December 8, 2009

45 Siapa Nazri Hendak Memanggil Tun Dr Mahathir "Bloody Racist"?

Apabila Tun Dr Mahathir ditanya pemberita wajarkah Biro Tatanegara Negara dikaji semula, Tun menjawab, "Ketika zaman saya, peserta BTN menganggap ia amat berguna kerana ia mendedahkan diri mereka dengan nilai dan budaya baru kerana nilai dan budaya sedia ada (waktu itu) tidak kondusif jika ingin berkhidmat dengan kerajaan. Jadi, saya tidak nampak salahnya kursus BTN ini, jadi apa yang dikritik hanyalah cubaan untuk memperbesar-besarkan perkara yang tidak benar.”

Seperti yang telah saya jangka semalam, Nazri Aziz pasti akan menghentam Tun dengan kenyataan ini memandangkan beliaulah orang pertama yang mencadangkan kepada kabinet supaya Biro Tata Negara dikaji semula setelah beliau terlalu dayus dan bacul untuk menghadapi tekanan dari Pakatan Haram khasnya DAP. Kenyataan bacul beliau boleh dibaca di sini. Tun Dr Mahathir tidak tidak sedikitpun menyebut nama sesipa dan tidak pula mengkritik usaha perubahan yang cuba dilakukan oleh Nazri ini. Kenapakah Nazri terlalu biadap dan bangsat memanggil sehingga sanggup memanggil Tun Dr Mahathir sebagai "bloody racist"? Siapakah Nazri yang mentah ini hendak mengajar seorang Negarawan Malaysia? Keceluparan dan kebiadaban Nazri boleh di baca di The Malaysian Insiders, di sini.

Nazri yang ku kenali memang seorang pembodek nombor satu negara. Sewaktu Tun Dr Mahathir memerintah, apa perintah Tun yang tidak beliau lakukan. Apabila Tun Dr Mahathir bersara dan digantikan dengan Tun Abdullah, dipuji dan dibodeknya orang tua itu. Tun Dr Mahathir pula dibelasahnya. Inilah pejuang Islam Hadhari sejati mengalahkan Tun Abdullah atau Pak Lah sendiri. Apabila Pak Lah mengundurkan diri, giliran DS Najib pula hendak dicium bontot. Sekarang dialah wira 1Malaysia. DS Najib sendiri tak kata apa-apa pasal kenyataan Tun Dr Mahathir, dia pula yang lebih-lebih. Memang lebih sudu dari kuah.

Bagi pejuang kuat Islam Hadari di zaman Pak Lah dan pejuang 1Malaysia di zaman DS Najib, kita merasa hairan kerana perwatakan Nazri tidak mengambarkan peribadi keluarganya yang sebenar. Janganlah takbur sangat dengan jawatan Menteri yang kamu sandang sedangkan keluarga sendiri kamu tidak dapat pimpin menjadi penganut Islam yang baik. Menteri Islam apakah si Nazri sekiranya anak sendiri kaki tunggang arak dan kaki perempuan. Anda saksikan gambar di bawah. Kalau anak sudah rintik, pasti bapanya borek. Mana hendak tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.


December 6, 2009

19 Inikah Selangor Negeri Berkebajikan Ala Pakatan Haram?

(Foto ehsan rakan Facebook, Rohaizat Tahir)

Tidak sayukah mata melihat anak-anak ini tidur bergelimpangan di kaki-kaki lima. Mungkin permandangan ini sudah biasa di Indonesia dan Thailand, tetapi tidak di Malaysia. Lebih-lebih lagi gambar ini diambil diambil di kawasan Hulu Kelang di mana ADUN dan Ahli Parlimen daripada parti PKR (Parti Kelentong Rakyat), terletak di negeri Selangor yang mewar-warkan sebagai negeri berkebajikan. Apa yang kedua-dua wakil rakyat ini buat? Di mana Azmin Ali dan di mana pula Saari Sungib? Adakah mereka sedang sibuk memenuhkan kantung poket masing-masing?
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates