September 7, 2011

13 PAS Bawa Adik Mat Indera Untuk "Cover Line" Tapi Apa Kata Abdullah CD

Adik Mat Indera, Baharum Shah bin Indera (Kanan). Sebelah kiri Suhaizat.
Ketua Pemuda PAS Johor, Suhaizan Kaiat, petang tadi membawa adik Mat Indera, Baharum Shah ke sidang akhbar untuk "cover line" kenyataan Mat Sabu bahawa Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan. Malaysiakini yang kini dikenali sebagai Meloyakini, amat bencikan Malaysia sehinggakan mengangkat komunis sebagai pejuang, membuat laporan di sini.

Sebelum kita semua menerima kenyataan adik komunis ini kita selidik dan buat rujukan sedikit. 

Memoir Abdullah CD (Bahagian Kedua)
Mari kita baca buku Memoir Abdullah CD (Bahagian Kedua) - Penaja Dan Pemimpin Rejimen Ke-10. Siapa Abdullah CD ni. Abdullah CD adalah orang kanan Ketua Parti Komunis Malaya, Chin Peng dan seangkatan dengan Shamsiah Fakeh. Apa Abdullah CD kata?
Muka surat 112 - 120, Abdullah CD ada menulis siapa Mat Indera. Menurut beliau, Mat Indera adalah Ketua Rejimen Komunis Melayu Johor.

Bukan UMNO kata. Tapi komunis sendiri yang mengaku. Buku ini tahun 2007 terbitan syarikat pro pembangkang SIRD.

Sudah terang lagi bersuluh.

PAS kantoi sudah!

Mat Sabu bakal dipeti sejukkan!

Ha ha. Puas hati aku!

13 comments:

alifbata said...

Ambik kau sape yang sokong mat syabu ni..jahanam punya komunis

usin said...

yayasan warisan johor tak pernah mngikhtiraf mat indera sebagai pejuang kemerdekaan. apa yg tertulis dlm buku spt yg diperkatakan oleh mat sabu adalah hasil penulisan & penyelidikan individu. pengikhtirafan tentang benar salah yayasan warisan johor tak pernah keluarkan. buku itu hanya sebagai bahan bacaan umum tanpa justifikasi benar salah. pembaca jangan mudah melatah dgn bloggers. mereka hanya main sentimen parti yg mereka sokong.

Anonymous said...

pada saya..sesiapa saja yang pakai uniform kominis,topi ada cop bintang tiga dan bwak senjata dalam hutan dan menentang kerajaan ..memang sah org tu KOMINIS...

Jeffry said...

KEHKEHKEH BEDARAH TINGER SUHAIZAN MAYAT BROO!!..MOHON IZIN NK LINK PASTE BRO HUHUHU

Anonymous said...

salam,
apa yang saya lihat secara tersirat ialah Mat Sabu cuba menghalalkan kerjasama PAS dengan DAP yang memang berfahaman komunis. Dengan mengatakan komunis juga pejuang negara ia akan dapat mengendurkan sentimen anti DAP dikalangan orang Melayu. Memang sag Mat Sabu sudah jadi kuda tunggangan DAP (baca komunis) sebagaimana Mat Indera jadi kuda tunggangan PKM dahulu. Sejarah akan berulang, sedarlah wahai bangsaku.. takut-takut satu hari PAS jadi salah satu regimen dalam DAP pulak...

norm said...

sesiapa saja yang pakai uniform kominis,topi ada cop bintang tiga dan bwak senjata dalam hutan dan menentang kerajaan british..memang sah org tu KOMINIS...sbb masa tu ada 2 ideologi bertentangan..komunis vs british....pejuang lain guna kaedah runding @ secara dialog aman

Anonymous said...

pasni buang la kopiah tu,pkai topi lak..xyah berlakon alim,hati jahat nk mampos... tgk muka sorg2 sume muka cam kimak dia je...

Anonymous said...

Buat apa bawa adik Mat Indera saja, bawalah sekali waris atau adik beradik para anggota polis Melayu yang terbunuh dalam serangan tersebut. Barulah ikhlas. Berani ke ???

Anonymous said...

unifom baru Pas..
kopiah dan serban akan dilekatkan bintang tiga
maka jadilah...
Parti islee komunis semalaysia
takebeerrrrr.....

Anonymous said...

Kalau korang tgk TV3 dan blogger PR sama rata korang akan faham isu sebenar.

Mat Sabu tak kata sokong komunis. Mat Sabu hanya kata Mat Indera pejuang kemerdekaan.

TV3 mmg suka main isu murahan ni, si murtad dibiarkan bermaharajalela

Anonymous said...

Dalam bahasa Inggeris; org mcm Anon 1:06pm boleh dipanggil:
"son of a bitch (anjing betina)" SOB.

Tapi adakah mak dia benar2 anjing betina...?

Atau adakah dia memang diberanakkan anjing betina...?

Nam Ron said...

Semakin hari fakta sejarah tentang kemerdekaan semakin tidak tentu arah...org yang sepatutnya diletakkan sebagai pejuang kemerdekaan, nasionalis tidak diletakkan pada tempatnya..org yang menjadi tali barut penjajah disanjung sebagai nasionalis merdeka mengikut variasi Umno

Nam Ron said...

'Anon' 2:43 ini adalah penyokong buta kayu Umno..apa saja kata Umno tentang siapa pejuang kemerdekaan dia akan turut tanpa usul periksa..ini mamat serupa dengan Mat Yeh budak bangang kat kampung aku..ini mamat sanggup tahan jubuq kalau Umno suruh tahan jubuq..Ini mamat sanggup tutuh puki mak dia kalau umno suruh tutuh puki mak dia..Fuck Off sama ini mamat!...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates