January 2, 2012

18 Foto Gambar Seksi Pelajar Genius Nur Amalina Tersebar Di Internet!

Terkejut CTS membaca blog sahabat blogger Khazanah Minda Politik Melayu, bagaimana seorang pelajar Malaysia yang dahulunya begitu "genius" telah hanyut dengan kejutan budaya (culture shock) di luar negara.

Masih ingatkah kita bagaimana Nur Amalina Che Bakri, pelajar terbaik SPM yang mendapat 17A1 pada tahun 1995? Selepas mendapat keputusan cemerlang itu, Amalina mendapat tajaan penuh dari Bank Negara. Amalina berangkat ke UK untuk membuat A-Level sebelum memasuki University Of Edinburgh, Scotland, untuk melanjutkan pelajarannya dalam bidang perubatan. Selepas itu, cerita mengenai Amalina tidak kedengaran lagi.

Gadis yang dahulunya bertudung, kini sudah membuka tudung dan berambut warna, sudah berani berpakaian seksi dan berpelukan dengan bukan muhrim? Gambar-gambar disiarkan bukan untuk mengaibkan sesiapa. Sekadar menjadi teladan buat kita semua.





18 comments:

:: Dhiya :: said...

wow. dulu saya punya lah sedih sebab tak dapat apa yang dia dapat...now takpe lah~ jd diri sendiri lebih bersyukur!

Anonymous said...

apa dah jadi?

mak dia tak kata apa ka?

sepatutnya makin tunduk tawadhu' sbb Allah SWT bagi ilmu kepandaian lebih dari orang lain!

makbapak kena pantau ni!!!!

Anonymous said...

Hummm.... Kalau benar ini adalah si Amalina tu.., memang malanglah nasib dia.

Anonymous said...

xpayah jadi genius....lg genius lg bengong..

Anonymous said...

baik xpyh nk d genius sgt lh...kn dh bikin malu sndri....eehhh...apelh...dulu aq jd kn dy idola aq,,tpi skrg lbih baik aq jd kn keluarga aq 2 idola aq...
~aien~

Anonymous said...

Barang amalina baik oooo, tajam semacam gunungnya, lurah lg la gebu dan tembam klu mcm tu,,, slrupppppp

drzubir said...

Dasat ..sbbtu dptkan ilmu yg diberkati walaupun sikit tp bermanfaat...YA ALLAH selamatkan Hambamu ini,masukkanlah kembali cahaya keimanan..amin amin amin

Anonymous said...

sekadar membuktikan bahawa betapa manusia ini mudah lupa....dan boleh berubah dalam sekelip mata...ini semua ujian buat dia...kita belum tahu lagi sejauhmana Allah akan bagi ujian pada kita...maka berdoalah yang baik2 utk semua orang mukmin!

saniejb

Anonymous said...

Kejutan budayalh tu. Pegaruh kawan cukup kuat. kena brsangka baik insallah dia akan sedar semula. Ingatan buat kita semua, sentiasa tetap bersyukur apabila berjaya atau pun gagal. Dihujung doa kita, minta yg trbaik yg hnya Allah saja yg mengetahuinya.
Cahaya pck alm

Anonymous said...

setiap kali ada pelajar pintar pasti akan berlaku keruntuhan moral sbg contoh sofia dlu...ini adalah muslihat org kafir dlm memeranggi genius Islam...

Anonymous said...

...semoga Allah membuka pintu hatinya untuk kembali ke pangkal jalan yang benar.... Sama2lah kita mendoakan dia agar bertaubat (andai telah melakukan dosa2 besar)... pucuk pangkal hati, iman dan takwa.... kesian ngko Amelina.. JJ

Anonymous said...

Tak guna jika pandai @ genius ilmu dunia tapi bodoh ilmu akhirat. Macam ni kah yang dibanggakan oleh keluarga dan negara.? Adakah orang macam ni yang kita harapkan untuk menjadi contoh pada anak bangsa kita dan menjadi memimpin negara dimasa depan ?


Islam itu benar.

Anonymous said...

biar betul tue dye??? cam x caye lakk

daimpressive said...

sekadar suatu perkongsian

suaraserak.blogspot.com

http://suaraserak.blogspot.com/2012/01/pelajar-cemerlang-bukan-pelajar-solehah.html

http://suaraserak.blogspot.com/2012/01/dalam-dia-ada-aku.html

Serak Itu Suatu Abstrak. Nampak Nyata. Boleh Dirasa. Kedengaran Ada. Tapi Fizikalnya Tiada.

Anonymous said...

Tengok gambar akhir tu...
Di mana Amalina letak tangannya?


tempe

Anonymous said...

berubah jd seksi kalo lawa x pe lh ..ni da lh berubah seksi setgh mati ,,hodoh lak uh ..bengong2 ..ntah cm ne lh leh dpt gelaran dak genius dye ni ..pelik2 =='bek gantung diri at bwh jambatan ag bgus dr hdup memalukan diri ,,keluarga ,,bangsa dn negara ..hrp dak genius len x mncontohi sikap monyet ni ..

Anonymous said...

Gambar last tu memang encem pakwe die (Lau pakwe die la) apapun amalina moga kembali kepangkal jalan selagi belum terlambat

Anonymous said...

Salam pada semua...gitu lah dpt straight A walau pun sbyk mana pun....tanpa iman yg kukuh...tak kemana gak....pengaruh rakan sebaya mmg cepat...pilih rakan baik...insya allah baik..sebaliknya gini lah..kena anto gi tata negara nih kasih basuh ckit..he he he

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates