je lebih, risikan selalu songsang.

Anak Perelih said...

dia pakai AP yg dia dapat la.. harga baru RM100k.. kalau tak RM3-400k.. so kalau hangpa nak rasa pakai alphard ke apa ke yg mahal tu.. kana la pastikan BN tersungkur PRU13 ni

BTW kereta tu anak dia yg beli.. meniaga sara\ng burung walet yg dulu RM4k/kg.. tapi pasai noh omar punya pasai .. la ni jadi rm1500 - rm2000/kg sahaja...

btw.. AP tu dari dok jadi kertas AP.. baik dia jual kat anak dia.. boleh jugak dia buat modal bertanding PRU13 ni.. buat bendera, poster, banner, dan duit deposit calon pun pakai duit kan???

Anonymous said...

Aku org perlis nak bgtau, walaupun aku bukan org PAS atau PR....kalau hampa nak tau, ni anak dia punya..depa ada bisnes kedai makan...anak2 ustaz hashim smua kaya2 dan berjaya belaka dalm bidang masing2...ada yg pensyarah (nadiah hasim) ada jugak yg depa berniaga dr universiti lagi...cuba gugel husna hasim, duk giat buat jualan hai-0...FAAH Marketing....umoq 28 pakai CRV Baru.... Org usaha sendiri la wei...bukan guna kekayaan org lain....

Anonymous said...

Benda gini nk jd isu? Klu org nk buka aib pon boleh...pemimpin umno bukn sebijik...berbijik2...nilah mentaliti...ustaz xble pki keta hebat...pemimpin umno ja boleh.ustaz kena pki motor ja tu pon honda cup..dgn jubah buruk..betapa rendah n xadilnya fikiran cetek n jumud hampa ni

re mau said...

isu di sini bukan boleh pakai atau tak boleh pakai.

kalau YB PAS nak buat rumah bagai ISTANA sekalipun, kalau duit dia, tanah dia apa nak kesah. cara sah dan halal.

ISU di sini adalah, AP yang anak dia pakai tu adalah AP milik BAPAK dia yang diterima sebagai Yang Berhormat.

haaaaa, tu la, dulu kata kat orang, sekrang sendiri pun buat, apa guna letak kepiah, serban atas kepala, kalau diri sendiri pun buat benda yang menimbulkan Fitnah?

sendiri mau ingat, buang aje Label Agama tu, kalau tidak Fitnah tu terpalit sama pada Agama yang dibawa.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates