August 5, 2010

30 Sudah Terang Lagi Bersuluh Siapa Barua Yahudi!

Cukup celaka apabila dua tokoh Yahudi terkenal yang menyokong sepenuhnya regim Israel Zionist ingin mencampuri hal ehwal dalaman negara Malaysia yang merdeka. Seekornya merupakan bekas Naib Presiden Amerika Syarikat, Al Gore dan seekor lagi bekas Timbalan Setiausaha Pertahanan, Paul Wolfowitz. Apakah hubungan Al Gore dan Wolfowitz dengan Anwar Ibrahim sebenarnya? Kenapa dua ekor babi yahudi AS ini amat-amat berminat untuk membela Anwar Ibrahim sejak dahulu? Malaysiakini dengan bangganya melaporkan di sini.

Adakah kerana Anwar kawan mereka atau Anwar adalah hamba suruhan belaan mereka untuk menghancurkan negara tercinta ini? Ini kerana puak Yahudi tidak akan membela atau mempertahankan seseorang melainkan orang itu mempunyai pertalian rapat atau menjadi barua dengan organisasi mereka. Pernahkah kita mendengar mana-mana Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri, Menteri atau Timbalan Menteri yang mendapat sokongan dan pembelaan daripada puak Yahudi sebegini melainkan Anwar Ibrahim?

Malaysia adalah sebuah negara merdeka. Jangan sibuk hendak campur tangan hal ehwal dalaman sebuah negara merdeka. Anwar Ibrahim, jadilah anak jantan. Selesaikan masalah yang dicipta oleh kamu sendiri di mahkamah Malaysia atau mana-mana mahkamah antarabangsa pilihan kamu. Janganlah jadi si kitol yang memusnahkan negara tempat jatuh lahir kamu sendiri. Kami tidak mahu Malaysia tergadai akibat tindakan Yahudi yang membela anjing kurap mereka yang merupakan seorang peliwat walaupun kami tahu meliwat merupakan perkara biasa bagi mereka di sana.

August 2, 2010

24 Orang Islam Menyertai Candle Light Vigil! Apa Komen PAS?

Sedih melihatkan Bangsa Melayu Beragama Islam menyalakan api lilin dan menyertai upacara "candle light vigil" untuk memperingati 5o tahun Akta ISA diperkenalkan. Mungkin mereka jahil dengan hukum hakam Agama Islam atau terpengaruh dengan sentimen politik kepartian, tradisi yang boleh mengugat akidah Umat Islam seharusnya dielakkan. Masih banyak jalan dan cara untuk menangani perkara ini dan bukannya dengan menyertai upacara syirik ini.

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

  1. Islam melarang umatnya daripada terlibat dalam apa jua amalan yang bersifat ritual atau upacara agama bukan Islam.

  2. Umat Islam dilarang menyertai aktiviti Candlelight Vigil kerana ia mengandungi unsur-unsur tasyabbuh dengan agama bukan Islam yang akan menjejaskan akidah umat Islam.

Rujukan: e-Fatwa, JAKIM.
Mungkin Mursyidul Am PAS yang terkenal, Dato'Nik Aziz Nik Mat boleh menasihatkan umat-umat Islam yang menyertai perhimpunan haram ini semalam di beberapa tempat seperti Amcorp Mall, Petaling Jaya, Georgetown, Penang dan Ipoh, Perak agar menjauhi perkara-perkara yang boleh merosakkan keimanan seseorang. Atau fatwa yang sama dikeluarkan olehnya, "Al Harammu Buatmu, Al Halali Buatku."
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates