November 14, 2012

2 Apa Terkejutnya Nurul Izzah Perjuangkan Kebebasan Beragama? Beliau pernah Promosi Carollers & Arak Tahun Lepas!


Ingat lagi tak pada Disember 2011, Nurul Izzah Anwar pernah mempromosikan perayaan krismas, arak (wine) dan Carollers. Oleh itu, bukan sesuatu yang pelik bila beliau mempromosikan kebebasan beragama dan kebebasan memilih Agama di kalangan Melayu Islam.
Tahukah kita bahawa perkataan Carollers  bagi penganut Kristian membawa maksud satu upacara nyanyian lagu-lagu keagamaan Kristian. Perlukah seorang muslim yang dikatakan sopan budi pekertinya dan bertudung elok seperti Nurul Izzah turut menyertai dan tolong mempromosikannya?
Mungkin Nurul Izzah secara tak sengaja telah mempromosikan satu acara yang menghidangkan arak, atau disengajakan atas faktor beliau merasakan tanggungjawabnya sebagai Ahli Parlimen. Mungkin ya dan mungkin tidak. Tapi perlukah dengan seakan bangga mengumumkan adanya arak dihidangkan sebagaimana tertulis dalam mesej di dalam Twitternya?
Published with Blogger-droid v2.0.9

2 comments:

Anonymous said...

Hakikatnya ialah ramai ulama Islam melarang kita mengucapkan merry chrismas kerana christmas ini dikatakan menyambut hari kelahiran Jesus, anak tuhan.

Ia umpama mengucapkan selamat menyambut kelahiran anak tuhan. Nauzubilah. Maha suci Allah S.W.T. dari apa yang mereka katakan.

Anonymous said...

Yang jelasnya Nurul Izzah ni nama saja Islam tap dia sudah murtad, sudah rosak akidah dia dan tiada siapa yang boleh menyelamatkan nya lagi. Inilah dia, nak sokongan politik sanggup agama Islam yang suci di gadai dan diperlekehkan. Terima saja balasan siksa dari Allah SWT didunia dan di akhirat kelak. Jangan di undi syaitan betina ini !!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates