October 1, 2011

18 Memo Kecil Kepada Najib Razak - Terima Kasih Kami Orang Melayu Di Atas Sokongan Kepada Namewee

Terkedu lidah untuk berkata-kata apabila membaca ulasan Perdana Menteri berbangsa Melayu, Najib Tun Abdul Razak, yang memberi sokongan penuh kepada seorang insan bernama Namewee. Bertalu-talu BBM dan SMS masuk bertanyakan perkara ini. Mata yang mengantuk menjadi segar akibat marahkan berita yang dibaca seperti yang disiarkan oleh Malaysiakini seperti di bawah:


PM Najib Razak kenal benarkah dengan siapa Namewee ini? Orang yang menghina lagu Negaraku, orang yang menghalau Melayu balik ke hutan. Orang yang menghina azan. Orang yang terkenal dengan maki hamunnya dan sumpah seranahnya. Semua ini dilupakan oleh PM Najib Tun Razak hanya sekadar di mulut Namewee menyokong 1Malaysia?

Beberapa tahun yang lepas, seorang blogger terkenal berbangsa Melayu, Kickdefella atau Syed Azidi, telah ditahan reman dan disoal siasat oleh polis selama 3 hari disebabkan beliau telah memaparkan Jalur Gemilang secara terbalik di dalam blognya. Itu sahaja. Sebaliknya Namewee ini telah menghina lagu Negaraku, lagu kebangsaan, dibiar bebas malah diberi pujian dan galakan yang melangit?

PM Najib Tun Razak pastinya menerima pujian dan bodek berterusan dari penasihat-penasihat politiknya apabila beliau memuji Namewee. Mungkin sepatutnya mereka sediakan sekali keranda politik seperti mana mereka sediakan kepada Tun Abdullah Ahmad Badawi. Ramai yang menghubungi saya mengatakan tahniah PM Najib Tun Razak kerana menunjukkan tembelangnya yang sebenar. Mungkin PM Najib Tun Razak mahu kelihatan "cool" dengan menyokong orang yang suka mencarut dan memaki hamun? PM Najib Tun Razak sebenarnya memberikan signal yang salah kepada generasi muda.

Saya merasa kesihan melihat PM Najib Tun Razak terus mengemis undi daripada kumpulan dan penyokong Namewee. Apakah PM Najib Tun Razak merasa selesa dengan undi Melayu? Apakah PM Najib Tun Razak merasa yakin bahawa undi Melayu masih berpihak kepadanya setelah beliau memberi sokongan terbuka kepada Namewee? Undi protes Melayu telah ditunjukkan di dalam PRU12 walaupun mereka tidak suka Pakatan Haram. Ini disebabkan rasa benci dan meluat kepada PM pada masa itu iaitu Tun Abdullah Ahmad Badawi. Apakah 'Deja Vu' ini akan berulang di dalam PRU13?

Mungkin selepas ini saya pula akan menghina lagu Negaraku serta memaki hamun kumpulan atau kaum tertentu dan pastinya akan mendapat pujian daripada PM Najib Tun Razak? Hey! Jangan lupa saya juga penyokong kuat 1Malaysia bukan?

September 30, 2011

0 Lim Guan Eng : Patik Minta Maaf, Patik Buat Salah Tapi Patik Akan Saman Media Massa - Apa Ni? Peninglah!

Di bawah adalah video permohonan maaf secara terbuka Ketua Menteri "Negeri Paling Selamat Di Malaysia", Lim Guan Eng, hari ini. Tuan-tuan dan puan-puan saksikan dan kita bincang bersama, apa yang hendak disampaikan olehnya. 

Beliau meminta maaf kepada Sultan Johor dan Rakyat Johor. Beliau mengaku membuat percakapan tersebut. Beliau tidak bermaksud untuk memburukkan Negeri Johor dengan kenyataannya. Beliau kata media massa telah tersalah lapor dan memutar belitkan isu ini. Beliau masih mencari pita rakaman yang dibuatnya (mungkin pelupa kena "Mat Sabu sindrom"). Beliau juga kata beliau nak saman media massa. Apa ni? Kalau tak bersalah, kenapa hendak minta maaf kepada Sultan Johor dan Rakyatnya? Pembelitlah orang tua ni.


2 Cukup Sekadar Minta Maaf Ma, Kes Boleh Kasi Selesai!

Itu Namewee hina Lagu Negaraku, hina azan, suruh Melayu balik ke hutan, hina pekerja Melayu PNB, hina wartawan Melayu Utusan. Minta maaf. Kes selesai ma! Ada Menteri Botak dok jilat.


Itu Ketua Menteri negeri paling selamat di Malaysia, Lim Guan Eng nafi, lupa, marah, bohong, hari ini minta maaf dekat Sultan Johor kerana membuat kenyataan Johor tidak selamat. Kes pasti selesai ma! Kalau kena batang hidung sendiri, saman sana, saman sini, halau wartawan, "block" akhbar. Apa Kerajaan Negeri Johor tak ada telur ke nak saman komunis ni?


Itu Mat "Bulu Mah Lekat Kat Kerongkong" Sabu dan itu Anwar "Anugayrah Tuhan" Ibrahim patut mencontohi Namewee dan Lim Guan Eng. Mat Sabu minta maaflah dekat Rakyat Malaysia. DPP pasti tarik kes. Kes selesai ma! Itu AnuWar, minta maaflah dengan Saiful Bukhari, kes boleh kawtim ma! Apa susah. Ini negara Rakyatnya amat pemaaf! Marilah kita maaf memaafi.

September 28, 2011

34 Barua Namewee Buat Video Terbaru Semalam - "Namewee FUCK UTUSAN!!!"


Cibai dan lancau Namewee yang diagung-agungkan oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, DS Nazri Abdul Aziz, semalam telah mengeluarkan video terbaru beliau di Youtube semalam yang bertajuk "Namewee FUCK UTUSAN!!!". Video ini dikeluarkan kerana ketidakpuasan hati beliau rentetan artikel di Utusan Malaysia yang mengutuk filemnya. Seperti biasa, seperti "trademark"nya yang terdahulu, video sampah ini hanya penuh dengan sampah dan maki hamun. Pembaca-pembaca CTS boleh menonton video berkenaan di Youtube, di sini atau klik video yang sama di bawah:


Cibailah lu Namewee. Lancaulah lu Namewee. Lu ingat Nazri Aziz jilat lu, lu boleh buat sesuka hati? Lu ingat lu boleh buat appointment mahu jumpa PM DS Najib Tun Razak, lu boleh besar kepala? Lu sapa? Sampah saja. Filem tak laku sebab "low class", filem sampah. Itupun tak dapat fikir ke? FUCK U NAMEWEE!!!

Nota kaki: Maaf buat pembaca CTS. Si sialan ini hanya perlu diajar dengan bahasa boleh difaham olehnya.

September 27, 2011

0 Hebat Betul MP Khalid Samad, Larangan "Gag Order" Pakatan Haram Mengenai Hudud Tidak Diendahkannya

Pakatan Haram semalam telah mengeluarkan kenyataan bersama melarang mana-mana pemimpin mereka sama ada dari PAS, P"Gay"R maupun DAP daripada mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai Hudud sehinggalah persetujuan dicapai dan kenyataan rasmi dikeluarkan pada 28 September 2011, iaitu esok. Sidang media Pakatan Haram mengenai larangan membuat kenyataan mengenai Hudud sehingga 28 September, boleh ditonton di sini.

Hari ini, Naib Presiden PAS yang juga Ahli Parlimen Shah Alam membuat sidang media bersama-sama Malaysian Digest memberikan pandangan beliau mengenai Hudud. Menurut beliau, PAS sebagai sebuah parti Islam akan sentiasa memperjuangkan enakmen undang-undang Hudud kerana ianya undang-undang Islam. Walau bagaimanapun, terpulanglah kepada Rakyat yang mempunyai kata pemutus mengenai isu tersebut. Temubual Khalid Samad dan Malaysian Digest boleh dibaca di sini.

Penulis tidak berhajat mengulas pendapat Khalid Samad. Sebagai seorang Islam yang taat pada perintah Allah, penulis menyokong penuh undang-undang Islam termasuk enekmen Hudud, dan bukannya undang-undang Hudud ciptaan PAS Kelantan dan Terangganu yang sama sekali mempunyai perbezaan yang jelas. Apa yang menulis ingin tekankan di sini, apakah "gag order" yang dilaungkan semalam tidak termasuk larangan bercakap kepada Naib Presiden PAS ini? Atau apakah Naib Presiden PAS ini melanggar arahan yang dipersetujui bersama di dalam Pakatan Haram. Apapun Pakatan Haram ni memang mangkuk. Mereka memperjuangkan keterbukaan dan kebebasan bersuara, sebaliknya saban hari dalam pada masa yang sama,  kita melihat mereka tidak lebih seperti ketam mengajar anaknya berjalan betul.

0 Polimik "Hantu Bonceng" Selesai Apabila Tantawi Bersalaman Dengan Ahmad Idham


Hari ini pertemuan dua pihak yang selama ini bertelagah mengenai isu filem "Hantu Bonceng" berakhir dengan baik dan selesai secara muafakat. Isu bermula apabila Ketua Pemuda PAS, Nasruddin Hassan "Al Tantawi", pada 19 September lepas mendakwa filem berkenaan yang dibintangi oleh pelawak terkenal, Zizan mengandungi babak yang menghina Rasulullah SAW. Pertemuan empat mata dengan pengarah filem berkenaan, Ahmad Idham mencapai kata sepakat dan kedua pihak bersetuju dan bersepakat bahawa isu "menghina" Rasulullah SAW dianggap selesai.

Kita mengharapkan agar pada masa hadapan Pemuda PAS dapat melakukan kajian dan semakan mendalam mengenai sesuatu isu. Jadi pendakwah ni bukanlah perkara senang. Bukan sahaja hanya mendapatkan maklumat daripada pihak ketiga, mereka juga, dalam isu ini perlu menonton sendiri filem berkenaan agar kenyataan yang dibuat tidak berat sebelah. Emosi berlebihan dan tak tentu hala perlu dielakkan. Kita tak mahu dilihat melompat sebelum tahu hujung pangkal sesuatu isu. Diri sendiri kelak yang mendapat malu.

September 25, 2011

8 Lim Guan Eng Menunjukkan Kurang Ajar Dengan Berbaju Kuning Menyambut PM Najib

Ketua Menteri Pulau Pinang boleh kata apa sahaja. Alasan yang mereka berikan adalah memakai warna kuning, warna bendera Pulau Pinang. Umum tahu, Ketua Menteri Pulau Pinang dengan sengaja mahu menjatuhkan maruah PM DS Najib dengan menunjukkan keegoannya, kebiadabannya dan perangai kebudak-budakan dengan memakai baju kuning, lambang yang BERSIH agung-agungkan sewaktu menyertai PM DS Najib berbasikal bersama-sama pelajar-pelajar Sekolah Cina di Pulau Pinang bagi tujuan mengutip derma, di Pulau Pinang, pagi tadi.

Adab menyambut tetamu, orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Sebagai warga Malaysia yang bertamadun dan penuh adab susila, tetamu jangan sesekali dihina seperti yang dilakukan oleh Ketua Menteri Lim Guan Eng dan kuncu-kuncunya. Sayang, pelajar-pelajar sekolah yang jiwanya putih bersih dirosakkan oleh pemimpin-pemimpin seperti ini.Kalau jiwa komunis tu, komunis jugak! Mana tahu untuk menghormati orang lain.
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates