June 6, 2009

4 Tamparan Untuk TG Nik Aziz?

Tahniah kepada kesemua 23 Jawatankuasa Kerja Pas Pusat Sessi 2009 - 2011. Husam Musa (Timbalan Pesuruhjaya PAS Kelantan) tewas bersama Dato’ Mohd Amar (Ahli exco dan Timbalan Pesuruhjaya PAS Kelantan), Dato’ Takiyuddin Hj Hassan (Ahli Exco dan Setiausaha Perhubungan PAS Kelantan) dan Dato’ Anuar Tan (Ahli Exco dan Bendahari PAS Kelantan). Mereka-mereka ini adalah orang kepercayaan TG Nik Aziz Nik Mat.

Adakah ini secara sedar atau kebetulan penolakan calon-calon dari Kelantan berkait langsung dengan hubungan rapat TG Nik Aziz dengan AnWar Ibrahim atau kenyataan TG Nik Aziz yang sering kali melalut kebelakangan ini menyebabkan penolakan calon-calon dari Kelantan?

Beikut adalah senarai penuh Jawatankuasa Pas Pusat Sessi 2009 - 2011:

Presiden
Dato’ Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang (Mantan MB Terangganu)

Timbalan Presiden
Ustaz Nasharuddin Mat Isa

Naib Presiden
Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man (Pesuruhjaya PAS Pahang)
Haji Salahuddin Ayub (Ahli parlimen Kubang Krian)
Dato’ Mahfuz Omar (Ketua penerangan PAS yang juga ahli Parlimen Pokok Sena)

AJK PAS Pusat
1- Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin (Timbalan pesuruhjaya PAS Perak, MP Bukit Gantang dan ADUN Pasir Panjang)
2- Ustaz Idris Ahmad (Pesuruhjaya PAS Perak)
3- Dato’ Kamaruddin Jaaffar (Setiausaha Agung PAS)
4- Dato’ Seri Azizan Abdul Razak (Menteri Besar Kedah)
5- Dato’ Hassan Mohd Ali (Pesuruhjaya PAS Selangor)
6- Dr Hatta Mohd Ramli (MP Kuala Krai)
7- Ustaz Ghani Samsudin (Pesuruhjaya PAS Melaka)
8- Dato’ Abu Bakar Chik
9- Saudara Hanipa Maidin
10- Dato’ Ir Amirudin Hamzah
11- Dr Lo’ lo’ Haji Ghazali
12- Ustaz Ghani Abdul Rahman (Pesuruhjaya PAS Melaka)
13- Dr Dzulkefly Ahmad (MP Kuala Selangor)
14- Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi (ADUN Batu Buruk)
15- Ustaz Hashim Jasin (Pesuruhjaya PAS Perlis dan ADUN Sanglang)
16- Saudara Mazlan Aliman (ketua penerangan PAS Johor)
17- Ustaz Taib Azamuddin Mohd Taib (MP Baling)
18- Dr Mujahid Yusof Rawa (Timbalan Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang dan MP Parti Buntar)

June 5, 2009

2 Kalau Padi Katakan Padi

Antara ahli Kelab Penyokong Pas Yang Hadir Di Muktamar Pas Ke 55.
Bercakap pada sidang akhbar selepas merasmikan Muktamar Pas ke-55 di Stadium Malawati di sini hari ini, Abdul Hadi berkata Pas tidak akan tergopoh-gopoh untuk menjadikan Kelab Penyokong Pas yang dianggotai penyokong bukan Islam sebagai sayap parti itu.

Sumber: Bernama.
Kalau padi katakan padi, tidaklah kami tertampi-tampi.
Kalau sudi katakan sudi, tidaklah kami ternanti-nanti.
Itulah pantun orang lama yang boleh digambarkan terhadap sikap pemimpin Pas yang sebelum ini berjanji untuk menjadikan Kelab Penyokong Pas sebagai salah satu daripada sayap parti. Adalah diharapkan Pas tidak mempermainkan sokongan yang diberikan oleh penyokong-penyokongnya yang bukan Islam. Tidak salah memberitahu bahawa parti tidak bersetuju untuk menyerapkan Kelab Penyokong Pas sebagai sayap parti, tetapi janganlah gantung tidak bertali. Ini bukan dasar Islam, ye tak?

0 Sudah ... Sudah ... Jangan Buat Fitnah Lagi

Pegawai Tugas-Tugas Khas, Mohd Ismadi Abdul Kadir hari ini sudahpun membuat penjelasan mengenai dakwaan sebuah blog (di sini) yang mengatakan beliau berkahwin dengan isteri orang. Wanita yang dikahwininya itu adalah merupakan peguam muda yang beranak tiga yang juga anak saudara kepada DS Menteri Besar Kedah. Mohd Ismadi telah membuat penjelasan seperti berikut:
 • Beliau mempunyai dokumen yang lengkap bagi membuktikan bahawa perkahwinannya sah di sisi agama dan undang-undang negeri.
 • Isteri beliau pernah ditinggalkan tanpa sebarang nafkah. Isterinya telah berjumpa kadi syariah dan tuntut fasakh daripada suami lamanya.
 • Isteri mudanya itu juga mendapat hak penjagaan untuk kesemua anaknya daripada mahkamah syariah.
Saya berharap blog berkenaan seharusnya memohon maaf dan mengambil iktibar daripada perkara berkenaan. Janganlah kita mengikut rentak sesetengah orang yang suka menabur fitnah tanpa mempunyai sebarang bukti. Sebagai citrawan yang beretika kita seharusnya bersedia meminta maaf sekiranya sumber yang kita perolehi adalah tidak benar. Saya berharap isu berkenaan tidak timbul lagi memandangkan tidak elok merobohkan masjid yang dibina secara halal. Seperti kata DS Azizan, "Kompang elok, kenduri (kahwin) elok."

June 4, 2009

2 From The Man Himself - The Truth About Altantunya

“There’s no evidence,” Najib told the Associated Press in Beijing.

“They’ve not offered any evidence at all ... I have sworn in the name of God, of Allah, that I had nothing to do with her and I can’t go beyond that.”

The prime minister added what he described as a “tongue in cheek comment,” saying the fact that Shaariibuu was staying at “a two-star run down hotel” at the time of her death was further indication that he had not been involved with her.

“If she was my girlfriend, she will be totally insulted if I put her (there),” he said with a laugh.

I trust you DS Najib. Well, I dare you the "no balls" RPK dan Anwar Al Juburi, burden of proof is on your side. Your dumb supporters are waiting!

1 DUN Kedah Kecoh Lagi Dengan Cerita Kahwin Bini Orang!


Kerajaan Negeri Kedah yang amat jarang menonjolkan kontroversi dan sensasi kecoh lagi. Ini berikutan Naib Ketua Pemuda Umno Kedah Haris Che Mat meminta Menteri Besar DS Azizan Abdul Razak menyiasat kesahihan dakwaan sebuah laman blog kononnya seorang pegawai khasnya berkahwin dengan isteri orang.

Sebelum ini Kerajaan Negeri kecoh sekejap apabila bekas ADUN Bukit Selambau bermukah dengan isteri orang, namun "kepintaran" DS Azizan Abdul Razak berjaya menutup perkara tersebut dengan mengarahkan beliau meletak jawatan dan mengadakan pilihanraya kecil.

Walaupun dakwaan Haris Che Mat itu diperolehi daripada sumber blog yang boleh diragukan, DS Azizan seharusnya memandang serius isu itu kerana ia melibatkan seorang pegawai kanan kerajaan. Berdasarkan blog berkenaan (sumber di sini), pegawai berkenaan telah bernikah dengan seorang wanita yang masih merupakan isteri orang selepas wanita itu tidak mendapat nafkah selama lapan bulan daripada suaminya.

Sekiranya perkara ini benar, amatlah malang bagi DS Azizan. Saya mengagumi corak pentadbiran DS Azizan di negeri Kedah, walaupun beliau dari parti Pas. Pemerintahannya jauh lebih baik dari mantan Menteri Besar. Saya juga mengagumi personali DS Azizan. Peribadinya juga jauh lebih baik dari mantan Menteri Besar yang terpalit kiri dan kanan dengan kontroversi. Walaupun DS Azizan hidup berpoligami, tidak wujud sebarang salah faham di antara kedua-dua isterinya itu. Bagaimana saya tahu. Makcik saya sebelah bapa adalah anak saudara isteri pertama DS Azizan. Bukankah anak buah beliau seharusnya mengikut jejak langkah beliau? Kenapa suka benda-benda yang haram?

June 3, 2009

7 Berita-Berita Bodoh Ahli Politik Yang Memerlukan Penjelasan

1. Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) mendesak exco kerajaan berkaitan, meletak jawatan ekoran kejadian bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, di Gong Badak runtuh pagi semalam.

Sumber Malaysiakini.

Penjelasan: Bukankah EXCO Selangor juga patut meletakkan jawatan di atas runtuhan yang berlaku di bangunan yang menempatkan Jaya Supermarket, yang mana ini melibatkan kehilangan beberapa nyawa. Saya difahamkan projek berkenaan masih belum mendapat kelulusan pihak-pihak yang berkenaan. Kenapa nampak kesalahan sebelah pihak sahaja?

2. DAP veteran Lim Kit Siang warns that Malaysia risks being a failed state under the Najib administration. He also mentioned many examples that included the recent Jaya Supermarket disaster where construction workers were killed when the building collapsed while they were carrying out demolition work that was not approved.

Source: The Malaysian Insiders.

Penjelasan: Saya tidak tahu apakah Apek ini sudah nyanyuk seperti TG Nik Aziz. Bukankah Pasaraya Jaya terletak di Petaling Jaya, di dalam negeri Selangor, di dalam pemerintahan Pakatan Haram. DS Najib yang salah juga ka?

3. Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua membidas Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassan yang menganggap keganasan domestik terhadap wanita adalah "perkara peribadi" semata-mata. Beliau yang juga Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP berkata demikian berhubung kenyataan isteri Tengku Temengong Kelantan, Manohara Odelia Pinot yang mendakwa beliau telah, dirogol, diseksa dan didera oleh suaminya.

Sumber: TVAntara.

Penjelasan: Ini lagi seorang komunis. Panggil bodoh marah. DS Muhyiddin kalau hendak menjawab soalan pemberita bukan boleh lepas cakap macam kau dan aku. Bukankah perkara ini masih lagi samar-samar. Siapa yang betul, siapa yang salah. Betulkah Manohara didera, dirogol dan diseksa. Tony Pua sudah tengok ke torehan di buah dada Manohara seperti yang didakwa. Perkara ini melibatkan 2 negara dan kedua-dua pihak sedang mempertimbangkan untuk membawa kes ini ke mahkamah. DS Muhyiddin bercakap atas kapasiti orang no 2 di Malaysia, Timbalan Perdana Menteri, bukan ahli politik murahan macam kamu Tony Pua. Akai ada ka?

4. Penasihat DAP Lim Kit Siang hari ini menggesa Najib Razak untuk mendapatkan usul kepercayaan terhadap kepimpinannya daripada ahli parlimen UMNO dan Barisan Nasional pada sessi baru Parlimen bulan ini. Usul sedemikian akan membolehkan Najib mengukur sokongan UMNO-BN untuk beliau dalam menangani kemelut seperti di Perak dan keretakan yang semakin parah dalam UMNO dan Barisan Nasional.

Sumber: TVAntara.

Hai sedap saja minta DS Najib buat undi percaya. Kenapa tidak suruh Khalid Gagap buat undi percaya di DUN Selangor. Bukankah elok beliau mengukur sokongan Pakatan Haram untuk beliau menangani kemelut Eli menunjukkan kemaluan dan lain-lain kes di Selangor. Oh Ya, bukankah sahabat baik Apek, AnWar Berahi sebelum ini sibuk-sibuk hendak buat undi tidak percaya di parlimen. Kerajaan 16 September. Kenapa tidak buat Apek?

3 Malaysia Negara Ke 3 Paling Selamat Di Asia

Menurut Global Peace Index (GPI), Malaysia adalah negara ke 3 di Asia selepas Jepun dan Singapura dan ke 26 di dunia pada kedudukan negara yang paling selamat untuk diduduki atau dilawati. Kedudukan index GPI Malaysia telah menurun daripda nombor 38 pada tahun lalu kepada kedudukan 26 pada tahun ini. Kedudukan ini yang dilakukan oleh GPI merupakan kaedah penarafan tahunan ke atas negara-negara di dunia berdasarkan keamanan dan kedamaian sesebuah negara berkenaan. Rujuk di sini untuk melihat negara-negara lain di dunia.

Terima kasih kepada kerajaan Malaysia, terima kasih kepada Polis Di Raja Malaysia, terima kasih kepada Angkatan Tentera Di Raja baik di laut, di darat dan di udara dan lain-lain petugas keselamatan yang menjaga keamanan dan keharmonian di Malaysia. Walaupun kita tahu banyak tomahan dan tindakan daripada parti-parti pembangkang yang cuba untuk menconteng arang ke muka negara dan juga merosakkan keamanan di Malaysia seperti mengadakan mogok, perhimpunan haram, demonstrasi jalanan dan sebagainya, kita tahu majoriti masyarakat Malaysia tidak mahukan ini semua. Mereka mahukan keamanan, kekukuhan ekonomi dan kestabilan politik.

Penguatkuasaan dan tindakan tegas juga perlu diambil terhadap pendatang-pendatang asing yang haram menyeludup masuk ke Malaysia dan membuat jenayah dan masalah sosial yang lain. Masalah ini seharusnya dipandang dengan serius terutama di Sabah dan di bandar-bandar besar di Semenanjung. Semoga rakyat Malaysia hidup aman dan harmoni di bawah satu bumbung dan menjadi contoh kepada negara-negara lain di dunia.

June 2, 2009

1 Apa Beza Muktamar Pas 55 Dengan Perhimpunan Agong UMNO?

Hari ini alhamdulillah saya dapat berbual dengan seorang sahabat lama. Agak lama tidak berbual dengan beliau memandangkan beliau kini sibuk dengan urusan parti kerana memegang jawatan yang agak penting di dalam parti Pas peringkat negeri. Perbualan kami petang tadi banyak berkisar tentang Muktamar Pas ke 55 yang akan bermula esok. Sambil menikmati roti bakar dan kopi panas di Pak Li Kopitiam, Seksyen 18, Shah Alam, beliau melahirkan kerisauan mengenai masa depan dan hala tuju parti Pas. Baginya Pas sekarang sudah tidak ada beza dengan UMNO. Ini alasan-alasan yang diberikan olehnya:
 • Kempen secara terbuka tidak kira apa medium sekalipun. Akhbar Harakah disalahguna untuk kepentingan pemimpin-pemimpin tertentu.
 • Menggunakan bloggers untuk menjatuhkan satu sama lain. Lihatlah "peperangan" di antara Mohd Sayuti Omar v Husam Musa (melalui proksinya Syeih Azidi - Kickdefella) hanya pasal kambing!
 • Memanggil para wartawan dengan mengadakan sidang media khas hanya untuk menyatakan kesediaan merebut satu-satu jawatan dalam parti.
 • Berlumba menunjukan kehebatan pengaruh masing-masing dan bukannya pertandingan sesama sendiri dalam parti yang lebih berkonsepkan Fastabiqul Khairaat (berlumba - lumba untuk berbuat kebaikan).
 • Hilang semangat untuk memikul amanah yang diberi oleh ahli-ahli dan parti tetapi lebih kepada berusaha menjatuhkan lawan masing-masing.
 • Demokrasi dilaung-laungkan. Prinsip musyawarah diketepikan.
 • Sudah ada puak-puak seperti Team A dan Team B dalam UMNO. Pas pula terbahagi kepada puak ulamak dan puak erdogan.
 • Kepimpinan lama ditegur secara terbuka menggunakan media. Prinsip menutup aib pemimpin sudah tiada di dalam kamus Pas.
 • Menyombong dan berbangga diri apabila mendapat pencalonan yang banyak dan bukannya beristigfar menginsafi bahawa pencalonan berkenaan bakal dipikul sebagai tanggungjawab.
Entah kenapa petang tadi saya menjadi pendengar yang baik. Buat semua muslimin dan muslimat Pas, selamat bersidang.

5 Anwar Ibrahim Is The Gay Champions!!!

Lets read what AnWar Ibrahim has to say about homosexuality activities:

“In the general view, among Muslims and many non-Muslims that I know, homosexuality is not accepted,” he said. “Fair enough. But here the question is, how do you use the law and intrude on people’s privacy and their own private choices?"

“This is the borderline. I think public display may be objectionable, but I think the laws need to be amended."

“The issue is the invasion of privacy, and we therefore have to design and make sure the law does not involve the overzealous groups trying to push their views or values outside the scope of the law."

“So I think while I endorse the general law against homosexuality - I think it is against Islamic tenets and also the cultural practice here by most Malaysians - I think we have to bear in mind that invasion of privacy is something that we need to look at.”

“I think why Mahathir may have had these charges trumped up against me is because there is a general sentiment - and he is right in the sense of a very general sentiment - against homosexual practices,” Anwar said.

“Gay marriages are going a bit too far,” Anwar said. “I’m a liberal in many ways but I think that is going a bit too far.”

Thanks very much to AIDC for the expose. You can refer his statements in International Herald Tribune dated November 11, 2004. I wonder why AnWar Ibrahim have lots of supporters in Malaysia. They are gay!!! I think new leadership of Pas especially from Erdogan Team will fully support AnWar Ibrahim's plan. Yeeeehahhh ...

2 500 Ikut Jejak Hashim Jika Keluar Umno

Tajuk berita Malaysiakini semalam menjadi tajuk "posting" saya kali ini. Kali ini saya tidak marah seperti sebelumnya. Kali ini saya tersenyum sambil menaip "posting" ini. Kita sudah tahu siapa yang menjadi dalang di dalam perpecahan di negeri Perlis. Seorang bekas ketua penerangan UMNO negeri, Hashim Suboh dan seorang lagi bekas ketua penerangan Pemuda UMNO bahagian Arau, Ismail Hashim. Kedua-duanya ada "title" bekas.

Kenapa mereka berdua bersama 500 lagi ahli UMNO (seperti yang didakwa) masih lagi menunggu dan tidak lagi keluar parti menyertai parti pembangkang (baca PKR). Sekarang baru kita mengetahui senarionya. Mereka ini berada di dalam UMNO kerana kedudukan. Dengan kedudukan mereka boleh dapat projek. Dengan projek mereka boleh dapat "pitih" kata orang Terangganu. Bila sudah tinggal "bekas", kesetiaan hilang ke mana. Kerana projek tidak ada lagi, bila projek tidak ada maka "pitis"pun kurang. Kenapa tunggu lagi?

"Joint"lah PKR. Takkan tunggu Brother AnWar buat tawaran dulu kot? Brother AnWar buat lawatan ke Perlis tempoh hari kenapa tidak serah borang? Cik Ismail dan Cik Hashim tengah main tarik tali ke? Siapa yang tawar kontrak atau wang yang lebih lumayan. Baca kenyataan Hashim seperti berikut:
"Dalam kemelut politik Perlis sekarang, apa yang boleh saya buat. Saya nak tubuh parti baru tidak mampu. Takkan Anwar Ibrahim hendak bunuh orang Melayu kerana dia orang Melayu juga."
Diharap kepimpinan UMNO negeri Perlis di bawah DS Md Isa Sabu tidak melayan kedua-dua ekor lembu ini. Biarlah mereka masuk PKR. Biar semua kudis-kudis dalam UMNO merebak ke dalam parti PKR. Masuklah ... masuklah ... tunggu apa lagi.

1 Black Money - Why Malaysians So Naive?

Reading the Star newspaper's headline regarding the Black Money make me want to share this event with my beloved visitors. I have received an e-mail via my yahoo spam box yesterday regarding the modus operandi of "layering" money laundering in this country:
PLEASE REPLY IMMEDIATELY

Thursday, 28 May, 2009 21:49


From:

To:
undisclosed-recipients

FROM THE DESK OF MR SEDIQ MARIN
AUDITING AND ACCOUNTING SECTION OF
BANK OF AFRICA (B.O.A)
OUAGADOUGOU BURKINA-FASO
WEST AFRICA.

Dear Friend,

I know that this email will be a big surprise to you, But I want you to calm down and read very carefully .


I am Mr Sediq Marin, the director in charge of auditing and accounting section of Bank of Africa (BOA) Ouagadougou Burkina-Faso West-Africa with due respect and regard. I have decided to contact you on a business transaction that will be very beneficial to both of us at the end of the transaction.

During our investigation and auditing in this bank, my department came across a very huge sum of money belonging to a deceased person Mr.Emmanuel Etukudo who died on May 2nd, 2004 in a gassy car accident with his entire family on there way back from Bobo-Dioulasso the formal capital city of Burkina-Faso, and the fund has been dormant in his account with this Bank without any claim of the fund in our custody either from his family or relation before our discovery to this development.

The said amount was U.S $9.8M (Nine million eight hundred United States dollars). As it may interest you to know, I got your impressive information through yahoo search on foreign business relations here in Ouagadougou Burkina-Faso. Meanwhile all the whole arrangement to put claim over this fund as the bona fide next of kin to the deceased, to get the required approval and transfer this money to a foreign account has been put in place and directives, and needed information will be relayed to you as soon as you indicate your interest and willingness to assist me and also benefit your self to this great business opportunity.

In fact I could have done this deal alone but because of my position in this country as a civil servant (A Banker), we are not allowed to operate a foreign account and would eventually raise an eye brow on my side during the time of transfer because I work in this bank. This is the actual reason why it will require a second party or fellow who will forward claims as the next of kin with affidavit of trust of oath to the Bank and also present a foreign account where he will need the money to be re-transferred into on his request as it may be after due verification and clarification by the correspondent branch of the bank where the whole money will be remitted from to your own designation bank account.

I will not fail to inform you that this transaction is 100% risk free. On
smooth conclusion of this transaction, you will be entitled to 40% of the total sum as gratification, while 60% will be for me. Please, you have been advised to keep "top secret" as I am still in service and intend to retire from service after we conclude this deal.

I will be monitoring the whole situation here in this bank until you confirm the money in your account and ask me to come down to your country for subsequent sharing of the fund according to percentages previously indicated and further investment, either in your country or any country you advice us to invest in. All other necessary vital information will be sent to you when I hear from you.

I will be expecting to hear from you soonest.

Have a nice day

MR Sediq Marin,
I remembered few years back, we have succeeded to raid these African Cons with the help of the police and Bank Negara Malaysia regarding the Anti Money Laundering activity schemes at their office in Kajang. From the e-mail above, if I have responded, they will reply and promising huge piles of money. Usually a processing fee is required in advance from me. They will disappeared with their "processing fee" money without you realising it!

Why Malaysian are so naive to get trap with these illegal schemes? No way the police or the authorities can stop it as long as there are Malaysian who are fuelled by greed, of course there will be some African Con men to take advantage of them!

June 1, 2009

4 Wajah-Wajah Anwar II

Apa kata AnWar kepada Sultan-Sultan Melayu di MalaysiaApakah Malaysia hendak dijadikan Republik?

Dan apa pula kata AnWar di hadapan orang-orang bukan Melayu untuk mengambil hati ...Apa kata kaum Melayu?

1 Usaha Untuk Memporak Perandakan Perak Tidak Menjadi

Dewan Undangan Negeri Perak diramalkan dibubar selepas mesyuarat Majlis Tertinggi Barisan Nasional yang dijangka berlangsung pada hari Isnin atau Selasa depan. Menurut Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa analisis beliau mengenai keputusan yang diramal memihak kepada Dr Zambry Abd Kadir telah menjadi kenyataan dan langkah seterusnya seperti beliau nyatakan sebelum ini ialah pembubarn DUN Perak.

Sumber: TVAntara.
Berita di atas telah dilaporkan oleh TVAntara pada 23 May yang lepas. Sehingga "posting" ini ditulis, sudah seminggu ramalan berkenaan tinggal ramalan. Cita-cita atau angan-angan Mat Jenin yang dipelopori oleh Husam Musa ini tidak menjadi kenyataan. Hasrat Husam ingin melihat Fuckatan Rakyat berpesta dengan ceramah, maki hamun dan membuat kacau bilau di Perak semperna pilihanraya kecil DUN Perak tidak kesampaian. Hari ini, Azmin Ali mendendangkan lagu dan irama yang sama. The Malaysian Insiders melaporkan,
“We are preparing ourselves for state elections to be held very soon in Perak and also in Sarawak. From the information we gathered, they have no other options but to go back to the people to get a new mandate (in Perak)."

Source: The Malaysian Insiders.
Fuckatan Rakyat tidak memperdulikan rakyat Perak. Apa yang mereka mahu agar segala permintaan dan kemahuan mereka diikuti, kalau tidak mogok! Hari ini sekali lagi mereka mengadakan mogok lapar dan puasa di seluruh negeri Perak, lihat di sini. Mereka tidak berniat untuk memberi perkhidmatan kepada rakyat. Apa yang mereka mahukan adalah kuasa. Mereka mahu berkuasa. Perdulikan rakyat Perak. Kepada pihak majlis tertinggi Fuckatan Rakyat, ingin saya sarankan agar selepas ini mereka harus mengadakan pula "Mogok Bogel". Kesemua ahli-ahli ADUN Perak disarankan berbogel dan berarak beramai-ramai di jalan raya dan berkampung di bawah "Pokok Demokrasi". Pakar bogel dari Fuckatan Rakyat, YB Eli Wong boleh turut serta. Semoga usaha murni mereka ini mendapat restu dan belas ehsan dari DYMM Sultan Perak dan memperkenan pembubaran DUN Perak!
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates