November 28, 2012

15 Gambar Kenderaan JPJ Kantoi Diletakkan Di Parkir OKU


Sebuah gambar yang menceritakan segalanya. Sebagai kenderaan penguatkuasa, pegawai JPJ yang memandu kenderaan berkenaan seharusnya meletakkan kenderaannya betul-betul di parkir awam dan bukannya mengambil dua petak parkir termasuk satunya untuk golongan kurang upaya (OKU). Kita boleh lihat masih terdapat beberapa kekosongan di parkir sebelah kiri kenderaan berkenaan. Tak tahulah mengapa susah sangat pemandu berkenaan untuk meletakkan kenderaannya dengan betul di tempat parkir.

Banyak perkara yang berkemungkinan berlaku dalam situasi di atas yang membolehkan kita bersangka baik, tapi minta maaf. Oleh kerana pemandu berkenaan memandu kenderaan yang membawa lambang JPJ sebagai majikannya, maka kenalah pemandu berkenaan lebih bertanggungjawab. Bukankah kepimpinan melalui teladan? Kalau pemandu berkenaan mengambil ujian pemanduan di JPJ, pasti sahih gagal.

15 comments:

Anonymous said...

undang2 kat depa bila depa kata salah jd salah
bila depa kata xsalah depa lepas lah

Anonymous said...

lawak tengok gelagat penguatkuasa JPJ buat Wayang kejar mengejar dgn Tonto di lebuhraya utara selatan konon2 nak tahan lori2 pasir....dekat slim river.

tahan satu lori lepas 10 lori...alasan tonto.kah kah kah!

Banyak anak burung kat rumah nak kena bagi makan bang

Anonymous said...

Jangan marah...Anggota JPJ tu OKU...!

Anonymous said...

sebenarnya semua (semua) penguatkuasa jenis SIAL

Anonymous said...

Benda macam nie senang ajer... Foward la kat Pengarah JPJ... Confirm kene tindakan punya... memalukan jabatan...

:: Dhiya :: said...

Hebatnya kuasa kebal deorang ni

Anonymous said...

gambar dah ada..nombor kereta dah jelas2 terpampang camtu..so report je kat pengarah..sure kena punya..

kalau setakat komen no action, sama gak le dengan pemimpin2 di malaysia ni no action talk only..

Anonymous said...

JPJ ni skrg aku tgk dah macam peminta sedekah....

tahan lori citer sket2 dapat sket2 kongsi sket2 lpas tu blah....

kalau tak percaya tgk sendiri di jln skudai-pontian dan jln highway danga bay- nusajaya....lori pasir berlumba-lumba kejar trip ke spore

JPJ tepi jalan buat2 bodoh jer....


datuk solah lu pun sama jer.....puuii

Anonymous said...

Begitulah jika ada kuasa, semua boleh menjadi2:-

Kesalahan diperlakukan;

1. Letak diparking "OKU",
2. Dua petak digunakan sekali gus,
3. Meletakan tanda "kun" bukan
pada tempatnya,
4. Tanda memathui tanda arahan,
5. Menggunakan kenderaan jabatan
untuk kepentingan diri,
6. Tidak menunjukan tanda "stiker"
membawa pesakit oku pada
kenderaan tersebut,
7. Memanipulasikan keadaan,
8. Mencermarkan nama baik jabatan,
9. tidak mematuhi undang2 kecil
Kerajaan Tempatan,
10.Meninggalkan kenderaan jabatan
tanpa pengawal,
11.xxx boleh dijatuhi hukuman tatatertib dan buang kerja...

Anonymous said...

MEMALUKAN KATA DULANG PAKU SERPIH SUKA SAMAN ORANG ,SENDIR YG LEBIH...!

usin said...

driver kenderaan JPJ tu OKA. sebab tu pakir kt tempat pakir OKU. Orang Kurang Akal...

Anonymous said...

JPJ x salah, yg bahlul & gampang ialah pegawai JPJ ni, kurang ajar, antar aje gambo ni kat SPRM dakwa mereka atas tuduhan salah laku dan salah guna kuat,,sure kena gantung silap2 kena buang..itu aje..kalu nk bagus lagi antar aje kat JPM..bahagian biro aduan rakyat baru padan muka beruk2 ni..

Anonymous said...

rajin? hantar ke aduan@jpj.gov.my

terima kasih kepada siapa yg rajin.

Anonymous said...

Kita jangan lupa j tu pun manusia. otak dia ada kala mcm kita semua ambil jalan mudah, tp kita jgn buat prasangka kerana mungkin pemandu tu antar anggota ygi terlbat kemalangan , parking masa tu penuh, semasa gambar di ambil ramai org da beredar,,,Kalau kau org jadi pegawai jpj kau pun 2x5 jugak..Fahamlah semua taukey lori tu ada org besar dan YB yang jaga..pegawai tu kecil aja..Semua hal halal haram semua ada org besar di atas terlibat di jaga di lembukan..Ikan busuk di kepala bukan ekor..

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates