September 18, 2009

8 Kalau Tun Mahathir Cakap Beginipun Samy Tak Mau Faham Susah La

Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Presiden MIC DS S Samy Vellu akan menjadi liabiliti kepada Barisan Nasional pada pilihan raya umum akan datang disebabkan kepimpinannya yang gagal. Katanya,
"Kalau kita tengok di negara lain, apabila seseorang pemimpin gagal, dia dengan sendirinya letak jawatan. Kalau di Jepun, dia commit harakiri (bunuh diri). Kita tak suruhlah dia (Samy) commit harakiri. You (Samy) gagal pimpin MIC sampai you (Samy) sendiri kalah. Samy dia punya prestasi jauh lebih buruk daripada Pak Lah tapi dia tak mahu nak lepas pun jawatan dia. Sepatutnya sebelum sampai ke tahap itu, dia (Samy) patut letak jawatan. Pak Lah pun saya tegur, apa Samy Vellu saya tidak boleh tegur? Ini ditujukan bukan kepada Samy Vellu seorang sahaja kerana ada yang lain pun macam begitu juga. Saya letak jawatan bukan bila orang kecam saya. Saya letak jawatan sebab saya duduk lama sangat. Pemimpin Malaysia ini belum faham apabila dia gagal, dia patut dengan sendiri letak jawatan, tak payah orang suruh. Bila you gagal, you punya parti gagal. Dia bertanggungjawab. Kalau saya tahu seseorang itu akan menyebabkan kekalahan BN, itu sudah menjadi masalah BN. Bukan masalah MIC lagi. Kita tak boleh kata dok tak interfere (campur tangan) saja. Ini urusan BN. Kerana dia, BN kalah. Dulu mana ada Hindraf. La ni (sekarang) dah ada berpuluh (kumpulan pendesak masyarakt India). Kerana dialah pasal orang tak mahu dia tapi dia nak jadi presiden lagi. Dia nak buat universiti, saya pujuk kerajaan bagi peruntukan RM50 juta dan banyak lagi dia punya projek, saya tolong. Lebih dari itu, saya juga berusaha supaya calon-calon MIC ini disokong oleh orang Melayu. Tanpa sokongan daripada ahli Umno dan orang Melayu lain, MIC tak boleh menang. Jadi ini khidmat saya kepada MIC. Tapi apabila MIC membuat sesuatu yang akan menyebabkan dia tak akan disokong oleh orang India, baik orang Cina, baik orang Melayu, saya perlu tegur."

Sumber: Bernama.

September 17, 2009

8 Seorang Lagi Paria MIC Yang Tidak Sedar Diri

Seorang lagi paria MIC berbicara selepas Peter Sugumaran daripada MIC Bahagian Paya Besar, Pahang dengan kurang ajarnya mengeluarkan kenyataan agar gambar Tun Dr Mahathir Mohammed dikalungkan dengan kalungan kasut. Paria MIC ini merupakan Ketua Pemuda MIC, T Mohan yang mendesak agar UMNO mengenakan tindakan disiplin ke atas Tun Dr Mahathir kerana mengkritik MIC, parti yang sudah nyawa-nyawa ikan, hidup segan mati tak mahu, ada tidak menambah, tiada tidak mengurang. Laporan The Malay Mail melaporkan seperti berikut:
MIC Youth leader T. Mohan now wants Umno to take disciplinary action against former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad since the Pahang delegate who made the disparaging remarks against Dr Mahathir has been suspended. Mohan said neither he nor the party condoned the “garland of slippers” suggested by Peter Sugumaran of the MIC Paya Besar division in Pahang. However, the Youth wing feels the former prime minister should not have interfered in the internal affairs of the MIC, he said. “Much as both the party and I hold Dr Mahathir in high esteem, action should be taken against him by Umno for interfering in the affairs of the MIC.”
Pertamanya, saya ingin bertanya siapakah paria T Mohan ini dan dari estet mana beliau berasal. Apakah sumbangan terbesarnya kepada kaum India di negara ini sehinggakan melayakkan beliau untuk menyarankan kepada UMNO untuk mengambil tindakan ke atas Negarawan Negara. Sekiranya paria ini merasakan perlunya beliau untuk membodek Bossnya yang tewas mempertahankan kerusi parlimennya di dalam PRU yang lalu, tidak perlulah beliau sehingga terpaksa membuat harakiri politik dengan mengkritik Negarawan Negara. Kalau setakat baru menjadi Ketua Pemuda di dalam parti yang hampir pupus, hentikan ajalah kenyataan bodoh berkenaan. Cermin dahulu muka sendiri.

Keduanya, saya merasakan sudah masanya UMNO dan Barisan Nasional menilai kembali kedudukan MIC di dalam komponen BN. Dengan hanya 3 kerusi daripada 222 kerusi Dewan Rakyat, MIC gagal mendapat kepercayaan masyarakat India. Pemimpin dan ahli-ahli MIC lebih kepada "syok sendiri". Ini kerana calon MIC selama ini berjaya dipilih atas ehsan undi orang Melayu, yang rata rata dijana oleh UMNO, semenjak pilihanraya pertama 1955. Rata-rata sekiranya ahli akar umbi UMNO merasa tersinggung, jika tidak marah, maka kegagalan meraih undi orang Melayu bererti MIC akan terus gagal menjadi wakil etnik India dalam persada politik perdana. MIC seharusnya dinyahkan daripada komponen Barisan Nasional!

0 Obama Life At White House
September 16, 2009

7 Jangan Hina Agama Lain, Islam Dihina Tak Mengapa

Bukan Ahmad Albab yang punya ... balak ini Nik Aziz yang punya ho ho ho
Walaupun bimbang adanya dalang di sebalik tunjuk perasaan memperingati tragedi runtuh menara berkembar World Trade Centre (WTC) di London 11 September lalu, PAS menyifatkan ia lebih bertamadun berbanding perarakan kepala lembu di Shah Alam. Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, perarakan di Shah Alam tidak bertamadun kerana ia membangkitkan isu perkauman dan penghinaan terhadap agama lain. Baru-baru ini demonstrasi antiIslam diadakan berdekatan Masjid Utama Harrow, barat laut London dianjurkan Pertubuhan Hentikan Pengislaman Eropah (SIOE).Seorang anggotanya, Stephen Gash dilaporkan menegaskan tidak mahu sebarang masjid dibina sehingga isu kebencian diselesaikan.

Sumber: Haprakdaily.
Apabila Tuan Guru Mursyid puak-puak Pas ni membuka mulut, pastinya akan mengundang kontroversi. Kadang-kadang merasa kesihan pun ada melihat nyanyuk nya kelakuan Tuan Guru seorang ini. Kalau disebabkan politik sekalipun janganlah sehingga mengeluarkan kenyataan demonstrasi anti Islam lebih bertamadun daripada usaha orang-orang Islam hendak mempertahankan hak-hak mereka.

Adakah gerakan pelampau kanan, Liga Pertahanan England di Birmingham menentang pembinaan masjid lebih mulia daripada usaha penduduk-penduduk Seksyen 23 untuk menghalang pembinaan rumah berhala di kawasan majoriti Islam. Nauzubillah himinzalik.

5 Selamat Ulang Tahun Pembohongan PertamaCucu Tok Selampit dengan rendah diri ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ulangtahun Pembohongan Pertama buat Datuk Seri Anwar "The Drama King" Ibrahim. Hari ini genaplah setahun cita-cita Mat Jeninnya untuk menjadi Perdana Menteri. Sudah pastinya hari ini akan disambut dengan gilang gemilang oleh semua pengikut-pengikut Pakatan Haram di seluruh Malaysia. Tahniah buat pengikut-pengikut tegar Pakatan Haram kerana anda semua telah dikeldaikan oleh pemimpin nombor satu ini. Saya akhiri ucap selamat saya dengan "We Have The Numbers!".

September 15, 2009

6 Hanya Orang Gila Tidak Mengaku Dirinya GilaPrinsip asas dalam bidang "psychology" manusia adalah hanya orang-orang gila tidak akan mengaku dirinya gila. Yang keduanya, hanya orang-orang yang gagal akan mengatakan dirinya hebat untuk menutup langau dan kurap di badan. Lihat kenyataan ini:
"Ketika masa saya (menteri dan ahli parlimen), mereka kata rakyat menyampah dengan saya (dan) itulah sebabnya masyarakat India tidak mengundi BN.

"Mereka bukan menyampah dengan saya. Mereka menyampah dengan BN."

Sumber: Malaysiakini.
Hakikatnya:

1. Samy Vellu merupakan Presiden pertama MIC yang gagal mempertahankan kubu kuatnya di parlimen Sungai Siput dalam pilihanraya Umum Mac tahun lalu.

2. MIC kalah enam daripada sembilan kerusi Parlimen yang ditandinginya serta tewas 12 daripada 19 kerusi DUN.

3. MIC hanya mempunyai 3 daripada 222 kerusi Dewan Rakyat. Besar sangat ke?

4. UMNO - Tun Mahathir - Pak Lah - DS Najib, MCA - Lim Liong Sik - Ong Ka Ting - Ong Tee Keat, MIC - Samy Vellu - Samy Vellu - Samy Vellu + lagi 9 tahun ... Sampai semua jawatan pun nak kena Samy Vellu pilih dan tentukan. Ini Malaysian Indian Congress ke Samy Vellu Indian Congress?"


Vaa Vaa Vaa Samy Dei. Yenna dai. Porachit!!

September 14, 2009

15 Bangsatnya Paria-Paria MIC!

Kalau rasa ada paria-paria MIC berhasrat hendak letakkan kalungan kasut ke atas potret di atas, bagi tahu, aku hendak penampar seekor-seekor!!
Kecaman terhadap bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada Perhimpunan Agung MIC semalam adalah melampau dan amat biadab, kata Naib Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia Datuk Razali Ibrahim. Beliau berkata tindak-tanduk seumpama itu bukan budaya Barisan Nasional (BN) dan MIC perlu bertanggungjawab untuk mengambil tindakan.

"Tindakan perlu dikenakan oleh BN jika pimpinan MIC membiarkan perkara itu berlalu begitu sahaja. Ia mesti diambil demi menjaga kerukunan dalam BN," katanya dalam satu kenyataan. Beberapa akhbar hari ini melaporkan bahawa Dr Mahathir telah dikritik para perwakilan MIC pada perhimpunan itu kerana dikatakan mencampuri urusan dalaman MIC serta menjatuhkan maruah presiden parti itu Datuk Seri S.Samy Vellu.

Sumber: Bernama.
Saya tidak tahu sama ada hendak menangis atau ketawa apabila membaca kenyataan di atas. Mungkin ianya datang dari hati sanubari yang ikhlas dari Datuk Razali sendiri atas kapasiti individu. Di manakah hilangnya suara Ketua Pemudanya, bersembunyi di sebalik ketiak omak ke? Di manakah suara pemimpin-pemimpin UMNO yang lain. Adakah mereka terlalu dayus sehingga sanggup membiarkan orang luar mencemuh negarawan sendiri. Ini bukan perkara main-main, ini perkara maruah kerana ada di kalangan perwakilan MIC yang bangsat sanggup untuk meletakkan kalungan kasut ke atas potret tokoh negarawan ulung Tun Dr Mahathir Mohammad. Bangsat betul paria-paria ini. Di manakah blogger-blogger yang kononnya memperjuangkan Ketuanan Melayu Islam?

Saya berharap marahnya ahli-ahli UMNO ini tidak bersifat berpilih. Sudah lupakah mereka bagaimana Tun dihina. Di manakah mereka ketika Tun diaibkan ketika disingkirkan dan dikalahkan di dalam bahagiannya sendiri, Kubang Pasu, ketika perwakilan-perwakilan ketika itu sibuk membilang duit di dalam "sampul-sampul yang berisi". Masih lupakah mereka-mereka yang bangsat ini yang menjadi orang suruhan Tun Abdullah dan menantunya? Sudah lupakah mereka?

Cucu Tok Selampit tidak pernah lupa!
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates