December 1, 2012

8 Kisah ADUN Sekinchan, Dayang Ku Intan Dan Siaran FULAMAK Di Sinar FMHebat posting Facebook saudara baru PAS yang masih lagi belum memeluk Islam, ADUN Sekinchan Ng Suee Lim yang bercadang memberikan ceramah Agama pada ahli-ahli PAS. Bukan main seronok lagi Mamat Kulup ni dijemput hadir dan memberikan ceramah pada juak-juak PAS di Kg Bukit Hitam.

Siap ber'insyaAllah' lagi tuh. AMK Kota Melaka pun LIKE juga. Eloklah tu. Melayu hancurkan sesama melayu. Ini yang DAP nak tengok selama ni. Kalau sesiapa tahu berapa ramai PAS telah mengIslamkan pemimpin-pemimpin DAP yang sibuk mendoakan dan menyebut kalimah-kalimah Islam di dalam ceramah dan laman sosial mereka. Munafik tahap gaban betul.

CTS ingin mengucapkan tahniah kepada radio Sinar FM yang menjemput Dayang Ku Intan di dalam 2 jam bersiaran di dalam rancangan FULAMAK Carta Sinar. Tahniah Sinar FM yang menjemput lidah pembangkang yang saban hari berceramah mengutuk Perdana Menteri Malaysia. Minggu depan jangan lupa jemput Leman Raja Lawak dan Abby Abadi pulak ye!
Published with Blogger-droid v2.0.9

November 30, 2012

4 FELDA Eksport Minyak Sawit Ke Israel? Singkat Betul Kepala Nik Aziz!Apalah susah sangat juak-juak Mursyidul Am PAS hendak faham isu penghantaran minyak kelapa sawit melalui pelabuhan Ashdod, Israel. FELDA tidak pernah terlibat dalam penjualan minyak sawit ke Israel kecuali penjualan ke Palestin yang mana pesanan minyak sawit itu perlu melalui pelabuhan Ashdod, Israel memandangkan Israel mengenakan "embargo" laut, darat dan udara ke atas Palestin.

Lantaran itu, kargo muatan itu diangkut menggunakan jalan darat Israel kepada penerimanya iaitu Ajjawi Commercial Stores Company yang berpusat di Nablus, West Bank. Apa yang dijaja oleh penceramah-penceramah PAS dan PGayR adalah mereka mempunyai dokumen perkapalan "Shipping Guarantee" syarikat perkapalan di Ashdod. Pandai sungguh juak-juak ni spin tanpa memberitahu perkara yang sebenar.
Published with Blogger-droid v2.0.9

November 28, 2012

16 Gambar Kenderaan JPJ Kantoi Diletakkan Di Parkir OKU


Sebuah gambar yang menceritakan segalanya. Sebagai kenderaan penguatkuasa, pegawai JPJ yang memandu kenderaan berkenaan seharusnya meletakkan kenderaannya betul-betul di parkir awam dan bukannya mengambil dua petak parkir termasuk satunya untuk golongan kurang upaya (OKU). Kita boleh lihat masih terdapat beberapa kekosongan di parkir sebelah kiri kenderaan berkenaan. Tak tahulah mengapa susah sangat pemandu berkenaan untuk meletakkan kenderaannya dengan betul di tempat parkir.

Banyak perkara yang berkemungkinan berlaku dalam situasi di atas yang membolehkan kita bersangka baik, tapi minta maaf. Oleh kerana pemandu berkenaan memandu kenderaan yang membawa lambang JPJ sebagai majikannya, maka kenalah pemandu berkenaan lebih bertanggungjawab. Bukankah kepimpinan melalui teladan? Kalau pemandu berkenaan mengambil ujian pemanduan di JPJ, pasti sahih gagal.

November 27, 2012

5 Masih Ada Masyarakat Kaum Cina Yang Menghargai Jasa-Jasa @PDRMsiaBukan semua masyarakat kaum Cina seperti Cina DAPig yang suka menyusahkan pihak Polis DiRaja Malaysia (PDRM) dan tidak mengenang jasa-jasa mereka selama ini. Masih ramai lagi kaum Cina di Malaysia yang prihatin dan amat menghargai kewujudan pihak PDRM. Cumanya golongan ini mungkin merupakan golongan "silent majority" yang bakal mencorakkan lanskap PRU13.

CTS agak terharu apabila Tan Sri Dato' Sri Khalid Bin Abu Bakar, Timbalan Ketua Polis Negara melalui ruangan sosial Facebooknya menyampaikan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada En Raymond John dari Rawang yang prihatin terhadap fasiliti di Balai Polis Country Homes. Tahniah dan terima kasih jua CTS ucapkan buat En Raymond Tan. Kita juga mengharapkan pertolongan dari Raymond Tan ini bukan bersifat menabur budi dan mengharapkan balasan di kemudian hari. Jangan ada udang di sebalik mee sudahlah.

Published with Blogger-droid v2.0.9

2 DAP Ada Video Teoh Beng Hock Jatuh??!Masih ingat lagi dengan Teoh Beng Hock? Pembantu peribadi seorang ADUN Selangor yang ditemui mati di Plaza Massalam, Shah Alam beberapa tahun lepas. Inkues dan Suruhanjaya Siasatan mendapati tiada konklusi atau rumusan sebab musabab kematiannya. Namun begitu, hasil penemuan dan bukti terbaru DAP yang bakal dibentangkan amat menakjubkan.

Hari Jumaat ini, 30/11/2012, bertempat di Dewan Sukan Kompleks Pandamaran, DAP Kelang akan membentangkan satu bukti terbaru - TAYANGAN VIDEO TEOH BENG HOCK JATUH! Sekiranya benar video Teoh Beng Hock jatuh ada di tangan DAP apa maksudnya? Bukankah hanya pembunuh gila sahaja yang sempat merakamkan detik-detik berkenaan? Siapa lagi yang kebetulan berada di lokasi berkenaan pada waktu dan masa berkenaan bukan?

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 Dunia Twitter Panas Malam Ini Dengan Pengakuan Baby Diana Hilang Dara

CTS mengeleng kepala membaca "trending" Twitter yang mendapat ikutan ramai malam ini. Tidak lain dan tidak bukan adalah pengakuan terbuka seorang anak gadis yang mengaku kehilangan dara akibat terlalu percayakan sang kekasih. Laman sosial sekarang betul-betul menjadi sosial dan terbuka sehingga semua perkara hinggakan ke dalam kelambupun dikeluarkan untuk tatapan ramai.

Apakah diri ini sudah mulai menjengah usia tua atau tidak mengikut peredaran zaman? Perkara sebegini masih tidak dapat dihadam oleh CTS. CTS tidak berniat mengaibkan sesiapa. Cuma apa yang buruk harap dijadikan sempadan oleh pembaca-pembaca CTS. Buat "followers" akaun Baby Diana, janganlah dikutuk atau dhina remaja berkenaan. Bimbinglah beliau kembali ke jalan yang benar.

Published with Blogger-droid v2.0.9

November 26, 2012

17 Habis Jam Ibu Kota Pagi Ini Disebabkan Kumpulan Cina DAPig Hijau -Warga Kota Nak Pergi Kerjalah Bodoh!!!

Hangin satu badan apabila juak-juak Kumpulan Cina DAPig Hijau masih tidak meninggalkan Dataran Merdeka semenjak semalam sehinggakan pihak DBKL dan PDRM terpaksa menutup beberapa jalan menuju ke Dataran Merdeka. Nasib baik cuti sekolah. Aliran traffik tidak begitu teruk.

CTS tidak faham dengan kumpulan yang otak letak di lutut ini. Kilang Lynas terletak di Pahang. Kalau adapun Rakyat Malaysia yang akan bertukar menjadi "Teenage Mutant Ninja Turtle" juga di Pahang. Mahkamah di Kuantan, Pahang yang mengistiharkan Lynas selamat untuk beroperasi. Yang juak-juak tidak ada otak ini menganggu kehidupan warga Ibu Kota apasal? Apa sangkut paut Lynas dengan berdemo di Dataran Merdeka BODOH!!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

November 25, 2012

9 Sambutan Deepavali P"Gay"R DUN Batu Tiga, Shah Alam Hambar!!


Tidak seperti Rumah Terbuka yang diadakan oleh Barisan Nasional yang mendapat sambutan hangat dari penduduk sekitar mahupun yang jauh, samputan Rumah Terbuka Deepavali P"Gay"R kelihatan hambar. Rumah Terbuka Deepavali P"Gay"R hari ini diadakan di Seksyen 19, Shah Alam, di bawah seliaan DUN Batu Tiga. Dari tengah hari membawa ke petang, jumlah pengunjung yang tiba boleh dikira dengan jari. Kuarng dari 500 jumlah kehadiran. Hampir keseluruhan yang hadir adalah dari kaum India. Tiada kaum Melayu kelihatan kecuali petugas-petugas. Kaum Cina DAPig hari ini pula sibuk membuat demo haram Anti Lynas di Dataran Merdeka.

Gambar-gambar di atas diambil pada pukul 5.00 petang tadi di mana terdapat "crowd" yang paling ramai. Selepas kegagalan siri Ceramah Merdeka Rakyat yang diadakan baru-baru ini di Seksyen 24, Shah Alam yang tidak berjaya mengumpul puluhan ribu Rakyat Shah Alam, sehinggakan Anwar Ibrahim terpaksa membatalkan kedatangannya atas sebab "kesihatan", sessi kali ini juga dilihat mengalami kegagalan untuk menarik tumpuan umum. ADUN P"Gay"R Batu Tiga, Puan Rodziah Ismail, menghadapi risiko untuk digugurkan oleh Ketua Umum P"Gay"R, di dalam PRU13 sekiranya kegagalan kedua-dua sessi majlis ini diambil kira.

7 Ketua Wanita MCA Melaka Wajib Dipecat DS @NajibRazak Kerana Sokong Demo Haram Anti Lynas Hari Ini


Gambar di atas adalah gambar Ketua Wanita MCA Negeri Melaka, Datuk Kian Sit Har, bersama-sama dengan Khoo Poay Tiong, Wakil Rakyat Ayer Keroh, Melaka bersama-sama menyertai demonstrasi dan perarakan haram Kumpulan Cina DAPig Hijau Anti Lynas di Dataran Merdeka. CTS tidak pasti apakah status Ketua Wanita MCA Melaka ini, kerana sebelum ini beliau pernah menimbulkan kontroversi kerana menyertai Himpunan Bersih 3.0 dan diminta melepaskan jawatan oleh Ketua Menteri Melaka, DS Ali Rustam.

Ketua Menteri Melaka telah meminta Kian Sit Har meletak jawatan selepas terbabit secara langsung dengan penganjuran perhimpunan Bersih 3.0 di Dataran Pahlawan, Bandar Hilir, 28 April lalu. Sebagai Pengerusi Barisan Nasional (BN) negeri beliau berkata, tindakan Sit Har menyertai BERSIH 3.0 membuktikan bahawa Kian seolah-olah menikam parti dari belakang. 

Kini lensa kamera berjaya merakamkan beliau berada di sekitar Dataran Merdeka untuk menyertai Himpunan Cina DAPig Hijau Anti Lynas. Kalau beliau masih memegang jawatan di dalam MCA dan masih bergelar ahli, seharusnya MCA lebih berani untuk membuang dan memecat pengkianat di dalam parti ini. Tidak adanya MCA kecut telor untuk membuat tindakan disiplin yang telah menikam Barisan Nasional dari belakang sebanyak 2 kali!!!

12 Terkini!!! Kumpulan Cina DAPig Berbaju Hijau Bersiap Sedia Merusuh Di Dataran MerdekaTinjauan CTS di beberapa tempat di kawasan Kuala Lumpur mendapati rata-rata jalan agak sesak kerana dihalang oleh Cina-Cina Bangsat DAPig yang mengambil kesempatan untuk mengiringi Kumpulan Hijau Anti Lynas yang berjalan kaki dari Kuantan ke Kuala Lumpur, yang tiba semalam. Mereka berkumpul di beberapa tempat sekitar KL sepeti Jalan Tuanku Abdul Rahman.

Kumpulan Cina DAPig ini bercadang untuk berkumpul di Dataran Merdeka seperti lazimnya, seperti mereka rasa Dataran Merdeka itu Mak Bapak depa yang punya. Pihak DBKL didapati menutup laluan ke Daratan dengan penghalang plastik. Beberapa tokoh pembangkang haram jadah seperti Dr Wan Azizah, anaknya Nurul Izzah, "menantunya" Tian Chua, pembantu rumah Anwar Ibrahim, Fuziah Salleh dan haiwan belaan Chegubard kelihatan bersama kumpulan ini. Tidak dapat dipastikan kenapa Anwar Ibrahim menghantar isterinya dan tidak ada telur untuk mengetuai sendiri Kumpulan Hijau DAPig ini.

Published with Blogger-droid v2.0.9

3 Ini Bendera BN, PGayR Atau Apa?Saya tidak pasti samada penyokong BN wajar menyokong beberapa orang ini yang mengusung sebuah bendera. Yang pasti ianya bukan Bendera BN!!! Mungkin saya terlepas pandang dan saya tidak tahu setakat ini BN telah menggunakan warna ini (biru muda) untuk Bendera selain dari warna Biru Gelap. Walau apapun alasan, perkara melibatkan bendera tidak wajar diambil mudah.

Apakah ada usaha untuk mensabotaj parti Barisan Nasional atau mereka ini ahli baru parti yang tidak peka dengan wadah dan perjuangan parti. Kita berharap agar perkara ini tidak berulang terutama ketika pilihanraya umum akan datang. CTS bukan apa. Kalau warna hijau boleh terima lagi. Ini warna biru muda. Terasa "so gay"!!
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates