September 7, 2012

1 Van Pemuda BN Pulau Pinang Pula Dilempar Cat Merah
Kejadian berlaku pagi tadi apabila sekumpulan Pemuda Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang mengadakan sidang media yang memberi akujanji akan mengambil balik tanah seluas 1.1 ekar di tapak Taman Manggis Jalan Zainal Abidin untuk meneruskan projek pembinaan Rumah Rakyat ( PPR ) sebanyak 272 unit. Berdasarkan gambar di atas kelihatan "BN War Truck" telah disimbah dengan cat merah di bahagian depan van berkenaan.

Wah! Sekarang, Malaysia banyak hebat. Politik di Malaysia sudah mencapai tahap kronik. Sana lempar cat, sini lempar cat. Adalah diharapkan kejadian melempar cat merah hanya setakat ini sahaja. Kita berharap tiada insiden-insiden ganas yang lain sehinggakan melibatkan melempar bom tangan dan sebagainya sepertimana yang berlaku di negara-negara luar. 

11 Tidak Cukup Dengan Bas Mewah, Jelajah Merdeka Rakyat Guna Treler Pulak Dah!Sekarang baru kita tahu apa motif Anwar Ibrahim dan orang-orangnya melakonkan drama baling cat ke atas Bas Mewah yang digunakan untuk Jelajah Merdeka Rakyat anjuran Pakatan Haram. Tidak cukup dengan cat merah, cermin juga turut dipecahkan. Tujuannya hanyalah satu. Anwar Ibrahim ingin menukarkannya kepada kenderaan yang lebih besar, iaitu sebuah treler!!! Bas Mewah yang disediakan oleh Menteri Besar Selangor, TS Khalid Ibrahim tidak cukup luas untuk Anwar Ibrahim bermain kejar-kejaran dengan pembancuh-pembancuh kopinya. Biar Bas Mewah berkenaan tersadai, Anwar Ibrahim kata, aku nak kenderaan yang lebih mewah!

Lagi satu, mana mungkin Anwar Ibrahim mahu menerima Bas Mewah yang disediakan oleh TS Khalid Gagap yang di dada Bas Mewah berkenaan terpapar gambar mereka berdua, iaitu Anwar Ibrahim dan Khalid Gagap. Anwar Ibrahim seorang yang egois dan menganggap dirinya Presiden sebuah Republik bernama Malaysia. Lihatlah treler di atas, inilah yang Anwar Ibrahim mahukan. Hanya gambarnya sahaja yang patut diletakkan di treler berkenaan. Oh ya! Duit siapakah yang digunakan untuk membeli atau menyewa treler berkenaan? Duit Rakyat? Dana Asing atau duit CIA?

September 5, 2012

3 DAP Memang Bagus! Bela Amoi Pijak Gambar Pemimpin Melayu

Tindakan pantas DAP menghantar peguam mereka untuk membela dan memberi khidmat undang-undang kepada amoi yang memijak gambar DS Najib Tun Razak dan isteri sewaktu Himpunan Demokrasi di Dataran Merdeka di Malam Kemerdekaan memberikan kita signal yang cukup jelas. Gadis tersebut hadir ke sebuah balai polis di Johor Bahru dengan juga ditemani pemimpin DAP, termasuk ahli Parlimen Bakri, Er Teck Hwa dan Timbalan Pengerusi DAP Negeri, Norman Fernandez. Gadis itu seterusnya ditahan dan digari oleh polis serta akan dibawa ke balai polis Dang Wangi di Kuala Lumpur yang menyiasat kes tersebut.

Himpunan Janji Demokrasi memperlihatkan kita kepada satu perkara penting mengenai segelintir rakyat Malaysia yang menyokong pembangkang. Lihatlah bagaimana kaum Cina DAP mengambil peluang mengekspresi kebencian dan penghinaan mereka terhadap Melayu. Ini dilakukan dengan memijak-mijak sambil menghina gambar pemimpin Melayu dengan riangnya. Walaupun mereka ini kebanyakannya menyokong DAP yang bekerjasama dengan parti-parti Melayu/Islam seperti PAS dan P"Gay"R tetapi itu kerana mereka cukup faham bahawa kerjasama tersebut hanyalah strategi jangka pendek sementara berjaya mendapat kuasa mutlak di kemudian hari.

DAP hanya sanggup bekerjasama dengan Melayu jika Melayu tersebut cukup bodoh dan boleh diper'anjing'kan untuk kepentingan mereka. Kerana itu, mereka memusuhi dan menghasut rakyat untuk membenci UMNO kerana mereka tahu bahawa Melayu di dalam UMNO cukup arif akan agenda jahat mereka. Walaupun DAP-PAS-P"Gay"R kini sekutu, namun, di belakang Melayu yang menjadi pemimpin dan penyokong PAS/PKR, kaum Cina DAP ini tetap menghina mereka sebagai bodoh, malas, tiada maruah, boleh dibeli dan dijual dengan wang mahupun perempuan pada bila-bila masa.

Lihat saja bagaimana anak-anak Melayu PR turut sama dengan nyonya, apek dan amoi Cina memijak-mijak ke atas gambar Perdana Menteri kita. Jika ini bukan contoh Melayu PKR/PAS yang tersangat bodoh dan langsung tiada maruah, maka apakah ia? Hakikatnya, kebencian DAP terhadap Melayu bukan ilusi atau paranoia tidak berasas.  Ia telah pun terbukti dalam sejarah bagaimana mereka ingin menghalau dan membunuh semua Melayu dari bumi Malaysia ini, atau sekurang-kurangnya dari Kuala Lumpur ketika tragedi 13 Mei. PAS/PKR hari ini sanggup  memijak-mijak gambar Melayu demi membantu DAP ke puncak kuasa. Langsung mereka tidak sedar, andainya, Pakatan Haram menang PRU13 nanti, DAP pasti akan memijak-mijak kepala Melayu termasuk Melayu PAS dan PKR yang telah sedia ditunggangi mereka.
Published with Blogger-droid v2.0.8

September 4, 2012

4 Apa Ni! Kenderaan Rasmi Kerajaan Dipakir Di Tempat OKU

CTS tidak dapat pastikan siapakah pemandu kenderaan rasmi berwarna hitam seperti di atas. Sama ada beliau seorang pemandu atau sekadar pegawai bertugas yang meminjam kenderaan tersebut pada hari berkenaan, tindakan meletakkan kenderaan di pakir Orang Istimewa (OKU) amat tidak dapat diterima.

Walaupun apa alasan atau peri pentingnya tugasan beliau pada hari berkenaan, sikap tidak bertanggungjawab ini seharusnya tidak berlaku, apatah lagi bagi orang yang menjawat jawatan sebagai penjawat awam. Ianya akan memberikan persepsi negatif dan nama buruk kepada Kementerian yang berkenaan. Kalau dapat gambar-gambar di atas kepada juak-juak Pakatan Haram, pasti UMNO jua yang dipersalahkan.

Published with Blogger-droid v2.0.8

September 3, 2012

3 Malam Janji Demokrasi Juak BERSIH Malam Maksiat - Ularmak PAS Berdiam Diri?


Selama ini, pemimpin pembangkang terutama sekali PAS acapkali mempertikaikan sebarang acara sambutan di malam hari kerana beranggapan percampuran antara lelaki dan perempuan hanya akan mendedahkan kepada perilaku maksiat dikalangan muda mudi. Peliknya, tiba-tiba sahaja Himpunan Janji Demokrasi dengan tema Janji Bersih yang diadakan bermula 10.00 malam 30 Ogos 2012 sehingga 01.30 pagi dinihari 31 Ogos 2012 yang lalu, tidak pula dibantah atau dipertikaikan oleh mana-mana pemimpin PAS.

Walhal dalam program termasuk ramai anak gadis dan teman lelaki masing-masing dilihat berpeleseran tanpa teguran, yang bermotosikal erat berpeluk sakan tapi lebai-lebai PAS yang berkopiah berserban serta berjubah pula hanya sekadar memandang tanpa teguran. Sesiapa saja yang turut sama melihat suasana malam tersebut tentunya bersetuju betapa bebasnya muda mudi di malam itu ke sana ke mari termasuklah terpekik terlolong jantan betina dengan ada sesetengahnya berpakaian sendat termasuklah ada yang menampakkan punggung berisi.

Agaknya, dalam program malam hari yang melibatkan campur gaul lelaki dan wanita tidak menjadi haram dan tidak dianggap sebagai maksiat selagi ianya membabitkan PAS atau sekutunya. Halal untuk mereka tapi haram pula untuk orang lain. Double standard.

September 2, 2012

3 Lagi Gambar Ustaz Nasharuddin Yang Pasti Meresahkan Golongan AnwarinasNampaknya semenjak dua menjak ini Ustaz Nasharuddin Mat Isa, dari PAS suka benar bergambar dengan pemimpin-pemimpin UMNO! Sebelum ini beliau kelihatan bergambar ceria dengan Perdana Menteri Malaysia DS Najib Razak Makkah Al-Mukarammah yang sudah cukup menaikkan kemarahan Mursyidul Am PAS Nik Aziz Nik Mat dan golongan Anwar Ibrahim di dalam PAS atau lebih dikenali sebagai golongan Anwarinas. Kini Ustaz Nasharuddin bergambar ceria pula dengan ulama-ulama muda UMNO seperti Ustaz Fathul Bari, yang cukup dibenci juak-juak PAS.

Pastinya gambar ini juga akan mengundang kemarahan Nik Aziz Nik Mat dan golong Anwarinas dalam PAS yang merupakan puak sekularis/iberalis/pluraslis pro-DAP dan pro-P"Gay"R. Tapi harus barang diingat, Ustaz Nasharuddin juga kini disokong secara terbuka oleh ramai ulama-ulama di dalam PAS seperti Prof. Ustaz Haron Din sendiri. Pimpinan PAS Pusat sebelum ini kelihatan tidak mahu kehilangan sokongan daripada ahli-ahli PAS tegar dengan memecat Ustaz Nasharuddin. Dengan tersiar gambar ini, mungkin alasan terbaru akan mereka gunakan untuk menyingkir Ustaz Nasharuddin dari PAS.

14 Panas! Foto Anak Muda Tunjuk Punggung Di Dataran Merdeka DidedahkanInilah wajah sebenar budak yang menunjukkan punggung pada gambar Perdana Menteri, DS Najib Razak dan isteri di perhimpunan 'Janji Demokrasi' pada malam ambang merdeka di Dataran Merdeka tempohari. Kami Rakyat Malaysia menyarankan agar pihak berkuasa seperti PDRM dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) menyiasat segera perkara ini dan mengambil tindakan undang-undang yang sewajarnya.

Akaun Facebook anak muda ini telahpun ditutup apabila cuba diakses semula pada pagi ini. Tapi tidak mengapa, sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. Berikut adalah sedikit maklumat yang diperolehi:

Nama : Ammar
Facebook : Alice Sakai
Asal : Johor
Pendidikan: Belajar di Cybernetic International College of Technology. Beliau mengambil jurusan Diploma Multimedia Kreatif dalam semester 3.

September 1, 2012

25 Eksklusif - Penjelasan Anak Muda Yang Mengibarkan Bendera Kontroversi Di Dataran Merdeka


CTS ada menulis mengenai perkara tersebut semalam. Untuk berlaku adil kepada empunya diri yang mendakwa mereka telah mengibarkan bendera "Sang Saka Malaya" pada malam Kemerdekaan Ke 55 di Dataran Merdeka, kita baca penjelasan mereka mengenai perkara tersebut. CTS boleh menerima alasan yang diberikan, atas kapasiti tidak menghina Jalur Gemilang. Cuma masa dan ketika tidak kena dengan tindakan mereka tersebut. Tambahan lagi, dengan sokongan kuat yang diberikan oleh pemimpin-pemimpin pembangkang, menyebabkan CTS berasa sedikit ragu-ragu tindakan mereka ini tidak didalangi parti politik pembangkang. Baca ulasan mereka seperti berikut
Saya dan saudara Zairi Shafai adalah individu yang bertanggungjawab membuat dan mengibarkan bendera Sang Saka Malaya di malam sambutan kemerdekaan di Dataran Merdeka.
Kami tidak mewakili mana-mana parti politik dari kerajaan mahupun pembangkang. Kami mewakili golongan Anak Muda yang ingin menonjolkan kebenaran dan sejarah yang cuba ditenggelamkan oleh pihak yang bertanggungjawab.
Jauh sekali, ia tidak bermotif untuk menukar Jalur Gemilang kepada Sang Saka Malaya, kerana Sang Saka Malaya yang ditukarkan kepada Jalur Gemilang hari ini. Saya fikir penulisan ini bukanlah untuk mencari publisiti diri dan rakan-rakan tetapi penulisan ini adalah bertujuan memberi pencerahan umum kepada masyarakat akan tujuan asal kami mengibarkan panji keramat itu.
Mungkin ramai yang tidak tahu akan kewujudan kesatuan terawal yang terlibat dalam menentang penjajah. Kesatuan Melayu Malaya (KMM) yang ditubuhkan pada 1938 adalah gerakan terawal menentang British. Di sinilah bibit-bibit penentangan penjajah berlaku. Ditunjangi oleh Ibrahim Yaakob bertujuan untuk melindungi Hak-Hak orang Melayu dan menentang penjajah British.
Pada tahun 1945, wujud pula Parti kebangsaan Melayu Malaya (PKMM). Parti ini merupakan parti politik Melayu yang pertama tertubuh di Tanah Melayu ketika itu. Matlamat utama penubuhan PKMM ialah untuk menuntut kemerdekaan penuh bagi Tanah Melayu dan menentang sebarang bentuk penjajahan Inggeris.
Parti ini dipelopori oleh Mokhtaruddin Lasso, Ahmad Boestamam dan Dr. Burhanuddin Al-Helmy. PKMM mempunyai dua sayap iatu Angkatan Pemuda Insaf (API) yang di ketuai oleh Ahmad Boestamam dan Angkatan Wanita Sedar (AWAS) yang diketuai oleh Shamsiah Fakeh.
Bagaimanapun beberapa bulan kemudian apabila Kesatuan Melayu Muda (KMM) bergabung dengan PKMM, Dr Burhanuddin Helmi telah mengambil alih pucuk pimpinan sebagai presidennya yang kedua. Dalam bulan Disember 1947, PKMM bertukar lagi pucuk pimpinan dan kali ini disandang oleh Ishak Haji Muhammad sebagai presidennya yang ketiga. Dengan pertukaran pucuk-pucuk pimpinan itu PKMM tidak lagi condong kepada komunisme sebaliknya bersifat nasionalisme.
Dr Burhanuddin membawa PKMM ke arah mewujudkan Melayu Raya iaitu satu gagasan Kesatuan Malaya-Indonesia yang merupakan salah satu perjuangan utama PKMM. Pada dasarnya perjuangan PKMM adalah didorong oleh keazaman untuk mendapatkan kemerdekaan penuh dari Britain. PKMM lebih cenderung bagi Tanah Melayu menyertai Indonesia bagi mendapat kemerdekaan pada 1949.
Apabila Umno ditubuhkan, PKMM telah menyertainya bersama badan-badan Melayu yang lain, tetapi selepas itu telah keluar darinya apabila tidak setuju dengan pemasukan simbol keris dalam bendera Umno dan tidak puas hati dengan sistem satu badan (tidak mengira saiz) satu undi dalamnya.
Akhirnya, badan-badan yang berhaluan kiri (menentang Inggeris) meninggalkan Umno dan Umno tinggal berhaluan kanan, yang lebih mesra Inggeris. PKMM juga berusaha menubuhkan Pusat Tenaga Rakyat (PUTERA) iaitu gabungan parti-parti politik radikal Melayu dan kemudian bergabung pula dengan All-Malaya Council of Joint Action (AMCJA) yang bertujuan menentang kandungan Perjanjian Persekutuan 1948 bagi penubuhan Persekutuan Tanah Melayu.
Perjuangan PKMM dilabel oleh Inggeris sebagai berbau komunis dan dengan itu beberapa orang pemimpinnya telah ditangkap serta dipenjarakan. Akhirnya pada 18 Jun 1948, PKMM (dan beberapa parti anti-penjajah lain) telah diharamkan dan darurat diisytiharkan oleh pihak berkuasa British dengan persetujuan Yang Dipertua Umno, Datuk Onn Jaafar.
Sang Saka Malaya adalah panji perjuangan mereka dalam menuntut kemerdekaan ditanah Melayu. Panji ini juga pernah berkibar megah digunung semanggol, Perak yang menjadi kubu Hizbul Muslimin yang diketuai oleh Ustaz Abu Bakar Baqir yang diasaskan pada 17 Mac 1948.
Oleh yang demikian, saya bersama saudara Zairi merasakan bendera ini layak dikibar pada malam kemerdekaan selain dari Jalur Gemilang. Penuh dengan pelbagai cerita pahit maung perjuangan di sebalik Sang Saka Malaya ini.
 (Sumber: http://singaselatan.blogspot.com/)

3 Ahh! Puak P"Gay"R, Jangan Kata Bas Dilempar Cat, Kucing Mati Lintas Jalanpun Salah UMNO!

Bas Merdeka Rakyat Pakatan Haram disimbah cat merah di Kelantan. Seperti biasa belum apa-apa lagi sudah tuduh UMNO. Mereka lupa bukan UMNO saja tak suka mereka, ramai lagi yang tak suka mereka termasuk Rakyat Kelantan yang di atas pagar. Macam mana UMNO saja yang dituduh? Kalau bas UMNO yang disimbah cat merah, mereka akan kata ini tanda rakyat sudah hilang sabar dengan UMNO. Bila bas mereka yang kena, macam biasalah, semuanya salah UMNO! 

Kadang-kadang CTS terfikir, taktik ini sama dengan taktik semasa budak hingusan Adam Adli datang ke Kelantan, bila sambutan hanya 300 orang sahaja, terus ada orang yang melempar cat. Mungkin juga ada masalah dengan Anwar Ibrahim? Setiap kali Anwar Ibrahim datang ke Kelantan ada saja yang berlaku kepadanya. Dulu semasa datang ke Kelantan kereta pun kena pecah jugak! Adakah ini rancangan ANWAR sendiri? 

Satu lagi teori yang bermain di benak CTS adalah apabila negara ini gempar dengan cerita Perhimpunan Raksaksa Janji Ditepati di Stadium Nasional Bukit Jalil, mungkin ada pula pihak yang hendak mengalihkan isu dan meraih simpati dengan menyimbah dan memecah cermin bas sendiri. Taktik rosakkan harta benda sendiri ini sudah digunakan sejak tahun 80an lagi iaitu ketika Pilihanraya Kecil Parit Raja. Taktik tarik simpati dan tarik perhatian adalah merupakan sebagai langkah terakhir Anwar Ibrahim! Dia sudah goyang. Sambutan Janji Demokrasi oleh juak-juak BERSIH di Dataran Merdekapun gagal menarik perhatian sehingga terpaksa ada yang menunjuk punggung.
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates