January 2, 2013

15 Buang Masa Betul Baca Tuduhan Terbaru @RafiziRamli Mengenai Pembelian Barang Kemas Mewah Oleh Rosmah Mansor

Riuh rendah hari ini di kalangan Bloggers baik dari pihak pembangkang maupun yang mesra Kerajaan. Ini angkara sidang media yang dibuat oleh gayboy PGayR, Rafizi Ramli mengenai kononnya dakwaan Deepak Jaikishin bahawa dia telah membayar RM13 juta untuk membeli barang kemas untuk DS Rosmah Mansor. Rafizi Ramli juga ada menulis panjang lebar di dalam blognya di bawah tajuk "Datin Seri Rosmah Mansor Perlu Jelaskan Dakwaan Bayaran Dibuat Oleh Deepak Bagi Pembelian Barang Kemas Mewah", baca di sini.

Rafizi Ramli telah mengemukakan 12 kononnya bukti pembelian barang kemas mewah oleh Deepak untuk Rosmah. Namun setelah meneliti keduabelas-duabelas dokumen berkenaan, hanya satu sahaja yang mempunyai nama Rosmah Mansor. Itupun hanya e-mail!!! Kalau setakat satu e-mail yang mempunyai nama Rosmah Mansor, siasatan perlu dilakukan oleh pihak SPRM dan PDRM, makanya CTS boleh buat 100 e-mail palsu yang sama yang boleh mengaitkan sesiapa sahaja di dalam PGayR. Lihat bukti e-mail yang diambil dari blog Rafizi Ramli:


Ini sahaja bukti yang mampu diberikan oleh Rafizi Ramli untuk mengaitkan pembelian barang kemas mewah oleh Deepak untuk Rosmah Mansor. Rafizi Ramli telah memperbodohkan kecerdikan kita sebagai Rakyat Malaysia yang berpelajaran. Sesiapa sahaja boleh buat dokumen di atas. Hanya sebuah e-mail "bodoh" yang ada nama "Datin Rosmah" dan kepilan (attachment) dalam Excel kononnya yang diberi nama "Datin Mansor Rosmah($116,000) Feb 12 08". Ini sahaja Rafizi Gayboy?

Letak sahaja "attachment" dan hantar e-mail nama Rosmah, semua boleh dijadikan bukti, begitu? Jadi boleh tunding jari itu memang Rosmah punya angkara? Kalau kita letak nama Wan Azizah apa macam? Adakah akan wujud persepsi mengatakan penerima barang kemas tu adalah Wan Azizah? Kalau orang-orang didalam PGayR kata video lucah China Doll Anwar Ibrahim adalah konspirasi besar-besaran, bolehkah kita katakan ini satu konspirasi besar-besaran jugak? 

Dalam e-mel di atas tidak dipaparkan hantaran terus (direct contact) dengan DS Rosmah. Hanya ditujukan kepada seorang yang menggunakan akaun gmail? Perniagaan berjuta-juta hanya guna e-mail akaun gmail? Bodoh piang!!! Sesiapa saja boleh buka dan guna e-mail melalui akaun gmail! Dan pertanyaan kedua CTS kepada Rafizi Ramli, untuk apakah tujuan pembelian di atas? Kenapa Deepak mesti bayar Rosmah Mansor? Deepak mahu bagi rasuah ke? Lucu betul Rafizi Ramli ini. Tidak pernah beliau serik setiap kali isu beliau dipatahkan oleh Rakyat Malaysia.

15 comments:

usin said...

tak teliti, gopoh, cuai dan anggap rakyat malaysia bodoh. itu pasal mudah sgt terkantoi. rafizi...rafizi. belajar dan berguru lg dgn tok guru fitnah yg pakar. ko tu bodoh piang lg dlm hal memfitnah. tak real langsung...

Anonymous said...

kite ni berniaga online.. kalo file invoice tuh xde ler kite letak name org dgn harganye sekali kat name file.. susah nak keep track...


pastuh invoicenye anto xls file? kamon la...

niaga ribu2.. tapi tak reti pakai PDF? kalo ade dispute invoice yg kena ubah selepas hantar macammane?

Anonymous said...

He is the most stupid Whistleblower of all time.

Anonymous said...

Rafizi Gay bukannya whistleblower pun, dia tu trumpetblower boy. Trumpet yang dia blown pun adalah trumpet Nuar Al-Juburi...... demi nak jadi MP.....

Anonymous said...

rafizi ialah blow job boy bukan whistle blower atau trumpet blower!

helang said...

Nilah dia hasil kerja org bangang. Dia pikir dgn idea bodoh mcm ni boleh merampas al juburi dari tangan azmin aiskrim. Hahaha, mari kita ketawa berguling2. Nampaknya dia sendiri yg mencari bala. Kita rakyat malaysia taklah sebodoh si pakar lembu ni.

Anonymous said...

Hahaha sambong ketawakan si bangang ni. Mana ada org buat invoice guna excel file. Dah tentula tak protected. Maknanya sesape je leh ubah file tu ikot suka je. Lain kali kalo nak menipu agak2 la. Gunalah pdf, baru nampak bijak sikit. Kita tak bodoh mcm rafizi tu. Hahaha

Anonymous said...

Tak habis habis si bangang ni nak buat fitnah! Saja nak berada "in the lime light" sebab dia ni dah tak laku lagi... sekarang dok cuba bodek Si Anwar Gay untuk pertimbangkan dia untuk kerusi parlimen. Naik menyampah pun ada dengan perangai beruk sekor nie...

Anonymous said...

KUALA LUMPUR, 2 Jan - Ahli perniagaan Deepak Jaikishan berkata beliau tidak tahu menahu mengenai dokumen yang dikemukakan Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli hari ini berhubung dakwaan pembelian barang kemas - didakwa sebahagian daripada sogokan untuk melicinkan satu urusniaga tanah.

Menurut Deepak lagi, beliau juga tidak pernah menyerahkan apa-apa dokumen sama ada kepada Rafizi mahupun Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung dakwaan pembelian barang kemas tersebut.

"Saya tak pernah beri (Rafizi) apa-apa dokumen.

"Saya juga tidak pernah melalui seseorang (proksi) memberikan sebarang dokumen itu kepadanya. Saya sendiri tidak pernah lihat dokumen yang dikatakan," katanya.

Beliau yang ditanya pemberita meluahkan kekecewaan terhadap Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang didakwanya menggunakan Rafizi Ramli untuk mendedahkan dokumen-dokumen yang bukan miliknya.

"Secara jujur saya tidak tahu apa yang dikatakan oleh Rafizi. Saya rasa ianya bertujuan untuk mensensasikan isu (urusniaga tanah) dan saya sekali lagi berkata tidak pernah melihat dokumen itu.

Beliau juga mahu Rafizi tampil untuk menunjukkan dokumen-dokumen tersebut yang dipaparkan dalam blog beliau rafiziramli.com

Megat Alam Gempita said...

Dalam hidup ni kalau silap sekali tu namanya terlepas pandang, kalau silap dua kali itu lalai, kalau silap kali ketiga itu bodoh piang bahlul namanya. Buat malu kat MCKK je. Lu blow job punya olang. Gamaknya masa dia nak menipu tu tengah dok mengerang kena blow job kot...hahahah

Anonymous said...

Rafizi Lembu PKR. Lembu bodoh pun tak nak kerja dengan PGayR

Anonymous said...

Kesian kat Rafizi, kerja keras yang dilakukan untuk mendapat kredit dan pujian dalam menonjolkan dirinya sebagai winnable candidate nampaknya tak menjadi. Mungkin masih perasan yang kononnya kejayaan beliau membongkar cerita NFC tu adalah petunjuk bahawa beliau adalah pembongkar skandak terhebat dalam PKR. Macam manapun cerita NFC belum selesai lagi..ada kemungkinan kes NFC boleh memakan diri..

Anonymous said...

percaya keling mampus la ular lagi baik boleh buat sup

Anonymous said...

Rafizi lembu ni ingat rakyat ni mudah diperbodoh-bodohkan. Dia ingat senang nak kelentong rakyat dgn membuat fitnah yg kononnya full proof. Mari kita tunjukan si Rafizi bangang ni bahawa sebenarnya dialah yg BODOH. Kita bungkus dia dan geng dia ni pada PRU13 nanti agar suara suara sumbang mereka tak kedengaran lagi, dan akalu terdengar pun hanya sebagai anjing kurap yg menyalak untuk meminta makan. Heiii Rafizi, go to hell la...

Anonymous said...

Worst whistle blower ever. Period.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates