October 13, 2011

0 Apa Nak Jadi Ni, "Kelab Isteri Taat" Sudah Jadi "Kelab Seks!"

Masih ingatkah lagi dengan "Kelab Isteri Taat" yang mencetuskan kontroversi apabila menyaran ahli-ahlinya agar "melayan suami seperti" pelacur? Kenyataan yang mencetuskan polemik ini dicetuskan oleh Naib Presiden Kelab berkenaan, Dr Rohaya Mohamed.


Kini mereka tampil dengan kontroversi terbaru. Kali ini mereka menimbulkan keresahan masyarakat dengan menerbitkan buku mengenai seks suami isteri yang diulas secara terperinci perlakuan berkenaan. Nampak gayanya buku "Permata Yang Hilang" dan buku "Kamasutra" sudah menemui saingannya. Muka belakang buku yang mencetuskan kontroversi adalah seperti di bawah:


Pihak yang berkenaan seharusnya memantau pergerakan kelab ini. Kita takut "Kelab Isteri Taat" akan bertukar menjadi "Kelab Seks" pula. Oh ya! Bilalah agaknya akan ada debat terbuka antara "Kelab Isteri Taat" dan "Sisters In islam" ye? Pasti pecah panggung. haha.

October 12, 2011

2 Bangsat Cubaan Blogger Pembangkang Menghina Sultan Selangor


Bangsat dan kurang ajar. Itulah perkataan yang boleh diberikan kepada blogger perempuan yang dikenali sebagai Ameno World. Cubaan beliau untuk menghina dan memburukkan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, terserlah apabila menyiarkan posting di dalam Facebook, berunsur sindiran ke atas titah Tuanku Sultan mengenai isu gereja DUMC. Sebelum ini barua Pakatan Haram, Prof Kangkung Aziz Bari, yang disebut-sebut sebagai calon Pakatan Haram di dalam PRU13, pernah mempertikaikan keputusan DYMM Sultan Selangor mengenai isu yang sama.

Apa yang tidak kena dengan gambar berkenaan. Apakah Tuanku Sultan harus menolak pelawaan Rakyat jelata dan tetamu asing untuk bergambar hanya kerana mereka berpakaian seksi. Perlaksanaan undang-undang Negara semakin hari semakin menipis, senipis kulit bawang. Semua pihak bebas menghina dan mengkritik Tuanku Sultan, yang menjadi teras Raja berpelembagaan, di dalam negara Malaysia yang berdaulat.

0 Makcik Kerja Di Sini Nak!

Mungkin situasi ini yang bakal berlaku selepas Kerajaan melaksanakan Belanjawan 2012 kelak:
Sambil menunggu angka gilirannya dipanggil di kaunter pejabat Kerajaan, Zaid memerhatikan seorang wanita yang berumur mundar mandir di ruang legar di mana pelanggan berurusan. Maka terjadilah perbualan berikut:
Zaid : Maafkan saya Makcik, boleh saya bantu.
Wanita: Kenapa Nak?
Zaid: Tak. Saya lihat Makcik mundar mandir mencari sesuatu. Mungkin ada sesuatu yang boleh saya tolong, mungkin ada borang yang Makcik minta saya tolong isikan.
Wanita: Terima kasih nak. Makcik terlupa mana Makcik letak cermin mata Makcik tadi. Sebenarnya, Makcik kerja sini sebagai penyambut tetamu.
Zaid: Oooo.

Nota: Maaf ye Kekanda Husin Lempoyang. Sementelah Kekanda sedang sibuk melaksanakan Rukun Islam Kelima, biarlah Adinda bersenda loka dengan satira gaya Kekanda pagi-pagi ini.

October 11, 2011

3 Pegawai ADUN PAS Bukit Payung Ditangkap Khalwat!


Kalau bab maksiat, kena tangkap basah dengan bini orang memang serah dekat puak-puak hamPAS ni. Dari Timbalan Presiden PAS, Mat "Bulu Mah Lekat Di Kerongkong" Sabu, sehinggalah ke pegawai ADUN semuanya kaki membutuhkan bini orang. Kalau bab UMNO haram jadah puak-puak ni jaja dalam ceramah!

Terbaru, haram jadah pegawai ADUN PAS Bukit Payung yang berusia 52 tahun ditangkap basah malam Jumaat dengan perempuan Indonesia. Laporan berkenaan telahpun disahkan oleh Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama Terangganu, Datuk Shaikh Harun Shaikh Ismail.

Orang hamPAS ni cakap berapi-api. Bab perempuan, buang ketayap, buang lebai. Kemaluan dilayan dulu!

2 DS Rosmah Difitnah Lagi Oleh Puak Pakatan Haram Campurtangan Belanjawan 2012

Kehadiran DS Rosmah Mansor, isteri Perdana Menteri menjadi topik hangat bualan di blog-blog dan Facebook pro Pakatan Haram, seolah-olah DS Rosmah antara orang yang bertanggungjawab memberi kata putus ke atas Belanjawan 2012 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri, Jumaat lepas.

"Spin" ke atas isu ini dilakukan berlandaskan laporan BERNAMA yang dipetik seperti di bawah:


Agak-agaklah kalau puak Anwarinas ni kalau nak buat fitnah pun. Daripada laporan BERNAMA di atas pun kita sudah tahu itu semua adalah fitnah. Puak Pakatan Haram ni tak habis-habis hendak memfitnah DS Rosmah. Penulis pun bukan semua bersetuju dengan cara dan tingkah laku DS Rosmah, namun tidaklah sampai buat fitnah seperti cincin GBP24 juta yang gagal dibuktikan oleh mereka!

DS Rosmah hanya menemani suaminya, yang kebetulan seorang Perdana Menteri Malaysia meninjau persiapan terakhir persediaan Belanjawan 2012 di Kementerian Kewangan, pada hari Khamis, sehari sebelum perbentangan Belanjawan 2012. Tinjauan tersebut hanya mengambil masa sejam. Salahkah beliau menemani suaminya untuk tujuan lawatan tersebut? Apa yang boleh dan mampu  dilakukan olehnya dalam lawatan singkat tersebut (lebih kurang 1 jam) dan tinjauan itu pula dilakukan sehari sebelum perbentangan Belanjawan 2012?

Bagi yang tidak  tahu bagaimana Belanjawan 2012 disediakan, ianya dijalankan berminggu-minggu sehingga mencecah berbulan sebelum segala fakta-fakta dan angka-angka dibentangkan. Ianya bukan siap dengan sekali pertemuan, malah berpuluh-puluh pertemuan (meeting) dilakukan di perbagai peringkat sebelum ianya disiapkan dan dibentangkan di Dewan Rakyat Jumaat lepas. Bukan macam Belanjawan Pakatan Haram yang dibuat sehari semalam dan dibincang di lobi hotel. Lain kali kalau nak buat fitnah, bagilah yang logik di akal sedikit.

3 Selepas Kampung Buah Pala, Penduduk Kampung Baru Pula Hendak Dikelentong AnuWar Ibrahim

Semalam, di dalam ceramahnya Perdana Menteri 16 September, AnuWar Ibrahim telah berjanji akan memansuhkan Akta Pembangunan Kampung Baru yang kononnya menindas Kampung Baru, sekiranya Pakatan Haram memenangi PRU13.

Saya nak tanya, hangpa percaya ka cakap anak luar nikah Keling (Bapa) campur Cina bekas jururawat (Mak) ni? Masih ingatkah lagi janji-janji manis AnuWar Ibrahim di Kampung Buah Pala? Hangpa dah lupa. Mai kita tonton video pembelit AnuWar:


Apa dia kata? "Tapi you percaya sama saya. Ketua Menteri kita punya geng jugak. DAP ka dengan Keadilan kita punya geng jugak. Dua minggu sudah menang, mesti itu Ketua Menteri punya wakil ada datang sini bantu.   Betul saya cakap. You better remind this ha. Two weeks, after we win ha, Chief Minister anytime, very soon. kalau dia tak buat kerja, bukan Anwar."

Masih hangpa nak percaya janji-janji "chameleon" ni lagi ka? Hangpa memang buta perut!

October 10, 2011

1 Khalid Samad Dan Khalid Ibrahim Wajar Meminta Maaf Dengan Rakyat Islam Selangor Mengenai Isu DUMC - JAIS

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah hari ini telah mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai isu "serbuan" JAIS ke atas gereja DUMC. Baginda bertitah, tindakan JAIS menyerbu gereja di Petaling Jaya, Ogos lalu, adalah betul dan tidak menyalahi undang-undang negeri serta selaras dengan Enakmen Tatacara Jenayah Syariah (Selangor) 1995 dan Enakmen Ugama Bukan Islam Selangor 1988. Baginda juga amat tersinggung dengan usaha pihak tertentu yang cuba melemahkan kepercayaan dan akidah orang Islam di Selangor dan paling penting, Baginda bertitah, cubaan memesongkan akidah juga berjaya dibuktikan dalam hasil siasatan JAIS.

Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Patik berbangga bermastautin di dalam negeri Tuanku.


Namun perkara ini tidak harus ditutup sebegitu sahaja. Menteri Besar, TS Khalid Ibrahim dan Ahli Parlimen Shah Alam harus memohon maaf kepada Tuanku Sultan dan seluruh Rakyat Islam di Selangor khususnya.

Khalid Ibrahim, sebelum ini cuba sedaya upaya untuk "menutup" pekung isu JAIS - DUMC, namun ibarat kata, bangkai gajah mana boleh ditutup dengan nyiru kelapa. Khalid Ibrahim sebelum ini pernah melakukan dosa-dosa berikut:

1. Menyuruh EXCO, pegawai dan jabatan Kerajaan Selangor menutup mulut mengenai isu ini. Bahasa mudah "gag order". Inilah "Freedom Of Information" gaya Kerajaan Pakatan Haram Selangor! Sekarang tak perlu lagi "gag order". Semua EXCO dan ADUN Pakatan Haram Selangor 'mengelenjar' macam tikus kepanasan!

2. Meminta semua pihak menunggu laporan lengkap JAIS sebelum beliau membuat kenyataan rasmi. Sekarang JAIS sudah mengeluarkan laporan rasmi. Baginda Tuanku Sultan Selangor sudah bertitah, apa pula komen YAB Khalid? Berilah komen YAB. Gagap- gagap pun kami terima!

3. Khalid Ibrahim cuba berdolak dalik mengenai status gereja "haram" DUMC selepas Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mengesahkan premis berkenaan hanya diluluskan sebagai pusat komuniti. Kenapa sampai sekarang gereja haram berkenaan tidak dirobohkan?

Manakala Ahli Parlimen Shah Alam, YB Khalid Samad, pula pernah sebelum ini menyalahkan JAIS dalam isu kononnya "serbuan" ke atas gereja haram DUMC dan meletakkan UMNO sebagai dalang di dalam tindakan JAIS tersebut. Beliau juga menyifatkan kes itu sebagai usaha UMNO untuk mengalihkan isu perhimpunan BERSIH. 

Khalid Samad juga tanpa menghiraukan "gag order dari MBnya sendiri, mengadakan sidang akhbar,  untuk menyerang MAIS terutama terhadap Pengerusi MAIS, Datuk Mohamad Adzib Munawi yang telah mengadakan pertemuan dengan NGO untuk membincangkan masalah umat Islam dalam isu Gereja DUMC. Bagi yang lupa, boleh tonton kembali sidang media beliau seperti di bawah:


Kita mungkin boleh terlupa sejarah, tetapi sejarah akan kekal menghantui mereka yang pernah melakukan onar dan dosa. Kedua-dua Khalid di Selangor ini harus meminta maaf kalau betul mereka berprinsip dan anak jantan. Kalau tak ada telor macam Azwan Ali tu lain ceritalah!

October 9, 2011

7 Apalah Masalah Dengan Pondan Azwan Ali Ni, Tak Habis-Habis Sakit Hati Dengan DS Najib


Entah apalah masalah dengan kau ni Azwan Ali. Adik Abang perangai sama saja. Baik Azwan baik Azmin. Busuk hati. Setiap hari ada sahaja "tweet"nya yang tidak puas hati dengan DS Najib. Apalah yang buat dia sakit hati sangat. Yang dok 'berselingkuh' dengan kakak iparnya bukannya DS Najib, sebaliknya AnuWar Ibrahim. Yang TV3 pun satu, dalam banyak-banyak artis, si pondan tua ini juga yang hendak diselitkan dalam rancangan Melodi, hari ini.
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates