March 22, 2010

11 Haji Hadi Nak Tukar Rukunegara Pulak Dah. Sesat Lagi Menyesatkan PAS Ni!

Belum lagi habis isu penggunaan kalimah Allah oleh penganut-penganut Agama Kristian, pemimpin-pemimpin PAS dah buat hal lagi. Kali ini Presidennya DS Haji Hadi Awang menyeru pula perkara "Kepercayaan Kepada Tuhan" dalam Rukunegara diubah dengan "Kepercayaan Kepada Allah". Berikut adalah sebahagian daripada kata-kata beliau yang disiarkan oleh Malaysiakini:
"Apa yang penting ialah penjelasan, dialog di antara pemimpin-pemimpin agama, bukan diserahkan kepada mereka yang bebal dan menggunakan hukum akal, tidak menggunakan nas. Malangnya perkara ini dibawa ke mahkamah, berlakunya pembakaran gereja, berlaku pembakaran masjid, berlaku perkara negatif. (Ini) menunjukkan kita tidak menangani perkara ini dengan baik. Mereka guna perkataan Allah, dan sepatutnya peluang ini digunakan untuk masuk ke gelanggang mereka untuk menjelaskan. Saya minta supaya kerajaan meminda Rukunegara yang pertama, kepada kepercayaan kepada Allah. Tanpa memaksa mereka menerima agama kita, kita berhujah sekiranya berlaku kekeliruan."
Semakin hari, pemimpin-pemimpin PAS terutamanya Dato' Nik Aziz Nik Mat dan DS Haji Hadi Awang semakin bercelaru. Mengeluarkan fatwa dan pendapat mengikut suka hati mak bapa mereka tanpa memikir implikasi ke atas masyarakat umum. Haji Hadi tidak sedarkah bahawa Rukunegara adalah pegangan yang wajib diikuti tanpa ragu oleh setiap warganegara Malaysia. Dengan menukarkan "Kepercayaan Kepada Tuhan" kepada "Kepercayaan Kepada Allah" adakah kita hendak memaksa setiap warganegara di Malaysia mempercayai dan mengakui keesaan Allah? Adakah Allah yang bakal diletakkan di dalam Rukunegara digunapakai untuk tokong-tokong Buddha yang bercambah di Kelantan, yang duduk, yang berdiri dan yang tidur. Atau adakah "Kepercayaan Kepada Allah" mengikut definasi Haji Hadi digunapakai oleh penganut-penganut Hindu untuk berhala-berhala mereka di serata Malaysia atau di Batu Caves contohnya? Bagaimana pula dengan agama-agama lain?

Kepercayaan Kepada Tuhan di dalam Rukunegara mengariskan setiap warganegara bebas mengamalkan agama yang akan dianutinya selagi mereka tidak menjadi "free thinker" atau golongan tidak beragama seperti komunisme. Adakah Haji Hadi berhasrat untuk memaksa Lim Kit Siang, Karpal Singh dan M Monaharan mempercayai keesaan Allah? Mempercayai keesaan Allah tidak hanya setakat mengunapakai nama Allah untuk tuhan-tuhan mereka, sebaliknya disertai dengan tarikat dan iktikad untuk mengikuti segala ajaran yang diturunkan oleh Allah melalui Rasul-RasulNya terutama Rasul terakhir, Muhammad bin Abdullah iaini Rasulullah SAW. Dalam erti kata lain, mempercayai keesaan Allah ialah dengan memeluk Islam. Mahukah dan setujukah mereka? Kenapa saya tanya begitu. Ini adalah kerana sekiranya warganegara Malaysia tidak mengamalkan konsep Rukunegara di dalam kehidupannya, mereka boleh dianggap sebagai menderhaka kepada negara. Menderhaka kepada negara tidak lain dan tidak bukan hukumannya gantung sampai mati. Buat Haji Hadi, lain kali kalau bercakap gunakan otak dan bukannya kepala lutut.

3 Pak Syeikh Minta Sokongan Gay Di London

Pak Syeikh bersama Jeremy Corbyn yang merupakan ahli parlimen Islington North dari parti Buruh yang juga pengamal gay. Temannya merupakan seorang peragawan / modeling.

Pak Syeikh Anwar Al Juburi buat hal lagi. Ahli Parlimen sibuk bersidang, dia sibuk pergi makan angin menjaja kes liwatnya. Kalau tak mahu masuk Parlimen membincangkan hal rakyat, letak jawatan sajalah. Waktu duduk di luar, sibuk nak bertanding jadi Ahli Parlimen. Dah jadi Ahli Parlimen, sibuk pula nak keluar dewan. Macam diva betul. Tak boleh ditegur sikit. Orang kata orang-orang gay ni memang begini ... cepat sensitif! Pertemuan kedua-dua gay ini boleh dibaca di Malaysiakini, di sini.

Kalau Anwar pentingkan penduduk-penduduk Permatang Pauh yang mengundinya di PRK, kenapakah beliau sanggup meninggalkan sessi parlimen untuk menjaja kes peribadinya. Kalau betul Ketua Pembangkang ini hero puak-puak peminat jubur, kenapakah beliau lari memperjuangkan isu rakyat di Parlimen untuk memperjuangkan kes liwatnya yang dihadapinya dengan meminta simpati ahli-ahli parlimen Britain yang rata-ratanya pengamal seks bebas dan gay.

Kalau beliau cintakan negara, kenapa beliau sanggup memburukkan Malaysia di luar untuk memastikan tekanan luar membuang kes liwat juburnya? Kenapakah di Britain dan bukannya di negara-negara Islam yang lain?

Kalau betul beliau seorang pejuang dan percayakan konsep demokrasi, kenapa tidak ada telor untuk menghadapi kes beliau di mahkamah. "Bullshit" sekiranya beliau mengatakan beliau tidak percaya sistem kehakiman di Malaysia kerana beliaulah orang yang paling banyak buat saman malu di Malaysia.
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates