May 28, 2012

51 Panas! Nizar Lambai Kena "Sound" Dengan Tengku Mahkota Johor Kes Nombor Kenderaan WWW1


Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. Inilah akibatnya apabila Mantan Menteri Besar Perak, Nizar "The Puppet" Jamaluddin telah memfitnah keluarga DiRaja Johor di dalam ruangan sosial Twitternya, bahawa Keluarga DiRaja Johor telah menggunakan duit Rakyat untuk membida nombor kenderaan "WWW1" yang diberitakan melebihi setengah juta. Berikutan Twitter biadap di atas Tengku Mahkota Johor telah mengeluarkan kenyataan Baginda di dalam ruangan sosial Twitter Baginda seperti berikut:


Walaupun CTS bukan Rakyat Johor, CTS merasa terhiris dan terhina dengan kenyataan biadap seorang barua komunis ini. Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan kau pasti binasa wahai Nizar "Lambai". Selepas ketiadaan jawatan sebagai Menteri Besar, baru sibuk bercakap perihal hal kebajikan Rakyat. Semasa menjadi Menteri Besar, berapa banyak rumah untuk orang miskin yang telah kau bina?


Berkenaan bidaan WWW1 yang heboh diperkatakan semenjak malam tadi yang telah menjadi milik Tuanku Sultan Ibrahim, ramai yang membuat tanggapan sendiri. Malah ada yang berkata Sultan Johor membeli plat nombor kereta guna duit Rakyat. CTS berpendapat kalau orang biasa yang mampu membeli nombor plat mahal dikatakan orang itu berkerja keras, sebaliknya kalau pemerintah beli nombor plat mahal dikatakan pemerintah itu makan duit rakyat? Mana keadilannya.

Sebenarnya Keluarga Diraja Johor dari dulu lagi ada bisnes sendiri. Semenjak zaman Almarhum Sultan Iskandar lagi kita sudah disajikan dengan cerita yang memeranjatkan seperti Yang Dipertuan Agong Ke-8 mendermakan kesemua elaun kepada badan kebajikan sebanyak RM3.8 juta sehinggakan Almarhum dilabelkan sebagai "Raja Yang Tak Bergaji". Sifat ini diwarisi oleh Sultan Ibrahim, contoh yang kita tahu Sultan Johor kurnia 11 kereta, 8 Harley Davidson kepada PDRM. Jika difikir logik, mengapa hendak membeli kereta atau nombor plat menggunakan duit rakyat?

Dan pembaca CTS juga perlu ingat Sultan Johor mempunyai kekayaan mereka sendiri. Malah Sultan Sir Ibrahim moyang Sultan sekarang merupakan salah seorang lelaki terkaya di dunia satu masa dahulu. Apabila kita membaca senarai yang dikeluarkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) berkenaan "Senarai Permohonan Tender Yang Berjaya", pembaca dapat melihat diatas sekali tertulis "D.Y.M.M SULTAN IBRAHIM JOHOR". CTS merasakan Rakyat Johor tidak akan terperanjat, sebab Rakyat Johor memang percaya Tuanku berkemampuan. Dan berbalik pada senarai tersebut, itu menunjukkan yang Tuanku menggunakan saluran dan prosedur yang betul apabila berurusan dengan kerajaan. Tuanku juga tidak menggunakan kedudukan baginda untuk mendapatkan sesuatu yang diingini.

51 comments:

Anonymous said...

Mari kita rakyat johor tuntut supaya nizar sembah ampun pada Tuanku Raja Johor.

Mari kita rakyat johor tuntut supaya nizar sembah ampun pada Tuanku Raja Johor.

Mari kita rakyat johor tuntut supaya nizar sembah ampun pada Tuanku Raja Johor.

Mari kita rakyat johor tuntut supaya nizar sembah ampun pada Tuanku Raja Johor.

Anak Mados said...

NIZAR NI MEMANG BINATANG BERUPA MAANUSIA.
CAKAP IKUT BONTOT.
KATA DARI PARTI ISLAM, TETAPI FITNAH BURUK DILIMPARKAN.
AKU PERNAH KERJA DENGAN KERABAT DIRAJA JOHOR. MEMANG MEREKA BANYAK DUIT DARI PERNIAGAAN SENDIRI. JAGALAH MULUT SIKIT ORANG ISLAM OOI.
AWAK DAH GILA PASAK TAK JADI MB. ITULAH KEPIMPINAN PAS YANG TERLALU BODOH. MALAU, KALAU GINI CARA DARI PARTI ISLAM.
MEMANG BETUL ORANG KATA PARTI ANAK SYAITAN KERANA NIZAR BERKELAKUAN SYAITAN.

Anonymous said...

Melayu macam Nizar ni tak boleh tengok Melayu yang tak sokong dia lebih kaya. Kalau bukan Melayu tak apa. Tapi kalau Melayu, mesti dia tuduh macam2.

Anonymous said...

Y B NIZAR.
YANG BODOH NIZAR
YANG BLOODYFOOL NIZAR
YANG BHLOL NIZAR
YANG BABI NIZAR.

Anonymous said...

kalau bukan orang Johor, jangan sekali kali mengutuk Sultan Johor atau negeri Johor.

pemerhati said...

Saya rakyat johor menyarankan Tuanku saman je mangkuk bahlol sekor ni!

Anonymous said...

tu sebab kalau orang kata PAS ni parti Islam ,aku bangkang abis.Ahli-ahlinya hanya menghina Islam kerana perbuatan dan mulut mereka....

Anonymous said...

I AM PROUD TO BE JOHOREANS. OUR ROYAL HIGHNESS HAS TOUCH OF CLASS.

NIZAR YOU ARE OUT OF YOUR MIND TO EVER THINK OF SUCH ACCUSATION.PLSE MIND YOUR OWN BLOODY BUISNESS.SAYA MASIH INGAT THE DAY YOU WERE DETHRONED FROM BEING MB OF PERAK....GILA TALAK YOU DIBUATNYA SAMPAI BERSIDANG BAWAH POKOK HA..HA..THE BEST PART KERETA KERAJAAN TOYOTA CAMRY PUN LAMBAT PULANGKAN.

AWAK TAK BACA SEJARAH KE...TENTANG THE SULTANATE OF JOHORE....AND THEIR FORTUNE.IF YOU HAVE SPARE TIME KALAU TAK MALU DATANGLAH VISIT THE ROYAL MUSEUM OF JOHORE.YOU AKAN PENGSAN KALAU DAPAT PERKENAN MASUK GOLD ROOM.

DAULAT TUANKU....MENYUNJUNG KASIH.

Anonymous said...

Apa nk heran..Nizar ni mmg dari baka2 orang berak tak penah cebok..dari baka2 darah Cina bangsat..Sebab tu dia mmg x ada rasa hormat pd Raja raja Melayu..Ntah2 kat rumah dia hari2 mkan sop babi

Anonymous said...

Sultan Johor drpd zaman dulu lagi memang dah kaya-rayalah nizar.Langsung tak hadap duit kerajaan.

Oh sekarang pembangkang nak hasut rakyat supaya benci raja2 Melayu pulak.

Kalau tokey2 cina bid no plat sampai ratus2 ribu,Melayu hina barua cina ni tak kata apa.Bila raja Melayu yg memang kaya beli no mahal sikit,kecoh satu Malaya.

Bodohlah kau nizar,kalau tuanku sultan taknak lempang kau,biar aku aje yg lempang.Biar kasi betul sikit otak biol barua komunis kau tu.

Anonymous said...

Ustaz kominis dan reggae berlambak dalam PAS.......... cakap tak serupa bikin!

Anonymous said...

Ni la dia muka-muka yang tak hormat langsung kepada Raja dan Agong. Walau pun saya bukan orang Johor, tetapi saya amat marah kalau ada penderhaka seperti Nizar ini. Nak tengok dia dalam sehari dua ni nak minta ampun atau tidak.
Daulat Tuanku... menjunjung kasih.

Neutral Malaysian said...

I think a lot of the people misunderstood the whole scenario here, Nizar commented on the way Tunku Raja Johor spent his money(no government $ is mentioned) while Tunk Raja Johor announced the source of his money to avoid any misunderstanding.

Hmmm...i think both Tunku Raja Johor and Nizar's posts might not even be related in the first place.

By judging the nature of this blog, this credibility of this blog is suspicious and seemed to gear toward inciting tension among Malaysians.

GR said...

sokong komen neutral malaysian. ada ke disebut duit itu duit kerajaan? sebelum nak melenting, silalah perhati dengan mata dan hati yang terbuka. memang mudah kalau nak melagakan orang kan?

pemerhati said...

Nuetral malaysian ni nampak sgt la pencacai pakatan rosak,

Bila dah kantoi mula la buat ayat pusing lidah biawak babi dia. Dah tu duit tuanku. Suka hati dia lah nak blanja macammana pun. Bukan dia ambik sesen duit rakyat pon kan..malahan dia ada dana utk rakyat johor lg ada..

time si kapir2 laknat tu beli nombor kereta mahal2 tak mau pulak kau komen?

Masuk Sini said...

Neutral Malaysian And GR

dah terang-terang dia kaitkan dengan rosmah (yang mana di katakan kak rosmah ni memang berbelanja dengan duit rakyat) maknanya sindirannya agak sama kepada D.Y.M.M SULTAN iaitu kononnya membelanjakan duit rakyat..sebenarnya saya rasa korang berdua tak faham apa itu sindiran sebenarnya..ataupun memang jahil pasal sindiran :)

Anonymous said...

Rakyat negeri ujung blah sini "DD530"
jgn laaa nak wat kecoh pasal bende takde pekdah.. dah tuanku ade duit sukahati dia laa duit dia. duit rakyat tu duit ape? cer citer...
cakap siang pandang2.. cakap malam dengar...

Anonymous said...

Neutral Malaysianlah sangat dan GR,tak payahlah buat2 benak lembam kat sini.Atau korang memang lembam ori?

Apa saja yg dikaitkan dengan pembaziran oleh pemimpin oleh ahli2 politik yg berkepentingan akan dikaitkan pula dengan sumber dr mana datang duit yg di'bazir'kan itu.

Bila rosmah yg dikatakan beli cincin sampai 24 juta orang akan segera bertanya dr mana dia dapat duit sebanyak itu.Sah2lah tuduh pakai duit kerajaan(baca rakyat).Isu betul tak betul belakang kira.

Samalah juga bila silambai gila talak ni sebut pasal 'pembaziran' 520k oleh sultan,sah2 geng republik akan hantam raja dan tuduh raja makan duit rakyat.Tak pepasal nama raja jatuh.

Ini motif utama dia,bagi yg fahamlah,yg benak atau buat2 benak tu macam biasalah akan spin cerita bodoh.

Bond007 said...

Apa punya Ir bongok betul.Sultan Johor mmg mampu, Duit dia. Dia punya pasal la nak beli. Sekali aku penampor kang Ir bongok ni

akal pencacai mudah dibaca said...

Lepas beberapa tahun sultan boleh jual no plat tu dengan harga berlipat kali ganda,masyuk tu..

Membazir ke?Orang bodoh bisnes dan pendengki busuk hati mana faham bab2 bisnes no plet ni..

Kalau lembab sangat kepala hotak tu cuba tengok macamana cina2 kedai henpon jual no henpon yg unik2.Ini part of bisnes jugaklah badigol.Towkey2 cina dah lama main,pencacai aje yg lembab macam siput babi.

Anonymous said...

harap saman 1 billion ringgit ,sesuai dengan kedudukan dan nama baik ....macam kat singapore ...siapa fitnah lee kuan yew tanpa bukti ...maka makannya saman sampai tak boleh bayar....bankraplah jawabnya

dquene said...

Biar la orang nak kate ape. Hati orang, budi orang, Tuhan je yang tahu. Orang nak main tuduh2 pun, tak ape lah. Kalau tuduhan tu betul, betul lah. Kalau tak, deal sendiri kat Akhirat, jawab sendiri kat Akhirat. Duit tu datang dari mana pun, Tuhan tahu.

Saye sbg rakyat Johor kenal Sultan saye sendiri. Saye pernah jumjpe sendiri Almarhum Sultan dan baginda sangat-sangatlah humble bagi seorang yang bergelar Sultan. Jadi saye percaya baginda dah bagi didikan yang sempurna pade anak-anak baginda. So yes, saye percaye Sultan Johor tak gune duit rakyat.

Lagipun, kalau yang menang bidaan tu orang biasa, ade orang nak buat kecoh? Mungkin orang akan cakap duit tu titik peluh die sendiri, hasil bisnes kat mane2. Tapi sebab Sultan yang menang, kenape tak cakap macam tu? Kenapae setiap kali pemimpin (tak kisah la pemimpin kerajaan atau pembangkang) beli sesuatu yang mahal, mesti nak cakap tu duit rakyat? Unless you have the proof, please respect others' privacy. Believe, the Almighty knows.

Anonymous said...

saman dan haramkan masuk negeri johor.....mesti kena tegas.....

abangpi said...

Ampun Tuanku,
Patik rakyat biasa yg terdidik sebati dijiwa bahawa Duli Tuanku adalah pemerintah yg wajib ditaati, patik adalah penyokong Raja-Raja Melayu sejak patik masih kecil lagi. Patik bukan rakyat negeri Johor tapi patik menganggap kesemua Raja Melayu adalah penaung patik dan pacal pacal Melayu sekelian. dimata patik semua 11 Raja adalah sama, patik akan menjunjung duli. bila karpal singh mengherdik Sultan Azlan Shah, patik serta merta beralih arah, sebelum itu patik adalah penyokong pas tapi tidak lagi sekarang. Perasaan marah tidak terkira kepada karpal dan pengkhianat2 Melayu yang sanggup menyokongnya. memang sekarang ada diantara orang Melayu sendiri yg mahu Malaysia menjadi republik, tanpa Raja Raja Melayu. patik percaya pacal2 yg sayangkan Raja Melayu akan tetap mempertahankan Tuanku sekelian, patik sendiri berjanji akan mempertahankan kerajaan Melayu hingga ke titisan darah yang terakhir...

abangpi said...

Ampun Tuanku,
Patik rakyat biasa yg terdidik sebati dijiwa bahawa Duli Tuanku adalah pemerintah yg wajib ditaati, patik adalah penyokong Raja-Raja Melayu sejak patik masih kecil lagi. Patik bukan rakyat negeri Johor tapi patik menganggap kesemua Raja Melayu adalah penaung patik dan pacal pacal Melayu sekelian. dimata patik semua 11 Raja adalah sama, patik akan menjunjung duli. bila karpal singh mengherdik Sultan Azlan Shah, patik serta merta beralih arah, sebelum itu patik adalah penyokong pas tapi tidak lagi sekarang. Perasaan marah tidak terkira kepada karpal dan pengkhianat2 Melayu yang sanggup menyokongnya. memang sekarang ada diantara orang Melayu sendiri yg mahu Malaysia menjadi republik, tanpa Raja Raja Melayu. patik percaya pacal2 yg sayangkan Raja Melayu akan tetap mempertahankan Tuanku sekelian, patik sendiri berjanji akan mempertahankan kerajaan Melayu hingga ke titisan darah yang terakhir...

Anonymous said...

Apalah YBNizar ni. Buat malu teman orang Perak. Masalah di Perak x selesai, buat lak masalah di Johor. Teman minta maaf pada semua warga Johor, terutama baginda sultan. Orang Perak yg lain suma ok. Hormat semua orang. Cuma yang satu ni, payah nak di 'asuh'.

Anonymous said...

MEMANG ANAK HARAM JADAH NIZAR BODOH NIE.

Anonymous said...

-inilah nilai pemabangkang DiMalaysia..tak ada kualiti langsung..tulis kat blog ikut suka hati lepas tu tukar pulak tafsiran bg ayat@komen2 di blog tersebut..yg pengikut nye pulak akan ''spin'' mcm gasing..tak abis2..adakah dalam fikiran pemimpin2 yg rendah moral ni rakyat senang diperbodohkan?!!!renung2kan lah wahai ''penegak benang yg basah'' ek!!!ada akal pakai..bukan GADAI!!! ->warga SELANGOR..

Anonymous said...

Kalau korang tak puas hati dengan Nizar, suruh sultan johor isytiharkan harta baginda, jangan buat rakyat tertanya-tanya,biar padan muka Nizar , tapi aku rasa sultan tak akan isytiharkan harta dia pasal nanti ada masalah lain timbul contohnya cukai dan lain-lain.raja juga manusia biasa xyah nak agungkan sangat boleh tak ? di hadapan allah nanti semua manusia sama ,hanya iman dan takwa jadi pemisah.

Anonymous said...

1:54am,

Apalah yg kau merepek ni.Ini bukan masalah agong-mengagong dol.At least respeklah sikit institusi kesultanan.Tahulah korang jenis pendokong republik.

Konon nak suruh isytihar harta.Apa kata kau suruh azmin ali isytihar dulu harta dia yg berjuta2 tu.Atau siasat dr mana abang nuar kau dapat dana bepuluh juta kalau takpun beratus juta untuk pilihanraya dll.Korang selesaikan dulu isu2 idola2 korang terutamanya isu moral.

Anonymous said...

Haramkan saja...NIZAR masuk johor....bukan tu je...Haramkan terus PAS beroperasi kat Johor....bukan susah pun....bukan Nizar je kena mintak maaf...PAS pun kena bertanggungjawab.....

Penderhaka-penderhaka sekalian ...sial berambus.

jo said...

Saman je...juta-juta...biar Nizar mampos...

Anonymous said...

anak haram nya nizar.. aku tak mau tgk muka ko kat johor.. biadap.. bikin panas lah mamt nie.

Sasha said...

Ni la yg diperkatakan buta mata buta hati! sila tunjukkan dalam ayat MB(sebenar) Nizar yg menyatakan yang royalties Johor ambil duit rakyat? MANA?

TMJ yang menyebutkan dan membangkitkan isu wang rakyat! cuba lah baca betul dan jangan nak interpret sesuka hati dan menimbulkan fitnah dan memaki hamun orang sesuka hati. Cube istighfar banyak2.

yang diperkatakan disini, banyak lagi rakyat miskin yang ada di negara kita ni.. daripada seorang Sultan/Raja atau Agong membelanjakan walaupun duit sendiri hasil titik peluh mereka, bukan kah lebih baik duit tu digunakan utk bantu rakyat.

So, pada korang yang buta tuli ni, sapa yang harus mintak maaf pada sapa?

dan hanya satu yang berhak disembah dan hanya Allah sahaja yang kita berhak sembah dan memohon keampunan.

Astaghfirullahalazim.

Anonymous said...

Tuanku Sultan mesti menyaman Nizar sampai dia bankrap utk menjadikan pengajaran kpd mangkuk2 ayun yg lain supaya jgn biadap kpd Raja.
Pelajar yg terlibat pun harus dikenakan tindakan.

Prince of Noob said...

daulat tuanku

done follow - Noob

Anonymous said...

saman malu dia Tuanku, biar dia rasa.

Anonymous said...

Saya rakyat Johor sentiasa berdiri teguh dan menyokong penuh pemerintahan Kesultanan Johor yg kaya raya sejak dari dulu lagi iaitu Kesultanan Sir Abu Bakar(father of Modern Johore) Daulat Tuanku!

Drp:Osthman Manaf, Batu Pahat, Johor Darul Ta'zim.

Anonymous said...

org luar Johor apa hal ambik pusing Negeri Johor,,,jaga negeri sendiri la...

dquene said...

rasenye ni bukan kes mengagungkan Sultan, tapi lebih kepada hormatkan Sultan. Sultan negeri sendiri kena sindir, takkan rakyat tak terase kott... Tak tau la org lain, tp sye memang terase sebab Sultan yg saye kenal orangnye baik.

Plus, statement TMJ tu bukan merujuk kepada YB Nizar sebenarnye, tp pade sesetengah pihak yang cakap duit tu gune duit rakyat. Bile YB tulis macam tu, standart lah orang start putar belit.

Hati orang, niat orang, Tuhan tahu. Biar Dia je yang menilai. okeh? Peace~!

Anonymous said...

yg penting niat

Anonymous said...

Sebagai rakyat johor saya merasakan sungguh biadap bagi seseorang mengeluarkan kata- kata yang yang tidak sepatutnya kepada Sultan Johor.Terutama sekali seorang ahli politik yang mencari publisti murahan. Kami rakyat Johor sentiasa taat dan setia kepada sultan kami.

wan ali said...

Sultan Johor memang byk duit..jgn tuduh bukan2..saya rakyat johor..lahir di Hosp Besar Sultanah Aminah..dan tahu tentang perniagaan sultan johor..ada comment kat atas tu nyatakan bahawa kalau duit sebnyak itu lebih baik buat rumah utk rakyat...abis duit elaun yg Sultan dapat dan TMJ dpt tiap2 bulan tu tak didermakan ke??? Ok leh...jgn gaduh...kita suruh NIZAR dermakan semua duit dia...seluar dalam pun x yah beli...semua dermakan...rumah yg Nizar duduk pun kita suruh dia dermakan...baru lah boleh cakap org lain boleh derma..nie dia sdiri pun duduk rumah besar...kete pun besar...pppiiiirrrraaaahhhhhh...

Anonymous said...

*tak akan makan seorang pemimpin itu jika rakyatnya masih berlapar*

-peace no war-^_^v-

Anonymous said...

Janganlah kutuk Nizar tu teruk-teruk sangat ..kesian dia kan ada penyakit meroyan..

Anonymous said...

bodoh laa... mana bukti kata nizar tuduh raja guna duit rakyat ? printscreen cmni pn x ckup jelas lg..

Anonymous said...

bodoh laa.. printscreen cmni je pn dh kata dia tduh raja guna duit rakyat.. ni cuma cadangan dia jee... zz

Pahang Boy said...

yg korg bela sgt TMJ kenapa? ko tak tau ke dia tu pakai kasut sndiri pn malas, minta org lain pakaikan.

Hoi penyokong UMNO bodoh! Taat ko tu pada Allah, ibu bapa dan pemerintah yg adil je le. Kalo dh Raja guna setengah juta, just utk plate nombor, nmpk sgt la raja tu boros. tu je. Islam melarang pemborosan, sbb pemborosan itu saudara syaitan.

Kenapa la dgn Tok selampit, dgn UMNO ni bengong. Nk sgt jadi hamba pd Raja. Dlm Islam takde pn raja-raja ni. Islam nk pemerintah dipilih melalui syura, bukan keturunan mcm ni.

Anonymous said...

Sedankn saidina umor yg dijanji kn syuga pom masih menyuruh rakyat mnegornye...knp pula raja johor yg x dikonfem kn syurga rakyat x bloh tugor...ini ke pemerintah aka ketua agama islam???anak bini tudung pom x pakai ape lagi ttup aurat

Anonymous said...

Banyak kemungkaran berlaku sekarang ni.. Yang penting masing2 kene ingat balasan syurga dan seksa neraka.. Allah janji sebesar zarah pun akan dihisab.. jangan main2.. Nanti menyesal tak sudah.. Dunia ni 100 tahun pun belum tentu umur kita.. Akhirat sana xda mati dah.. Mati saaakiiiit wooo.. Lagi banyak dosa laaggiii saakiiitt matinyaaa :-)

Anonymous said...

Ko ni bodoh

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates