December 28, 2012

11 Adakah Budaya Mengusung Patung Isa Samad Budaya Baru Kumpulan Oren aka PAS?

Sebentar tadi, telah berakhir perhimpunan, perarakan haram dan penyerahan memorandum daripada Kumpulan Oren yang dikepalai oleh Mazlan Aliman, kepada Ibu Pejabat FELDA, Jalan Semarak, Kuala Lumpur. Perhimpunan dimulai di Masjid UTM dan berarak ke Wisma FELDA selepas sembahyang Jumaat. Walaupun dengan "Surat Kerahan" yang dikeluarkan oleh Setiausaha Agung PAS, Stopa Ali, kehadiran cuma 2,000 orang (kalau ikut laporan Haprakdaily lah). Kalau ikut pemerhatian biasa, tidak lebih dari 1,000 yang hadir termasuk anggota FRU dan pemberita.

Okaylah, memorandum sudah diserahkan. Puas hati? Cumanya di sini CTS ingin bertanya, adakah budaya mengusung patung yang mempunyai muka seiras Pengerusi FELDA, TS Isa Samad, merupakan satu budaya baru Kumpulan Oren aka ANAK aka PAS? Tindakan mereka memukul-mukul patung berkenaan adalah amat kebudak-budakan. Apakah budaya baru ini dapat diterima oleh sebahagian besar Rakyat Malaysia? Apa perasaan juak-juak PAS apabila patung Haji Hadi Awang dan Nik Aziz Nik Mat diusung dan dipukul-pukul. Suka? Marah?11 comments:

Anonymous said...

LOW CLASS MENTALITY......THAT EMANATES FROM HATI YANG TAK WANGI..

Megat Alam Gempita said...

Ini adalah budaya songsang ajaran syiah. Cuba CTS lihat apa jua demonstrasi yang diserta puak-puak syiah samada di Iran, Iraq, Yaman, Pakistan, Syria, Lubnan, Bahrain, Kuwait, Oman dan Arab Saudi. Semuanya ada simbol patung disebat, dipijak dan dibakar kemudian mereka bertakbir dan meratib!

PAS - Parti Anutan Syiah.

usin said...

rupa mcm orang, perangai mcm APES...sebijik

Anonymous said...

SEMASA SOLAT JUMAAT TADI KHUSUK KE SOLAT MEREKA.SEDIH MELIHAT BANGSAKU PERILAKU BEGINI RUPA.YANG PAKAI SONGKOK AJI TU..PD MEREKA YANG TELAH MENUNAIKAN HJ.BERDOALAH HJ ANDA HJ YANG MABRUR.

morrizo

Anonymous said...

inikah dia perbuatan yang diketuai ahli yang menggelarkan parti islam semalaysia? memalukan sekali!

Anonymous said...

Apa lagilah yang mereka mereka ini semua mahu? Negara Aman tenteram, Rezeki melimpah dikurniakan Allah swt masih tak puas2, ada sahaja yang tak kena...

Memalukan betul bangsa Melayu macam ni..

MELAYUJATI said...

Mereka bukan orang felda pun yang ramai2 tu, yang felda sikit je, jadi buat sibuk je, otak semuanya tarok kat jubur je tu, bukan boleh fikir2, mad isa tu nak membangunkan felda salah ke? apa punya bangal ke puak 2 ni.

Anonymous said...

Buat kerja tak berfaedah mengganggu ketenteraman awam. Lebih baik bantu penduduk pantai timor yang dilanda banjir. Kenapa patung YB Isa Samad saperti disalib? Patutkah ahli parti Islam bertindak saperti itu?. Semakin kronik sikap pemimpin kanan PAS yang terlibat dalam demonstrasi itu.

Anonymous said...

JADI INILAH YANG DIBANGGAKAN SANGAT OLEH PUAK2 PR?

SATU JE AKU NAK KATA : KORANG MEMANG BODOH DAN AMAT MEMALUKAN... ITU JE

Anonymous said...

ini mcm kalu.... nak kwn dgn bdak pas pon wa geli...

Anonymous said...

Itu geng baju olen manyak bodo wooo

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates